Η παρουσίαση του Canton Vento Reference 5DC


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.752
Reaction score
83.562
Το ακροατήριο.
Ο Αντρέας έκανε οικονομία στις πολυθρόνες κι εγώ ως ευγενής έκατσα όρθιος! :happy_5:



Άλλη μια σύνθεση

 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.752
Reaction score
83.562
Δεν είναι ο Μιχάλης σκοτεινός τύπος. Το flash έκανε τα δικά του...



Αντρέας-Βασίλης σε αναμνηστική photo!

 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Να ζητήσω συγγνώμη από τους φίλους που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ όπως είχα υποσχεθεί και εγώ στην συνάντηση. :-(

Ξύπνησα με 38 πυρετό και χάλια μαύρα....
Ε, είπα να μην τα μεταβιβάσω! :happy_8: :happy_5:
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.752
Reaction score
83.562
Περαστικά!

Κι ευχαριστούμε που μας σκέφτηκες... :happy_9:
 

Μηνύματα
15.025
Reaction score
20.776
νικο ειναι αλουμινιο οι κωνοι η αυτο το περιεργο κεραμικο που ειχε η infinity (τι σου θυμισα τωρα...)?
για δωσε και τιμες.
και που σαι , στο 1dc θελω πρωτο τραπεζι πιστα και μεγαλο νταβραντερο ενισχυτη!
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της χθεσινής παρουσίασης. Eπίσης όλα τα παιδιά της παρέας .

Το ηχείο της Canton έπαιξε γενικώς πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Το χαμηλό του δεν κατάφερα να το ακούσω σωστά κυρίως λόγω της θέσης ακρόασης. Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το ηχείο έχει μπάσα και μάλιστα αρκετά. Τοποθετημένα σε μία απόσταση γύρω στο 1,5-2μ από τους πίσω τοίχους τα περισσότερα ηχεία ακούγονται κάπως ντροπαλά στα μπάσα γιατί προβάλουν περισσότερο τη μεσαία και υψηλή περιοχή του φάσματος . Στην περίπτωση του Canton κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τα μπάσα έδεναν σωστά με τη χαμηλομεσαία περιοχή , ήταν ογκώδη και με ικανοποιητική περιγραφή όχι όμως με κορυφαία απόσβεση Ο χώρος προφανώς τα αδικούσε και σε κάποια σημεία ακρόασης το μπάσο αργούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό στις κατώτερες οκτάβες. Υπήρχε μεγάλη αντίθεση με το υπόλοιπο φάσμα που ήταν καθαρό, γρήγορο, φωτεινό και με τρομακτική περιγραφή στη μεσουψηλή και υψηλή περιοχή. Ο κατασκευαστής επέλεξε να τοποθετήσει παντού μεγάφωνα με μεταλλικά διαφράγματα προφανώς γιατί ήθελε να κατασκευάσει ένα πολύ ζωντανό και γρήγορο ηχείο. Ναι, το ηχείο είναι ζωντανό και πεντακάθαρο και ο ήχος του δεν θυμίζει σε τίποτα τα ηχεία που είναι σχεδιασμένα με τη νοοτροπία της δεκαετίας του 80.
Εάν σας έχει κουράσει η μουντίλα και η έλλειψη διαφάνειας αυτό το ηχείο θα σας ανεβάσει πολύ ψηλά και θα γίνει η αφορμή να ακούσετε από την αρχή όλη τη δισκοθήκη σας. Ίσως όμως γίνει και η αφορμή να αλλάξετε πηγή και προενισχυτή γιατί τα Canton δεν λειτουργούν αφαιρετικά. Θα σας αποκαλύψουν τα ηλεκτρονικά της ηχητικής αλυσίδας είτε αυτό σας αρέσει είτε όχι. Συνεπώς θέλει πολύ μεγάλη προσοχή με τι θα το ταιριάξετε, Θα έλεγα ότι οι απαιτήσεις του ηχείου σε συνοδά ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος του ίδιου του ηχείου.

Η χαμηλή τιμή των ηχείων της Canton είναι για μένα και η μεγαλύτερη παγίδα.
Το ηχείο βρίσκεται σε μια κατηγορία τιμής που εύκολα κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι μια μέτρια consumer grade πηγή και κάποια ενισχυτικά της μεσαίας κατηγορίας τιμής θα ταίριαζαν πολύ καλά με αυτά τα ηχεία. Μεγάλο λάθος. Το ηχείο δεν συγχωράει μέτριες πηγές και ενισχυτικά για να μην πω και τα καλώδια. To ηχείο είναι τόσο αποκαλυπτικό όσο και ένα ανελέητο monitor στο near field. Με κάθε επιφύλαξη θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ποιο monitor και από monitor.
Οπότε δεν σας προτείνω να κάνετε οικονομία στα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος για να μπορέσετε να αποκτήσετε αυτά τα ηχεία. Αν κάνετε το λάθος, το αποτέλεσμα θα σας κουράσει μετά από μισή ώρα ακρόασης.

