Η σύνδεση FM Tuner σε Dac, θεωρείται "back to the future";

Reaction score
8.116
Να 'μαστε πάλι εδώ (Αντρέα), να μου καταλογίζουμε το ακαταλόγιστο:oops:...

The story:
Πριν κάνα-δυό-τρία χρόνια, αποφάσισα πως δεν μου ταιριάζουν ιδιοσυγκρασιακά οι αναλογικές πηγές ήχου...!!! Είχα κάνει δώρο γάμου τους μισούς μου δίσκους στον κουμπάρο μου, όπως επίσης τους άλλους μισούς στην αδελφή μου ως δώρο γάμου επίσης. Μου είχαν μείνει τα στριφογυριστάρια και ο μίκτης. Κι αυτά όμως με τη σειρά τους βρήκαν το δρόμο τους...
Η γυναίκα μου όμως δεν νοεί να γίνει hacker όσο κι αν την εκπαίδευσα, ο γιός μου μεγάλωσε, οι κόρες μου δεν θα αργήσουν να μου το ζητήσουν... Ξέρετε, η τηλεόραση του living room ( :roflmao: ) είναι εκτός κεραίας... Είναι monitor υπολογιστή. Surf-άρει, παίζει ταινίες κτλ...

Το δράμα:
Βαρέθηκα όμως. Θέλω να ακούω μουσική όπως παλιά. Θέλω όταν ξυπνάω στις 06:00, να πατάω ένα κουμπί και να παίζει. Θέλω ράδιο. Το κλασσικό. Των FM. Αυτό με τον pink noise μεταξύ των σταθμών...
Έλα όμως που το dac / προενισχυτής μου, δεν διαθέτει ούτε μία αναλογική είσοδο:o...

Η λύση:
Αν συνδέσω με έναν analog to digital converter το tuner μου (το μοναδικό "αναλογικό" κειμήλιο που κράτησα για συναισθηματικούς λόγους) στο dac μου, θα παίξει ή θα σιχαθώ την ώρα και τη στιγμή που το σκέφτηκα; Μήπως η διαφορά στην ποιότητα με ξενερώσει άσχημα, σε σημείο που είναι καλύτερα να πάω να πάρω ένα τραντζιστοράκι και να το κουβαλάω με λαστιχάκι στο σώβρακο μέχρι να φύγω για δουλειά; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;:help:

Υ.Γ. Η κουβέντα δεν γίνεται για τα 15 ευρώ που κοστίζει το μαραφετάκι... Γίνεται για το λόγο του ότι είμαι καψουρομάνα και δεν θέλω να ξεκινήσω να ονειρεύομαι και στο τέλος να την πατήσω:punish:...

Reaction score
8.905
α. πάρε νεο ντάκ με αναλογικές εισόδους...:)

β. ιντερνετικό ραδιόφωνο...:(

γ. με την ποιότητα που εκπέμπουν οι εδώ σταθμοί και με ένα φορητό είσαι οκ...;)

Reaction score
8.116
α. Ωχ μάνα μου:o...
β. Έτσι παίζω αλλά δεν μου κάθεται με το πάτημα ενός μόνον κουμπιού (το καντήλι μου μέσα):(...
γ. Καταστρέφεις ψυχολογίες τώρα :roflmao:...

Y

Yiannis_B

Guest
Edit - το ανέφερες το Analog to Digital audio Converter ...είναι πρωί ακόμα...:prankster:

Last edited by a moderator:

Reaction score
8.116
Για κανένα USB Analog Radio FM....? ;)
To USB radio χρειάζεται λειτουργικό. Εγώ ουσιαστικά θέλω να αποφύγω το boot του υπολογιστή για να ακουστεί μουσική... Δεν θέλω να μου τον ακουμπάνε ( :oops: τον υπολογιστή ) αλλά και να μπορούν οι άλλοι να ακούν μουσική όταν θέλουν. Το αυτό να συμβαίνει και με μένα τα πρωινά. Πάτημα ενός κομβίου.

Το σχέδιό μου είναι να πατάμε ένα κουμπί (του dac) και να ανάβει με trigger, το tuner και ο εξακάναλος. Δηλαδή να επιτρέπεται το on-off του dac/pro και ο χειρισμός του tuner. Τίποτε άλλο. Δηλαδή να μην γράφει ώρες το δικάναλο σύστημα όταν απλά θέλω ένα μουσικό χαλί στο σπίτι
...

Reaction score
5.621
Μήπως ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο, όπως π.χ. το Tivoli Model One κάπου στην κουζίνα θα βόλευε περισσότερο για το "πατάω και παίζει" στις 6 το πρωί, όπως και για συντροφιά για τη γυναίκα;

Reaction score
8.116
flash δυστυχώς, στα χρήματα του tivoli μπορώ να αγοράσω tuner με ψηφιακή έξοδο.
Η αηδία του πράγματος είναι πως δεν θα βγάλω άκρη με ερωτήσεις και θα παραγγείλω το ADC όπου θα κάνει κανένα μήνα έως ότου έρθει στα χέρια μου για να το συνδέσω και να δω και θα με φάει η αγωνία έως τότε:laugh:...

Reaction score
5.621
Ναι, αλλά θα κερδίσεις την αυτονομία και την ευχρηστία, συν του ότι το πας όπου θέλεις.
Και η ποιότητα του ήχου του εκπλήσσει.

Για το "πατάω ένα κουμπί στις 6 το πρωί και παίζει", από σένα και από τη γυναίκα, σε αυτήν τη λύση πήγε το μυαλό μου.

Reaction score
539
Νομίζω θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του adc.
Το ραδιόφωνό μου έχει ψηφιακή έξοδο, ωστόσο λόγω έλλειψης διαθέσιμων ψηφιακών εισόδων, το έχω βάλει στις αναλογικές της motu. Δεν κατάλαβα διαφορά.

Reaction score
5.621
Δεν θα θέλεις να το κλείσεις! Απολαυστικό άκουσμα. Δεν είναι απλά ραδιάκια τα Tivoli.

Κανείς αγοραστής Tivoli δεν το έχει μετανιώσει. Και για τη χρήση που το θέλετε στο σπίτι, κορυφή.

Reaction score
8.116
Νομίζω θα εξαρτηθεί από την ποιότητα του adc.
Ναι ρε γμτ μου. Το κακό είναι πως δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από το δικό μου tuner με το φτηνό adc-άκι. Μετά πάω σε άλλο tuner με ψηφιακή έξοδο.
Το ραδιόφωνό μου έχει ψηφιακή έξοδο, ωστόσο λόγω έλλειψης διαθέσιμων ψηφιακών εισόδων, το έχω βάλει στις αναλογικές της motu. Δεν κατάλαβα διαφορά.
Πόσο κάνει τούτο είπες;:D

Reaction score
2.584
Αυτό το Tivoli δέχεται input από εξωτερική πηγή (DVD/CD player)?

Και το tuner είναι αναλογικό; Γιατί στην Αθήνα αν δεν είναι ψηφιακό δεν μπορεί να διαχωρίσει νομίζω τους σταθμούς καλά.

Reaction score
8.905
.....Το ραδιόφωνό μου έχει ψηφιακή έξοδο, ωστόσο λόγω έλλειψης διαθέσιμων ψηφιακών εισόδων, το έχω βάλει στις αναλογικές της motu. Δεν κατάλαβα διαφορά.
Α ωραία.... πούλησέ το στο Γιάννο και έληξε το θέμα.....:p :laugh:

Last edited:

Reaction score
7.194
Αυτό το Tivoli δέχεται input από εξωτερική πηγή (DVD/CD player)?

Και το tuner είναι αναλογικό; Γιατί στην Αθήνα αν δεν είναι ψηφιακό δεν μπορεί να διαχωρίσει νομίζω τους σταθμούς καλά.

ναι εχει εισοδο για εξωτερικη πηγη αλλα αν συνδεσεις συσκευη με σταθερη σταθμη εξοδου (ενα cdplayer δηλαδη) θα εχεις προβλημα να ρυθμισεις την ενταση με ευκολια,φυσικα με συσκευη που εχει και ρυθμιση της σταθμης εξοδου δεν υπαρχει θεμα. Το τιβολι ειναι καταπληκτικο σαν ραδιοφωνο (ληψη και ηχος αν και οχι χαιφιντελικα σωστος.....) αλλα σε πολεις με πολλους σταθμους υπαρχει προβλημα. Για αυτο και εβγαλαν νεα μοντελα με ψηφιακη ενδειξη της συχνοτητας......το model 10 και το albegro.Δυστυχως ομως ειναι αρκετα ακριβα και πραγματικα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να τα αγορασει κανεις. Με τα ιδια χρηματα αγοραζει καποιος ενα μικρο ενισχυτακο (d-class),ενα μεταχειρισμενο αυτονομο δεκτη - deck και ενα ζευγαρακι μικρα ηχεια.Αν δεν θελει να μπλεξει με ολα αυτα απλα αγοραζει ενα ζευγαρακι ενεργα ηχεια και συνδεει εκει το smartphone του και καθαρισε.Αν θελει και ιντερνετικο ραδιοφωνο το κανει απλα με το wifi και το κινητο. Σας μιλαει καποιος που εχουν περασει απο τα χερια του απο το 2004 τα tivoli model two,model one και το iyiyi. To τελευταιο ηταν με διαφορα το χειροτερο σε ηχο ,γιατι απλα δεν ειχε ξυλινη καμπινα. Φυσικα υπαρχει και η λυση ενος micro ηχοσυστηματος.

http://tivoliaudio.gr/products/table-radios.html/?SID=g0169b3ce75qdfo993qf8btr33

Reaction score
539
Φαντάζομα αυτό που ψάχνει ο Γιάννος είναι μια no-cost ή low-cost λύση. Αν ήταν να δώσει 200-300-500 ευρώ, ε θα την έβρισκε την άκρη πιο εύκολα.

Reaction score
2.584
ναι εχει εισοδο για εξωτερικη πηγη αλλα αν συνδεσεις συσκευη με σταθερη σταθμη εξοδου (ενα cdplayer δηλαδη) θα εχεις προβλημα να ρυθμισεις την ενταση με ευκολια,φυσικα με συσκευη που εχει και ρυθμιση της σταθμης εξοδου δεν υπαρχει θεμα. Το τιβολι ειναι καταπληκτικο σαν ραδιοφωνο (ληψη και ηχος αν και οχι χαιφιντελικα σωστος.....) αλλα σε πολεις με πολλους σταθμους υπαρχει προβλημα. Για αυτο και εβγαλαν νεα μοντελα με ψηφιακη ενδειξη της συχνοτητας......το model 10 και το albegro.Δυστυχως ομως ειναι αρκετα ακριβα και πραγματικα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να τα αγορασει κανεις. Με τα ιδια χρηματα αγοραζει καποιος ενα μικρο ενισχυτακο (d-class),ενα μεταχειρισμενο αυτονομο δεκτη - deck και ενα ζευγαρακι μικρα ηχεια.Αν δεν θελει να μπλεξει με ολα αυτα απλα αγοραζει ενα ζευγαρακι ενεργα ηχεια και συνδεει εκει το smartphone του και καθαρισε.Αν θελει και ιντερνετικο ραδιοφωνο το κανει απλα με το wifi και το κινητο. Σας μιλαει καποιος που εχουν περασει απο τα χερια του απο το 2004 τα tivoli model two,model one και το iyiyi. To τελευταιο ηταν με διαφορα το χειροτερο σε ηχο ,γιατι απλα δεν ειχε ξυλινη καμπινα. Φυσικα υπαρχει και η λυση ενος micro ηχοσυστηματος.

http://tivoliaudio.gr/products/table-radios.html/?SID=g0169b3ce75qdfo993qf8btr33
Ευχαριστώ Τάσο. Τελικά το κινητό είναι το universal machine...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Παρε ιντερνετ ραδιο (like me: Noxon) και εισαι ΟΚ (και με εξοδο για ενισχυτη) με ανεκτη ποιοτητα ηχου

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7