Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στο mailbox μου σήμερα σε σημείο που αναρωτιέμαι αν άξιζε τον κόπο να τρωγόμαστε για τα νέα Format. Τελικά όποιο και να επικρατούσε μάλλον δεν θα είχαμε εικόνα της προκοπής. Μετά από τα mail που όλοι στείλαμε σε Ελληνικές εταιρίες διανομής όπως Odeon, Spentzos, Audio Visual κ.τ.λ. Η Audio Visual μου απάντησε λεγοντάς μου το απαράδεκτο γεγονός ότι οι Codecs AVC και VC-1 λόγω πνευματικών δικαιωμάτων δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν σε Ελληνικά Blu-ray!!! Ο λόγος είναι η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Αννα Βίσση... Γιατί θα αναρωτηθείτε.... Η κυρία Άννα Βίσση λοιπόν σε επιστολή της πρός τους διανομείς όταν έμαθε ότι το ένα Format τα κακάρωσε και ότι θα επικρατήσει τελικά ένα, απαγόρεψε τη χρήση του ονοματός της Βί-σση Άννα Α.Κ.Α. VC-1(το Άννα στα Αγγλικά με προφορά διαβάζετε κάπως μεταξύ "α" και "ε" δηλ. Vissi aenna) διότι δεν μπορεί μια καλλιτέχνιδα με καριέρα στο εξωτερικό και του βεληνεκούς της, να συγχέεται με κάτι άψυχο όπως ένα δισκάκι. Εξάλλου θα προκαλούσε σύγχηση στους οπαδούς της. Επίσης απέριψε και το ενδεχόμενο χρήσης του codec AVC διότι σκεπτόμενη για ακόμα μια φορά το κοινό που τη λατρεύει δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείται το AVC A.K.A. Ει! Βισση (προσφώνημα των οπαδών της στις συναυλίες της).... Οπότε, όπως καταλαβαίνετε οι ελπίδες μας για σωστά Transfers αποδείχτηκαν φρούδες... Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα Petition ή να οργανώσουμε την εξαφανισή της από την Ελλάδα... Το γεγονός αυτό έφτασε στα αυτιά της Πέγγυς Ζήνας και θέλοντας να κλέψει λίγη από τη δόξα της Άννας έκανε μήνυση και στην ομάδα που δημιούργησε τον codec MPEG2 στηριζόμενη στο γεγονός ότι από πάντα στα Tech Forums που έγραφε έμπαινε με το ψευδώνυμο MPEGZ (Marvelous.PEGgy.Zina) και συζητούσε τότε για αλγόρυθμους συμπίεσης εικόνας. Το Motion Experts Group με τη σειρά του δανείστικε πολλές από τις ιδέες της και ενώ στην αρχή θα έβγαινε ο codec σαν MPEGZ για να αποφύγει να τους πρήξει τ'@ρχιδι@ το έκαναν MPEG2. Η ιστορία ξεχάστηκε και τώρα που και αυτή έγινε μεγάλο όνομα αρχίζει να διεκδικεί τις πατέντες της...Μάλιστα ακούγεται ότι σε μικρό διάστημα θα διακοπεί η παραγωγή των DVD. Συμφορουμίτες ενωθείτε! Θα μείνουμε χωρίς Format εικόνας! ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025