Αλλάζοντας το CD player/pre της Theta με το πολυκαναλικό Sony, το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε . Mε κούρασε. Έφτασα στα όρια της ακουστικής κόπωσης αμέσως μετά το πρώτο track.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποθέσετε ότι το ηχείο κουράζει σε μακροχρόνια ακρόαση. Θα το κάνει όμως αυτό αβίαστα και ανελέητα εάν το παραμελήσετε και δεν το συνοδέψετε με state of the art συνοδά μηχανήματα και καλώδια . Όλα τα καλά ηχεία στον κόσμο με αυτό τον τρόπο συμπεριφέρνονται δεν λειτουργούν αφαιρετικά και δεν χρωματίζουν για να ωραιοποιήσουν με μια ζεστή θολούρα το μουσικό αποτέλεσμα.
Προσοχή λοιπόν -και το επαναλαμβάνω- με τα συνοδά μηχανήματα αλλά κυρίως με αυτά που βρίσκονται πολύ κοντά στην την πηγή του σήματος είτε αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο cd player είτε ένα εξωτερικό DAC είτε ένα DAC με ενσωματωμένο προενισχυτή.

Ο τελικός ενισχυτής απλώς θα πρέπει να είναι ουδέτερος και να μπορεί να ελέγχει σωστά το χαμηλό. Κάθε αδυναμία του ενισχυτή να κοντρολάρει σωστά τα δύο 8ιντα μεγάφωνα του Canton θα ακουστεί άσχημα. Θα προτιμούσα ένα πάντρεμα με έναν ουδέτερο και ισχυρό τρανσιστοράτο τελικό.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Τον λαμπάτο push-pull με τις 4 Χ 6550 που έφερε μαζί του για ακρόαση ο Μιχάλης Σπέρτος δεν καταφέραμε να τον ακούσουμε όπως θα θέλαμε. Με πηγή το Sony να πετάει από πίσω σπίθες και βελόνες και πάλι καλά .που καταφέραμε να ξεχωρίσουμε κάποιες τρομερές αρετές αυτού του ενισχυτή. Ο πλούτος των αρμονικών, η μουσικότητα και η ζωντάνια ήταν παρόν . Είναι και θέμα εμπειριών το να μπορεί κάποιος να αντιληφθεί μόνο τα καλά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα μηχάνημα.

Επιφυλάσσομαι για μια πλήρη περιγραφή του ενισχυτή της Audio Craftworks όταν θα μου δοθεί ελπίζω η ευκαιρία να τον ακούσω στον χώρο μου. Θα χρειαστεί βέβαια να γίνει μια προσαρμογή της αντίστασης εξόδου του ώστε να ταιριάξει σωστά με τα 4ωμα και κάτω Dynaudio ηχεία μου.

O Μιχάλης Σπέρτος ο ιδρυτής και σχεδιαστής της AUDIO CRAFTWORKS μου άφησε τις ποιο θετικές εντυπώσεις. Είναι ένας άνθρωπός που θα ήθελες να έχεις για παρέα στο κελί της φυλακής , Θα μπορούσα άνετα να συζητώ μαζί του για καμιά δεκαριά χρόνια
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Ο Μιχάλης Σπέρτος μου άφησε και ένα phono stage με δυνατότητα επιλογής ΜΜ/ΜC. Λειτουργεί με μπαταρίες παρακαλώ και αυτό είναι κάτι μου εμένα προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Σύντομα θα το δοκιμάσω και θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Για τα πιστουνάκια θα τα πούμε αργότερα. Στην πραγματικότητα όμως ένα ήταν το πιτσούνι της παρέας. Ποιο ήταν αυτό το πιτσούνι που προτιμούν όλες οι γυναίκες του σύμπαντος, οι οργασμικές , οι ανοργασμικές , οι ανόργανες και οι οργανικές βιολογικές ????

Θα το μάθετε αργότερα .

Υ.Γ Για να σας βοηθήσω, απλώς θα σας πω ότι χθες η Vodaphone και ο Comote δέχτηκαν και στη συνέχεια τερμάτισαν χιλιάδες μηνύματα SMS που όλα περιείχαν την λέξη "πιτσούνι".
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την καταγραφή των εντυπώσεών σας. Με τόσα που άκουσα είναι σαν να ήμουν κι εγώ εκεί. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά το ουίσκυ το ήπιε όλο ο gkar. :happy_9:

Χάρηκα πολύ δε, που είδα παλιές και νέες φάτσες στις φωτογραφίες, αλλά έχω μια τόσο δα μικρούλα απορία:
- xfader-man αυτές ήταν όοοοοοοοολες οι φωτογραφίες ή σου παραπέσανε δυό τρεις? :happy_4:


Τέλος να επισημάνω ότι η εν λόγω παρουσίαση, έγινε (μεταξύ άλλων, αποκαλύψεων, μικρών μεγάλων και... πιτσουνακίων), η αφορμή για να εφευρεθεί επιτέλους ο τρόπος να αποθανατίσει κάποιος 200 χρόνια σε μία μόνον εικόνα. Η επιστήμη σας χρωστάει πολλά. :cool_4:

- Ιδού:



:crazy_3::crazy_3:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Τι γυρευει η αλεπου στο παζαρι?
Η καλυτερα τι γυρευω εγω στις νοτιες κατηγοριες?

Μην ανησυχειτε, απλα περνουσα και ειπα να δω τι γινεται.:happy_2:
Αλλως τε ουτε την εμπειρια των προηγειθεντων διαθετω ουτε και θα μπορουσα να κανω ιδιαιτερες αναλυσεις επανω σε αυτο που ακουσαμε.
Εαν υπαρχει ενα υπερ στην δικη μου περιπτωση-και κυριως σε αυτη του Gio-ειναι πως α)ειχαμε την ευκαιρια να ακουσουμε το ηχειο αρκετες φορες τις τελευταιες ημερες και β)γνωριζουμε τον χωρο ακροασης οτι και εαν αυτο σημαινει.

Με βαση τα παραπανω και το γεγονος οτι ο ηχος ειναι καθαρα υποκειμενικος απλα θα ηθελα να πω πως μου αρεσε παρα πολυ αυτο που ακουσα και πως θα το αγοραζα ακομα και εαν η τιμη αυτου του ηχειου ηταν μεγαλυτερη απο την street price των 4.000 €
Εντυπωσιαζει με την πρωτη ακομα και σε δυσκολα περασματα και δεν ενοχλει μακροπροθεσμα ουτε σε απαγορευτικες εντασεις.
Συνισταται αναπιφυλακτα, κατοπιν ακροασης φυσικα.

Ενα μεγαλο ευχαριστω και απο εμενα στους διοργανωτες(ΙΝΤ) και ειδικα στον Νικο Αρβανιτακη.
Για τα δωρακια λεξη δεν βγαλατε, ε?:happy_8:
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Tα δωράκια μοιράστηκαν στο τέλος της συνάντησης. Το δικό μου ήταν ένα Spot Notebook/Keyboard Light της DICOTA. Διαθέτει USB και μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε μια αντίστοιχη θύρα Η/Υ . Ενα πολύ χρήσιμο σποτάκι για να βλέπουμε τι γράφουμε στο πληκτρολόγιο του laptop το βράδι ή όταν βρισκόμαστε στο field ή σε κλειστούς χώρους με ανεπαρκή φωτισμό.
Ενα απαραίτητο αξεσουάρ για τους εχνικούς Η/Υ και τηλεπ/κών δικτύων που συνήθως δουλεύουν και προγραμματίζουν εξοπλισμό μέσα σε σκοτεινούς χώρους, wiring closets κ.λ.π.

Τα προϊόντα της DICOTA τα διαθέτει η INT Electronics Καλλιρόης 146, Αθήνα 11741 , τηλ 210 92 44 505 . Σε αυτή την εταιρεία εργάζεται και ο φίλος μας ο Νικος Αρβανιτάκης σαν Sales Manager.

To site της DICOTA θα το βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση : www.dicota.com
 

Μηνύματα
277
Reaction score
0
Αν και αργοπορημένος να πω δυο λόγια για το ηχείο αν και οι προηγούμενες περιγραφές είναι πλήρεις και κατατοπιστικές.

Η προσωπική μου άποψη είναι οτι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ηχείο που μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός δυνατού συστήματος και είμαι σίγουρος οτι στην ακρόαση δεν εξαντλήσαμε τις δυνατότητές του.

Αυτό που άρεσε πολύ ήταν η εικόνα του, το χαμηλό του και η ταχύτητα του. Αυτό που με προβλημάτισε ήταν μια αίσθηση μεταλλικότητας. Βέβαια έχοντας ακούσει το ηχείο πριν δυο μέρες με άλλο ενισχυτή όπου η μεταλλικότητα ήταν πολύ πιο έντονη, θα έδινα και μια ακόμα ευκαιρία για ακρόαση κατόπιν περισσότερου στρωσίματος και αναζήτησης ενισχυτή.

Πέρα από όλα αυτά στην τιμή που μπορεί κάποιος να το βρει πρόκειται για ένα ηχείο που σίγουρα του αξίζει μια ακρόαση.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους για την φιλοξενία και τα δώρα ενώ περιμένω με αγονία την παρουσίαση του μεγάλου αδελφού.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Απότι καταλάβατε,όλοι περιμένουμε να ακούσουμε και τον big brother της εταιρείας.

