Η πρώτη κίνηση!

Reaction score
0
Πρωτ απ ολα χαιρετω τον κοσμο και με χαρα εχω να δηλωσω οτι ειστε για τα σιδερα,πραγμα που με χαροποιει ιδιαιτερα:crazy_3:
Η συσταση εχει γινει εδω και καιρο απο τον [SIZE=-1]monsieur Δημητροπουλο και τον Κωστη απο το alfisti.
Οι γνωσεις μου στον ηχο ειναι πολυ μετρημενες για να μην πω ανυπαρκτες,γι αυτο και κανω το αναλογο googling για να μαθω.
Και για να πιασουμε δουλεια,σκοπευω να αγορασω,μια και δουλευω στην Αγγλια,καποια πραγματακια απο δω πανω για να τα εγκαταστησω στην 147 το καλοκαιρι που επιστρεφω.Εχω ηδη τοπθετησει πηγη[/SIZE] JVC KD LHX551 και ηρθε η δυσκολη ωρα του Γιαννη Βαλαωρα.
Σκοπευω να οδηγησω με Alpine PDX 4.100 ενα σετ component Alpine SPR 17S τα οποια φαινονται αξιπρεπη και προσιτα και επισης ενα 10" Alpine SWS1042 το οποιο απαιτει μεγαλυτερη ισχυ απο αυτη που παρεχει ο ενισχυτης.
Υωρα θα μου πεις τι καψουρα ειναι αυτη με την Alpine?Δεν εχω απαντηση.
Ο ενισχυτης επιλεχθηκε λογω μεγεθους και δυνατοτητας να τοποθετηθει κατω απο το καθισμα.Το ολο πακετο βγαινει 440λιρες με τα μεταφορικα δηλαδη καπου 660 ευρωπαικα χωρις καλωδια και enclosure που μαλλον θα γινει σε φιλο που δουλευει σε γνωστη επιπλοποιηα:-D
Για να μην μιλαμε στον αερα http://caraudiosecurity.com/ ή http://www.caraudiocentre.co.uk
Θα εκτιμουσα πολυ την γνωμη σας και εναλλακτικες λυσεις.
Η χρηση θα γινει για αυτους που θα ειναι μεσα στο αυτοκινητο και οχι για τους κατοικους των συνοικιων, με ακουσματα ροκοειδη(και λιγο σκουρια)κυριως και με κοσμο μεσα τα κατα καιρους χιτακια των teen ραδιοφωνων.Σπανιως αραπιά και αλλα τετοια ομορφα.(κουλουβαχατα σε απταιστα Ελληνικα)
Ξανα χαιρεται και σορυ για το πρηξιμο.

Reaction score
41
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!:cool_4:
Και χαίρομαι διπλά που ένας ακόμα alfista μπαίνει στην παρέα μας!:crazy_3:

Χτύπα το σετάκι. Μην ανησυχείς.
Άλλωστε το Α και το Ω σε ένα σύστημα είναι να έχεις επιλέξει ΕΣΥ τα στοιχεία του συστήματος. Αν πχ σου έλεγα κάποιο άλλο σετάκι ίσως μετά να ρωτούσες τον εαυτό σου: "μήπως έπρεπε να κάνω αυτό που ήθελα από την αρχή??"

Η Alpine είναι από τις αγαπημένες εταιρίες και από τις λίγες που προσπαθούν για σωστό αποτέλεσμα στον χώρο του αυτοκινήτου.
Εντύπωση μου κάνει βέβαια, η επιλογή σου ως προς την πηγή!!
Αλλά εσύ ξέρεις πως και επέλεξες κάποιο JVC σε σχέση με ένα αντίστοιχο Alpine. Βέβαια πιθανοτατα να φταίει ο KaraLRS (Θοδωρής) με την μανία του στα JVC αλλά μάλλον ξέχασε να σας αναφέρει ότι είναι μέτοχος στην μαμά εταιρία :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5: :happy_5:

Ο PDX είναι ένα υπέροχο μηχανηματάκι και εκπληκτική η δουλειά που κάνει σε τόσο λίγο χώρο.
Σου αρκεί πάντως για τα σετ που επέλεξες και μη σε ανησυχεί αν το sub δηλώνει ικανότητα απολαβής περισσότερων watts.....Είναι σα να λέμε πχ ότι το πλαίσιο της Α156 δέχεται μέχρι και 250 άλογα (αααχχχχχ GTA) οπότε δεν θα κινείται με τα 120 των 1.6. Απλά ίσως το sub να μπορούσε να παίξει πιο δυνατά με μεγαλύτερης ισχύος ενισχυτή......

