ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ..

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους..

Έχω τον 4κάναλο ενισχυτή PHOENIX GOLD XENON 200.4 που αποδίδει 200wrms ανα κανάλι.
ΜΕ τα 2 μπροστινά κανάλια του,θέλω να οδηγήσω 2 σέτ διαιρούμενων ηχείων(4mid,4 tweeters 4 crossovers).Το ένα σετ ηχείων θα είναι 13άρια(160wrms 4ohms) για τις μπροστινές πόρτες και το άλλο για τις πίσω πόρτες θα είναι 10άρια(120wrms 4ohms).Τα ηχεία θα είναι της ίδιας εταιρείας το ίδιο ακριβώς μοντέλο.

Μπορώ να οδηγήσω με το εμπρός δεξί κανάλι του ενισχυτή το εμπρός δεξί ηχείο(mid-tweeter) και ταυτόχρονα το πίσω δεξί ηχείο(mid-tweeter).Το ίδιο ακριβώς θέλω να κάνω και με την αριστερή πλευρά.
Είναι αυτό εφικτό?Πώς θα συνδέσω τα crossovers?Θα παίζουν σε stereo mode τα ηχεία?Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τα ohms?

Tα 2 πίσω κανάλια του ενισχυτή θα γεφυρωθούν για οδήγηση sub.

Eυχαριστώ που με ακούσατε

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Φυσικά και μπορείς αλλά θα ημιδιπλασιαστεί η αντίσταση των ηχείων που βλέπει ο ενισχυτης.Αυτό είναι πολύ πιθανόν να τον βγάλει εκτός ορίων λειτουργίας του,οπότε καλό είναι να πας σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο να σου πεί αν γίνεται.

Reaction score
49
Απάντηση: ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΧΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ..

Μη κάνεις αυτή τη σύνδεση.
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει λόγος γιατί δεν θα βελτιώσεις το ηχητικό αποτέλεσμα.
Από την άλλη μόνο σε παράλληλη σύνδεση θα μπορούσες να δουλέψεις αλλά τότε θα έπεφτες στα 2Ω και δεν ξέρω αν θα αντέξει ο ενισχυτής σου σε μεγάλες εντάσεις και για πολύ ώρα (άσε που ίσως να μη μπορεί να δουλέψει τα front στα 2Ω) ούτε τι θα κάνει θερμοκρασιακά.....

Να προτείνω κάτι απλούστερο και καλύτερο ηχητικά αλλά και σε αξιοπιστία?
Οδήγησε τα μπροστινά σου με τα 2 κανάλια του ενισχυτή, γεφύρωσε τα δύο πίσω για το sub και τα πίσω ηχεία να τα παίξεις από τον ενισχυτή της πηγής σου.
Με αυτό τον τρόπο δουλεύεις τον ενισχυτή σου σωστά, έχεις την δύναμη εκεί που χρειάζεται (εμπρός και στο sub) και έχεις και μουσική και για τους πίσω επιβάτες.....

Προσωπικά δεν θα έβαζα καν πίσω ηχεία αλλά άλλο εγώ άλλο εσύ άλλο κάποιος άλλος.
Τα πίσω ηχεία συνήθως μόνο κακό κάνουν παρά καλό (χαλούν τη μουσική σκηνή, βγάζουν παραμόρφωση, έχουν κόστος που αν προσθεθεί στα μπροστινά θα παίξουμε ακόμα καλύτερα κοκ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster