Η δικη μου ερωτηση

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σημερα θα αλλαξουμε λιγο τα πραγματα.
Τι θα λεγατε να κανω εγω μια ερωτηση και να απαντησετε εσεις?
Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

"Αξιζει να προχωρησω σε αγορα βιντεοπροβολεα σημερα , δεδομεμενης της εμφανισης των πανελ 1920χ1080?
Εαν το budget προς διαθεση ειναι 2-3000€ τι προτεινετε?
Να παρω βιντεοπροβολεα αυτης της αξιας σημερα και να περιμενω να πεσουν οι τιμες σε αυτο το υψος σε 2-3 χρονια , η μηπως να περιμενω πως θα υπαρχει πτωση τιμων πιο συντομα και να ματαιωσω προσωρινα την αγορα?
Εσεις τι θα κανατε στην θεση μου?

Θαρρω πως μετα απο τοσα χρονια απαντησεων θα με τιμησετε και εσεις με τις δικες σας :wink:

Reaction score
2
Εγώ θα αγόραζα τώρα έναν προβολέα που να μπορεί να δείξει 720p (ώστε να μην μείνω τελείως έξω απο το HD) και θα περίμενα 2-3 χρόνια ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τα νέα φορματ. ;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Με βάση την λογική του να περιμένω το καλύτερο, δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις τίποτα (αυτό ισχύει σε κάθε προϊόν υψηλής τεχνολογίας).

Αν του χρόνου, τα νέα πάνελ με υψηλότερες αναλύσεις θα είναι φθηνότερα, κάτι άλλο θα βγει (πχ μια επανέκδοση του ίδιου πάνελ με 3 Χ contrast) για να σου την σπάσει once again.

Στα λεφτά που συζητάς, παίζει ο νέος Pany αλλά και κάποιοι DLP. Αν βλέπεις rainbow πας καρφί για τον 900σάρη. Αν όχι δες και τίποτε άλλο και αποφάσισε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, αν αξίζει extra χρήματα.

Reaction score
0
Συμφωνώ με τον Νίκο , μπαίνοντας σε αυτό το τρυπάκι βρίσκεις τον εαυτό σου να περιμένεις μιά ζωή........., χάνοντας πολύτιμες στιγμές απόλαυσης που μπορεί να σου χαρίσει ένα σημερινό ΄εφικτό΄ μηχάνημα. Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα και μετά από ατέλειωτες ώρες ευχαρίστησης με έναν Χ2, έχω ήδη γράψει πολλές ώρες με τον 900....

μην ξεχνάτε.... οτιδήποτε μας ΄ταξιδεύει΄ μέσα στην καθημερινότητα είναι πολύτιμο......

Reaction score
0
Αν δυσκολευεσαι ακομα να αποφασισεις
περνα μια βολτα απο Ηλια Ηλιου γωνια ,
ανεβα 3ο οροφο και
το παληκαρι του 3ου
σιγουρα θα σε βοηθησει να αποφασισεις.

:) :) :) :) :)
Μονο που δεν θυμαμαι το ονομα του. :D

Α ρε Βαγγελη Λ. τι κανω για να μαζεψω "ποντους"!!!!!!!!!

Reaction score
34
Αντρέα περίμενε καμμια δεκαετία που η ανάλυση θα φτασει 7680 Χ 4320. Τότε θα έχει βγει ο sanyo z16 και ο panasonic pt ae4100. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.......

Παρε τώρα το 720p και στην επόμενη γενιά προβολέων βλέπουμε. Δεν πιστεύω πάντως οτι οι τιμές για 1920 Χ 1080p θα είναι απαγορευτικές για τον μέσο χομπίστα "μηχανάκια". Εξηγούμαι "μηχανάκιας" είναι αυτός που κατα τις γυναίκες αλλάζει μηχανήματα (προβολεις, dvd, κλπ.) ποιο γρήγορα και απο την αναπνοή του.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ αυτή την εποχή έχω προτεραιότητα την τηλεόραση... έχω και άλλους στο σπίτι που περίμεναν τον Άγιο Βασίλη με LCD αλλά το ανέβαλε λίγο ακόμα...

Όμως ο Panasonic 1000 ή ο Ζ5 ή ο ruby (λίγο πιο φθηνά...) δεν μου ξεφεύγουν το φθινόπωρο...

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ πάντως, λέω να κάνω αγορά προς το καλοκαίρι. Τότε θα φτάσουν δυνατά εργαλεία σε τιμές κοντά στο μπάτζετ που διαθέτεις. Αντε και λίγο παραπάνω.

NIX

Reaction score
0
Λυπάμαι,αλλά,αυτές δεν είναι σοβαρές ερωτήσεις.Δηλαδή τώρα που έχουμε σοβαρότατους και αξιοπρεπέστατους προβολείς με κόστος απο 1500 εως 2000 ευρώ θα τους προσπεράσω σαν να μην υπάρχουν και θα περιμένω 2 χρόνια για να πάρω κάτι καλύτερο με αυτά τα λεφτά?Ε,τότε δεν θα πάρω ποτέ γιατί πάντα θα υπάρχει ή θα είναι έτοιμο να βγεί το καλύτερο.Να πούμε για εξάμηνο το καταλαβαίνω,αλλά όταν μιλάμε για 2 χρόνια είναι too much.Εδώ πριν απο λίγο συζητούσαμε(και μερικοί ακόμα συζητάνε) για panel 854x480 και κολάμε στο 1280x720?Πριν απο λίγο για καλό contrast είχαμε το μονοπώλιο του πονοκεφάλου των DLP και τώρα έχουμε μια πλειάδα(με καλό contrast) απο καλά μηχανήματα,ξεκούραστα,LCD.
Θα το ξαναπώ, Ι`m sorry αλλά αυτές δεν είναι σοβαρές ερωτήσεις.
Δεν θέλω να προσβάλω κανένα αλλά ο κόσμος είναι ήδη αρκετά μπερδεμένος.Αν του βάλουμε και τέτοια διλήματα...
Τα μηχανήματα αυτά είναι για το χαβαλέ μας.Δεν πρόκειται να τα έχουμε μια ζωή.Παίρνεις κάτι τώρα,διασκεδάζεις(εσύ και η οικογένεια σου),κάνεις το κομμάτι σου και μετά απο κάποια άλφα χρόνια το αναβαθμίζεις.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επένδυση.Είναι πολυτέλεια.Αν είναι να περιμένεις για το καλύτερο,ζήσε Μάΐ μου να ΄φας τρυφίλι.Μια ζωή θα περιμένεις.Ολα αυτά με γνώμονα οτι τα μηχανήματα του σήμερα ΕΙΝΑΙ αξιοπρεπέστατα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Φυσικα καταλαβαινετε πως η ερωτηση δεν ειναι δικη μου.
Ειναι μια απο τις πολλες-και απο τις πλεον συνηθισμενες- που καλουμαι να απαντησω σε καθημερινη βαση.
Αντιστρεφω απλα τις θεσεις και βαζω εσας στην δικη μου :wink:
Αλλος?

Reaction score
0
Eιναι τοσο ωραια η εικονα των προβολεων 720 γραμμων και μπορεις πραγματικα να απολαυσεις ταινιες, που δεν αξιζει να περιμενεις πανω απο 2-3 μηνες (αν ξερεις οτι επερχεται μια αλλαγη). Οι καινουριοι Panasonic, Sanyo και Hitachi αξιζουν και με το παραπανω τα λεφτα τους και ειναι θεμα υποκειμενικο ποιον θα διαλεξει ο καθενας. Εγω ισως να περιμενα λιγο να δω και τον Sony HS60 απλως για να συμπληρωθει το παζλ των καινουριων LCD αλλα απο οτι υπολογιζω λιγο απιθανο να ειναι πιο καλος απο τον Panasonic.
Εαν θελουν 2-3 χρονια οι 1080 να φτασουν τα 3000 ευρω, αγοραστε εναν 720 τωρα. Εαν υπαρχουν σοβαρες πληροφοριες για 6-7 μηνες ισως να χωρα σκεψη, ομως ειναι μαλλον επιστημονικη φαντασια οτι μπορει να γινει. Αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια....

GTX

Reaction score
39
Αυτή η ερώτηση παίζει στο κεφάλι μου συνέχεια τον τελευταίο καιρό!
Και διευκρινίζω. Αν δεν είχα προβολέα δε θα έπαιζε καθόλου, θα είχα πάρει κάτι σε 720p απο καιρό, αν δεν έχεις δε πρέπει να το σκέφτεσαι καθόλου. Απ΄την άλλη αν έχεις μεγάλη οθόνη και βλέπεις μπορείς να πείς οτι θα κάνεις κανα χρόνο υπομονή ακόμα.

Έχω ομως έναν Χ1 και dvd βλέπω αξιοπρεπώς (ας πούμε). Γενικά έχω χαθεί, πάνω που έχω ψηθεί για τον 7700 σκάει τώρα ο καινούργιος Infocus που εμένα κάτι μου λέει οτι θα παίζει καλύτερα (κοντά στον Η79, για να δούμε θα βγώ αληθινός?) μας έσκασε και την τιμή σήμερα ο Αντρέας και... Γενικά πάντως δεν αξίζει να περιμένει κανείς για τους 1080, δεν είναι μόνο η ανάλυση είναι το συνολικά καλύτερο πακέτο που προσφέρουν σήμερα οι φτηνοί DLP και LCD. Πέρα απο το HD βασικός λόγος που θέλω ν'αλλάξω τον Χ1 είναι η συνολικά καλύτερη εικόνα που θα πάρω απο έναν 7700 ας πούμε. Για τι να μιλήσω, για contrast, χρώματα, μαύρο, φωτεινότητα? Δεν έχουν καμία επαφή πλέον τα καινούργια μηχανάκια έχουν φύγει μακριά.

Απ΄την άλλη με την υπάρχουσα κατάσταση στο HD, ξέρουμε οτι η max ανάλυση του υλικού που παίζει σήμερα είναι 1920χ1080. Έχουμε δηλαδή κάποιο όριο, ξέρουμε οτι μέχρι εκεί πάει. Αγοράζοντας εναν 720p θα αισθάνομαι κάπως περίεργα, σα να με κλέψανε. Αφού ξέρω οτι βασικά αργά ή γρήγορα θα είναι το standard το 1080. Είναι σα να πάρω αμάξι με τη μισή υποδύναμη απο αυτή που θα έχει του χρόνου...εν γνώση μου. Δε ξέρω αυτά που λέω είναι αμφιλεγόμενα με τα πιο πάνω αλλά ειλικρινά είμαι μπερδεμένος, πιθανότατα βέβαια να καταλήξω με κάποιον 720p (σύντομα ελπίζω).

Reaction score
7
Μηπως τελικα με ολα αυτα (τις αναλυσεις, τις ιντσες, τα χρωματα) εχουμε χασει το δασος επειδη χαζευουμε (και εγω μαζι σας) το δεντρο?

Μηπως η αρχικη μας αγαπη για τις ταινιες με κινηματογραφικη αισθηση στο σπιτι ή απλα η επιθυμια να βλεπουμε ταινια με τις παντοφλες στον καναπε μας, εχει γινει εφιαλτης, αναζητωντας και επικεντρωνοντας την προσοχη μας στην ποιοτητα της εικονας (δεντρο) και οχι στην ταινια σαν ταινια?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το θεμα ειναι αν τα εχεις η δεν τα εχεις τα λεφτα. Γιατι αν τα εχεις παιρνεις ενα σουπερντουπερ προβολικο στα 1080 σημερα και μετα απο ενα χρονο που θα βγει κανα καλυτερο το παιρνεις κι'αυτο αμα σου γυαλισει κοκ. Δεν τα εχεις? Παιρνεις ενα φοβερο μηχανακι σημερα με 1500-2000ε και περιμενεις μεχρι να φτασουν οι τιμες των σημερινων 1080 στα ιδια επιπεδα. Το πρωτο μηχανημα μου ηταν μια προβολικη 46αρα το 1993 οταν οι προβολεις ηταν απλα απλησιαστοι και με αναλυση το πολυ 640χ480 ( για LCD μιλαμε γιατι οι αλλες τεχνολογιες ηταν σε στρατοσφαιρικα επιπεδα). Την χαρηκα οσο μπορουσα (και ακομα την χαιρομαι απεναντι απο τον διαδρομο γυμναστικης) και μετα οταν βγηκε ο πρωτος 16:9 LCD o sony vplw400qm και σε αναλογικα φτηνη τιμη με τους αλλους, τον χτυπησα. Τον χαρηκα και αυτον οσο πηγαινε για μια πενταετια και τωρα πηγα στον 900αρη, που τον πηρα στο 1/3 των χρηματων του sony (αναλογικα και με την εποχη) με απειρως καλυτερη εικονα και αναλυση και σκοπευω να τον χαρω και αυτον μεχρι να τα παιξει η λαμπα του. Μεχρι τοτε θα χτυπησω ενα μηχανακι 1080ρ και σε λιγοτερα ακομα χρηματα απο τον 900αρη κτλ. Η απολαυση που αποκομιζω απο τα μηχανηματα αυτα και μαλιστα σε τοσο χαμηλη τιμη δεν αξιζει να την αναβαλω για κανενα λογο. Αν τα ειχα βεβαια θα χτυπουσα 2 stacked 9" CRT και θα ξενοιαζα για την υπολοιπη 10ετια...Οσον αφορα τις αναλυσεις, τα 720ρ του HD πιστευω οτι θα φερουν τεραστια διαφορα στην εικονα και οταν μιλαμε για προβολεα, πρεπει να μιλαμε μονο για αυτη την αναλυση, εστω και αν ειναι προηγουμενης γενιας, αν υπαρχει οικονομικο προβλημα. Παιρνεις ενα 720 μηχανημα που θα σου προσφερει τα μεγιστα τωρα απο πλευρα αναλυσης και οταν τα 1080 πεσουν σε τιμες, θα βλεπεις παλι τα δισκακια που εχεις και μαλιστα στην πληρη τους αναλυση και με καλυτερες συνθηκες ( πιο ωριμη τεχνολογια στα 1080 και πιο gliches free απο τα πρωιμα μηχανηματα). Οσον αφορα τις αναλυσεις 4000χ2000, αυτες θα ειναι χρησιμες μονο σε κινηματογραφους ή για home cinema 300" και ανω (ξερετε κανενα? :wink: ).Και βεβαια θα φτασουν και αυτες στο σπιτι μας καποτε αλλα εχουμε πολυυυυ δρομο ακομα. Μην ξεχνατε οτι προβολεις τετοιας αναλυσης υπηρχαν απο την δεκαετια του 80 (light valve, CRT) αλλα 25 χρονια μετα παραμενουν απλησιαστοι!!! Οποτε...κατσε βρε και απολαυσε το τωρα που μπορεις και βλεπεις ακομα!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
313
Θα επέλεγα έναν 720p, ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ από μία επίσκεψη σε...οφθαλμίατρο! :shock: Μεγαλύτερη βελτίωση από αυτήν, υπάρχει;

