ΘΕΛΕΙ DAC ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Reaction score
29
Καλό μήνα σε όλους, θέλω βοήθεια............ πλεόν το νέο μου σύστημα είναι γεγονός: Ενισχυτής CAV A8M-- Ηχεία ATC SCM 19 προς το παρών-- Βlu Ray Philips bdp9500-- Κύρια πηγή μουσικής Laptop acer Asphire 7738g (έχει δυνατότητα οπτικής ίνας-είναι αυτός με το σύστημα dolby home theater TUBA)--θα προστεθεί και ένα Πικαπ Τechnics 12 mk2 σύν μια φέτα cd philips 10ετίας .........
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:
α) Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης μεταξύ τους;;

β) Απαιτείται η ύπαρξη dac;; ή όχι

γ) θα χρειαστεί να βάλω κάποια σε ξεχωριστές μπρίζες;; να προτιμήσω κάποιο καλό πολύμπριζο;;

δ) Τι καλώδια να προτιμήσω για την σύνδεση των ηχείων με τον ενισχυτή ...να μη χρειαστεί να πουλήσω το αυτοκίνητο όμως :103:

ε) Και γενικά κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω;;

Ευχαριστώ

Reaction score
29
Απάντηση: ΘΕΛΕΙ DAC ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

ααα Ξέχασα το laptop φοράει Vista με Διαχείριση Ηχου HD της Realtek, και το φετόcdo δέχεται και αυτό οπτική ίνα......αυτά

Reaction score
7.336

Εχω σχεδον το ιδιο (σειρα 6) με τα ιδια εξαρτηματα.Μπορω να πω οτι επιβαλλεται η χρηση ντακ,η βελτιωση ειναι θεαματικη

Reaction score
29

Δηλ αν μιλήσουμε με ποσοστά πόσο θα βελτιώσει τον ήχο αυτων των συστηματων ένα DAC......+10%,+20% ;;;; έχω διαβάσει για διάφορα σαφώς ισχύει το πιο ακριβό το πιό καλό και εδώ,.......... ωστόσο θέλω να μου προτείνετε κάποιο χωρίς να βάλω μέσα τον προυπολογισμό αλλά να κάνει καλά-νορμάλ τη δουλειά του. tx mfs

Reaction score
4.590

Δημητρη καλημερα, μια λυση ειναι το Cambridge audio magic με τιμη στα 350 ευρω (μην ψαχνεις το ποσοστο βελτιωσης, θα μεινεις ευχαριστημενος και δεν θα το μετανιωσεις), μια αλλη αξιοπιστη λυση ειναι το V-Dac της Musical Fidelity στα 180 ευρω.

Νομιζω οτι δεν πρεπει να πας σε πολυ υψηλοτερη κατηγορια (πανω απο 1.000 ευρω), γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι η υπολοιπη αλυσιδα των μηχανηματων θα αναδειξει στον βαθμο που πρπει τις διαφορες με αυτα που σου προτεινα.

Ααα, ξεχασα καπου παιζει και μια αγγελια για το bufalo νομιζω στα 600 και κατι ευρω. Παρα πολυ καλη λυση επισης.

Για το πολυμπριζο μην σεν πολυαπασχολει, αλλα θα χρειαστεις για τα μηχανηματα ενα UPS η εναν σταθεροποιητη τασης. Θα συνδεσεις επανω του και την τηλεοραση.

Για καλωδια ηχειων κατ αρχην προσεξεις τις μπορνες πισω απο τον ενισχυτη σου, γιατι συνηθως οι AV ενισχυτες δεχονται πιο λεπτα καλωδια και δεν σου δινουν δυνατοτητες να ελειχθεις. Δες ποσα μετρα απεχει ο ενισχυτης απο το καθε ηχειο και πανε μια βολτα στην Τηλεοπτικη η στον Ορφεα και παρε κανα καλωδιο με οχι παραπανω απο 100 ευρω.
Αν παρεις το Dac magic τοτε μπορεις να το συνδεσεις με τον ενισχυτη σου και με καλωδιο XLR (φανταζομαι οτι ο ενισχυτης σου εχει τετοια εισοδο). Επισης μην δωσεις παραπανω απο 100 ευρω για ενα τετοιο καλωδιο.

Reaction score
29

Ευχαριστώ Βασίλη θα σου πώ για τα αποτελέσματα ......χεχε πιστεύω ότι θα είναι καλά ...για να δούμε

Reaction score
29

Βασίλη στη θεσσαλονίκη απο που μπορούμε να προμηθευτούμε το Cambridge audio magic γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάποιο μαγαζί....εκτός αν ξέρει κάποιος άλλος φίλος

Reaction score
4.590

Θεσ/νικη γιοκ. Νοτιοτερα η βορειοτερα!

Reaction score
29

Πφφφ ...καμιά φορά αναρωτιέμαι πόσο (___)χώρι είμαστε δηλ έχω κάνει το τελευταίο διάστημα 3-4 αγορές όλες απο Αθήνα και αυτό γιατί δεν υπήρχε εδώ τίποτα άπο όλα αυτά ......ειιιι χωριανοί μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνάμε σιγά σιγα ........ τστστσ

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846

Καταστημα ΩΔΕΣ Δυστυχως Αθηνα αλλα στελνει παντου.Πολυ καλες τιμες γενικως

Reaction score
29

Το πήρα (Cambridge audio magic ) τελικά απο Λάρισα απο το djmarket, ωραίοι τύποι και πολύ εξυπηρετικοί Μπράβο τους, σε αυτούς στην Αθήνα φίλε πήρα αλλά δεν είχαν σύστημα χρέωσης κάρτας εξ αποστάσεως ή μεσω site και αυτός ήταν ο λόγος που τους απέρριψα.... thats all

Reaction score
0

και ...
παρελαβες??
εντυπωσεις???

Reaction score
29

Δεν έχω παραλάβει ακόμη ενισχυτή :( .....έχει προκύψει κάτι στο οποίο αναλόγως πως θα εξελιχθεί θα αναφερθώ στο forum ή όχι..........

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.480
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO