Η πρωτη φορα που ακουσα...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Προφανως εδω θα διηγηθουμε την πρωτη φορα που ακουσαμε ενα κομματι που μας εκανε μεγαλη εντυπωση και την αναλογη ιστορια φυσικα.

Επιλεγω, για την δικη μου ιστορια αυτο το κομματι:

[youtube]Vzgp37vo5rY[/youtube]

Η χρονια ειναι το 1977
Βρισκομαι εξω απο γνωστο δισκοπωλειο της εποχης(Αθηνα, καθετος Σινα, καταλαβατε?) μολις εχοντας αγορασει το καταπετασμα σε οτιδηποτε punk εχω βρει.
Μιλαω με εναν φιλο για τις αγορες που εχουμε κανει αλλα και για τις διασημοτητες που αντικριζουμε καθως μεσα στο καταστημα βρισκεται πολυ γνωστος μουσικοκριτικος τον οποιο εκτιμουσα τοσο πολυ καποτε ωστε αναγκαζομουν και αγοραζα ολοκληρο το περιοδικο στο οποιο εγραφε μονο και μονο για να διαβασω τα κειμενα του.
Νομιζω πως οι παλαιοτεροι εχουν ηδη καταλαβει για ποιον μιλαω...

Ο μουσικοκριτικος λοιπον εχει πιασει την κουβεντα με τον μαγαζατορα σχετικα με τον "δισκο της χρονιας" και "ασε με να σου βαλω λιγο ν'ακουσεις" και ολα τα σχετικα.
Εμεις απ'εξω.
Τελικα τον πειθει και στο πλατω αρχιζουν να παιζουν οι πρωτες νοτες απο το πιανο.
Κραταω την ανασα μου.
Μπαινει ο ρυθμος.
Τα ματια μου ειναι ορθανοιχτα.
Η φωνη.
Ξεχναω το %$#@ punk και ξαναμπαινω στο μαγαζι.
Καθως εχω μεινει αφραγκος ζηταω απο τον μαγαζατορα να επιστρεψω εναν απο τους δισκους και να αγορασω αυτον.
-Δεν γινεται μου απανταει
-Παρτους ολους πισω και δωσε μου αυτον τοτε επιμενω
-Δεν καταλαβες.Δεν γινεται γιατι δεν τον εχω ακομα.Ελα...τοτε και θα σου δωσω

Το πως περιμενα να περασουν οι ημερες δεν λεγεται.
Σε εκεινες τις αθωες μερες που ενας απλος δισκος μουσικης σημαινε τοσα πολλα...να, σαν να ξεπηδησε μεσα απο την "Χρονια της γατας"

Reaction score
2
Το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν η πρωτη φορα που ακουσα Zeppelin, αλλα με μια πιο ψυχραιμη σκεψη δεν ηταν αυτο που ζηταει ο γεροντας.

Πριν 2 χρονια ακουγα πολυ classic rock, και ηταν η εποχη που αρχισα να ακουω progressive (metal, μην παρεξηγηθουμε κιολας :happy_9: ) Τοτε, περιπου, γνωρισα εναν πολυ καλο μου, πλεον, φιλο, τον Γιωργο, ο οποιος ειχε μια πολυ συμπαθητικη μπαντουλα (για την ηλικια πολυ καλη μπαντα, και φοβερες ιδεες), και με καλει καποια στιγμη σε μια ηχογραφηση σε ενα studio εδω στο Αιγαλεω. Το studio το ειχε ενα παιδι, ο Βαγγελης. Εν τω μεταξυ μιλαγαμε για theater, sieges even, fates warning, οι μαστορες του prog, κλπ.

Φευγοντας απο το studio, παμε προς το σπιτι του, και μου λεει "Εχεις ακουσει τη μπαντα του Βαγγελη?"

- Ποια μπαντα ωρε?
- Fragile Vastness.
- Οχι, δεν εχει τυχει.
- Καλα, παμε σπιτι κ θα ακουσεις.

Ε, δεν περιμενα και πολλα απο ελληνικη prog μπαντα. Παμε σπιτι, ακουω.

- Λοιπον?
- ....
- Πες ντε..
- :shock: :shock:
- Λεγε ρε
- Dream theater my a$$.........

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.920
Βλέπω Αντρέα, συμφωνούμε "αραιά και που" (πολύ αραιά όμως) σε κανένα τραγουδάκι... :happy_8:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Είναι αρκετά (όχι πολλά, αλλά αρκετά) τα κομμάτια που με κέρδισαν με την πρώτη.

Ωστόσο, θα σταθώ σε κάτι άλλο: στο πρώτο videoclip που είδα ποτέ - ήταν γύρω στο 1975-76, στο Λονδίνο. Το κομμάτι δεν ήταν και από τα αγαπημένα μου, αλλά με εντυπωσίασε φοβερά η "οπτικοποίηση"! Το είχα ξεχάσει, αλλά τώρα, με αφορμή αυτό το thread, το αναζήτησα στο youtube και... το βρήκα!!

Σήμερα βέβαια φαίνεται εξαιρετικά αστείο...

[youtube]cHgVUPmyqpw[/youtube]

Reaction score
164
Στην πρώτη γυμνασίου είχα έναν συμμαθητή, τον Μπάμπη, ο οποίος ήταν ο μόνος που άκουγε Heavy Metal. Μας έπρηζε όλη την ώρα με συγκροτήματα με παράξενα ονόματα, μαλλιάδες ντυμένους και ναμμένους αλλοπρόσαλα και περισσότερο από αντίδραση και για να του πάμε κόντρα ούτε σημασία του δίναμε, ούτε και ακούγαμε αυτά που μας πρότεινε. Σε κάθε μάζωξη/πάρτυ/γιορτή κατέφθανε ο Μπάμπης με τους δίσκους του, οι οποίοι ποτέ δεν ακούγονταν.
Το καλοκαίρι άκουγα διάφορες κασέτες από το walkman της ξαδέρφης μου που μόλις της είχε στείλει μια θεία από την Αμερική. Σε μία συλλογή από αυτές τις εποχής (super hits, no 32424 και δεν συμμαζεύεται) αναγνώρισα ένα από τα συγκροτήματα που με έπρηζε ο Μπάμπης. "Κάτσε να ακούσω τι ακούει αυτός ο μλκς". Και ακούω. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο παράξενος συρφετός από όργανα που καταχτυπούσαν όλα μαζί, με μάγεψε. Το επόμενο απόγευμα κατ' αυθείαν στο δισκάδικο της γειτονιάς και αγόρασα το album τους (σε κασέτα φυσικά), με το παράξενο Αιγυπτιακό εξώφυλλο και τα μυστήρια ιερογλυφικά. 'Εφυγα για διακοπές με το walkman και μία και μοναδική κασέτα την οποία άκουσα εκατοντάδες, κυριολεκτικά, φορές συνεχόμενα, χωρίς ποτέ να ακούθω κάτι άλλο. Αυτό ήταν. Είχα βρει το αγαπημένο μου συγκρότημα...

Το τραγούδι που πρωτοάκουσα ήταν το μυθικό...

[youtube]cE4FHolkO94[/youtube]

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Παραπάνω ξέχασα να ευχαριστήσω τους φίλους που με βόηθησαν να τα βγάλω πέρα με το link...

Reaction score
14
Στην πρώτη γυμνασίου είχα έναν συμμαθητή, τον Μπάμπη, ο οποίος ήταν ο μόνος που άκουγε Heavy Metal. Μας έπρηζε όλη την ώρα με συγκροτήματα με παράξενα ονόματα, μαλλιάδες ντυμένους και ναμμένους αλλοπρόσαλα και περισσότερο από αντίδραση και για να του πάμε κόντρα ούτε σημασία του δίναμε, ούτε και ακούγαμε αυτά που μας πρότεινε. Σε κάθε μάζωξη/πάρτυ/γιορτή κατέφθανε ο Μπάμπης με τους δίσκους του, οι οποίοι ποτέ δεν ακούγονταν.
Το καλοκαίρι άκουγα διάφορες κασέτες από το walkman της ξαδέρφης μου που μόλις της είχε στείλει μια θεία από την Αμερική. Σε μία συλλογή από αυτές τις εποχής (super hits, no 32424 και δεν συμμαζεύεται) αναγνώρισα ένα από τα συγκροτήματα που με έπρηζε ο Μπάμπης. "Κάτσε να ακούσω τι ακούει αυτός ο μλκς". Και ακούω. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο παράξενος συρφετός από όργανα που καταχτυπούσαν όλα μαζί, με μάγεψε. Το επόμενο απόγευμα κατ' αυθείαν στο δισκάδικο της γειτονιάς και αγόρασα το album τους (σε κασέτα φυσικά), με το παράξενο Αιγυπτιακό εξώφυλλο και τα μυστήρια ιερογλυφικά. 'Εφυγα για διακοπές με το walkman και μία και μοναδική κασέτα την οποία άκουσα εκατοντάδες, κυριολεκτικά, φορές συνεχόμενα, χωρίς ποτέ να ακούθω κάτι άλλο. Αυτό ήταν. Είχα βρει το αγαπημένο μου συγκρότημα...

Το τραγούδι που πρωτοάκουσα ήταν το μυθικό...

[youtube]cE4FHolkO94[/youtube]
:happy_9: :happy_9: :happy_9: ..κάπως έτσι και εγώ την "πάτησα" με τους maiden..
Άκουσα από ένα φίλο που με είχε πρήξει το only the good die young και ήταν τρομερά διαφορετικό σε σχέση με ότι μου άρεσε ως τότε..
Βέβαια το timing ήταν και εκπληκτικό γιατί το άκουσα λίγες εβδομάδες πριν να έρθουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1987 ( αν δεν κάνω λάθος..)..
Στην οποία βέβαια πήγα και ήταν ότι πιο εντυπωσιακό έχω δεί στη ζωή μου μαζί με Floyd και M. Jackson..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Η πρωτη φορα που ακουσα...

:happy_9: :happy_9: :happy_9: ..κάπως έτσι και εγώ την "πάτησα" με τους maiden..
Άκουσα από ένα φίλο που με είχε πρήξει το only the good die young και ήταν τρομερά διαφορετικό σε σχέση με ότι μου άρεσε ως τότε..
Βέβαια το timing ήταν και εκπληκτικό γιατί το άκουσα λίγες εβδομάδες πριν να έρθουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1987 ( αν δεν κάνω λάθος..)..
Στην οποία βέβαια πήγα και ήταν ότι πιο εντυπωσιακό έχω δεί στη ζωή μου μαζί με Floyd και M. Jackson..
κι εγώ κάπως έτσι την πάτησα με τους Maiden Και μάλιστα με το ίδιο τραγούδι με τον unfo...
Two minutes to midnight!!!

Reaction score
17.533
Πριν 10 χρονια, σε καποιο ηλιολουστο δρομο του Λος Αντζελες, στο ανοιχτο μαυρο Μustang ξεπεταγεται μεσα απο την βαβυλωνια ακουσματων του ραδιοφωνου κατι σαν...."we re born innocent,we re still innocent.....Does it matter?"

Με δυο λεξεις που προλαβα να συγκρατησω,και πεντε νοτες που πιστευα οτι μπορω να ξαναδωσω με την δικη μου καθολα απαιδευτη φωνη,ριχτηκα στο κυνηγι του θησαυρου μου....

Μονο ο καλυτερος μαντης,που εργαζεται σε μουσικο πολυκαταστημα,μπορεσε ν αποκωδικοποιησει τα συνθηματικα μου με χαμογελο...:lol: Σκετο ανεκδοτο ημουν!!!:crazy_3:

Δεν γνωριζω αν η "αθωοτητα" αυτη εφτασε μεχρι την Ευρωπη...

http://www.youtube.com/watch?v=y45mX79GhSw

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Απλά πράγματα...
Αυτό, γιατί από την πρώτη φορά που το άκουσα μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που το ακούω δεν μπορώ να σταματήσω να κουνιέμαι:
[youtube]T_ZBqpEUbik[/youtube]

...και αυτό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση, όπως τότε, να μην ανάψω τσιγάρο (ακόμη και τώρα που το έχω κόψει):
[youtube]oWHGqXY5jCk[/youtube]

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Στις αρχες της δεκαετιας του 80 (σα να λεμε προπολεμικα),σε μια
απο τις εξορμησεις μου στο 7+7 στην Ηφαιστου ο πωλητης εκει μου εβαλε ν ακουσω αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=K0dfd_L4tDk:respect:

απο εκεινη την ημερα επιδοθηκα σ εναν αγωνα να βρω οτι κυκλοφορησε ,δισκους, βιβλια ,αφισες κλπ.
Ακομη και σημερα οταν ακουω αυτη την σκοτεινη και πηχτη φωνη του Ian(που στην πρωτη ακροαση μου θυμιζε ΜORISSON) παθαινω κατι .
Αντε να δουμε και την ταινια σε λιγες μερες η οποια βασιζεται στο βιβλιο της συζυγου του Curtis,Deborra.

Reaction score
1.988
Απάντηση: Η πρωτη φορα που ακουσα...

1988. Το MTV έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και βέβαια όλοι οι νεολαίοι το παρακολουθούν ανελειπώς....
Τότε παίζει συνέχεια το συγκεκριμένο κλιπ. Το έχω δεί βιαστικά πολλές φορές και δεν του έχω δώσει σημασία μέχρι που κάποια στιγμή έχω ανοιχτή την τηλεoραση και είμαι σε άλλο δωμάτιο.....Το ακούω και αρχίζω να ''χορεύω'' στον ρυθμό του.........όταν πάω να δώ ποιός τραγουδάει παθαίνω πλάκα....Τεράστια διαφορά το τί βλέπεις με το τί ακούς!!!

Μέσα σε λίγες μέρες έχω γίνει φανατικός θαυμαστής του συγκροτήματος κλπ...κλπ!!!!
1988. Το MTV έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και βέβαια όλοι οι νεολαίοι το παρακολουθούν ανελειπώς....
Τότε παίζει συνέχεια το συγκεκριμένο κλιπ. Το έχω δεί βιαστικά πολλές φορές και δεν του έχω δώσει σημασία μέχρι που κάποια στιγμή έχω ανοιχτή την τηλεώραση και είμαι σε άλλο δωμάτιο.....Το ακούω και αρχίζω να ''χορεύω'' στον ρυθμό του.........όταν πάω να δώ ποιός τραγουδάει παθαίνω πλάκα....Τεράστια διαφορά το τί βλέπεις με το τί ακούς!!!

Μέσα σε λίγες μέρες έχω γίνει φανατικός θαυμαστής του συγκροτήματος κλπ...κλπ!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=OsrDv3K7RNI
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OsrDv3K7RNI[/youtube]

Reaction score
0
Απλά πράγματα...
Αυτό, γιατί από την πρώτη φορά που το άκουσα μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που το ακούω δεν μπορώ να σταματήσω να κουνιέμαι:
Nαι ,ναι ναι.Ενω χωρις το τραγουδι σταματας ??? :happy_8:

...και αυτό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση, όπως τότε, να μην ανάψω τσιγάρο (ακόμη και τώρα που το έχω κόψει):
:cool_11::cool_11: το αλλο με τον Τοτο το ξερεις ????
(κοιτα τις φωτος μιας και εχεις αμνησια) )(
Να σαι καλα ρε Νικο .Με εκανες και γελασα. :cool_11:

[SIZE=-1]"Τake me in, oh tender woman
Take me in, for heaven's sake
Take me in, tender woman, sssssighed the snake"
"happy_1"

[/SIZE]

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
"I saved you," cried that woman