Είναι παρόμοιο με την επίσκεψη σε ωτορινολαρυγγολόγο: μετά από τον καθαρισμό των αυτιών, όλα ακούγονται καλύτερα... :wink:

Υ.Γ. Εννοείται πως, όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο θα "φλερτάρουμε" με τα 1080p...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Αφου ειμαστε ολοι βαρεμενοι :cry: τι το ψαχνεις... Ακομα και το καλυτερο μηχανακι να παρουμε στα 1080 θα φλερταρουμε με τα 16000χ9000 που θα εχουν βγει ασχετως αν στην 100αρα οθονη μας δεν θα υπαρχουν πρακτικα διαφορες...Μηπως πρεπει να αρχισουμε να την ψαχνουμε και στις μυρωδιες? (popcorn, πατατακια, κτλ.)...Γ..αμω την τρελα μας γ..αμω...Δεν την γλυτωνω την επισκεψη στον ψυχολογο... :cry:

Reaction score
51
Αγοράζουμε σήμερα!!!
Σαφέστατα......

Απ' όλα υπάρχουν πλέον στην αγορά.....

Φθηνοί (αλλά αξιολογότατοι) DLP 480p κόστους κάτω από 800€ (βλέπε 5120)
Φθηνοί (επίσης αξιόλογοι) LCD 720p κόστους ένα κλικ πάνω από 1000€ (βλ. Ζ3)
Τρομεροί προβολείς DLP & LCD 720p τα 2000€ (βλ. Ζ4, 900, 7700)

Μαζί με πανί, καλώδια και βάση έχει κανείς κινηματογράφο υψηλών επιδόσεων κόστους κάτω από τα 3000€, όταν 1.5 χρόνο πριν, για αντίστοιχα, αλλά προβολέα 576p, ήθελε κανείς 4000+€

Αλλά ΔΕΝ περιμένουμε....
Έχουμε αποφασίσει να αγοράσουμε?
Αγοράζουμε ΤΩΡΑ (γιατί πάντα στο αύριο θα μας περιμένει κάποιο νέο μοντέλο κ.ο.κ.) και ΠΟΤΕ δεν θα χαρούμε το σήμερα και τα χρήματά μας........

Αν μιλάμε για τις 04/01/06 & έπρεπε να αγοράσω κάποιο μηχάνημα αυτό θα ήταν σίγουρα 720p (και κατά 99% DLP)
Kαι αν υπήρχε η δυνατότητα να περιμένω λίγο θα χτύπαγα οπωσδήποτε τον ΙΝ76 της INFOCUS (που μάλλον θα σαρώσει την αγορά.....) :D :D :D :D :D

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αξίζει να περιμένω λίγο και να πάρω ένα G70 ή ακόμα καί G90 μόλις πέσουν λίγο οι τιμές!!!
Νομίζω ένα 6 μηνο μού αρκεί, έρχεται και το εφάπαξ βλέπεται.

Reaction score
0
Πιστεύω ότι για τα επόμενα 4-5 χρόνια στο χώρο των προβολέων θα ισχύει ότι αύριο με τα ίδια λεφτά παίρνω κάτι καλύτερο ή παίρνω το ίδιο ποιοτικά με σήμερα αλλά στα μισά λεφτά, μια και ο χώρος βρίσκεται υπό εξέλιξη.
Περιμένοντας το φτηνότερο-καλύτερο όμως χάνεις τη χαρά της διασκέδασης και μόνιμα τρώγεσαι με τα ρούχα σου.
Άρα αγοράζεις τώρα ότι πιο καλό το budget σου επιτρέπει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έχει χάσει την αξία του, αλλά εσύ θα το έχεις χαρείς.
Εγώ θα έκανα πάντως ότι κάνω και στους υπολογιστές. Ωραία η τελευταία CPU της Intel/AMD αλλά βολεύομαι με την μεσαία...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.512
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio