Η αποτυχία των zoom+powerstrip+Dscaler+ffdshow+reclock ...

Reaction score
1
Για το συνδιασμό αυτό διάβασα χιλιάδες εγκώμια σε άπειρα φόρουμ. Αποφάσισα να τα δοκιμάσω κι εγώ.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ
P4 2,8 Northwood
2Gb Ram
6800LE 128MB AGP X8
Soundblaster AUDIGY 2ZS
Western Digital 250GB SATA 7200RPM
PLEXTOR 130A
WINDOWS XP ENGLISH SP1
καλώδιο σύνδεσης OHLERBACH DVI TO DVI 750 (7,5m)
προβολέας OPTOMA 30ADVANCE ...

εγκατέστησα το powerstrip , καθόρισα ανάλυση τη native ανάλυση του προβολέα δηλ. 854 x 480 στα 50HZ

ο προβολέας βέβαια μάλλον βλέπει ότι θέλει.
Στη συνέχεια εγκατέστησα το dscaler και το ffdshow&reclock&zoom player

στις ρυθμίσεις του zoom διάλεξα video decoder το dscaler από το οποίο επέλεξα YU12 ως output colorspace
Ως audio decoder το dscaler
Additional filter το ffdshow
και video renderer to VMR9 Windoless

Στο configuration του FFDSHOW στα codecs όλα είναι disabled και στο raw video επιλεγμενο το all suported
Το resize & aspect είναι ενεργοποποιημένο. Στις αναλύσεις δοκιμάστηκαν όλες, με το ίδιο αποτέλεσμα.
Στο aspect ratio επελέγη no aspect ratio correction
Στα settings επελέγη ως resize filter το Lanczos με τιμή 4
Στο output του ffdshow επελεγη μονο το YU12.

Ο παραπάνω συνδιασμός με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έχει καλή ποιότητα εικόνας όταν σταματήσουμε την ταινία. Τα καρέ της δηλαδή είναι πολύ καλής ποιότητος, σε περίπτωση που ενδιαφερόμαστε για ... slideshow. Για παρακολούθηση ταινίας το αποτέλεσμα κρίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΙΣΧΟΣ, ΧΑΛΙΑ, ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ...

Αν γνωρίζει κανείς κάποια άλλη ρύθμιση που να μπορεί να λειτουργήσει, εννοείται ότι η βοήθειά του θα είναι πολύτιμη και ευπρόσδεκτη. Όσες ρυθμίσεις αναφέρθηκαν πάντως, είναι σίγουρο ότι στο συγκεκριμένο σύστημα ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ...

Reaction score
1
Χρήστος Ακρατόπουλος @ 4/5/2005 said:
Το πρόβλημα είναι στην κίνηση;

Μήπως αν αλλάξεις το refresh rate ή τις ρυθμίσεις dot στο powerstrip?
Το πρόβλημα είναι στην κίνηση. Τι να αλλάξω; Δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει κάποια πρόταση, είναι ευπρόσδεκτη ...

Reaction score
2
ΠΡΩΤΑ απ' ολα θελεις service pack 2. Eπισης στο powerstrip πρεπει να βαλεις 50Ηζ (pal) και οπωσδηποτε reclock. Eγω παιζω χρονια με theatertek kai zoomplayer και δεν εχω προβληματα (ενταξει , καποιοα προβληματα παντα υπαρχουν, αλλα ξεπερνιουνται).

Reaction score
1
Re: Η αποτυχία των zoom+powerstrip+Dscaler+ffdshow+reclock .

toxotis70 said:
ΠΡΩΤΑ απ' ολα θελεις service pack 2. Eπισης στο powerstrip πρεπει να βαλεις 50Ηζ (pal) και οπωσδηποτε reclock. Eγω παιζω χρονια με theatertek kai zoomplayer και δεν εχω προβληματα (ενταξει , καποιοα προβληματα παντα υπαρχουν, αλλα ξεπερνιουνται).
Το reclock είναι εγκατεστημένο και στις ρυθμίσεις του προβολέα έχει ρυθμιστεί στα 50Hz . Το SP2 ενδεχομένως να χρειάζεται για ικανοποίηση τάσεων μαζοχισμού, αφού μπορούν να συμβούν τα πάντα κατά την εγκατάστασή του, αλλά δεν διάβασα πουθενά ότι το χρειάζονται τα συγκεκριμένα προγράμματα ...

Reaction score
2
Κι ομως το χρειαζοντα γιατι περιλαμβανει νεοτερη εκδοση DIRECT X (ΟΧΙ ΤΗΝ 9,0C).
Επισης δοκιμασε να βαλειςπρωτο φιλτρο το blur and denoise , με μικρο gradual denoise (6) kai στο resiza lancsoz 2 me luma sharpness 1.

Reaction score
1
Η νεότερη έκδοση directx είναι εγκατεστημένη και δεν είναι απαραίτητο το sp2 για την εγκατάστασή της. Και η ίδια η microsoft δεν λέει ότι χρειάζεται sp2 για το directx. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αποτυχία που αναφέρεται, για την οποία είμαι σίγουρος ότι δεν φταίει η έλλειψη του sp2 ...

Reaction score
1
Εβαλες SP2 και το εβγαλες ή δεν το δοκιμασες καθολου? Γιατι σε εμενα με SP2 ολα πηγαινουν ρολοι. Οσο για το directx εχεις δικιο δεν ειναι απαραίτητο το SP2 μαλλον κατι αλλο φταιει.

Reaction score
1
Το SP2 το είχα βάλει πριν κάνω φορμάτ και μετά το φορμάτ δεν το ξαναέβαλα, εγκατέστησα τα windows με το sp1 μόνο. Το directX είναι στην τελευταία έκδοση που έχει η microsoft προς download, όπως και οι drivers της nvidia. Για τα σπασίματα στην κίνηση που κάνει το zoom , θεωρώ εντελώς απίθανο το να ευθύνεται το ... directx.
Αν δεν κάνω λάθος, το directx από έκδοση σε έκδοση επηρεάζει τα 3d γραφικά και όχι την αναπαραγωγή βίντεο που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αν μπορούσε κάποιος να μου γράψει τις δικές του ρυθμίσεις στο zoom με τις οποίες του λειτουργεί σωστά, θα ήμουν υπόχρεωμένος ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@