Θέλουμε DAC χωρίς συμβιβασμούς

Μηνύματα
204
Reaction score
1
Με τη δυνατότητα κατεβάσματος αρχείων μουσικής υψηλής ευκρίνειας (24bit, 96-192KHz), φάνηκε η μεγάλη "αδυναμία" των DAC.
Τα περισσότερα εξ' αυτών κάνουν υποχρεωτικό upsampling στα 192KHz ανεξαρτήτου εισερχόμενου σήματος.
Φυσικά (λέω φυσικά με τις όσες γνώσεις διαθέτω), θα θέλαμε τα DAC να μην κάνανε υποχρεωτικό upsampling αλλά αυτό να ήταν στην διακριτική ευχέρεια του ακροατή, για το πότε θα ήθελε upsampling (όταν το εισερχόμενο σήμα είναι χαμηλής δειγματοληψίας) και το πότε το εισερχόμενο σήμα να παρέμενε ως είχε χωρίς καθόλου επέμβαση από οποιοδήποτε αλγόριθμο δειγματοληψίας (για παράδειγμα σε αρχεία 96-192KHz).

Στο what hi-fi, στη χαμηλή κατηγορία τιμής τα τρία DAC: Cambridge Audio DACMagic, Musical Fidelity V-DAC, Beresford TC-7510 που ξεχωρίζουν για τον ήχο τους, όλα κάνουν υποχρεωτικό upsampling και μερικά από αυτά δεν αναφέρουν καθόλου τι θα γίνει εάν δεχθούν εισερχόμενο σήμα 192KHz!

Σε ένα γερμανικό ιστότοπο (Altmann Attraction DAC) παρουσιάζεται ένα πάμφθηνο (!) DAC που δεν επεμβαίνει στη δειγματοληψία με oversampling και στην ουσία μετατρέπει όλα τα δείγματα της δειγματοληψίας, ένα προς ένα, με υψηλή ακρίβεια και δίχως ίχνος προσθήκης νέων δεδομένων.

Εν κατακλείδι, γιατρέ μου!
α) θέλω DAC που να δουλεύει έτσι και αλλιώς και upsamping για τα φτωχά CD, αλλά και χωρίς καμία προσθήκη για τα HD audio μου.
β) θέλω να μη με βλέπουν ως "πορτοφόλι" και να δώσω λογικές τιμές
γ) να έχω και αναλογική έξοδο που να ρυθμίζεται για να μη "ψαλιδίζει" εύκολα η "υπερευαίσθητη" είσοδος του ενισχυτή

Τελικά είμαστε "άρρωστοι" ή ως υγιείς "ψαχνόμαστε";
 



Μηνύματα
204
Reaction score
1
Απάντηση: Θέλουμε DAC χωρίς συμβιβασμούς

Τα Weiss από ότι βλέπω δεν τα πάνε καλά με την προϋπόθεση (β) αλλά δεν βλέπω και να αναπαράγουν το εισερχόμενο σήμα με sampling και unsampling! Ευχαριστώ πάντως για τον κόπο...

Μάλλον οι μικρές εταιρίες με την διάθεση του master υλικού τους, έκαναν τη "ζημιά" σε όλα τα DAC της αγοράς και πρέπει να περιμένουμε σε σημαντικές αναταράξεις!

Μόλις τώρα διάβαζα ότι το "HiFi Choice" του Φεβρουαρίου 2009 κάνει ένα συγκριτικό με τα εξής DAC:
Apogee mini-dac 690£, Beresford TC-7510 130£,Cambridge Audio Dacmagic 200£, Cyrus DAC-X 1200£, Heed Dactilus 300£, Lavry Engineering 763£ και αναδεικνύει το Dacmagic best buy, best sound και features.

Να λοιπόν που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ακριβό δεν είναι πάντα και καλύτερο, ειδικά σε θέματα τεχνολογίας.
 


Μηνύματα
4.252
Reaction score
11
Re: Απάντηση: Θέλουμε DAC χωρίς συμβιβασμούς

Να λοιπόν που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ακριβό δεν είναι πάντα και καλύτερο, ειδικά σε θέματα τεχνολογίας.
Και τι κάνει το DAC MAGIC με σήμα 192 bit? (Aφού όπως είπες σε όλα γίνεται υποχρεωτικό upsampling?).
 


themiloc

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.069
Reaction score
257
Επίσης, επειδή λειτουργεί με δικούς του drivers είναι δυνατή κάθε φορά η επιλογή της συχνότητας δειγματοληψίας κατά βούληση.
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
..........ναι κυριε Θεμη,συμφωνω μαζι σας....δεν ηθελα να τα γραψω αυτα,για τις διαφορες τους,εγω.....ειμαι σχεδον ετοιμος για την αγορα ενος απο τα δυο,dac 2 ή minerva...σας μιλησα και στην εκθεση για το minerva.........ομως εχω μια απορια για τις τιμες τους,αν οντως ισχυει η διαφορα τιμης.........anyway,θα περασω απο το μαγαζι να τα πουμε και απο κοντα.....
 

D

deleted user 10898

Guest
εμενα παντως τηλεφωνικα ο κ.Θεμης μου εδωσε ιδια τιμη.
εαν υπαρχει διαφορα θα ηθελα να το ξερω...
 

Μηνύματα
73
Reaction score
0
...λοιπον,πρεπει να εξηγησω τι εννοω..καταρχας,εκτιμω αφανταστα τον κυριο Θεμη,για να μην παρεξηγηθω,και οντως ειμαι ετοιμος να αγορασω ενα εκ των δυο dac.......και ετσι,ψαχνοντας στο net,και ρωτωντας και στο computer audiophile,ειδα οτι η τιμη του minerva ειναι περι τα 5000 USD,και αν θυμαμαι καλα εδω γυρω στα 3000 με 3200 euro,οταν ειχα ρωτησει τον κυριο Θεμη στην εκθεση (οπου ειχα παθει πλακα με την αποδοση του)........ΚΑΙ εδω ειναι το θεμα τωρα.....οπου κι αν εψαξα,αντιστοιχα,για το DAC2,η τιμη ειναι περιπου η μιση!!!!!παραθετω αρκετα links με τις τιμες και σε ευρω και σε δολαρια,αλλα και ερωτησεις περι της διαφορας της τιμης σε ενα link.Σχετικα με την τιμη του dac2,αν δεν εχω κανει καποιο λαθος,ειναι μεταξυ των 1800 και 2100 ευρω!!!!


http://www.for-tune.de/de/shop/wandler/index_3.php
http://www.for-tune.de/de/shop/wandler/dac2.php
http://www.masteringmansion.com/es/distribucion/resultados_d.php?key=weiss
http://www.masteringmansion.com/es/distribucion/prod_pop.php?producto=405
http://www.head-fi.org/forums/f46/w...-audiophile-dac-new-aes-ebu-spdif-i-f-324833/
http://vintageking.com/New-Brands/Weiss/Weiss-DAC2-D-A-Converter

Tελικα,και ζητωντας συγνωμη,αν εχω υπερβει καποια ορια,αυτο υποννοησα στο προηγουμενο ποστ μου....
 

Μηνύματα
204
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλουμε DAC χωρίς συμβιβασμούς

Αρχικό μήνυμα απο lemon
Να λοιπόν που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ακριβό δεν είναι πάντα και καλύτερο, ειδικά σε θέματα τεχνολογίας.
Και τι κάνει το DAC MAGIC με σήμα 192 bit? (Aφού όπως είπες σε όλα γίνεται υποχρεωτικό upsampling?).
- Αν και δεν καταλαβαίνω, γιατί μπήκε σε παράθεση, η διαπίστωσή μου ότι μερικές φορές το φθηνότερο είναι και καλύτερο σε αντιδιαστολή με το τι κάνει το Camb. Dac Magic σε εισερχόμενο σήματα δειγματοληψίας 192KHz, απαντώ δεν γνωρίζω διότι δεν είμαι ο κατασκευαστής και τη συγκεκριμένη πληροφορία δεν την αναφέρουν (για αυτό έγραψα και στο πρώτο μήνυμα μου τη φράση "...όλα κάνουν υποχρεωτικό upsampling και μερικά από αυτά δεν αναφέρουν καθόλου τι θα γίνει εάν δεχθούν εισερχόμενο σήμα δειγματοληψίας 192KHz!"

Επίσης, επειδή λειτουργεί με δικούς του drivers είναι δυνατή κάθε φορά η επιλογή της συχνότητας δειγματοληψίας κατά βούληση.
Το παραπάνω μήνυμα, αναφερόταν προφανώς για τα προιόντα weiss, αλλά στο πρώτο μήνυμα που ξεκίνησα τη συζήτηση δεν αναφερόμουν για αναπαραγωγή μέσω USB υπολογιστή, οπότε η δυνατότητα αλλαγής "οδηγών" αφορά χρήση υποχρεωτική μέσω USB, που δεν είναι επί της συζήτησης.
 

themiloc

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.069
Reaction score
257
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Θέλουμε DAC χωρίς συμβιβασμούς

Αρχικό μήνυμα απο lemon

Το παραπάνω μήνυμα, αναφερόταν προφανώς για τα προιόντα weiss, αλλά στο πρώτο μήνυμα που ξεκίνησα τη συζήτηση δεν αναφερόμουν για αναπαραγωγή μέσω USB υπολογιστή, οπότε η δυνατότητα αλλαγής "οδηγών" αφορά χρήση υποχρεωτική μέσω USB, που δεν είναι επί της συζήτησης.
Από τα Weiss μόνον το Medea σε συνδυασμό με το transport Jason δίνουν την δυνατότητα επιλογής της συχνότητας oversampling (και non oversampling) από το remote του Jason.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Μηνύματα
3.031.661
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top