Η Κατάρα Του 5κάναλου...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Η κατάρα του 5κάναλου ήχου ξαναχτυπά. Η Αγγλική εταιρία κατασκευής ηχείων ΝΕΑΤ ανακοίνωσε ότι σταματα την διάθεση του πιο χαρακτηριστικού της ηχείου, (και βασικού προϊόντος από την δεκαετία του '90) του Critique. To Critique κυκλοφορούσε στην έκδοση στην2 και στην έκδοση pro.



Μαζί με το Critique σταμάτησε και η παραγωγή του gravitas ενός υπογούφερ σχεδιασμένου ειδικά για το Critique.



Ο λόγος είναι ότι η ΝΕΑΤ έχει στραφεί πλέον προς τον πολυκάναλο ήχο και προωθεί την νέα σειρά ηχείων ULTIMATUM, που αποτελείτε από 3 ηχεία δαπέδου, ένα βάσης και ένα κεντρκό.









 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Που βλέπεις το περίεργο Σπύρο?

Οι εταιρίες, προσπαθούν (ακολουθώντας τους κανόνες που επιβάλει το marketing) να χτυπήσουν την αγορά εκεί που θα έχουν πιο πολύ κέρδος!
Και αφού το HomeCinema βρίσκεται σε περίοδο τρομερής ανόδου, εκεί θα ρίξουν όλο το βάρος τους!

Πόσο μάλλον, όταν στο συγκεκριμένο είδος η εμπειρία των αγοραστών είναι μικρότερη και βεβαίως το ίδιο και οι απαιτήσεις τους!!

Στενάχωρο μεν, λογικό δε!!
Απ' το να "χαθεί" εντελώς μια εταιρία, αυτό δεν είναι προτιμότερο??
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Δεν με παραξενεύει το γεγονός.

Η πορεία αυτή είναι γνωστή εδώ και μια δεκαετία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την δήλωση CEO μεγάλης εταιρίας κατασκευής ηχείων όταν ρωτήθηκε ποια είναι η άποψη του για τον 5κάναλο ήχο. Η απάντηση ήταν "εκεί που πουλούσαμε 2 ηχεία τώρα θα πουλάμε 5".

Απλά κάποια προιόντα σταθμός στην πορεία κάποιων εταιριών (όπως το Critique της ΝΕΑΤ, το οποίο ήταν αυτό που τους έβαλε στην αγορά) θυσιάζονται πολύ "ελαφρά την καρδία" χάρην του 5κάναλου ήχου...
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Αν είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η χαμηλή ποιότητα τον ηχείων που παρουσιάζουν οι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια με τι λογική τις ποσότητας αντί τις ποιότητας.
 

Μηνύματα
37
Reaction score
0
Αντωνη
Δεν εχω ακουσει ποτε πολυκαναλο, ουτε εχω δει κανενα φιλμ σε σπιτι η στον κινηματογραφο εδω και 30 χρονια!
Αλλα, στα ματια μου, ολα αυτα τα ηχεια, απο τις φωτογραφιες που βλεπω, ειναι ακριβως τα ιδια!Η κανω λαθος?Στην πραγματικοτητα δεν εχω δει ποτε κανενα τετοιο ηχειο!Αναχρονιστικος γεροντας????'
Εχουν διαφορες η ειναι ολα παρομοια?Μπορεις να ακουσεις μουσικη σε αυτα η μονο εκρηξεις και λοιπους ηχους μονο?
Χαιρετησματα
Σπυρος
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Σπύρο τα ηχεία για τον οικιακό κινηματογράφο ιδικά τα τρία μπροστά λογικά δεν πρέπει να διαφέρουν από ένα καλό hi fi ηχείο, και εδώ είναι που πιστεύω ότι οι κατασκευαστές ηχείων έχουν ρίξει το βάρος στην ποσότητα αντί στην ποιότητα.

Τώρα αν μπορείς να ακούσεις μουσική η μόνο εκρήξεις πιστεύω ότι όλα τα καλά ηχεία πρώτα θα παίξουν μουσική και μετά εκρήξεις. Από τις εκρήξεις και την ηλεκτρονική μουσική πολύ δύσκολα μπορείς να κρίνεις αν ένα ηχείο είναι καλό.

Τώρα αν λόγω σχεδίασης τα ηχεία που βλέπεις τα θεωρείς όλα τα ίδια μπορώ να αντιληφθώ τι εννοείς. :wink:

Χαιρετισμούς :D
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.082
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top