Η παρουσιαση-Welcome to the machine

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Welcome my son, welcome to the machine.
Where have you been?
It's alright we know where you've been.
You've been in the pipeline, filling in time,
Provided with toys and 'Scouting for Boys'.
You brought a guitar to punish your ma,
And you didn't like school, and now you
know you're nobody's fool,
So welcome to the machine.

Welcome my son, welcome to the machine.
What did you dream?
It's alright we told you what to dream.
You dreamed of a big star,
He played a mean guitar,
He always ate in the Steak Bar.
He loved to drive in his Jaguar.
So welcome to the Machine.

Ισως μονο οι παροντες θα καταλαβουν τον τιτλο και την εισαγωγη
Αποψε ειδαμε:

KAI

και ακουσαμε

Oi αποψεις σας-καλες η κακες- ας ακολουθησουν...

Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Βαγγελη Λαμπρου διχως την παρουσια του οποιου η αποψινη παρουσιαση θα ηταν...απλη παρουσιαση

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Ειναι αρχη μου να μην ξεκινω πρωτος τα διαδικαστικα για ευνοητους λογους.
Παρακαλω τα μελη που ηταν παροντα να παραθεσουν τις αποψεις τους και οι δικες μου θα ακολουθησουν καποια στιγμη :wink:

Reaction score
13
Από την δική μου πλευρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα που μου έκανε την τιμή να φιλοξενήσει εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά του forum σε αυτή την παρουσίαση (συγγνώμη παιδιά αλλά δεν θυμάμαι όλων τα ονόματα,το έχω αυτό το ελάττωμα!- εν καιρώ θα σας απομνημονεύσω).Επίσης να ευχαριστήσω και τον Βαγγέλη για την επίδειξη (ή tutorial καλύτερα) στην σωστή ρύθμιση ενός projector που δυστυχώς για να γίνει τέλεια και ο projector να φθάσει στα μέγιστα της απόδοσής του θέλει και ακριβά εργαλεία (αλήθεια Βαγγέλη πόσο έχει αυτό το σετ ρύθμισης που χρησιμοποιείς  :?: ).
Και ας αναφερθώ τώρα λίγο στο πρόγραμμα που ακολούθησε :

Η παρουσίαση του θηριώδες DLP τριτσιπικού και συνάμα αθόρυβου Infocus (είχε μέγεθος και σχήμα σαν χελώνα καρέτα καρέτα - για να πάρετε μια γεύση μεγέθους) ξεκίνησε διοχετεύοντας μερικά αποσπάσματα από τον άρχοντα των δακτυλιδιών χωρίς να έχει ρυθμιστεί καθόλου ο Infocus.Το DVD player τροφοδοτούσε ψηφιακά  (SDI) τον scaler της crystalio και αυτός με την σειρά του οδηγούσε ψηφιακά μέσω DVI το αδηφάγο Infocus άλλοτε με 720p και άλλοτε με 1080i ανάλογα με τις απαιτήσεις της παρέας καθώς επίσης "καθάριζε" το σήμα από θόρυβο.Ποια από τις δύο επιλογές ήταν η καλύτερη είναι νομίζω καθαρά θέμα υποκειμενικό (εγώ προτιμούσα τα 720p διότι θεωρώ ότι έδειχνε πιο "πυκνή" εικόνα).Εν συνεχεία ο Βαγγέλης έκανε μια σύντομη αναδρομή στα χαρακτηριστικά των προβολέων και τις ρυθμίσεις τους και ακολούθησε ένα ευχάριστο διάλειμμα με αναπαραγωγή video αποσπασμάτων από live συναυλία (εξού και οι τίτλοι του τραγουδιού που πόσταρε ο Ανδρέας).Η ποιότητα ήχου τρομερή που σε συδιασμό με την τεράστια εικόνα που απεικόνιζε ο Infocus σου έδιναν την ψευδαίσθηση ότι συμμετείχες και ο ίδιος στη συναυλία.Να προσθέση ότι η διάσταση της εικόνας του προβολεά έφτανε και ξεπερνούσε τις 120 ίντσες!!!! Παρόλα αυτά και την σχετικά μικρή απόσταση κανένας μας δεν παραπονέθηκε ότι κουράστηκε από την τόσο πολύωρη παρακολούθηση.Λογικό βέβαια όταν όλη αυτή η μαγευτική εικόνα δημιουργείται από μηχανήματα που η συνολική τους τιμή αγγίζει απαγορευτικά νούμερα  :shock:  :shock: για τους περισσότερους από εμάς  :cry:  :cry:  
Μετά το τέλος του ευχάριστου διαλείμματος ακολούθησε η ρύθμιση του "τέρατος" (Infocus) από τον Βαγγέλη με τα "ειδικά" εργαλεία που κατέχει.Επαναλαμβάνοντας αρκετά από τα προηγούμενα αποσπάσματα από τον άρχοντα των δακτυλιδιών το αποτέλεσμα είχε σαφώς βελτιωθεί με τρομερά αποτελέσματα και με ποιότητα χρωμάτων που να πλησιάζει πολύ κοντά στο φυσικό!Ύστερα από αυτό ποιος να θέλει να φύγει από εκεί....έλα όμως που η ώρα είχε παέι 19:30! (κοίτα να δεις πως περνά η ώρα όταν δεν θες και δεν το παίρνεις χαμπάρι!) και έπρεπε σιγά σιγά να αναχωρήσουμε και να ξαναπροσγειωθούμε στην πραγματικότητα κάνοντας όνειρα έως ότου κάποτε έρθει και σε εμάς του "κοινούς θνητούς" η δυνατότητα να εγκαταστήσουμε στα σαλόνια μας "εργαλεία" σαν και αυτά.
Για μένα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και εύχομαι να την ξαναζήσω σύντομα....

Reaction score
191
Αλλη μια εξαιρετικη παρουσιαση απο το Ανδρεα!μα και φυσικα σε ολους που βοηθησαν.ο προβολεας τεραστιος αλλα πολυ μοντερνος αεροδυναμικη σχεδιαση θα μπορουσα να πω οτι ειναι σχεδιασμος pininfarina!τωρα τι εδειχνε στην οθονη.για μια τιμη 28.000 ευρω δεν μπορω να πω οτι ειναι ακομα για αγορα τωρα θα μου πεις αν εχω τα εκατομυρια τι με νοιαζει..να περασει λιγο ο καιρος να βγουν και καποια αλλα μοντελα και να πεσουν γυρω στα 15-18000 ευρω ναι.απο την αλλλη το χρηματικο ποσο που ζηταει ο crystalio την θεωρω απολυτως λογικη.

Ειδα το αρχοντα οπως δεν τον εχω ξαναδει ετσι και το θεμα ειναι οτι ειχαμε τοση φοβερη εικονα σε 120+ιντσες!ενα αλλο πραγμα που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι το προβολικο ηταν ξεκουραστο για dlp βεβαια δεν τιθεται θεμα για ουρανια τοξα αφου τα πανελ ειναι 3 ενα για καθε χρωμα οποτε δεν εχουμε χρωματικο τροχο.μερικοι χωρις να πιανουν ουρανιο τοξο κουραζονται και παλι.εδω τα πραγματα ειναι διαφορετικα πολυ ξεκουραστη εικονα.τον ειδαμε αρυθμιστο και οταν ο βαγγος εκανε τα δικα του εστρωσε η εικονα αλλα με ρυθμισεις του ποδιου επαιζε φοβερα.θα θελα να το εβλεπα σε λιγο μικροτερες ιντσες.105 π.χ και οχι 120+

Ο προβολεας φωναζε απο μακρια που πας ρε καραμητρο με 576ι????εδω ερχεται να σωσει τη κατασταση ο scaler crystalio απο το γερασμενο mpeg-2
Πατεντα στο 3910 denon ωστε να παρουμε αμιγως ψηφιακο σημα μεσω ειδικης συνδεσης sdi παμε δηλαδη αυτουσιο το ψηφιακο σημα απο το δισκο του dvd στη καρδια τou crystalio.η εικονα ηταν οτι επρεπε για παιξει καλα το πανακριβο θηριο αλλα δεν θα θελα να τον δω με high-definition γιατι απλα ημουν σιγουρος οτι θα αυτοκτονουσα απο τον 3 οροφο της ηχοεκφρασης :shock: η θα παραταγα το χομπι που λεγεται home-theater και θα πηγαινα να κανω καμια συλογη απο γραματοσημα...

Εκει που δειχνει τα δοντια του ο προβολεας ειναι:μεγαλη φωτεινοτητα πολυ καλη εικονα ακομα και σε μεγαλες ιντστες χωρις να χανει χρωματικη αποδοση ευκρινεια(1280χ720 χ3!!)αλλα το μαυρο του δεν με ικανοποιησε για τοσα λεφτα.μαλον λογω μεγαλης φωτεινοτητας.και αυτο που ειναι :!: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ :!: τηλεκοντρολ ιδιο με το infocus x1 ελεοοος.

αυτα τα ολιγα οσο για το διαλειμα μου αρεσε παρα πολυ και σαν κοματι και σαν ποιοτητα ηχου καθαρο για τοση ενταση δεν ξερω με αγγιξε.αντρεα ποια συναυλια ειναι αυτη?θα θελα μια κοπια δεν μπορεις να πεις εγραψα για τη παρουσιαση :o

αποριες 1:πως θα επαιζε με d-thater
2:πως θα επαιζε με το 3910 μονο[/i]

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Νομίζω ότι σήμερα είδα την καλύτερη εικόνα που έχω δει ποτέ!!!

Πριν η καλύτερη εικόνα ήταν αυτή από έναν 9ιντσο Βarco. Νομίζω ότι μετά τις ρυθμίσεις του Βαγγέλη στον θηριώδη 3τσιπο ο Infocus ξεπέρασε το Barco.

Δεν ξέρω αν έχω δει καλύτερη εικόνα σε κινηματογράφο. Ίσως ναι ίσως όχι αλλά οριακά πράγματα. Και δεν μιλάμε για Village... μιλάμε για πολύ καλές αίθουσες. Νομίζω ότι όποιος ήταν σήμερα στην παρουσίαση δεν θα θέλει να ξαναπάει στα Village!

Βλέπαμε στις 120'' πάνω από 3 ώρες και όχι μόνο rainbow δεν είδα αλλά άνετα έβλεπα άλλες τόσες! Πιο ξεκούραστη εικόνα από προβολέα δεν έχουμε ξαναδεί.

Ο scaler είναι καταπληκτικός και αυτό φάνηκε όταν είδαμε κάποια δορυφορικά κανάλια της κακιάς ώρας (και ακόμα πιο κακής εικόνας με απίστευτα χαμηλό bitrate) από τον humax μέσω του scaler. Μια εικόνα που και σε 14'' τηλεόραση δεν βλέπετε κανονικά, ο scaler αυτός κατάφερε να την δείχνει αρκετά καλή στις 120''. Εμένα αυτό μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση.

Δεν είδαμε ούτε high-definition ούτε d-theater ούτε τίποτα "καλό". Αλλά δεν χρειαζόταν. Η λεπτομέρεια, το βάθος και η κίνηση που έβγαζε ο 3τσιπος με την βοήθεια του crystalio έφθανε. Έτσι απλό dvd δεν έχει ξαναδεί κανείς νομίζω...

Με εντυπωσίασαν οι ρυθμίσεις του Βαγγέλη. Εντάξει σε πιο μικρά μηχανήματα πίστευα ότι είναι απαραίτητες, αλλά στα πιο μεγάλα νόμιζα ότι απλά και με ένα dve έκανες δουλειά. Άλλαξα γνώμη. Ειδικά σε αυτού του επιπέδου τους προβολείς φαίνεται η δουλειά του Βαγγέλη. Γιατί αυτοί έχουν τεράστιες δυνατότητες. Μετά την ρύθμιση ο Infocus έδειξε την τέλεια εικόνα. Ίσως ένα 10% καλύτερο μαύρο αν είχε θα μιλάγαμε για εικόνα αναφοράς!!!

Από την άλλη και ο Βαγγέλης ζωγραφίζει... ειδικά όταν είδα τον φασματογράφο (μεγέθους τσέπης... εμείς στο Παν/μιο πριν 15 χρόνια είχαμε φασματογράφους των 30 κιλών!!) περίμενα με περισσότερη αγωνία να δω αν θα δούμε διαφορά στην εικόνα. Και φυσικά είδαμε διαφορά... ακόμα και αυτό το 10% διαφορά στο κόκκινο και άλλο ένα 10% στο μπλε που υπήρχε φάνηκε στην οθόνη μετά την ρύθμιση... Είδαμε σωστά την ταινία. Όπως την γύρισε ο σκηνοθέτης... είναι μεγάλη ιστορία αυτό!
Την ίδια ώρα το σεμινάριο που μας έκανε άξιζει πολλά χρήματα κανονικά... Εγώ απλά τον ευχαριστώ πολύ!

Το ηχητικό κομμάτι απλά ήταν μια πανδαισία...

Νομίζω ότι ίσως φτάσαμε στην εποχή να μιλήσουμε και για hi-end στην εικόνα. Και χωρίς high-definition υλικό.

Αντρέα ίσως θα πρέπει να δημιουργήσουμε σύντομα μια κατηγορία Hi-End και για την εικόνα!

Reaction score
0
Παραθέτω και τις δικές μου εντυπώσεις και σχόλια από την παρουσίαση στις 8/1/2005.

Προβολέας Infocus SP 777: Το τρίτσιπο θηρίο. Όμορφο και ήσυχο! Αρεκί ν' αναφέρω ότι καθόμουν πίσω του ακριβώς και δεν άκουγα τίποτα... ’ψογος προβολέας,
ισορροπημένος, πολύ φως, πολύ καλά μαύρα και πολύ καλά χρώματα. Ξεκούραστος
στην θέαση - ποιό rainbow; - έδωσε 120" από τα ~4μ.
Έχει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες (zoom, μετατόπιση, εστίαση, κλπ), μπορεί κανείς να ρυθμίσει σχεδόν τα πάντα. Αλλά έχει απαράδεκτο τηλεχειριστήριο σε σχέση πάντα με το κόστος του...
Είδα σημαντική διαφορά μετά τις ρυθμίσεις του μαίτρ.

DVD Denon 3910 & Scaler Crystalio: Το 3910 ήταν "πειραγμένο" ώστε να δίνει ψηφιακή έξοδο μέσω SDI στον Crystalio παρακάμπτοντας HDCP, Macrovision κι ότι άλλες βλακείες κλειδώματα υπάρχουν. Επειδή το 3910 χρησιμοποιήθηκε σαν transport όλα έγιναν μέσω του scaler. Νομίζω ότι είναι ένας απίθανος scaler με όλες τις δυνατότητες παρούσες.
Δείτε εδώ για περισσότερα: http://www.crystalio.com/spec.html
Η ουσία για μένα είναι ότι μπορείς να ελέξεις και να καθορίσεις όλες τις παραμέτρους του μέσου προβολής χωρίς να χρειάζεται να επέμβεις στον προβολέα. Δηλαδή τον κάνεις κέντρο του Home Cinema - όσον αφορά την εικόνα - και μ' ένα ψηφιακό καλώδιο DVI μέχρι τον προβολέα καθάρισες.
Νομίζω ότι αξίζει τα χρήματα για τις ευκολίες και τις δυνατότητες που παρέχει.

ΉΧος: πολύ καλός κι εντυπωσιακός. Δεν θα τον χαρακτήριζα καταπληκτικό λόγω της αδυναμίας του sub ν' ακολουθήσει στα χαμηλά κομμάτια. Απ' ότι είπε ο Νίκος έπαιζε έτσι λόγω ρυθμίσεων.

Ο Mr Calibrator Βαγγέλης Λάμπρου: Νομίζω ότι φαίνονται οι άνθρωποι που αγαπάνε αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεράκι. Πολύ καλή παρουσίαση, ουσιαστικά σου ανοίγει το παράθυρο για να "δεις" καλύτερα!
Τελικά φαίνεται - το είπε και ο ίδιος άλλωστε - ότι είναι αναγκαίο να προσαρμόσεις το προβολικό στον χώρο της θέασής ΣΟΥ γιατί μόνον έτσι θα βλέπεις καλύτερα. Ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγγέλη!
Σημείωση: έχω και κάποια κριτική όσον αφορά τον τρόπο και τα μέσα της παρουσίασής του (laptop, mouse, etc). Εδώ θα ήθελα να κάνει μια προσπάθεια να βελτιωθεί για να μπορέσει ν' αναδείξει περισσότερο το περιεχόμενο της παρουσίασής του που είναι πολύ σημαντικό.

Οικοδεσπότες Ανδρέας & Νίκος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που κόπιασαν να οργανώσουν την παρουσίαση.
Μπράβο και εις ανώτερα και φυσικά περισσότερα!
Σημείωση: κι εδώ έχω κάνω κάποια σχόλια. Χρειάζονται κάποιες πτυσσόμενες καρέκλες για να μην κάθονται οι μισοί κάτω ή όρθιοι (ή ίσως ένας καναπές σε συνδυασμό με μερικές καρέκλες). Επίσης θα ήταν δυνατό είτε να φέρουμε είτε να βάλουμε ρεφενέ ώστε να υπάρχουν ποτά/αναψυκτικά/ξηροί καρποί ή και μερικά εδέσματα.
Ελπίζω την επόμενη φορά να είναι καλύτερα. Το ξέρω ότι τα παιδιά προσπάθησαν πολύ για το τεχνικό κομμάτι αλλά μας έλειπε νομίζω το κερασάκι στην τούρτα...

Να το επαναλάβω: εις ανώτερα και φυσικά περισσότερα :D :!: :D

Reaction score
13
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Βλέπαμε στις 120'' πάνω από 3 ώρες και όχι μόνο rainbow δεν είδα αλλά άνετα έβλεπα άλλες τόσες! Πιο ξεκούραστη εικόνα από προβολέα δεν έχουμε ξαναδεί.
Το παραπάνω ειπώθηκε από την Χρήστο αλλά και από άλλα παιδιά της παρέας.Αλλά δυστηχώς την πατήσαμε διότι νομίζαμε ότι αυτό συνέβαινε επειδή η κατασκευή του projector ήταν τεχνολογία αιχμής (όχι οτι δεν ήταν κάθε άλλο μάλιστα) αλλά....επειδή έλειπε ο κύριος υπαίτιος για αυτό το φαινόμενο :!: δηλαδή ....ο χρωματικός τροχός :!: :!: :oops: .Παρόλο που ο Αντρέας τόνισε ότι ο infocus ήταν εφοδιασμένος με 3 panel κανείς μας δεν σκέφτηκε (ή σχεδον κανείς μας -εγώ παντος την πάτησα :oops: ) ότι δεν χρειαζόταν τροχός!Και για του λόγου το αληθές δειτέ εδώ :

Infocus sp777 specifications

Εμ τι να γίνει....Με τόση ζαλάδα από την υψηλή ποιότητα εικόνας που μας μάγεψε που να μείνει μυαλό για σκέψη :oops: :?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μεταφερω τα γραφεντα-εκ παραδρομης σε αλλο thread- του Nikos_S3

: πολύ όμορφη παρουσίαση...Smile
χάρηκα ιδιαίτερα που γνώρισα τα παιδιά από κοντά και θα έλεα ότι ήτα ένα πολύ ωραίο απογευματάκι...κρίμα που έπρεπε να φύγω και έχασα την ρύθμιση του προβολέα..
να'στε καλά παιδιά...πάντα τέτοια...Wink

και απο τον Xr.Polykretis:

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ...
Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΥΛΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙΡΟΥ (!)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΒΓΑΛΩ" ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ... (ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ , ΟΟΟΥΥΥΑΑΑΑ !!! )
ΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΛΟΓΟ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ (ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ !!! /) ΠΕΡΑΣΑ ΥΠΕΡΟΧΑ !!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ !!!
ΥΓ!!
ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΑΜΠΡΟΥ !!! ΑΨΟΓΟΣ !!! ΕΥΓΕ !!!!
ΥΓ 2 !!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !!!!

Να προσθεσω πως ο Χρηστος ηρθε απο την Ναξο και ο Spillegou απο την Λαρισα μονο για την παρουσιαση.
Ενα μεγαλο ευχαριστω αξιζει σε αυτους λοιπον!

Reaction score
0
Μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι χαλαρά ότι πρέπει να γράψω για αυτό που είδα χωρίς τον παρονομαστή του best buy στο μυαλό μου...

Έτσι έχοντας εκ τον προτέρων στο μυαλό μου ότι απλώς πρέπει να απολαυσω ατθο που θα δω (και ελπίζοντας ότι θα μείνω ευχαριστημένος) πήγα στην παρουσίαση... έστω και καθυστερημένα πρόλαβα να καταχωρήσω στις data bank του μυαλού μου τον ορισμό της σωστής κίνησης γεια home theater projector… κύριοι κλείσαμε ο 3τρισπιπος Marantz που υπήρχε στην data bank ως reference εκείνη την στιγμή διαγραφή... Ζήτω ο Καινούργιος Βασιλιάς... δεν θα συνεχίσω στις υπόλοιπες αρετές και ευκολίες μια και το δυσκολότερο σημείο όσο ανεβαίνουμε στις κατηγορίες τον pj είναι η κίνηση (όπως σωστά αναφερθεί δεν θα δεις rainbow σε 3τσιπο...) ο 777 παίρνει ’ριστα!!! στο σημείο αυτό σε συνδυασμό με το ότι από 3.5 μέτρα έριχνε 120’ και ο θεατής από την ίδια απόσταση απλά βρισκόταν μέσα στην δράση χωρίς να νιώθει την παραμικρή ενόχληση είναι η επίτομη της κινηματογραφικής εικόνας , έτσι για να γίνει πιο κατανοητό θα ύπαρξη κόσμος που θα γράψει ότι η εικόνα του θα έπρεπε να κάνει εκείνο η το άλλο κλπ κλπ κλπ όχι κύριοι το μηχάνημα δεν έχει φτιαχτεί για να κάνει αυτά που προσπαθούν να κάνουν οι άλλοι ... ο 777 έχει φτιαχτεί για να δείχνει ΤΑΙΝΕΙΕΣ και στο λέει με την πρωτιά ματιά ... προσωπικά χάρηκα που τον είδα αρρύθμιστο... (everything at 50…) μια και το χειρουργείο του Dr. Vageli ανάδειξε τον καινούργιο Βασιλιά με χαρακτηριστική άνεση...

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Βαγγέλη για την προσφορά γνώσεων σε όλους τους φίλους / μέλη ... Τώρα για τον Ακατανόμαστο δεν θα αναφερθώ...

Reaction score
7

Ειναι αρχη μου να μην ξεκινω πρωτος τα διαδικαστικα για ευνοητους λογους.
Παρακαλω τα μελη που ηταν παροντα να παραθεσουν τις αποψεις τους και οι δικες μου θα ακολουθησουν καποια στιγμη :wink:

Ανδρεα... σου φερνει λιγο ο ...Νεράς..... Αν φοραγε και το γυαλι του avatar.... :) :lol:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Λιγο πριν απο την παρουσιαση και ενω ο Νικος ο Παχης μου ειχε δωσει το δισκακι "In the Flesh" του Roger Waters για να επιλεξω το μουσικο κομματι, καθομουν στον καναπε και επαιζα με τα θηρια.

Οταν εφτασα στο "Welcome to the machine" ειχα αφοσιωθει πλεον τοσο πολυ σε μια υπεροχη εικονα(αρυθμιστη ακομα) και εναν ζηλευτο ηχο που σκεφτηκα:"Aυτο ειναι hi end home theater.

Απροβληματιστη, ξεκουραστη, τρισδιαστατη εικονα.
Αναλυτικος , φυσικος , με σωστο διαχωρισμο, ηχος.
Τι αλλο να ζητησει κανεις?

Σιγουρα θα μπορουσε να ζητησει καλυτερο remote στον 777.
Η εστω ενα υποτυπωδες εγχειρηδιο χρησης.
Οι ανθρωποι της Infocus υποθετουν προφανως πως αυτος που δινει τις χιλιαδες ευρω για την αγορα του 777 θα αγορασουν και ενα ακριβο-ολα σε ενα-remote.
Η οτι και θα εχουν το προσωπικο εγκαταστατη τους ο οποιος θα εχει προηγουμενως κατεβασει απο το internet ολα τα σχετικα για τον προβολεα που θα στησει.
Μπορει να ειναι και ετσι...

Ομως ο 777 σε αποζημιωνει απο την πρωτη στιγμη με την εικονα του.
Η "συμμαχια" με τον Crystalio αφαιρει και ολα εκεινα τα πταισματα που ειχε ο προβολεας απο την αμεση χρηση με το Denon 3910(ελαφρυ ψηφιακο θορυβο) και δινει την καλυτερη εικονα που εχω δει με συμβατικη πηγη.
Οι 100'' ειναι γελοιες για ενα τετοιο θηριο.
Οι 120'' παιχνιδακι.
Επιλεγεις τον φακο που θελεις και γεμιζεις γιγαντιαιες οθονες ακομα και απο μικρες αποστασεις.
Και γιατι οχι?
Ο 777 δεν θα σας κουρασει, δεν θα σας ζαλισει και θα φερει την μαγεια του κινηματογραφου, ακριβως οπως θα επρεπε να ειναι, στο σπιτι σας.

Ενα αλλο ατου-περα απο την εμφανιση η οποια σε αφηνει με ανοικτο στομα- ειναι πως αντιθετα με οσους τριτσιπικους εχω δει- ειναι εντελως αθορυβος.

Καποιος που ξοδευει αυτα τα χρηματα για την..."κορυφωση" θα πρεπει να την συμπληρωσει με τα απαραιτητα αξεσουαρ.
Το Crystalio αποδειχτηκε πως δεν ανηκει αδικα στην υψηλη κατηγορια scalers συγκρισιμο μονο με "μεγαλα" ονοματα στον χωρο.
Οι δυνατοτητες του αμετρητες και τα αποτελεσματα εκπληκτικα.
Θα ηθελα να ειχα τον χρονο να ασχοληθω λεπτομερως μαζι του παντως καποιες απο τις λεπτομερειες που μου αποκαλυψε ο Βαγγελης σχετικα με τις δυνατοτητες του με αφησαν με την γλυκα της προσμονης...

Για τον Krell τι να πει κανεις?
Πολυ πιο ευκολος στις ρυθμισεις απο τον Lexicon απεδωσε τα ιδια-η και καλυτερα- σε σημεια αναφορας.Τουτο μπορει να οφειλετε σε αυτη ακριβως την ευκολια ρυθμισης καθως ο Lexicon θελει πραγματικα να ασχοληθεις μαζι του για να αποδωσει τα μεγιστα.
Αξεπεραστος διαχωρισμος.

"Αξιζει να δωσει κανεις τοσα χρηματα για ενα τετοιο συστημα ?"
Η απαντηση ειναι απλη.
Αξιζει να εχει κανεις Porsche η Ferrari?
Αξιζει να ταξιδευει κανεις στην Καραιβικη?
Αξιζει να φοραει κανεις Vacheron Constantin?
Τελος αξιζει να εχει κανεις διπλα του την Monica Belucci?

Εαν απαντησατε ναι στα περισσοτερα απο τα παραπανω τοτε γνωριζετε την απαντηση :wink:

Reaction score
48
[scroll]Ευχαριστούμε παιδιά για τα καλά σας λόγια.... (Ώς Ηχοέκφραση)
.[/scroll]
Εκείνο που έχω να αναφέρω είναι ότι ή εικόνα του INFOCUS Screen Play 777 που είδατε αντιπροσώπευε μόλις και μετα βίας το 50% των δυνατοτήτων του.
Και βεβαίως η εικόνα του είναι άκρως κινηματογραφική με εκπληκτικές δυνατότητες που αρμόξει σε μία διαγώνιο 120 με 150΄΄ αλλά όχι αυτή που έν ολίγοις είδατε.
Πολλές φορές μας παρασήρει η επιβλητική παρουσία ενός μηχανήματος και εδώ συναίβαινε στην παρουσίαση σίγουρα κάτι τέτοιο....
Μηχανήματα σαν του λόγου του μόλις τα βλέπεις παθαίνεις κάτι απροσδιόριστο - σαν να έχεις ξεχάσει μέχρι τώρα το παρελθόν και ζείς από εδώ και πέρα με νέα μνήμη.
Και για να μην παρεξηγούμε τις καταστάσεις ξεκαθαρίζω το σκηνικό εννοώντας ότι :
Το μηχάνημα αρχικά ήταν αρύθμιστο - με την επέμβαση του φίλου μου Β. Λάμπρου ήλθε κατά (την προσωπική μου εκτίμιση) 20% καλύτερα - είναι εκτιμώ σε γνώση όλων μας ότι με το πολύτιμο COLORFRACTS θα μπορούσε άν ήθελε ο Βαγγέλης και είχαμε τον απαιτούμενο χρόνο να έφτανε στο 50 με 60% απ' ότι ήταν το μηχανάκι απ΄την μαμά του, πράγμα όμως που δεν έγεινε......
Η ΕΙΚΌΝΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ....
ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ 90% ( δεν αναφέρωμαι στο 100% φια λόγους Οθόνης καί χώρου) ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ??????????
Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνείσει ο Ανδρέας μαζί μου,και πολλοί απο εσας που το είδατε......
Ο προβολέας έχει πανεκπληκτικές δυνατότητες για να επανδρώσει ένα ''Grand Theater'' που σίγουρα δικαιολογούν τα περίπου 28.000Ε που μας ζητάει, αλλά Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε μας ζητάει να ασχοληθούμε πολύ περισσότερο μαζί του.
Βλέπεται το ντεπούτο στην εικόνα με την ρύθμιση εικόνας σε 4κάμερο και 5καμερο με χρήση CCU που έκανα κάποτε στην ΤV δεν μου επειτρέπει να παραδείδω τα όπλα τόσο απλά όσον αφορά την εκτίμιση της εικόνας.
Ο προβολέας 777 παραπέμπεται στην 17η γενιά των DLPs λόγω του συνδυασμού του τσιπ Mastang HD2 DLP και το ενισχυμένο FLI2310 DCDi® της Faroudja® έχει ώς αποτέλεσμα να απογειώνεται κυριολεκτικά τεχνολογικά συνδυάζοντας με το ολοκληρωμένο κύκλωμα D65 του cinematic - χρώμα που κυριαρχεί, δημιουργόντας πιό αληθινά χρώματα.
Αυτό το περίπλοκο λογισμικό διορθώσεων σημάτων της InFocus ScreenPlay προσδίδει στον 777 αναφοράς - φωτεινές, και ζωηρές εικόνες με τέλεια κινηματογραφική υφή και υπόσταση.

Σας υπόσχωμαι ότι με τον Ανδρέα προσεχώς θα βρούμε την'' χρυσή συνταγή'' φέρνοντας τον InFocus 777 σε ονειρεμένες αποδόσεις, ε....... κοντά εκεί στο 90% .

Φυσικά εδώ αξιζει να αναφέρω ότι αρκετοί HI-END τρίφακοι θα χάσουν τον ύπνο τους με το καινούργιο απόκτημα της InFocus.
ΥΣ....
Το ευχαριστώ μου στον Β.Λ για την βέλτιστη προσπάθειά του στην ολοκλήρωση της mini παρουσίασης

Reaction score
0
Αμάν τί μάς κάνεις βρέ Αντρέα καί μόλις πήραμε προτζέκτορα.Τουλάχιστον θά τόν έχεις ακόμα γιά νά περάσω νά τόν δώ κάποια στιγμή μέσα στήν εβδομάδα;

Gio

Reaction score
185
"Αξιζει να δωσει κανεις τοσα χρηματα για ενα τετοιο συστημα ?"
Η  απαντηση ειναι απλη.
Αξιζει να εχει κανεις Porsche η Ferrari?
Αξιζει να ταξιδευει κανεις στην Καραιβικη?
Αξιζει να φοραει κανεις Vacheron Constantin?
Τελος αξιζει να εχει κανεις διπλα του την Monica Belucci?

Εαν απαντησατε   ναι στα περισσοτερα απο τα παραπανω τοτε γνωριζετε την απαντηση :wink:
Aνδρεα, εγω απο τα παραπανω ερωτηματα, μονο σε ενα απαντω ανεπιφυλακτα ναι.
Αξιζει να τον αγορασω?
Και αν αναρωτιεται κανεις, μου χαλασε παλι το CASIO

Reaction score
0
Μια σκέψη.. Γιατί κάνει 28,000€ γιατί πολύ απλά έχει πέσει πολύ μελέτη κι έρευνα και όχι γιατί τα υλικά κατασκευής ή διαδικασία έχει τόσο.. Οπότε σκέφτομαι ότι σε 7 χρόνια θα έχω έναν τέτοιο στο σαλόνι μου!
Σκεφτείτε ότι τα μηχανήματα που κυκλοφορούν τώρα της κατηγορίας των 3.000€ πριν από 3 χρόνια για να πάρουμε τέοια εικόνα θα θέλαμε πάνω από 10.000-15.000€
Με λίγα λόγια έχουμε ελπίδεεεεεεεεεεες!!!!!!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Πόση αλήθεια χωράνε 120 ίντσες;

Πόση αλήθεια;
Ρωτάω γιατί πολύ απλά όση πληροφορία ήταν γραμμένη στο καλύτερο DVD που έχω δει, στο LOTR III, δεν ήταν αρκετή για να αγγίξει αυτό το προβολέα.
Δεν είναι μόνο η ξεκούραστη θέαση ελλείψει Rainbow, ούτε η άριστη ομοιομορφία, είναι το χτυπητό φως, το εκτυφλωτικό λευκό που πετάει αυτό το μηχάνημα
Αυτό ως CRTάκιας το ζήλεψα. Πολύ.

Γεωμετρία άριστη, ελάχιστα κομμένα Pixels από κάθε πλευρά, μενού και υπομενού πολύ καλά διαρθρωμένα, όπως όλοι οι Infocus άλλωστε και ευκρίνεια τυπικού HD2.
Χρώματα καταπληκτικά κινούνται οριακά  πάνω στις συντεταγμένες των προτύπων και ιδιαίτερα του HD, όποτε δεν θα μιλήσει κανείς για αναβάθμιση προβολέα ακόμη και με την έλευση του πολυαναμενόμενου σήματος

Οι Scaler και DeInterlacer του προβολέα αρκετά καλοί, δεν μας δημιούργησαν κάποια προβλήματα οταν το προηγούμενο βράδυ τα ψάχναμε με τον Αντρέα και το Νίκο, πλην κάποιου μικρού κόκκου που έμοιαζε με ανεπεξέργαστο θόρυβο.
Θα έλεγα εφάμιλλος στη κίνηση του 7205.

Το κομπιουτεράκι στα μείον, (όχι βέβαια σημαντικό) αλλά από Prestige και μόνο θα έπρεπε στη ναυαρχίδα της η Infocus να έριχνε στη συσκευασία ένα Pronto. Ίσως ρίχνει το μπαλάκι δώρου στους καταστηματάρχες..χεχεχε

Εξωτερικά εκτός ότι παίρνει άριστα με την αισθητική του παρουσία, καταφέρνει και να δικαιολογήσει τον όγκο του με το υπέροχο κομψό Design που διαθέτει. Παρόλο που έχει διαστάσεις 3φακου καταφέρνει και τις κρύβει σε τέτοιο βαθμό που νομίζεις ότι έχει μόνο ένα τσιπάκι στα σπλάχνα του.

Καρέτα-Καρέτα τον ονομάσαμε χθες ελέω σχήματος.
Μπορεί να μοιάζει αλλά σίγουρα θα έκανε πάρα πολύ κόσμο φιλόζωο άμα δεν ήταν ακριβούτσικος

Βέβαια ο κανόνας λέει ότι: Στη ζωή όλα τα καλά είναι και ακριβά.

Σε συνδυασμό με το Scaler της παρουσίασης, o προβολέας απέβαλε τον κόκκο-θόρυβο και βελτίωσε τη κίνηση αισθητά.
Με σύνδεση SDi από το Denon 3910 στον Crystalio και από εκεί με DVI μέχρι τον προβολέα κάναμε συνολικά 2 δοκιμές ανάλυσης που βγάλανε πολύ αξιόλογη εικόνα.
Η μία με 720p όπου η εικόνα ήταν Razor Sharp και η αλλη με 1080i όπου το downscaling του προβολέα έδινε αυτή τη μαλακή λάμψη της κινηματογραφικής μαγείας. Πιστεύω όμως ότι άμα καθόμασταν λίγο πιο μακριά η εικόνα με τα 720p θα ήταν κρύσταλο!  

Σε ψηφιακή σύνδεση SDi από τον Humax 5400 η εικόνα πήρε άλλη μορφή από την απλή S-Video που μας παρέχει ο αποκωδικοποιητής. Με ειδική καλωδίωση πήραμε σήμα πάνω από το MPEG τσιπάκι οπότε δεν είχαμε ΚΑΜΙΑ μετατροπή Digital to Analog από τον δορυφόρο έως την οθόνη μας.

Χρήση DCDi και καλογραμμένο κώδικα για το 2300 από το Crystalio. Ακόμη και τα κανάλια με χαμηλό Bit Rate απέκτησαν άλλη ζωντάνια και δυναμικότητα.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ άλλο στον Scaler, (επειδή τον εισάγω ο ίδιος) για ευνόητους λόγους. Μπορείτε όμως να με ρωτήσετε ότι θέλετε και να απαντήσω σε τεχνικά ζητήματα.

Εντός των ημερών θα μπορείτε να διαβάσετε για το Scaler για τις προδιαγραφές και να ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο για αυτόν, στο ολοκαίνουργιο Site ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το μηχάνημα  στη διεύθυνση www.crystalio.gr
Μετά τη δική μου έκπτωση για τα μέλη, έκανε και ο Αντρέας ειδική έκπτωση από το κατάστημα που εργάζεται (η οποία και με ξάφνιασε) οπότε θα βρείτε το Scaler στη χαμηλότερη τιμή ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και ΗΠΑ παρόλο που στην άλλη όχθη του Ατλαντικού πωλείται σε έκδοση με λιγότερα features για PAL άρα και φθηνότερα.

Θα σας παρακαλούσα για ευνόητους λόγους να μην αναφερθεί η τιμή ανοικτά εδώ μέσα. Όσοι ενδιαφέρεστε για παραπάνω πληροφορίες  μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο κατάστημα που φιλοξένησε την εκδήλωση και να ζητήσετε τον Αντρέα, ενώ για τεχνικά θέματα μπορείτε να κάνετε Post στο θέμα Crystalio ή να μου στείλετε PM.

Να τονίζω ότι εγώ κάνω μόνο την αντιπροσώπευση και κεντρική διάθεση. Από τα καταστήματα όπως αυτό της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ, θα μπορείτε να το προμηθευτείτε και όχι απευθείας από μένα.

Για τις ρυθμίσεις θα ήθελα να μεταφερθούμε στη δίπλα κατηγορία ώστε να γράψετε τι είδατε, τι καταλάβατε και αν είδατε αισθητή βελτίωση ή όχι.
Εδώ να τονίσω ότι η ρύθμιση ήταν γρήγορη γιατί δεν μας ενδιέφερε να ρυθμίσουμε πλήρως τον προβολέα ΑΛΛΑ να καταλάβετε ΤΙ σημαίνει εν ολίγοις «Ρύθμιση»
Τώρα που πήρατε μια γεύση λοιπόν ΤΙ ακριβώς ψάχνουμε για να οριοθετήσουμε την εικόνα θα ήθελα τις απορίες σας και τις παραλήψεις μου.
Όλες οι απορίες ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ.
Εδώ είμαστε για να μάθουμε.

ΥΓ Το υλικό της παρουσίασης βγήκε πολύ γρήγορα (στο πόδι) για τη παρουσίαση. Υπόσχομαι καλύτερα πράγματα στο μέλλον!!!! Οι προτάσεις και οι υποδείξεις σας όχι μόνο ευπρόσδεκτες ΑΛΛΑ απαραίτητες.

Reaction score
7
Αν και έλειπα από την παρουσίαση για επαγγελματικούς λόγους, πιστεύω πως έχω μια καλή εικόνα του τι είδατε (και ακούσατε) βάσει των όσων διάβασα από τα προηγούμενα posts. Αυτό που με λυπεί είναι ότι δεν είδα αυτό που είδατε και ακούσατε, αλλά ίσως και για καλό μου, αφού δε θα κλονιστεί η απόφαση που έχω πάρει για την απόκτιση προβολέα αρκετά χαμηλότερου budjet που έχω "σταμπάρει".
Αυτό όμως που κυριολεκτικά με γεμίζει από ικανοποίηση είναι η ενεργή συμμετοχή επαγγελματιών όπως ο κ. Λάμπρου που προσφέρουν απλόχερα στον καθένα μας, τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσω των εκδηλώσεων του φόρα στο οποίο συμμετέχουμε και όλοι εμείς.

Κάτι που με ξένισε είναι ότι μάλλον οι παρευρισκόμενοι έμειναν νηστικοί και σε αυτό είμαι "ευαίσθητος", εκτός και αν δε κατάλαβα σωστά. Περί αυτού προτείνω το "ρεφενέ" σύστημα για την επόμενη φορά, και θα φέρω και καρέκλα "σκηνοθέτη" για την απρόσκοπτη θέαση-απόλαυση του συστήματος που θα υπάρχει.
Τα λέμε...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος