Η πειρατεία σκοτώνει ΚΑΙ τα DVD movies...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Καθόμουν αμέριμνος με την παρέα σε ενα καφέ στη Θεσσαλονίκη, όπου ξάφνου σκάει μύτη ενας μαύρος με μια σακκούλα πραμμάτεια, clopy right cds.
Θα μου πείτε ο πρώτος ή ο τελευταίος είναι? Σαφώς και όχι, αλλά δεν είχε μόνο cds μουσικής καθώς έβγαλε μέσα απο την σακκούλα και ενα πακέτο DVD movies...
Περίεργος όπως συνήθως είμαι (!) έκανα την κίνηση και πήρα το πακέτο να το "μελετήσω".
Διάφορες ταινίες που έχουν ήδη βγεί και σε DVD περνούσαν απο μπροστά μου, έβλεπα όμως και ταινίες που δεν έχουν βγεί ακόμη σε DVD, όπως Spiderman 2 , Τροία, KillBill, The Day after tomorrow, Πολίτικη κουζίνα κλπ.
Στάθηκα όμως σε κάτι που μου προξένησε το ενδιαφέρον.
Βρήκα ρε παιδιά την ταινία Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΛΟΥΣ, ταινία που ΘΑ βγεί στους Ελληνικούς κινηματογράφους στις 8 Σεπτεμβρίου και σε DVD στην Αμερική στις 23 Νοεμβρίου!!!
Η δε θήκη είχε κανονικό DVD εξώφυλλο, και το ίδιο το DVD ήταν τυπωμένο...
Με μια σκέψη κυτάω τον μαύρο και του λέω, "παίζει και έχει σίγουρα Ελληνικούς υπότιτλους?"
Ναί μου απαντάει και επέμενε μάλιστα. Ως και το τηλέφωνο του ήθελε να μου δώσει για να του την επιστρέψω σε περίπτωση που δεν είχε...!!!
"Επαγγελματική" ποιότητα!!!

Την πήρα λοιπόν την ταινία γεμάτος περιέργεια και το βράδυ στο σπίτι την βάζω στο player.
Πράγματι η ταινία ΕΙΧΕ ελληνικούς υπότιτλους, προειδοποιώντας με ότι θα είχε μερικά συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη...!!!

Βέβαια δεν ήταν 16:9 αλλά 4:3 με σαφώς χαμηλότερη ποιότητα ΑΛΛΑ ήταν ΟΛΗ η ταινία.

Ειχαμε προγραμματίσει μαζί με την κόρη μου να την δούμε στους κινηματογράφους μόλις έβγαινε, αλλά την είδαμε τώρα.
Βέβαια θα την ξαναδώ στο σινεμα, καθότι είναι κάτι το διαφορετικό.

Τελικώς με 10 ευρώ είδαμε την καινούργια ταινία του Χάρυ σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ προβολή στο σπίτι μου!!!

Λοιπόν η πειρατεία σκοτώνει και ισοπεδώνει όχι μόνο την μουσική αλλά όλη την καλλιτεχνική οικογένεια.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι κάτι πρέπει να αλλάξει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να βλάψουν παρά οτιδήποτε άλλο. Βέβαια δεν είναι λύση να κυνηγάνε την μαυρη φυλή για να σταματήσει η πειρατία, αλλά οι εταιρίες παραγωγής να φέρουν σε τέτοιο τελικό κόστος τα προιόντα τους που να μην χρειάζεται να αγοράζονται τα αντίγραφα.

Λέμε τώρα... :?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ωραιο θεμα Πανο :idea:
Και εγω εαν καθομουν σε μια καφετερια και ερχοταν ενας..."μελαχροινος" κυριος με DVD που δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα, προφανως θα αγοραζα ακομα και σε βαρος της ποιοτητας.
Ποιος ειναι ο ενοχος?
Εγω?
Ο μαυρος?
Αυτος που τα φτιαχνει?
Η μηπως οι εταιριες που αργουν τις κυκλοφοριες επι τουτου για να "ρουφηξουν" οσα το δυνατον περισσοτερα?

Εγινε μια καλη αρχη με την Τροια(βλ. θεμα στην ιδια κατηγορια)
Ας ελπισουμε να συνεχισουν ετσι.

Reaction score
0
Ανάμεσα στην πειρατεία των CD και των DVD υπάρχει μία βασική διαφορά!!!
Στα CD γίνεται ζημιά στην εταιρία ενώ στα DVD γίνεται διαφήμιση της εταιρίας!!!

