Η αγάπη μου

Reaction score
64
Ύστερα από πολλά χρόνια αδράνειας, ξεκίνησα πάλι να ασχολούμαι με το χόμπι μου. Είναι περίεργο, γιατί ενώ πάντα άκουγα ιδιαίτερα πολύ μουσική, με το που σταμάτησα να έχω πρόσβαση σε έναν ηχοσύστημα της προκοπής, σταμάτησα και να ακούω. Εντελώς τυχαία ξέθαψα μια μέρα κάτι παλιά μηχανήματα, τα έστησα και αυτό ήταν. Ξανακόλλησα.

Έχασα φυσικά τη μάχη με τη συμβία για το σαλόνι (όχι οριστικά) και αποφάσισα να το κάνω σε ένα μικρό δωμάτιο που έχουμε αχρησιμοποίητο. Πήρα δύο μικρά ηχειάκια, πήρα έναν ενισχυτή overkill για αυτά και άρχισα πάλι να ακούω μουσική όλη μέρα όπως κάποτε

Το δωμάτιο δεν είναι έτοιμο ακόμα. Μένει το πολύ σημαντικό βήμα των μετρήσεων και της ακουστικής φροντίδας καθώς και άλλες λεπτομέρειες (κάποιες όχι τόσο μικρές), επομένως οι όποιες συμβουλές καλοδεχούμενες και όχι μόνο.

Να πω βέβαια εδώ ότι έστειλα και σε κάποια μαγαζιά αν αναλαμβάνουν μετρήσεις και φροντίδα ενός μικρού χώρου 12μ2 αλλά απάντηση καμία. Κάποιον θα βρω όμως, που θα πάει...

Το σύστημά μου λοιπόν
Ηχεία: ProAc Tablette 10 Signature
Ενισχυτής: Musical Fidelity M6xi
Streamer: WiiM Pro Plus
Subwoofer: ReL Strata II (ακόμα δεν έχει συνδεθεί)

Αργότερα θα προστεθεί πικάπ, κάποιο dac, cd player ή transport και Blu-ray player. Για Home Cinema δεν ενδιαφέρομαι και τόσο. Απλά θέλω κάτι να υπάρχει

Και άντε να δούμε που θα καταλήξουμε και πως θα διαμορφωθεί όλο αυτό! Εγώ πάντως το απολαμβάνω τρελά πάλι!

Attachments

symos

You're not worthy!
Reaction score
10.469
Καλή αρχή (ξανά)!

Εφόσον το δωμάτιο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ακρόαση, είναι κρίμα να μην βρεις ένα στήσιμο που να έχει συμμετρία. Π.χ. να βάλεις τα ηχεία δεξιά αριστερά της μπαλκονόπορτας και τον καναπέ απέναντι (αν μπαίνει, δεν φαίνεται από τις φωτό τι είναι απέναντι). Και ιδανικά τον καναπέ όχι κολλητά στον τοίχο.

Reaction score
64
Καλή αρχή (ξανά)!

Εφόσον το δωμάτιο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ακρόαση, είναι κρίμα να μην βρεις ένα στήσιμο που να έχει συμμετρία. Π.χ. να βάλεις τα ηχεία δεξιά αριστερά της μπαλκονόπορτας και τον καναπέ απέναντι (αν μπαίνει, δεν φαίνεται από τις φωτό τι είναι απέναντι). Και ιδανικά τον καναπέ όχι κολλητά στον τοίχο.
Σε ευχαριστώ

Ήταν κάτι που σκέφτηκα και εγώ σήμερα μάλιστα. Και μου φάνηκε και είναι καλή ιδέα. Αλλά μέτρησα και δεν βγαίνει ακριβώς γιατί το κομμάτι που δεν έδειξα είναι ένα γραφείο που δουλεύω και μια ντουλάπα που χρησιμοποιείται κανονικά. Δυστυχώς δηλαδή γιατί αυτό που είπες μου έλυνε πολλά προβλήματα.

Attachments

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
87.357
εδώ και ώρες στην πρώτη σελιδα...και δεν ανέβηκε ούτε ένα ποστ για σκαψίματα και γκρεμίσματα ακόμα? :biggrin:

Reaction score
64
Σκέψου και το διαγώνιο, είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις
Καλή πρόταση και ευχαριστώ αλλά δύσκολο να το δεχτεί η διακοσμητική μου φύση. Νομίζω θα κοιτάξω να αλλάξω γραφείο και να βρω κάτι σε καναπέ να τα χωρέσω όλα. Αν και δεν πολυθέλω να κλείσω τη μπαλκονόπορτα αλλά είναι η καλύτερη λύση
εδώ και ώρες στην πρώτη σελιδα...και δεν ανέβηκε ούτε ένα ποστ για σκαψίματα και γκρεμίσματα ακόμα? :biggrin:
Η πολυκατοικία είναι του 63... άσε μην γίνουμε Πετράλωνα και βγω στον διπλανό :p
Καλές ακροάσεις και πάλι.
Πόσα χρόνια αδράνειας;
Σε ευχαριστώ...

Πολλά χρόνια. Δεκαετία και βάλε σίγουρα. Και δεν ξέρω και γιατί...

Reaction score
64
Μετά από μεγάλη μάχη που κατέληξε με δικιά μου νίκη (!!!) κατάφερα και έφερα τούμπα το δωμάτιο.

Με κάτι χαζομετρήσεις που έκανα με το Room Fit του WiiM έχει βελτιωθεί πάρα πολύ η κατάσταση. Πλέον κατάλαβα αυτό το "μέσα στη μουσική"

Το σύστημα συμπληρώθηκε από ένα M6x Dac της Musical Fidelity και συνδέθηκε, προς το παρόν με Low Level σύνδεση, και το subwoofer.

Μπήκε και μία ηχόμπαρα Samsung HW-990F για τις ταινίες και κλείσαμε από αυτό το μέτωπο.

Επόμενη κίνηση ένα πικάπ και μόλις ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά και μπούμε σε ένα ρυθμό θα συνεχιστεί η αναζήτηση κάποιου επαγγελματία να το βελτιώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το θέμα

Attachments

Reaction score
64
Πολυ καλο ηχειο για μικρους χωρους.
Το θεωρώ κι εγώ υπέροχο, παρόλο που αρκετοί θα πουν ότι λείπει το μπάσο. Ισχύει έως ένα βαθμό αλλά δεν είναι κάτι που θα σε ενοχλήσει τόσο πολύ τελικά. Ανάλογα και τη μουσική που ακούς βέβαια. Ένα sub, σαφώς και βοηθάει, αλλά το έβαλα επειδή το είχα. Διαφορά έχει αλλά δεν θα μου έλειπε και τόσο πολύ αν δεν υπήρχε

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.155
Members
38.952
Νεότερο μέλος
mariettam