Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Μηνύματα
1.079
Reaction score
159
Ρόμπυ Έκσιελ (ΕΘΝΟΣ):
"Εν ολίγοις, θα περάσουμε σ' έναν μικρόκοσμο της Αμερικής του σήμερα, σε μια παραβολή του ταμπουρωμένου στην... τύφλα του επαρχιώτη Αμερικανού. Αυτά, πριν καταλήξουμε, επίσης «γλυκά» και ρευστά, σ' ένα φινάλε ανέλπιστο και απέλπιδο, μαύρο μα κατάμαυρο, στον αντίποδα του χάπι εντ, όχι ηρωικό μα απόλυτα πένθιμο. Τα σέβη μας στον κύριο Φρανκ Ντάραμποντ, που είχε επίσης κάνει θαύματα με άλλα δύο αφηγήματα του Κινγκ, «Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» και «Το πράσινο μίλι». Την αγάπη μας και σ' αυτή την ταινία, την πιο γνήσια τρομακτική, την πιο αληθινά ανησυχητική της χρονιάς."

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12181&subid=2&tag=8978&pubid=194434
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Ο Σαρβαρλής πιο σοβαρος όπως παντα είναι πιο γήινος στην άποψη του αλλα όπως γραφω και παραπάνω η έκθεση του πρωτόγονου ανθρώπου κατω από τεταμένες συνθήκες δεν είναι και καλά η ανακάλυψη η το μήνυμα του αιωνα. για να ασχοληθούμε και μάλιστα με τοσο προσήλωση .
Κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε ξαφνικά την Αμερικη και μάλιστα με αφορμη το Mist.
Σε ένα δημιούργημα β διαλογής ο Darabont πέταξε και αυτό το στοιχείο και από κει ύστερα Mist ( ασε που και με αυτό παλι mist ήταν)

Για το Δανικα τι να πούμε ( τελικα σωστά εβαλα το link παραπάνω)
O άνθρωπος είναι μεγας φαφλατάς και στην σύγχυση ολων αυτων που παραθέτει προκαλεί εντύπωση η έλλειψη ολων των σαπουνόπερων των τελευταίων ετων..
Όλα τα εβαλε αλλά η Τολμη και Γοητεία και το Σαντα Μπαρμπαρα λείπουν …;
Γιατι.;; Αυτά δεν τα ειδε;;
Τελος μου κανει απίστευτη εντύπωση το γεγονός που κάποιοι συγκρίνουν και βάζουν στο ιδιο τσουβάλι την Τελευταία Εξοδο και το Πράσινο Μίλι με το Mist.
Ε όχι…
 

Μηνύματα
1.079
Reaction score
159
Ολος ο τυπος εκθειασε την ικανοτητα του mist να εκπεμπει σοβαρα πολιτικα μυνηματα:

Μικελιδης (Ελευθεροτυπία):
http://www.enet.gr/online/online_te...,29483776,45631616,51437056,59451264,73633024

Ραπτης (exodos):
http://www.exodos.gr/index.php?ctg=cinema&sub=movie_details&id=1927

Ακομα και ο Κουτσογιαννοπουλος έδωσε σκληρή πολιτικη χροια στην ταινια.
http://www.lifo.gr/content/x3/446
 


Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Να με συγχωρείς αλλα σε κανενα από τα λινκ που εβαλες δεν υπάρχει αναφορά σε πολιτικά μηνύματα…
Αντιθέτως υπάρχουν οι ιδιες ανάφορες που μιλουν για την συμπεριφορά του ανθρώπου όταν βρίσκεται υπο καθεστώς πίεσης και πως αντιδρά εν μεσω τεταμένων καταστάσεων..
Βεβαια σε κάποια σημεια από τα κείμενα που διάβασα υπάρχουν αιχμές προς την Θρησκεία και την κακώς λεγόμενη πίστη σε αυτή , ως αιτια αυτών των συμπεριφορών
Χμμ…
Σαν να αρχίζει να ξεδιαλύνεται το μυστήριο για το ντελίριο ενθουσιασμού του The Μιst.
Όπως φαίνεται κάποιοι βρήκαν την ευκαρια να βγάλουν το κόμπλεξ και τον αρνητισμό τους για ότι απεχθάνονται.
Οι αριστερό-κουλτουριάρηδες ακομα και εδώ βρηκαν το πάτημα ( και δεν ντράπηκαν) για να πουν αυτό που δεν χάνουν την ευκαιρια να επαναλαμβάνουν…
Προσέξτε παρακάτω ένα κομμάτι που το θεωρώ κορυφαίο αφου πέφτουν πλεον οι μασκες …

Αν και η νουβέλα του Κινγκ γράφτηκε παλιότερα, εφαρμόζεται άνετα σε διαχρονικό επίπεδο: οι λογικοί εναντίον των δογματικών, οι αριστερότεροι κόντρα στη μάζα των αγράμματων, οι ανθρωπιστές εναντίον των σκοταδιστών.:111:

Κάποιοι μεσα στο Mist είδαν τον εαυτό τους και το αντίπαλο δέος
Και φυσικα η αιτία για όλα τα κακά του κόσμου

Τα παράξενα όντα που φέρνει η ομίχλη δεν είναι οι μόνοι εχθροί των παγιδευμένων κατοίκων. Εχθροί γίνονται σταδιακά μεταξύ τους και οι ίδιοι οι άνθρωποι. Η θρησκεία (διάβαζε, ο φονταμενταλισμός) στο πρόσωπο της κυρίας Κάρμοντι, που σταδιακά μετατρέπεται σ' ένα είδος βιβλικού μεσσία που ζητεί εκδίκηση και αίμα («εξαγνισμό» τον αποκαλεί), χωρίζει την ομάδα σε δύο στρατόπεδα που αρχίζουν να συγκρούονται μεταξύ τους.

Ειπα και γω τοσο πόνος τους έπιασε για την ακρότητα ...

Σε τοσες ταινίες το βλέπουμε αυτό , εδώ βρήκαν να τονίσουν και να υπογραμμίσουν αυτό το δηθεν βαρύγδουπο θεμα;
Αλλα ετσι εξηγείται και το ανύπαρτο πολιτικό μυνημα…
Όταν καποιοι βλέπουν στο Mist αριστερούς που μάχονται άνισα απέναντι στους σκοταδιστες τότε φυσικά εχουμε να κανουμε και με πολιτική… ohh God:111:

Έλεος …Λυπηθείτε μας
Αμαν ποια με τα πολιτικα κόμπλεξ που τα βλέπετε ακομα και στην πιο φθηνη χοληγουντιανή ταινια μονο και μονο για να εκφράσετε τα ιδια απωθημένα..
Διαλύσατε τον νεοτερο ελληνικό κινηματογράφο με αυτές τις πρακτικές και μυαλο ακόμα δε βάλατε:141:
 

Μηνύματα
1.079
Reaction score
159
Ανδρεα απορω πως δεν βλεπεις πολιτικο σχολιασμο στις κριτικες των links.

Ενδεικτικα ο Μικελιδης μιλαει για πλατια μυνηματα, φονταμενταλισμο, στρατιωτικη εξουσια, ο Κουτσογιαννοπουλος γραφει το σκληρό πολιτικο σχολιο που προανεφερες και ο Ράπτης επισης αναφέρει οτι ο τρομος οξυνεται με το βαθυ πολιτικο σχολιο.

Ποτε δεν θεωρησα θεσφατα τις αποψεις των κριτικων, αλλα εδω νομιζω οτι πρεπει να προκυψει τουλαχιστον προβληματισμός απο την συσσωμη γνωμη των κριτικων για την πολιτικη υποσταση του mist.

Για το τελος βέβαια (για να ανακουφισθει και ο sothoms) θα συμφωνήσω με το αποφθεγμα που εύστοχα ανέφερες σε προηγούμενο ποστ:
Είδα αυτο που ήθελα να δω, και εσυ είδες αυτα που εσύ ήθελες να δεις.

Το σιγουρο ειναι οτι το συστημα δεν κινδυνεύει, και τα τερατα εξολοθρεύτηκαν. Μπορουμε τώρα να κοιμηθούμε ήσυχοι.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Αν βασιζοταν στο βιβλιο καποιου ασημου συγγραφεα και ο σκηνοθετης ηταν καποιος πρωτοεμφανιζομενος (και οχι καποιος που μας εχει δωσει ηδη δυο πολυ καλα εργα ) τα ιδια θα λεγαμε ? Τα ιδια ντε και καλα βαρυγδουπα μηνυματα θα (ξανα)ανακαλυπταμε ?

Καπου διαβασα για το περιβλημα...ε ναι το περιβλημα εδω ηταν αφελεστατο , και ακομα και αν υπηρχε η προθεση να εμβαθυνει στην ανθρωπινη συμπεριφορα αυτη χαθηκε στη ομιχλη..αναμεσα στα πλοκαμια και στις τσιριδες της θεουσας γεροντοκορης.

Πλοκαμια , ζουζουνια , ο αμερικανικος στρατος , οι επαρχιωτες που βλεπουνε με δυσπιστια τον ''ξενο'' , ολες οι αμερικανιες μαζεμενες.Ελειπε μονο ο σκιζοφρενης με το γουδοχερι , η παρεα των teenagers που μενουν απο βενζινη στο επικινδυνο δασος (βλεπε πανω ) (εκει να δεις σπουδη στην ανθρωπινη συμπεριφορα και στα αρχεγονα ενστικτα ) και καμμια μεταλαγμενη κατσαριδα αποτελεσμα μυστικων πειραματων του αμερικανικου στρατου η αποτελεσμα ριψης αποβλητων απο αδιστακτη μυστικοπαθη εταιρεια.

Δυστυχως δεν ξερω αν τα βλεπω τα πραγματα τοσο απλοικα αλλα εξακολουθω να βλεπω ενα μετριοτατο εργο , με ιδιατερα συνηθισμενο σεναριο και πολυεμφανιζομενα κλισε-μηνυματα.Και φυσικα πλοκαμιο-ζουζουνια...
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Η Ομίχλη - The Mist (2007)

Θόδωρε το εξήγησα και παραπάνω
Αυτή η εύρεση πολιτικού περιεχομένου πρεπει να καταχωρηθεί για να μην χαθεί η αποκλειστικότητα της πατέντας .
Δεν μπορει να γεννάμε με την φαντασία μας αριστερούς φονταμενταλιστες σκοταδιστές και ότι άλλο βρίσκετε στο δεινοσαυρικό κεφαλι μας και αυτό μετα να το θεωρούμε πολιτικό σχολιο…
Εχεις δικιο που λες πως πρέπει να προκύψει προβληματισμός (και συμπληρώνω και θλιψει) αλλα όχι για αυτό που εννοείς…
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.665
Μηνύματα
2.869.365
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top