Αυτή η κόπια που παρακολουθήσατε ναι μέν είναι φτίαμένη από χάκερ(υπότιτλους κλπ.) όμως η ταινία είναι επίτιδες διροή από την ίδια την εταιρία για διαφημηστικούς λόγους!!!!

1.Γιατί αρχίζει να συζητιέται και να γίνεται ντόρος για την ταινία πρίν να έρθει επίσημα!!!

2.Δεν καταστρέφει την προβολή της στους κινηματογράφους γιατί η χαρά της αίθουσας είναι άλλο πράγμα!!!(Ετσι και αλιώς ακόμα δεν έχω δει τέτοιο dvd με 5.1)

3.Η ταινία όταν θα βγεί σε dvd θα είναι σαφώς καλύτερη ποιοτικά σε εικόνα και ήχο!!!!

Αυτές οι ταινίες που θα πάθουνε ζημιά θα είναι οι διάφορες χαζομάρες (νομίζω οτι θα τους αξίζει) γιατί παλαιότερα όλο και κάποιος κατα λάθος πήγαινε να τις δεί!!!!

:wink:

Reaction score
0
Καθε Οκτωμβρη με Νοεμβρη το δικτυο γεμιζει με αντιγραφα ταινιων τα οποια πανε ή προκειται να πανε για oscar , αφου στελνονται σε dvd σε μελη της ακαδημιας.
Εκει να δεις χαρα , που πολλες ταινιες επειδη δεν προβαλονται ταυτοχρονα σε Αμερικη & Ελλαδα ταυτοχρονα , γίνονται download (αν εχεις μια καλη γραμμη & υπομονη).
Και μιλαμε για πολυ καλη ποιοτητα (1,5Gb σε avi) και η πλειοψηφια τους με 5.1 ηχο.
Αυτο μαλλον δεν ειναι διαφημιση γιατι η ακαδημια κυνηγα και ψαχνει μελη της που συχνα υποπεπτουν σε τετοιου ειδους "παρανομιες"

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
....

Πρόσφατα είδα την "Τροία" σε DVD έγχρωμου πωλητή.
Το αγόρασα πίνοντας μπύρες σε ένα beach bar της χαλκιδικής!!

Η ταινία πρέπει να γράφτηκε με dv camera μέσα σε αίθουσα προβολής....

Reaction score
6
Πριν λιγες μερες ψαχνοντας για καποιες σκηνες απο την ταινια Τροια ενα φιλος μου εφερε το DVd που ειχε αγορασει πριν μερικες εβδομαδες απο εναν μαυρο πιθανοτατα και αυτος καθως επινε τον καφε του στην παραλια.
Την ταινια την ειχα δει ηδη στο σινεμα και δεν τρελαινόμουνα να ξανακατσω να την δω.
Την αγορασε μολις 5 ευρω και ηταν πεταμενα λεφτα.
Η εγγραφη οντως πρεπει να ηταν απο καμερα και φυσικα η εικονα ειχε τα μαυρα της τα χαλια.
Η μαλλον τα ασπρα της τα χαλια μιας και ειχε τοσο εντονο λευκο που με δυσκολια διέκρινες καποια φωτεινα πλανα.
Μα καλα υπαρχει ανθρωπος που θα δωσει εστω και πεντε ευτω για να δει αυτό το έκτρωμα απλως για να το δει;
Ο αδερφος μου εκανε τρεις μερες για την δει ολόκληρη καθως κουραζόταν απο την ποιοτητα της εικονας.
Ειναι εντελως παραλογο να ξοδεύουμε τα τρελά λεφτα για να αγορασουμε TV τελευταιας τεχνολογια που να βγαζουν την πιο καθαρη εικονα ,ηχεια και ενισχυτες για τελειο ηχο ,καποιοι αλλοι προβολεις ,και
να πηγαινουμε να παιρνουμε αυτα τα σκουπιδια.
Δεν πιστευω πως μπορει να πιασει αυτη η πειρατεια οπως εγινε με τα cd.
Γιατι πολυ απλα στο CD η διαφορες στην ποιοτητα ειναι πενιχρές ,ενω στο DVD χαοτικές.
Ακομα και η πειρατεία για να πετύχει πρεπει να δωσει καλα δειγματα.
Δυστυχώς υπαρχουν καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις οπως αυτη του φιλου μου που πηρε την pixel plus 36" και ειναι ικανοποιημενος με αυτην την αγορα του .
Τι να πεις;

Reaction score
0
Το θετικό της όλης ιστορίας είναι ότι τέτοια DVD δεν θα καταλήξουν ποτέ στα ράφια των ανθρώπων που επιζητούν την ποιότητα σε ήχο και εικόνα. Είναι χρήσιμα μόνο σε αυτούς που δεν διακρίνουν διαφορά σε εικόνα μιας ταινίας σε VHS και σε ένα καλό DVD, οπότε αν κάποιος χάνει από αυτή την ιστορία είναι οι κινηματογραφικές αίθουσες που και με την παρουσία του home cinema ίσως να δούν τις εισπράξεις τους να μειώνονται.
Εύχομαι βέβαια αυτό να μη συμβεί ποτε γιατί και η μεγάλη οθόνη έχει και αυτή τη μαγεία της.....σε αίθουσες βέβαια και καλοκαιρινά σινεμά που επιβιώνουν κόντρα στις εμπορικές επιτυχίες χαρίζοντας μας στιγμές μοναδικές. :?

Reaction score
7
ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΕΕΕ !?!?!?!?

Αγοραζετε παρανομα ... πειρατικα ... ???

Που μενετε ειπαμε???

(Εχω ενα φιλο αστυνομικο που θελει να παρει προαγωγη)

Εγω δεν εχω αγορασει ποτε πειρατικο CD-DVD
:(

(Τα αντιγραφω μονος μου)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Αποτελέσματα Πρώτης προβολής....

Το σημαντικότερο στην υπόθεση ήταν ότι η ταινία ήταν ολόκληρη...
Αυτό σημαίνει ότι δεν μας ξέφυγε κανένα "κρίσιμο" σημείο απο την πλοκή της :wink:
Απο πλευράς ποιότητας βέβαια δεν ήταν ότι καλύτερο αλλά βλεπόταν και προφανώς ήταν απο καλής ποιότητας κάμερα, θα έλεγα προσεγμένη και σαφώς πλήρως υποτιτλισμένη με ελάχιστα λάθη, οπότε δεν χρειάστηκε να πάρω τηλέφωνο τον έγχρωμο φίλο μας... :)

Σαφώς δεν είμαι απο τους ανθρώπους που στηρίζουν πειρατικό υλικό με την αγορά του, εκτός απο το πειρατικό της Πορτογαλίας... συνεπώς ήταν ενα demo το οποίο όμως μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση απο πλευράς χρόνου καθότι η ταινία δεν έχει παιχτεί ακόμη στους Ελληνικούς κινηματογράφους.
Οι υπόλοιπες που είχε, είχαν παιχτεί όλες και εκει θα έλεγα είναι η "μαγκιά του παίχτη" καθώς τα κυκλώματα προλαβαίνουν προφανώς να τις αντιγράφουν απο το εξωτερικό και κατόπιν να τις υποτιτλίζουν και να τις πουλάνε 10 ευρώ.

Σαφώς θα την ξαναδώ στα cinemas , καθότι η μαγεία είναι διαφορετική αλλά ήδη θα ξέρω... 8)

Τώρα το ποιός σκότωσε ποιόν και ποιός τραυματίστηκε στην αρένα των παράνομων αντιγραφών, είναι ενα θέμα με τεράστιο πεδίο δράσης...

ΥΓ... Α, να σας πώ και για την ταινία? ή θα θεωρηθώ κλεπταποδόχος...?

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Έχω δει, πολύ πριν από την προβολή της στις ελληνικές αίθουσες, την ταινία "Κάποτε στο Μεξικό", υποτιτλισμένη κανονικότατα, σε πειρατικό DVD. Το clue ήταν ότι όταν πέφτουν τα γράμματα του τέλους περνάει κι ένας κύριος από μπροστά... Πέρα από τη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύω κι εγώ ότι αν πρόκειται για μια πραγματικά καλή ταινία κανείς δεν πρόκειται να μείναι σ' αυτήν τη θέαση. Ή στις αίθουσες θα ξαναδει την ταινία, είτε σε κανονικά γραμμένο DVD. Οι πειρατές απευθύνονται στους περίεργους, που θέλουν να δουν τι είναι τέλος πάντων αυτό το έργο που συζητιέται. Από την άλλη, τι να πεις για το Kill Bill no.1 που βγήκε σε DVD μόλις τώρα, ενώ πολύ μεταγενέστερες ταινίες με την ίδια απήχηση στο κοινό, ή και μεγαλύτερη, έχουν ήδη παλιώσει στα ράφια των DVD club κι έχουν ξεπουληθεί από τα διαδικτυακά καταστήματα; Αν κάποιος για τον Α ή το Β λόγο δεν είχε δει το συγκεκριμένο έργο στον κινηματογράφο, κι από τον ίδιο το Μπαρμπαρόσσα δεν θα τόπαιρνε; Ο Ταραντίνο φταίει ή εμείς που θέλουμε να δούμε τις ταινίες του; Μάλλον κανείς από τους δύο..

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Υπάρχουν 3 ειδών "τέτοιες" ταινίες. Αυτές που έχουν γραφτεί με dv κάμερα, τα screeners δηλ. οι κόπιες που φεύγουν από τα στούντιο σε ποιότητα vhs για τους κριτικούς, και τα "υποτιτλισμένα" dvd δηλ. ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει στην Αμερική σε dvd ζώνης 1 αλλά όχι στην Ελλάδα ακόμα.

Δεν υπάρχει λύση σε αυτό το ζήτημα. Κανείς που θέλει οποσδήποτε να δει μια ταινία στον κινηματογράφο δεν θα τη δει σε τέτοιο dvd. Αντίστοιχα δηλ. με τα cd. Κανείς που πραγματικά θα αγόραζε ένα cd δεν θα το αγοράσει "μαιμού".

Κανείς δεν θα αγοράσει πειρατικό dvd όταν πραγματικά τον ενδιαφέρει μια ταινία...

Reaction score
0
Οπως ανεφερε και ο Χρηστος συγνωμη ρε παιδια αλλα, φυσικα δεν αγοραζω dvd απο μαυρους,ασπρους,κιτρινους αλλα κατεβαζω τις ταινιες απο το NET και τις βλεπω χωρις υποτιλους δεν με χαλαει. Τα εργα που αξιζουν κατα την γνωμη μου παω και τα βλεπω φυσικα στον σινεμα. Οταν κυκλοφορησουν σε ελληνικα dvd club τα νοικαζω και τα αντιγραφω. Τα εργα που αντιγραφω και βλεπω φυσικα αν πιστευω οτι πραγματικα αξιζουν παω και τα αγοραζω και original. Δεν νομιζω οτι σκοτωνω κανενα DVD MOVIE. Απλως σαν εξυπνος καταναλωτης που ειμαι δεν θα παω να αγορασω οτι μου σερβιρουνε αλλα οτι θελω πραγματικα. Καποιος που ποτε δεν θα αγοραζε μια ταινια η ενα cd μουσικης δεν κανει κανενα κακο με το να τα αντιγραφει. Αυτοι που πραγματικα θα τα αγοραζαν να ειστε σιγουροι οτι ακομα και σημερα αυτα που πραγματικα θελουν πηγαινουν και τα αγοραζουν. Και ας εχω ας πουμε τα ALIEN σε βιντεοκασετα, σε αντιγραμμενο DVD και το ALIEN QUARTINOLOGY αγορασμενο 100 Ευροπουλα.
Αυτα τα ολιγα και soryy για τα πολλα λογια

Reaction score
7
Δεν νομιζω οτι σκοτωνω κανενα DVD MOVIE. Απλως σαν εξυπνος καταναλωτης που ειμαι δεν θα παω να αγορασω οτι μου σερβιρουνε αλλα οτι θελω πραγματικα. Καποιος που ποτε δεν θα αγοραζε μια ταινια η ενα cd μουσικης δεν κανει κανενα κακο με το να τα αντιγραφει
Αυτο Παναγιωτη ξαναπες το :)

Νομιζω οτι ειναι η αληθεια και η πραγματικοτητα την copy right καταστασης.

Κ εγω που πηρα DVD recorder δε θα το χρησιμοποιησω για να γραψω τον π.χ. Αρχοντα των δαχτυλιδιων (γιατι θα αγορασω την κανονικη εκδοση επειδη μου αρεσει η ταινια) αλλα π.χ. τον Αρχοντα του σκοτους (γιατι ειναι καλη ταινιουλα, αλλα δε θα χαλαλιζα 20-30€ για την παρτη του)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.210
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney