Η τεχνολογία των video games στην υπηρεσία της αστυνομίας

Μηνύματα
1.521
Reaction score
0
Οι αστυνομικές σειρές που προβάλλονται στην τηλεόραση περιλαμβάνουν πολύ συχνά σκηνές σε κάποιο εργαστήριο, όπου μερικοί προικισμένοι αστυνομικοί χρησιμοποιούν software τελευταίας τεχνολογίας για να ρίξουν φως τις σκοτεινές υποθέσεις. Μπορεί, βέβαια, όλα αυτά να έχουν ελάχιστη σχέση με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποια πρώτα δειλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα στις ΗΠΑ έλαβε πρόσφατα επιχορήγηση ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών προκειμένου να αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για την αναπαράσταση χώρων όπου έχουν τελεστεί εγκλήματα. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές θα αξιοποιήσουν τη Unity engine που χρησιμοποιείται στα video games για να δημιουργήσουν στον υπολογιστή τη λεπτομερή απεικόνιση μιας σκηνής, με βάση laser scans και άλλες τεχνικές.

Με αυτό τον τρόπο, οι αστυνομικές αρχές θα μπορούν να συνεργάζονται εξ αποστάσεως πάνω σε μία υπόθεση, καθώς η ψηφιακή σκηνή του εγκλήματος θα αναρτάται σε μια ειδική ιστοσελίδα, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση αστυνομικοί και επιστήμονες που συνεργάζονται με τις αρχές.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του project, η πλατφόρμα IC-CRIME θα είναι έτοιμη σε τρία τουλάχιστον χρόνια.

Πηγή: pcmag
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.836
Μηνύματα
2.877.847
Members
37.953
Νεότερο μέλος
simera2805
Top