Να προσέξεις την κατασκευή της κούτας του sub.
Βρες (στο site της Alpine) πόσα λίτρα κούτα χρειάζεται (επέλεξε κλειστή κούτα καλύτερα) και όταν πας για την κατασκευή ΜΗΝ φτιάξεις σε σχήμα κύβου. Από μπροστά να είναι τετράγωνη αλλά από το πλάι να έχει σχήμα τραπεζίου. Φρόντισε δε να δεθεί γύρω γύρω με πολλές ξυλόβιδες και κόλλα, στους αρμούς εσωτερικά σιλικόνη και πολύ καλό είναι να βάλεις και μονωτικά υλικά μέσα (πισσόχαρτο πχ).

Τα πράγματα τα έχεις παραγγείλει??
ΑΝ όχι, πόσα διαθέτεις??
Τελικό ποσό......
Για να δούμε τι άλλες αναλλακτικές μπορούμε να συζηταμε....

Και πάλι καλώς ήρθες.
Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε!!:happy_6: :cool_4:

Reaction score
0
Δεν εχω παρει τιποτα ακομα.Ρωτοντας πας στη πολη.
Διαβαζοντας σε 100 ιστοσελιδες ειδα διαφορετικη προσεγγιση στο θεμα.Αλλοι το κατεχουν(λιγοι)και οι περισσοτεροι παιζουν κατηγορια ντατσουν με Γιωργο Σαλμπαση αναλογου εθνικοτητος.
Για την κουτα εχω βρει τις διαστασει.Κλειστη φυσικα λογω χωρου και πιθανοτατα κυβοειδης.Δεν θελω να κανω πατατα με κλισεις κλπ.Παντως η λειπη εγκατασταση θα γινει απο τα χερακια μου.
Wiring Kit μαλλον απο τα πατρια θα παρω αν και βρηκα στο ebay εναν που πουλαει Boss 4AG 20 λιρες που ειναι καλη ευκαιρια.Οι τιμες στον τομεα αυτο παραπαιζουν.

Reaction score
0
Καλως σας βρηκα.Το κακο ειναι οτι το θεμα audiovisual ειναι απυθμενο και περιεχει την παραμετρο "κολα λογκο" που σε οδηγει ευκολα στο φαινομενο,"βαδιζω και παραμιλω" τις πρωτες πρωινες ωρες της εργασιας σου.:sleeping:

Reaction score
0
Λοιπόν,υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αγοραστούν τα προαναφερθέντα το Σάββατο 30/8,γιατί θα είμαι Λονδίνο.Ίσως κάνω κανένα παζάρι και τα πάρω φθηνότερα:smoking: και επίσης γλιτώσω και τα μεταφορικά.Θα τα κάνω καλώδια!
Πείτε καμία εναλλακτική πρόταση.
4AG wiring kit στην Ελλλάδα πόσο βγαίνει?Αν δεν αξίζει,χίλιες φορές από κάτω(έχω πρόβλημα χώρου πλέον και η παραμικρή σπιθαμή μετράει)

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Καλως ηρθες στην παρεα μας .

Οι "πηγες" ALPINE ειναι εξαιρετικες . Ηχεια και sub ομως μαλλον ειναι λαθος να επιλεξεις σε Alpine . Ψαξε λιγο τα DLS :happy_6: !

Reaction score
41
Λοιπόν,υπάρχει σοβαρή περίπτωση να αγοραστούν τα προαναφερθέντα το Σάββατο 30/8,γιατί θα είμαι Λονδίνο.Ίσως κάνω κανένα παζάρι και τα πάρω φθηνότερα:smoking: και επίσης γλιτώσω και τα μεταφορικά.Θα τα κάνω καλώδια!
Πείτε καμία εναλλακτική πρόταση.
4AG wiring kit στην Ελλλάδα πόσο βγαίνει?Αν δεν αξίζει,χίλιες φορές από κάτω(έχω πρόβλημα χώρου πλέον και η παραμικρή σπιθαμή μετράει)

Για οικονομικά αλλά καλά ηχεία μπορείς να κοιτάξεις σε Peerless
Αν βγαίνεις σε αντίστοιχα χρήματα χτύπα τα.

Για να είσαι καλύτερος στις τιμές μπορείς να ψάξεις για τα εξής (που ως παλιότερα μοντέλα μπορεί να τα βρεις σε τιμές χώμα)

1. 16.5 woofer (midbass ουσιαστικά) μοντέλο: 850518
2. tweeter (μεταξωτού θόλου) μοντέλο: 810655
3. Πάρε οπωσδήποτε και crossover γιαυτό το σετ midbass-tweeter
4. Sub 10" μοντέλο: 830876
ή Sub 12" μοντέλο: 830515 (ή το πιο νέο 830877)

Όλα τα παραπάνω είναι (βεβαίως) Peerless

Aν δεν μπορέσεις να βρεις το σετ για μπροστά, ψάξε το σετ Definition6 (Peerless D6)

Sorry για την καθυστέρηση

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Η Alpine είναι ίσως η μοναδική, κατά βάση ηλεκτρονική, "πλήρης" προτάσεων για το αυτοκίνητο εταιρεία. Οι ενισχυτές της συνήθως είναι καλά τιμολογημένοι, με πολύ καλά χαρακτηριστικά, αξιοπιστία και πάντα με κάποια καινοτομία. Τα μεγάφωνά της είναι αρκετά μελετημένα και επίσης σε τίμιες τιμές. Για τις πηγές δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Αφού θα είσαι στην Αγγλία, πέρνα μια βόλτα από το www.caraudiodirect.co.uk . Ισως τα βρεις φτηνότερα (και σίγουρα με πολύ καλή εξυπηρέτηση).

Με το Γιάννη όμως θα διαφωνήσω για τα Peerless. Ειδικά τα D6 δε με έπεισαν. Για οικονομικές λύσεις θα κοίταζα κάτι στα μικρά Focal ή σε Hertz - Helix.

Reaction score
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις και τις προτασεις σας.Αν και ημουν Λονδινο το Σαββατο και πηγα στο μαγαζι τοy http://www.caraudiosecurity.co.uk
μου την εδωσε το Πακι στο γκισε αρκετα.Ετσι στραβωσα και δεν τα πηρα απο το κωλοπαιδο.Πηρα ομως μια γευση απο τις διαστασεις των κουτιων και με βλεπω να εχω προβλημα με το γουφερ(τα θελω χειραποσκευη με το λαπτοπ,αλλα).
Ολυμπιε το site που δινεις ειναι καταπληκτικο και πολυ διασημο,αλλα τσιμπαει(θα μου βγει 50-60 ευρω ακριβοτερα).Εχει πολλες εναλλακτικες λυσεις αρκει να βρεις ΟΛΑ τα προιοντα που θελεις μαζεμενα,αλλιως πλερουαζ τα μεταφορικα,οποτε και δεν αξιζει.
Εδω στη γκευ-λαντ ναι μεν εχει τα κερατα,αλλα ειναι ολοι καγκουρες.
Focal και Peerless σε πολυ συγκεκριμενα μερη και λιγη διαθεση on-line.Επισης οι τιμες ξεφευγουν απο το budget μου.Τα Infinity που εινα γνωστα εδω εχουν τεραστιες διακυμανσεις στις τιμες και παιζει φημη για μαϊμουνια στην αγορα(ebay κυριως) και κολαω.
Αν δεν βαριεται κανενας και θελει να σερφαρει,ας ριξει μια ματια
http://www.online-caraudio.co.uk/index.html
και στον αλητη που προ-παρεθεσα(βολευει ο τσογλανος γιατι θα τα παρω τη μια μερα και θα τα κατεβασς την επομενη,χωρις να τα κανω βολτα απο το Yorkshire,στο Λονδινο και μετα στη Θεσσαλονικη.Εχω και μετακομιση ετσι?)

Στο μεταξυ ξυνομαι να παρω και dSLR Nikon D40 που την εχει σε πολυ καλη τιμη:crazy_1:Με βλεπω ταπι:crazy_3:

Συνονοματε Γιαννη, τον ενισχυτη στο 147 κατω απο το καθισμα ή στο χωρο αποσκευων?Πρεπει να κανω και τετοιες ερωτησεις τωρα,γιατι Ελλαδα το ιντερνετ το βλεπω να αργει μηνες με αυτα που διαβαζω...Η ξεφτιλα!
http://www.caraudiosecurity.co.uk/

Reaction score
0
Συνονοματε Γιαννη, τον ενισχυτη στο 147 κατω απο το καθισμα ή στο χωρο αποσκευων?Πρεπει να κανω και τετοιες ερωτησεις τωρα,γιατι Ελλαδα το ιντερνετ το βλεπω να αργει μηνες με αυτα που διαβαζω...Η ξεφτιλα!
Δεν με λένε Γιάννη αλλά θα σου απαντήσω!:happy_8:

Τους ενισχυτές ΠΑΝΤΑ στο χώρο αποσκευών!
Προσπαθούμε γενικά,να μην περνάμε τα καλώδια στο εσωτερικό της καμπίνας.
Ειδικά στα 3θυρα είναι σχετικά δύσκολο να περαστούν γιατί πρέπει να σηκώσεις τη μοκέτα και ενδεχομένως να χρειαστεί να τη "σφάξεις" λίγο.
Μη ξεχνάς επίσης και το θέμα των ρυθμισεων.
Ο ενισχυτής πρέπει να είναι προσβάσιμος ανα πάσα στιγμή όταν θέλουμε να κάνουμε κάποια ρύθμιση.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Τους ενισχυτές ΠΑΝΤΑ στο χώρο αποσκευών!
Πάντα, Κώστα? :happy_6: :happy_9:

Επιλογές υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Τι θα σας κάνουμε ρε εσάς τους alfisti? Εναν κόβεις, 3 σπέρνουν, σαν τις κατσαρίδες είστε. "happy_1"

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Η πρώτη κίνηση!

Τι θα σας κάνουμε ρε εσάς τους alfisti? Εναν κόβεις, 3 σπέρνουν, σαν τις κατσαρίδες είστε. "happy_1"
Κατσαριδες και αμετανοητοι. "Δεν ξαναπαιρνω Αλφ που να με..." και την αλλη μερα καμαρωνεις την νεα Αλφα με τα χιλια μυρια προβληματα! Αλλα εχει αλλα γουστα - ακομη και η δικη μου "φτηνιαρικη" 146 (τελευταια της χρονια μαλλον)

Reaction score
0
Η αγορα ετελιωσε!Εγινε η παραγγελια με μονη διαφορα οτι αντι του SWS 1042D αγοραστηκε το SWR 1021D,που ειναι πιο παλιο μοντελο αλλα ειναι ισως καλυτερο.Αυτα!Τα περειμενω ρεεεεεεεεεεεεεε!
Γιαννη περιμενω με mail το τηλεφωνο σου για να μιλησουμε...:respect:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Τους κωδικούς τους γνωρίζεις πώς λειτουργούν? Τα πρώτα δύο ψηφία του τετραψήφιου δείχνουν τη διάμετρο σε ίντσες, το επόμενο ψηφίο την ονομαστική αντίσταση του κάθε πηνίου και το τελευταίο την έκδοση του μεγαφώνου. Το D σημαίνει διπλοπηνική κατασκευή.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, το μεν 1042D έχει 2 πηνία των 4 Ohm, ενώ το 1021D έχει 2 πηνία των 2 Ohm.

Πάντως σύμφωνα με τον πίνακα συμβατότητας της Alpine, ίσως ο 4.100 να είναι αδύναμος για το συγκεκριμένο sub...

Reaction score
0
Τωρα που τα πηραμε ακουω συμβουλες για το τι θα χρειαστω απο καλωδια εργαλεια κτλ.
Για καλωδιο ηχειων και του σαμπ για πειτε διαστασεις κτλ.
Αυτο που με απασχολει επισης ειναι οι ακροδεκτες στο σαμπ.Εχει αυτες τις τσαχπινιες σαν κογτες πουρου.Πρεπει να το δω καλυτερα.
Α!Λογω ογκου,δεν μπορω να τα παρω χειραποσκευη και λεω το σαμπ και τα ηχεια,ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ,να μπουν στη βαλιτσα και ο ενισχυτης που ειναι και τοσοδουλης να ερθει παρεα με το λαπτοπ.Καποια προταση?

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.216
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος