Η σύνδεση FM Tuner σε Dac, θεωρείται "back to the future";

Reaction score
1.188
Το δράμα:
Βαρέθηκα όμως. Θέλω να ακούω μουσική όπως παλιά. Θέλω όταν ξυπνάω στις 06:00, να πατάω ένα κουμπί και να παίζει. Θέλω ράδιο. Το κλασσικό. Των FM. Αυτό με τον pink noise μεταξύ των σταθμών...
Έλα όμως που το dac / προενισχυτής μου, δεν διαθέτει ούτε μία αναλογική είσοδο:o...

Η λύση:
Αν συνδέσω με έναν analog to digital converter το tuner μου (το μοναδικό "αναλογικό" κειμήλιο που κράτησα για συναισθηματικούς λόγους) στο dac μου, θα παίξει ή θα σιχαθώ την ώρα και τη στιγμή που το σκέφτηκα; Μήπως η διαφορά στην ποιότητα με ξενερώσει άσχημα, σε σημείο που είναι καλύτερα να πάω να πάρω ένα τραντζιστοράκι και να το κουβαλάω με λαστιχάκι στο σώβρακο μέχρι να φύγω για δουλειά; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;:help:

Υ.Γ. Η κουβέντα δεν γίνεται για τα 15 ευρώ που κοστίζει το μαραφετάκι... Γίνεται για το λόγο του ότι είμαι καψουρομάνα και δεν θέλω να ξεκινήσω να ονειρεύομαι και στο τέλος να την πατήσω:punish:...
Πάρε αυτό το FM tuner που έχει ψηφιακή έξοδο. :o

http://www.accuphase.com/model/t-1100.html

Reaction score
8.116
Δεν είναι τα 6000 ευρώ που κοστίζει το Accuphase :dontmentionit:, προς Θεού. Είναι που οι φίλοι θα μου το λένε "άκου-φάση" και θα σπάζομαι μωρέ :confused:...

Reaction score
44
Καλησπερα σας,
Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα εχοντας αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα προσφατως θα ηθελα να σας εφιστησω την προσοχη στο οτι πολλα dab fm tuners και ιδιαιτερα τα παλιοτερα μοντελα, δεν παιζουν fm απο την ψηφιακη.
Σε οτι αφορα την αποδοση, με δεδομενο οτι τα fm ειναι αναλογικο σημα, συνηθως η αναλογικη εξοδος παιζει καλυτερα χωρις ομως η ψηφιακη να υπολειπεται παρα πολυ.
Ευχαριστω
Σταυρος

Reaction score
8.116
Αγαπητέ Γιάννο ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.avsite.gr/forum/threads/tuner-cambridge-audio-azur-640t-dab-fm.132432/#post-1806541
Να μην παρεξηγηθώ, σαν μοντέλο στο προτείνω, κι όχι για να πάρεις το συγκεκριμένο.
Καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου.
Ναι ευχαριστώ αλλά, πάει ψηλά αυτό το διαόλι... Ίσως επικοινωνήσω με το παιδί που το πουλάει για ακρόαση, αν μη τι άλλο.

Reaction score
8.116
Καλησπερα σας,
Χωρις να ειμαι ειδικος αλλα εχοντας αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα προσφατως θα ηθελα να σας εφιστησω την προσοχη στο οτι πολλα dab fm tuners και ιδιαιτερα τα παλιοτερα μοντελα, δεν παιζουν fm απο την ψηφιακη.
Σε οτι αφορα την αποδοση, με δεδομενο οτι τα fm ειναι αναλογικο σημα, συνηθως η αναλογικη εξοδος παιζει καλυτερα χωρις ομως η ψηφιακη να υπολειπεται παρα πολυ.
Ευχαριστω
Σταυρος
Σας ευχαριστώ για τη συμβουλή:)!

M

man

Guest
Καλησπερα σας,
Ευχαριστω
Σταυρος
Ναι ευχαριστώ αλλά, πάει ψηλά αυτό το διαόλι... Ίσως επικοινωνήσω με το παιδί που το πουλάει για ακρόαση, αν μη τι άλλο.
Συγνώμη για την παρέμβαση Σταύρο αλλά το μοντέλο που έχω προτείνει (cambridge audio AZUR 640 v2) παίζει κανονικότατα FM από την ψηφιακή. Και είναι μοντέλο παραγωγής τουλάχιστον 2006 ή και παλαιότερο, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Το δικό μου (αγορά καινούριο τέλη 2008) το γνωρίζω πολύ καλά και μπορώ να πω με σιγουριά αν παίζει έτσι ή όχι, γιατί χρησιμοποιήθηκε έτσι ακριβώς και γι' αυτόν τον σκοπό. Και έπαιζε άριστα.
Το αν κάποιος θέλει να ακούει από αναλογικό σήμα αποκλειστικά, είναι άλλο θέμα. Και καλύτερο ίσως.
Από εκεί και ύστερα η μετατροπή (και η απόδοση αυτής) είναι θέμα υλοποίησης και dac.
Και το AZUR φοράει το 8740 της Wolfson, αν αυτό λέει κάτι.
24 / 192. Το ίδιο που φορούσε και το 640 cd-player της ίδιας σειράς και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Και που φοράνε ακόμη πολλά σύγχρονα players.

Γιάννο "το παιδί που το πουλάει" είμαι εγώ χε χε..
Γι΄αυτό σου γράφω "να μην με παρεξηγήσεις". Σου το πρότεινα σαν μοντέλο γιατί είναι εξαιρετικό και από μια αξιόπιστη και σοβαρή εταιρία, να το ψάξεις γιατί δεν υπάρχουν και πολλά στην αγορά προς πώληση και θα εκλείπουν σιγά σιγά.
Υπάρχει και νεώτερο μοντέλο της νέας σειράς που προφανώς θα είναι ακόμη καλύτερο.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "πάει ψηλά?" Second hand στα 200 ευρώ πάει ψηλά?
Και καινούριο στα 400-450?
Για όλα αυτά που ζητάς δεν νομίζω οτι θα βρεις κάτι χαμηλότερα.
Μιλάμε πάντα για όλα αυτά που ζητάς, και για κάτι αξιόπιστο και σοβαρό.
Πάντα φιλικά προς όλους.
Καλή συνέχεια..

Reaction score
44
Συμφωνώ φίλε μου για το εν λόγω tuner και για την ακρίβεια ο μόνος λόγος που δεν σου "χτύπησα την πόρτα" όταν έψαχνα, είναι το χρώμα του (έψαχνα αυστηρά ασημί).
Η παρατήρηση μου ήταν γενική και ισχύει για πολλά άλλα μοντέλα που προσφέρονται ακόμα και από καταστήματα. Γενικά θέλει μία επιβεβαίωση το ότι τα FM παίζουν και από την ψηφιακή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.631
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7