Η έκθεση μέσα απο τα μάτια ενός καινούργιου

Reaction score
777
Λοιπόν.Είπα και εγώ το μεσημέρι της Κυριακής να κατευθυνθώ προς την έκθεση και να δώ περι τίνος πρόκειται.Πήρα μαζί και έναν φίλο μου που ήθελε και αυτός να ακούσει κανα ηχοσύστημα.
Έχοντας μεγαλώσει σε περιβάλλον hi-end με μηχανήματα,ηχεία,καλωδιάκια και ψιψιψόνια ήξερα εκ των προτέρων οτι δέν θα αντιμετωπίσω κάτι καινούργιο.Επίσης όντας τεχνοκράτης ήξερα εκ των προτέρων τί θα κρίνω ως καλό και ως κακό.
Μπορώ να πώ οτι δέν έμεινα και τόσο ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.Αν εξαιρέσουμε μερικά φωτεινά παραδείγματα-π.χ. τα kef-τα άλλα ηχοσυστήματα δέν μου είπαν και πολλά.Βέβαια σε αυτό φταίνε και οι εκθέτες που διαρκώς συνέκριναν τα ηχοσυτήματα με τύμπανα και κροτίδες.Σε μία περίπτωση που άκουσα ορχηστρική μουσική το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.Το έργο ήταν το 1812 του Τσαικόφσκι και πραγματικά το σύστημα δέν είχε όγκο,λεπτομέρεια...τίποτα.Αντε που στις κανονιές το μεγαφωνάκι του ηχείου ταλαντωνόταν λες και είχε περάσει κανα τρένο.Απορώ...είχε αναρωτηθεί ο συγκεκριμένος τί θα γινόταν άν έστηνα δίπλα ένα σύστημα AIWA απο τον Κωτσόβολο?
Για να μήν είμαι απόλυτος υπήρχαν και συστήματα που έπαιζαν πανέμορφα.Βέβαια και σε αυτά τα λίγα οι μουσικές επιλογές έκλειναν σε καζανάκια και τύμπανα.Ορχήστρα...πουθενά.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο όμορφος ήχος απο τις λάμπες.Συγκριτικά με τρατζιστοράτες υλοποιήσεις ο ήχος ήταν μακράν πιο γλυκός,πιο φυσικός.Βασικά θα έλεγα καλύτερος.ίσως για μένα να ήταν και το ρεζουμέ της έκθεσης.Αν και έχω ακούσει άπειρους λαμπάτους ήταν η πρώτη φορά που τους συνέκρινα δίπλα δίπλα.
Επίσης θεωρώ οτι ήταν άμεσα φανερό ποιός αντιπρόσωπος είναι αντιπρόσωπος και ποιός έχει απλά ένα συστηματάκι στο σπίτι του.Οταν μπαίνω σε ένα δωμάτιο και το μόνο που βλέπω είναι ένα σύστημα...τί να πώ...
Πάντως οι αντιπρόσωποι ηταν ευγενέστατοι μαζί μου παρ όλο του οτι δέν με έχουν συνηθίσει σε αυτές τις συμπεριφορές.

Ρεζουμέ της εκδήλωσης...Πολλά μαγαζιά για λίγους ενδιαφερόμενους...Παρ όλο τον πολυ κόσμο πιστεύω οτι ελάχιστοι στην Ελλάδα επενδύουν σε τόσο ακριβά συστήματα ήχου.

Συγχαρητήρια σε όλους.Όπως αναφέραμε και αλλού το ACA έφερε δυο καλλιτέχνες -μία άρπα και ένα βιολί -διεθνούς φήμης οπου μας ταξίδεψαν για περίπου 1 1/2 ώρα σε ήχους μαγικούς που ακόμα και σήμερα ένα ηχείο δέν μπορεί να αποδώσει.Κρίμα που δέν είδα στην εκδήλωση πολλούς φίλους απο το avsite...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Η έκθεση μέσα απο τα μάτια ενός καινούργιου

... Συγχαρητήρια σε όλους.Όπως αναφέραμε και αλλού το ACA έφερε δυο καλλιτέχνες -μία άρπα και ένα βιολί -διεθνούς φήμης οπου μας ταξίδεψαν για περίπου 1 1/2 ώρα σε ήχους μαγικούς που ακόμα και σήμερα ένα ηχείο δέν μπορεί να αποδώσει.Κρίμα που δέν είδα στην εκδήλωση πολλούς φίλους απο το avsite...
Γιατί, είδες πολλούς από το A.C.A.?

Αυτά τα πράγματα θέλουν διαφήμιση και οργάνωση και κόπο.
Οχι μόνον με ένα e-mail και μία ανακοίνωση!!!

Κρίμα! :141:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON