Η πενταμορφη και το τερας

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Οταν πριν δυο-τρια χρονια φιλος-και μελος του avsite- μου ειχε τηλεφωνησει εντρομος για να με ρωτησει τι να κανει που δεν δουλευε ο θηριωδης ML τελικος του, του ειχα απαντησει: "Μην ανησυχεις , ολα μηχανηματα ειναι και φτιαχνονται"
"Δεν καταλαβες" με προλαβε "δεν ανησυχω εαν φτιαχτει , το προβλημα ειναι πως θα μεταφερθει"

Βεβαια τοτε ο πολυμηχανος Νικος Αρβανιτακης ειχε βρει την λυση(οπως κανει παντα :wink: ) αλλα εν τω μεταξυ παρουσιαστηκε μια αλλη ταξη τελικων ενισχυτων , ψηφιακων , ομορφων και λεπτων με δυνατοτητες πολλων watt και με "απειλητικες" διαθεσεις απεναντι στους αναλογικους προγονους τους.

Gainclones , ψηφιακα κυκλωματα και τσιπ θα παρουν την θεση των τεραστιων τορροιδων?

H μηπως στον ηχο τα πραγματα δεν ειναι τοσο ρευστα(το ψηφιακο υπερισχυει του αναλογικου) οσο στην εικονα?

VS

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Εγω προτιμω το πενταμορφο αναλογικο τερας κι ας μην ειναι M.L. ας ειναι krell η macintosh....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικολή μου μην στεναχωριέσαι! Όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας.

Κανείς δεν είναι τέλειος :lol: 8)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο.
Οι ακουστικές εμπειρίες μας από υλοποιήσεις τάξης D, T κλπ είναι ελάχιστες. Αυτό γιατί ενώ οι περισσότερες εταιρίες έχουν ασχοληθεί με το θέμα, τα κοστολόγια είναι απαγορευτικά και από την άλλη η αγορά του hi end δεν είναι και από τις πιο εύκολες για να δεχτεί αλλαγές σε μια νύχτα.

Επί του παρόντος λοιπόν μπορούμε να συζητάμε μόνο επί χάρτου και ουσιαστικά να κάνουμε υποθέσεις και προσωπικές εκτιμήσεις. Φυσικά αν κάποιοι έχουν ακούσει ανάλογες μηχανές, επιβάλλεται να μας πούνε τις ακουστικές τους εντυπώσεις.

Ο δικός μου τρόπος σκέψης θα είναι πολύ απλός πέρα από το πιο παίζει καλύτερα, πιο γεμίζει το μάτι, πόσα κιλά το ένα και πόσα το άλλο, αν είναι μάρκα Μήτσος ή Bel Canto...:
Ψηφιακά = Μέλλον
Μέλλον = Πολύ κοντά στο παρόν

- Με βάση αυτές τις απλές παραδοχές, δεν έχω παρά να κρατάω τα αυτιά μου ανοιχτά και να.... περιμένω. Μέχρι τότε έχω υποχρέωση να διαβάζω, να ακούω, να ξεκοιλιάζω, να μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για τα new kids on the block :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ανδρέα και Νίκο, μια ερώτηση:

- Πόσο έχει ο Yamaha και πόσο ο ML?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τα gainclones είναι ένας συμβιβασμός απόδοσης-κόστους που μπορούν, υπό συνθήκες πάντα, να σταθούν αξιοπρεπώς σε ένα σύστημα μεσα σε ένα μικρό χώρο. Όσοι δε πιάνουν κολλητήρι και καλάι μπορούν παρα πολύ φθηνά να κατασκευάσουν ένα...

Τα ψηφιακά (τάξη Δ, Τ κλπ κλπ) από την άλλη έχουν πολύ λίγο καιρό που άρχισαν να εισβάλουν στον χώρο του hi end αλλά μέχρι στιγμής τα πρώτα βήματα είναι θετικά.

Φυσικά όπως λέει και ο Νίκος στο μέλλον θα δούμε τι μπορούν να κάνουν. Προς στιγμήν υπάρχουν 2-3 αξιόλογες εταιρίες με πολύ καλές υλοποιήσεις (PS Audio, Bel Canto, Yamaha) και πολλές άλλες μικρότερες που προσπαθούν να καθιερωθούν στην αγορά..

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89