Η Μεγάλη Ανατριχίλα....

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
... ή αλλιώς: Η ακρόαση των διαμαντιών :wink:

Περίπου 2,5 ώρες κράτησε η ακρόαση των νέων nautilus.

Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον Βασίλη Χουρμουζιάδη για την άψογη φιλοξενία στην Τηλεοπτική (και τα ωραία τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια κλπ). :wink:

Λίγες φορές έχουμε την δυνατότητα να ακούμε τέτοια μηχανήματα....
 






Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παντού Classe! Η χαρά του αυτιού!

Οι φραπεδιές δεν μπορούσαν να λείπουν :wink:

 




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.391
Reaction score
125.534
Πολύ ωραία.
Η φραπεδιά.
Δικιά μου ήταν άλλωστε...

Τα ηχεία ένα βήμα μπροστά από κάθε άλλο B&W που έχω ποτέ ακούσει, φωνές εκπληκτικές, ανάλυση και λεπτομέρεια στο μέγιστο δυνατό βαθμό, κι ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά. Τα ακούς όλα, καθαρά.

Σίγουρα το νέο τουίτερ είναι μια κλάση πάνω από το προηγούμενο κορυφαίο της B&W. Διάφανο, αναλυτικό, αποκαλυπτικό, ξεκούραστο, με εκτεταμένη απόκριση και δυναμικά.

Το πιο σημαντικό: ΤΙΠΟΤΑ δε με ενόχλησε, σε οποιαδήποτε ηχογράφηση, από Moby και ZZ Top έως Nirvana και Philip Glass. Ξαναλέω, οι φωνές απογειωμένες, ΕΝΤΕΛΩΣ πρωτόγνωρο άκουσμα από B&W.

Σίγουρα η B&W πάει μπροστά.

Βασίλη νά'σαι καλά για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μας έδωσες να ακούσουμε τα νέα διαμάντια της B&W.
Επισης εκπληκτική φραπεδιά, και ένα δισκάκι ...έκπληξη! Τέλειο.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Πρέπει να σας πω ότι μόνο... ρεμπέτικα δεν ακούσαμε.
Ότι βρίσκαμε μπροστά μας :lol:
Έτσι έπρεπε :wink:

Η πλάκα είναι ότι τελικά... παίζει τα πάντα :shock:
 

Μηνύματα
89
Reaction score
16
Κατ αρχας τις θερμες ευχαριστιες τοσο στο Βασιλη οσο και την Τηλεοπτικη για την φιλοξενια ,αλλα και για το τροπο που αντιμετωπιζουν ολους εμας.Τα 802 ειναι τα καλλιτερα BW που εχω ακουσει ,μια ηχητικη νιρβανα απο τις μεσσαιες και επανω,στα χαμηλα τωρα οι Ωμεγα μαλλον δεν ακολουθουσαν τους εκπληκτικους ρυθμους του ηχειου,οσο και και στη δυνατοτητα παροχης ρευματων.Το παρομοιαζω με σασσι φορμουλα1 με κινητηρα Μ5,πολυ καλος ο κινητηρας αλλα οχι Φ1.Ισως δυο Ωμεγα στο καθε ηχειο να τα πηγαιναν καλλιτερα.Θα ηθελα να τα ακουσω με SONIC FRONTIERS 3 η με CARY 211.Και μια παρακληση προς την εταιρεια βαλτε αυτο το εκπληκτικο τουιτερ στο 805 και θα δημιουργησετε το απολυτο ηχειο βασης.Ενα ακομη μεγαλο ευχαριστω
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Νομιζω πως κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει την αξια των "διαμαντιων".
Το μεγαλο ερωτημα ειναι "ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να οδηγηθουν"?

Και καθως εμεις τουλαχιστον ξοδεψαμε αρκετες ωρες και ημερες μεχρι να βρουμε τα καταλληλα ενισχυτικα, θα ηθελα την αποψη σας ως προς το ποιος ενισχυτης θα τα οδηγησει αψογα...

Τι νομιζετε?
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Κάτι μου λέει ότι ο DIY ενισχυτής του Νίκου του Τσαρουχά θα ήταν ότι καλύτερο!!!

εναλλακτικά για όποιον βαριέται να το φτιάξει μόνος του αυτό που έχει και ωραίο design και θα του βγει και φθηνά (700€ το μονομπλοκ)...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Νομίζω ότι είμαστε λίγο υπερβολικοί. Οι Ωμέγα είναι ενισχυτές με ... (αυτό που δεν μπορώ να πω)...

- Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στο συγκεκριμένο ηχείο άκουσα τα καλύτερα μεσαιοπρίμα που έχω ακούσει από κουτί. Δεν θα επεκταθώ γιατί μπορεί και να παρεξηγηθώ.
- Αυτό που βιώσαμε στις χαμηλές συχνότητες, πιστεύω ότι ήταν συνδιασμός τελικών και χώρου.

Βασίλη και χρόνου επιτρέποντος, θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε και τα ψηφιακούλια μας να δούμε τι καπνό φουμάρουν. Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα εκπλαγούμε...

Το bottom line όμως δεν είναι αυτό.
Για μένα είναι η τεράστια βελτίωση του ηχείου σε όλους τους τομείς. Η Β&W αποδεικνύει ότι δεν ζητάει τζάμπα λεφτά και ότι όταν βγάζει νέο μοντέλο δεν το κάνει απλά για λόγους marketing.

Πρέπει όμως να βάλουμε μπρος από τώρα (ΑΝΔΡΕΑ ΑΚΟΥΣ???), το συγκριτικό που θα βγάλει μια και καλή, (μέχρι το επόμενο δηλαδή), το καλύτερο κουτί λίγο κάτω από τα αστρονομικά χρηματικά όρια. Και πρέπει εδώ να έχουμε και εκπροσώπους από την αμερικάνικη αλλά ίσως και από άλλη ευρωπαϊκή σχολή...
Αναφέρομαι σε κουτιά γιατί δεν είναι και τόσο σωστό να συγκριθούν κουτιά με πάνελ. Θα γίνει αλλά μόνο για ακαδημαϊκούς λόγους.
 

Μηνύματα
277
Reaction score
0
Θα ήθελα να δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τους Ωμεγα.

Θεωρητικά, κάποια νούμερα από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά όπως 3kVA, 358.400 μF και 2.000 W/2 ohms (αν θυμάμαι καλά τα 802D πέφτουν μέχρι τα 3,5 ohms) μας λένε ότι έχουν ρεύμα και με το παραπάνω για να οδηγήσουν οποιοδήποτε ηχείο.

Πρακτικά τώρα, έχω ακούσει τους συγκεκριμένους ενισχυτές με πιο δύσκολα και απαιτητικά ηχεία (B&W Signature 800) και ηχητικό αποτέλεσμα ήταν υπεράνω κριτικής.
Επιπλέον εγώ στο σύστημα μου χρησιμοποιώ έναν υποδιέστερο ενισχυτή της ίδιας εταιρίας τον CAM 350 (mono 350W) ο οποίος οδηγεί τα 802Νautilus και όσον αφορά τον ενισχυτή δεν τίθεται θέμα οδήγησης. Όποτε είχα θέμα με τα χαμηλά το πρόβλημα ήταν στην τοποθέτηση των ηχείων (μικρός χώρος 3,5*6,5 και τα ηχεία κοντά στις γωνίες) και όχι στον ενισχυτή. Από την άλλη δεν μπορώ να πιστέψω οτι σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο τίθεται θέμα τοποθέτησης, ενώ από ότι βλέπω από τις φωτογραφίες και η υπόποιπη αλυσίδα για τα διαμάντια ήταν της σειράς Ωμέγα.

Τέλος από ότι καταλαβαίνω από τα σχόλια κάτι δεν πήγενε καλά με τα χαμηλά και αναρωτιέμαι μήπως δεν ξέρω τι ακούω.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Εμείς φίλε mygiakis αναρωτιόμαστε περισσότερο από εσένα για το αν ξέρουμε τι ακούμε...
Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω ότι θα σταματήσω ποτέ να αναρωτιέμαι :wink:

Τώρα το θέμα με τους ενισχυτές είναι προφανώς υποκειμενικό. Ούτε συζήτηση για την ποιότητα των classe. Να πέσει φωτιά...!
Το θέμα με το πιο είναι το πιο δύσκολο φορτίο επίσης κρύβει πολλά...

Από την άλλη ο πολύ προσεγμένος χώρος που έγινε η ακρόαση, όπως και κάθε άλλος χώρος, είναι σίγουρο ότι επιδέχεται βελτιώσεων. Και πάλι το κρασί πρέπει να νερωθεί αρκετά...
Ο κος Χουρμουζιάδης, αν δεν κάνω λάθος, έχει ήδη κάνει μετρήσεις με επαγγελματικά εργαλεία και s/w, έχει δει τι ακριβώς χρειάζεται και ετοιμάζει κάποιες επιπλέον βελτιώσεις. Από την άλλη το σπίτι μας και κάθε σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει σε τέτοια επίπεδα.
Ή υπάρχει?...

Σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα εν λόγω ηχεία και με άλλα ενισχυτικά και θα χρειαστούμε και τα δικά σου αυτιά :wink:

Σε τελική ανάλυση βεβαίως, μιλάμε για λεπτομέρειες και ως γνωστόν από κανέναν μας (που ασχολείται με το σπορ), δεν έλειψε ποτέ η κριτική διάθεση, ενδεχομένως και η λίγο αυστηρή.

Στο μόνο που έδειξαν να συμφωνούν άπαντες είναι στην πολύ μεγάλη βελτίωση του ηχείου σε σχέση με τον προκάτοχό του και στην συνολική απόδοσή του. Αυτό κάνει μπαμ και δεν είναι ανάγκη να είσαι ειδικός ή να είσαι πολύ εξοικειωμένος με το άθλημα. Και τα πιο ανεκπαίδευτα αυτιά το καταλαβαίνουν. Και αυτός ήταν και ο σκοπός της ακρόασης, ήτοι να δούμε γιατί πράγμα μιλάμε τέλος πάντων. Το θέμα των ενισχυτικών επί του παρόντος, δεν είναι μείζωνος σημασίας, αφού ούτως ή άλλως το δείγμα, ήτοι οι ακροατές, δεν ήταν δα και καμιά κατοσταριά :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Εύγε σε όλους σας για την προσπάθεια.
Θελω και εγώ να ελπίζω ότι ο επιθετικός μονιτορέ χαρακτήρας της προηγούμενης σειράς,έχει αλλάξει.
Αντε να δούμε πότε θα τα ακούσω και εγώ. :(
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ένα συγκριτικό, εφ' όλης της ύλης, με αρκετούς εκπρόσωπους της νέας σειράς των ναυτίλων και άλλα ηχεία, στην Αθήνα. :wink:

Stay tuned my friends!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.867.495
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top