Φυσικά με την πρώτη ευκαιρία να ξανα ακούσουμε και τον λαμπάτο ενισχυτή που έφερε ο Μιχάλης,όπου μόνο μια μικρή γεύση πήραμε.
 


Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Μηνύματα
8.978
Reaction score
894
Απάντηση: Η παρουσίαση του Canton Vento Reference 5DC

Home sweet home! :cool_3:
Eπιτέλους γύρισα σπίτι (βλ. internet) οπότε μπορώ να γράψω, εστώ και με καθυστέρηση, τις εντυπώσεις μου απο την παρουσίαση των Canton.

Kατ'αρχάς να πω ότι χάρηκα πολύ που σας γνώρισα απο κοντά και πραγματικά ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα. Δυστυχώς δε μπορούσα να μείνω για το "δείπνο". Θα αναγκαστώ να ανακρίνω το Μιχάλη για τα περί λυχνιών κάποια άλλη στιγμή. Τα υπόλοιπα - τα περί πιτσουνακίων και οργασμών - σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα βγάλετε στη φόρα λίαν συντόμως.

Στα της ακρόασης με κάλυψαν στα περισσότερα σημεία ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Γιώργος (g.kar). Χαίρομαι που συμφωνούμε σε αυτό το βαθμό.

Εννοείται πως δεν είχα ξανακούσει το υπόλοιπα σύνοδα, ούτε και κάποιο άλλο σύστημα στο συγκεκριμένο χώρο, αλλά ήταν εμφανές πως μιλάμε για ένα πολύ "γρήγορο" ηχείο με πολύ καλή ανάλυση και διαφάνεια, ικανοποιητική σε μέγεθος στερεοφωνική εικόνα και σαφή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο. Τα ηχεία διαθέτουν χορταστικό χαμηλό το οποίο είναι απόλυτα ελεγχόμενο και φυσικά ταχύτατο. Γενικώς θα χαρακτήριζα αυτό που άκουσα ως ζωντανό, δεμένο ήχο χωρίς ιδιαίτερους χρωματισμούς.

Μοναδικό ψεγάδι, για εμένα, η ελαφρά μεταλλική χροιά που έβγαζαν τα μεγάφωνα σε κάποιες περιπτώσεις. Στις μεσοϋψηλές συχνότητες πολλές φορές το υλικό των μεγαφώνων άφηνε το στίγμα του. Το άκουσμα δεν ήταν κουραστικό ή ψυχρό αλλά σίγουρα χρειάζεται προσοχή στα σύνοδα. Το αν θα ενοχλήσει κάποιον ή όχι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι απο το είδος της μουσικής που ακούει. Σε rock μουσική, για παράδειγμα, αυτή η ελαφρά μεταλλική χροιά γινόταν πλεονέκτημα στο αυτί μου και, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, κάνει τα 5DC εξαιρετικό αναπαραγωγέα του συγκεκριμένου είδους μουσικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Sultans of Swing των Dire Straits...Πραγματικά απολαυστικό μέσα απο τα Canton. :respect:

Συνολικά, και δεδομένου ότι το κόστος κτήσης είναι απόλυτα λογικό, μιλάμε για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη πρόταση που σίγουρα αξίζει να είναι στο shortlist όσων αναζητούν ηχεία σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ειδικά δε αν είστε λάτρεις της rock μουσικής, η ακρόαση των Canton επιβάλλεται πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά.

Guest Star της βραδιάς ο Audio CraftWorks Scout MkII που έφερε ο Μιχάλης Σπέρτος (και ο ίδιος ο Μιχάλης ήταν guest star βεβαίως-βεβαίως)! Για τα γούστα μου, ό,τι καλύτερο ακούσαμε το βράδυ αυτό ως σύνολο, παρόλο που έπαιζε με τo "κακό" cd player. Αν είχα κάποιες αμφιβολίες για τον αν μπορώ να ζήσω με τα Canton, μου λύθηκαν ακούγοντάς τα με τον Scout. Ο συνδυασμός μου άρεσε πολύ. Μακάρι να είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε περισσότερο - και με μία καλύτερη πηγή. Μιχάλη, απλά συγχαρητήρια. :cool_4:

Σας ευχαριστώ όλους για την ωραία βραδιά και την καλή παρέα. :bravo:



Υ.Γ. Δεν ξέρω ποιος διψούσε και δεν άφησε μία σταγόνα HAIG να βρέξουμε το λαιμό μας εμείς οι υπόλοιποι αλλά να ξέρει ότι στην παρουσίαση των 1DC θα έχουμε λάβει τα μέτρα μας. :mrgreen:
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.609
Μηνύματα
2.867.822
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top