Η προσπάθεια μουΜηνύματα
862
Reaction score
1.559
Μάλλον θες και άλλο ένα sub τουλάχιστον
Άμα δώσεις γκάζια στο sub να κοκκινήσει για να τα έχει τα 80αρια db, μάλλον θα ακούς την πρώτη οκτάβα σαν μπουμπουνιτό βέβαια ,στην κουζίνα παρά στην θέση ακρόασης
 

Μηνύματα
1.499
Reaction score
2.301
Δεξιά, δίπλα από την μπαλκονοπορτα, εκεί που τώρα είναι το stand με τα στικάκια τα αρωματικά, δοκίμασες?

Πριν λίγο καιρό έπαιζαν στις αγγελίες 2 xtz 12.17 edge ενα μαύρο και ένα λευκό..

Καλορίζικο :roflmao:


 

Μηνύματα
102
Reaction score
176
Δεξιά, δίπλα από την μπαλκονοπορτα, εκεί που τώρα είναι το stand με τα στικάκια τα αρωματικά, δοκίμασες?

Πριν λίγο καιρό έπαιζαν στις αγγελίες 2 xtz 12.17 edge ενα μαύρο και ένα λευκό..

Καλορίζικο :roflmao:


Θα το μετρήσω αύριο και εκεί . Το είχα δει το sub αλλά ο φίλος το δίνει ακριβά 650 ευρώ . Εγώ πριν ενάμιση χρόνο το πήρα καινούριο 590. Βάζουν κάτι Black Friday εκπτώσεις αυτοί θα έχω το νου μου στο site τους ,παίρνουν και από παζάρια.. θα δούμε ! Έλεγα μήπως άλλαζα ενισχυτή πρώτα.. θα δείξει .
 

Μηνύματα
102
Reaction score
176
Καλημέρα παιδιά , μαντάρα τα έκανα με τις μετρήσεις , βάλε, βγάλε , άλλαξε θέση τώρα όλα μου ακούγονται χειρότερα . Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος για μετρήσεις και παραπάνω μελέτη τελειώνει οπότε λέω να φέρω επαγγελματία να τελειώνω μια και καλή να απολαύσω επιτέλους τις ταινίες μου χωρίς να ρωτάω όλη την ώρα το διπλανό μου τι γίνεται επειδή έχω το νου μου στο subwoofer 😅

Παρ' όλα αυτά ανεβάζω κάποιες από τις δεκάδες μετρήσεις που έκανα το Σαββατοκύριακο , έτσι για να υπάρχουν :p. Η αλήθεια είναι ότι , οπουδήποτε και να το τοποθετούσα στο χώρο οι καμπύλες ήταν παραλλαγές της πρώτης, παρόμοιες με ίδιο αριθμό κοιλάδων και κορυφών οπότε δεν έχει νόημα να ανεβάσω τα πάντα .
 

Attachments


Μηνύματα
102
Reaction score
176
Λοιπόν σήμερα πήρα αποφάσεις . Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξηλωθούν όλα τα ηχεία της taga harmony που είχα ως τώρα και θα αγοραστούν σοβαρότερα και ποιοτικότερα κομμάτια . Απ το παρόν σεταπ θα μείνει μόνο το Xtz 12.17 edge .

Ο χώρος φαίνεται στις παραπάνω φωτό , η απόσταση ακρόασης είναι από 2,60μ έως το πολύ 2.70 ( ακόμα και χώρο να αλλάξω στο μέλλον δε πρόσκειται να ακούω και να βλέπω πιο μακριά απ τις παραπάνω αποστάσεις ).

Δεύτερη απόφαση που πήρα είναι να ΜΗΝ πάω σε ενεργά ηχεία.
Αν τα αγόραζα όλα τώρα πακέτο ενισχυτή και όσα ηχεία πάρω εννοείται θα το συζητούσα για ενεργά .
Το σκεπτικό της αναβάθμισης είναι καλύτερα ηχεία άμεσα , αναμονή 1 χρόνο ; για τον Onkyo με το Dirac . Μέχρι να έρθει με το καλό Ευρώπη ο Onkyo τα νέα ηχεία θα παίζουν αναγκαστικά με τον Yamaha rxv 581 .
Για να καταλάβετε που θα κινηθώ οικονομικά σκέφτομαι τα Dali Oberon 5, Dali Oberon 7 , τα Dali Oberon 3 , Klipsch RP 600m , Klipsch Rp 6000, rp 5000, με τα αντίστοιχα περιφερειακά και κεντρικό τους .
Το σύστημα θα στηθεί για θέαση ταινιών σε φυσιολογικά για εμένα επίπεδα έντασης -15db άντε και λίγο πιο δυνατά εάν στο μέλλον μετακινηθώ σε μονοκατοικία .

Απορία πρώτη : Βάσης ή Δαπέδου ;
πχ Τα Dali Oberon 5 (δαπέδου με 2 γουφερ, 5" ) υστερούν ή υπερτερούν των Oberon 3 ( βάσης με 1 γουφερ 7") όταν όλα είναι κομμένα με 80hz crossover ; Ρωτάω γιατί τα βάσης που κοιτάζω είναι σημαντικά φθηνότερα από τα δαπεδου αδερφάκια τους .

Απορία δεύτερη :
Ο υπάρχον ενισχυτής θα μπορέσει έστω και μέτρια να οδηγήσει τα παραπάνω ηχεία για όσο χρειαστεί έως να αγοράσω νέο ;

Πριν μου προτείνετε το οτιδήποτε να πω ότι τώρα είμαι πιο κοντά σε αγορά 4 ίδιων ηχείων βάσης Dali oberon 3, 7" + το κεντρικό της σειράς Oberon Vocal . Στο παρελθόν τα παραπάνω έβγαιναν σε αρκετά χαμηλότερες τιμές από σήμερα ελπίζω bf να πέσουν ξανά .

Για κλείσιμο μια τελευταία ερώτηση , τα Klipsch RB 81 II με κόστος 200 ευρώ έκαστο από Γερμανία ποσο εύκολο είναι να οδηγηθούν ;

Ελπίζω να μη σας ζαλίζω και να μην σας εξόργισα πολύ για αυτό που είπα για τα ενεργά:p:lol:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος Tesla fanboi
Editor
Μηνύματα
41.410
Reaction score
91.439
Η πρόσθια μπαφλα του κεντρικού πρέπει να είναι πιο έξω από τη γωνία του ξύλου του επίπλου.

Με γειά τα όμορφα γουφερ, πάνε πάρε τώρα μια ντανα κραουν για να παίξουν.
 

Μηνύματα
102
Reaction score
176
Πρώτες εντυπώσεις ..
Να πω ότι πριν δεν είχα και τίποτα φοβερά ηχεία αλλά τόση μεγάλη διαφορά δεν την περίμενα .

RP 600C
Πρώτα απ όλα είναι τανκ , στις φωτό δείχνει μικρότερο . Ειδικά χωρίς τη σίτα κάνει μπαμ , ευτυχώς για τη κοπέλα μου με τη σίτα χάνεται στο χώρο.
Όλα ακούγονται μεγαλύτερα με όγκο, άμεσα και πολύ πολύ αναλυτικότερα .
Μου έκανε εντύπωση το ύψος της σκηνής που έφτανε στα όρια της εικόνας του προβολέα σχεδόν στο ταβάνι. Στους διαλόγους νιώθεις το συναίσθημα στις χροιές της φωνής , καταλαβαίνεις την υφή των αντικειμένων , ξύλα , πανιά, γυαλιά .
Σπάζει γυαλί στη ταινία και νομίζεις ότι σπάζει μπροστά σου στη μέση του σαλονιού .
Καθαρό πολύ δυναμικό οδηγείται με ευκολία , στα ίδια ρεύματα με το προηγούμενο παίζει πολύ πιο δυνατά και γεμάτα . Με λίγα λόγια με εντυπωσίασε και εμένα αλλά και τη κοπέλα μου που δεν ασχολείται , όταν το είδε νόμιζε πως ήταν υπερβολή , όταν το άκουσε έβαζε και έβλεπε όλους τους διαλόγους από το game of thrones που της άρεσαν .

RP 6000F
Ποιότητα ήχου ακριβώς όπως το κεντρικό , δένουν τέλεια . Η μπροστά σκηνή είναι εντυπωσιακή . Λεπτομέρεια , όγκος, δύναμη .
Οι ήχοι μετακινούνται αρμονικά από το ένα ηχεία στο άλλο , νιώθεις τη κίνηση μπροστά σου .
Εχουν πολύ παραπάνω μπάσο απ ότι πίστευα . Μουσική σε pure direct σε ένταση -15 db το μπάσο όταν πρέπει σε χτυπάει , νιώθω την ενέργεια του στο καναπέ .
Τα μεσαία και ψηλά μπάσα μου αρέσουν περισσότερο χωρίς το xtz 12.17 edge ενώ χτυπούν και περισσότερο .
Εντύπωση μου έκανε το eq του ypao . Τα παλιά μου ηχεία χωρίς ισοστάθμιση ακούγονταν θολά μουντά το ypao τα καθάριζε , η διαφορά ήταν μεγάλη με το eq on και of .
Με τα Klipsch δεν ακούω διαφορές , με και χωρίς eq οι αλλαγές ακουστικά είναι αμελητέες . Θα μετρήσω βέβαια και με το umik να δω τι γίνεται αλλά σε τυφλό τεστ προσωπικά δεν θα καταλάβαινα ποτε είναι ενεργοποιημένο το ypao και πότε όχι . Αυτό δε καταλαβαίνω πως γίνεται , η εξηγήσει που δίνω είναι πως νομίζει το ypao ότι παίζουν όπως πρέπει και δε τα ακουμπάει .
Δε ξέρω τι γίνεται εμένα μου αρέσει πολύ αυτό που ακούω και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα και σκοπό να το αφήσω να τα πειράξει .
Μέτρηση εντάσεων με umik , αποστάσεις ρύθμιση και τέλος .
Τα παλιά ηχεία σε pure direct έκαναν βαβούρα ήταν περίεργα μουντά, θολά . Τα klipsch σε direct είναι απόλαυση , για μουσική το προτιμώ .
Αυτά … οπως καταλάβατε πολύ χαίρομαι με την αναβάθμιση, το ζω ..:dance2::dance2:
Άξιζαν κάθε ευρώ που έδωσα .
 

Μηνύματα
1.499
Reaction score
2.301
Μπράβο, καλοάκουστα και να τα χαρείς.

Βάλε λίγο Venom 1+2 (κυρίως 1) να γουστάρεις... ;)
 wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
10.729
Reaction score
14.728
αυτο ειναι πραγματικο αριστουργημα... :boast:
ακουγαμε στα νιατα μας..
Εάν, όταν ήσουν νιάτο, θεωρούσες αριστούργημα το "The Waste Lands", εξηγείται το γεγονός ότι πήρες τον λάθος δρόμο στη μουσική.:p

Οι Venom έβγαλαν τέσσερις δισκάρες (τα τέσσερα πρώτα) κι άντε το "Prime Evil". Τα υπόλοιπα... καληνύχτα!
 


Μηνύματα
102
Reaction score
176
Πάντως ο @nemesi54 εννοούσε αν κατάλαβα καλά να βάλει τις ταινίες Venom και όχι μουσική από τους Venom.
Εκτός αν θέλεις να γίνεις Headbangers Thrash- Death -Black .... Metalas
Xaxa το κατάλαβα , δεν είναι πολύ του στιλ μου αλλά το ένα το είχα δει .
Είχε ηχάρα , Sony pictures εγγύηση στον ήχο στα Blu-ray.
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
10.597
Reaction score
21.288
Εάν, όταν ήσουν νιάτο, θεωρούσες αριστούργημα το "The Waste Lands", εξηγείται το γεγονός ότι πήρες τον λάθος δρόμο στη μουσική.:p
καλα ηταν και τα αλλα, οι venom εχουν ξεχωριστη θεση στο στερεομα.. αλλα μονο το waste lands μπορω να ακουσω ακομα και τωρα..
για τις παλιες κακες μερες

Και η μπαλαντα .. 8-)
 
Last edited:
Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
161.648
Μηνύματα
2.564.459
Members
36.343
Νεότερο μέλος
jitgp
Top