Θέλω δέκτη. Ποιόν να πάρω;

V

VIDEOMIX

Guest
Θέλω να αγοράσω κάποιον ποιοτικό δέκτη. Θέλω να τον συνδέσω και με τον βιντεοπροβολέα μου. Παράλληλα να στέλνω σήμα και σε μια τηλεόραση σε διπλανό δωμάτιο. Θέλω να βάλω και την κάρτα της ΝΟΒΑ.

HD δέκτες έχουν έρθει στην χώρα μας; HD κανάλια υπάρχουν; Εστω και με συνδρομή.
Να έχει και Ελληνικό μενού.
Ναι μεν ποιοτικός αλλα οχι πολύ ακριβός.

Τι προτείνεται;

V

VIDEOMIX

Guest
Αρα να περιμένω,έτσι; Και πότε έρχεται με το καλό; Γνωρίζετε κάποια ενδεικτική τιμή στο εξωτερικό;

Reaction score
164
O Dreambox είναι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά ως προς τις ευκολίες του ως δέκτης υπολείπεται των κορυφαίων.
Για παράδειγμα, δεν έχει timeshift, έχει ένα tuner και δεν μπορεί να γράφει κάτι διαφορετικό από αυτό που παρακολουθούμε.
Από πίσω κρύβεται όμως ένας υπολογιστής με linux που του δίνει απίστευτες δυνατότητες αν έχεις χρόνο, διάθεση και γνώσεις να ασχοληθείς πολύ μαζί του, και μάλιστα ψάχνοντας στα κάπως underground μέρη του internet. Κάνει "παπάδες", αλλά δεν τους κάνει μόνος του :)
Η τιμή του είναι, ενδεικτικά, στα 480€ χωρίς σκληρό δίσκο.

V

VIDEOMIX

Guest
θα μιλήσει και ο Ανδρέας; Κυρ- Άντριου, βοήθα και εσύ. Μην ντρέπεσαι.

Reaction score
0
Καλός δέκτης ΗD χωρίς προβλήματα ακόμα δεν υπάρχει. Μπορείς να πάρεις εναν Dreambox 7020 που προσφέρει όλες τις ευκολίες + recording και σε ενα χρόνο τον διώχνεις... Ισως ο κορυφαίος pvr δέκτης στα λεφτά του χωρις καν να ασχοληθούμε με τις λειτουργίες του ;)

Reaction score
164
Ισως ο κορυφαίος pvr δέκτης στα λεφτά του χωρις καν να ασχοληθούμε με τις λειτουργίες του ;)
Δεν είναι λίγο υπερβολή να χαρακτηρίζεις τον Dreambox ως ον κορυφαίο PVR;
Δεν έχει καμία ευκολία που συναντάμε σε αντίστοιχου κόστους PVR δέκτες. Ούτε καν εγγραφή διαφορετικού προγράμματος από αυτό που παρακολουθούμε. Για να μην αναφέρω τον μονό δέκτη και την έλλειψη time shift...
Αν κάποιος θέλει μηχάνημα για σκάλισμα, ο Dreambox είναι ό,τι πρέπει. Αν θέλει δέκτη με πολλές δυνατότητες εγγραφής, PIP κτλ χωρίς να περιηγηθεί στα σκοτεινά μονοπάτια του Linux... μακρυά από Dreambox.

Reaction score
0
unforgiven said:
Δεν είναι λίγο υπερβολή να χαρακτηρίζεις τον Dreambox ως ον κορυφαίο PVR;
Μίλησα με βάση το κόστος του... "Ισως ο κορυφαίος pvr δέκτης στα λεφτά του χωρις καν να ασχοληθούμε με τις λειτουργίες του" Στα 400Ε του 7000 ή τα 500Ε του 7020 ποιον άλλο δέκτη με UCAS,άπειρα plugins και φοβερή υποστήριξη βρίσκεις?

unforgiven said:
Δεν έχει καμία ευκολία που συναντάμε σε αντίστοιχου κόστους PVR δέκτες. Ούτε καν εγγραφή διαφορετικού προγράμματος από αυτό που παρακολουθούμε. Για να μην αναφέρω τον μονό δέκτη και την έλλειψη time shift...
Tαυτόχρονο View-Record μόνο στον ίδιο αναμεταδότη παίζει,η μοναδική λύση είναι διπλό tuner.

unforgiven said:
Αν κάποιος θέλει μηχάνημα για σκάλισμα, ο Dreambox είναι ό,τι πρέπει. Αν θέλει δέκτη με πολλές δυνατότητες εγγραφής, PIP κτλ χωρίς να περιηγηθεί στα σκοτεινά μονοπάτια του Linux... μακρυά από Dreambox.
Αυτό ξαναπέστο,αν κάποιος δεν έχει όρεξη να ξενυχτίσει για να βρει το image που του ταιριάζει, να φτιάξει τα config των em* ή να περάσει ακόμα και χειροκίνητα μερικά απο δαύτα ας ξεχάσει τους dreambox. Ειναι αρρώστια :twisted:

Reaction score
164
unforgiven said:
Μίλησα με βάση το κόστος του... "Ισως ο κορυφαίος pvr δέκτης στα λεφτά του χωρις καν να ασχοληθούμε με τις λειτουργίες του" Στα 400Ε του 7000 ή τα 500Ε του 7020 ποιον άλλο δέκτη με UCAS,άπειρα plugins και φοβερή υποστήριξη βρίσκεις?
Πιστεύω ότι ένας δέκτης PVR πρέπει να κρίνεται προτίστως ως PVR. Για παράδειγμα είχα έναν Echostar 5020 (τον είχα αγοράσει γύρω στα 600€, δεν θυμάμαι) που έγραφε 4 προγράμματα ταυτόχρονα και μπορούσες να παρακολουθήσεις ένα πέμπτο, είχε PIP, 80ρη σκληρό, mosaic, δυνατότητες μοντάζ. Και όλα αυτά βάζοντάς τον απλά στο ρεύμα.
Έναν αρχάριο στο "άθλημα" θα τον δυσκολέψει πολύ ο Dreambox, μιας και από το κουτί δεν κάνει σχεδόν τίποτα ;)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ο Dreambox είναι must δεκτης για τους πιό "ψαγμένους".

VIDEOMIX πας απ'ευθείας για τον Reelbox Lite, τα εχει όλα.

Ειναι καινούργιο προιον ,είναι Mpeg4 και κάνει όλα αυτά που θέλεις.

Εναλλακτικά προτείνω να περιμένεις για τον Kathrein UFS 900 με δίσκο κλπ.

Διάβασες την παρουσίαση των HD Mpeg4 δεκτών ?

Καλό είναι πάντως εαν θέλεις και Mpeg4 να περιμένεις μέχρι το Φεβρουάριο.

Σε πρώτη φάση μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με εναν Commander 5000 των 155 ευρώ, που έχει και Irdeto για Nova και έχει και κάποια "κολπάκια" για να ανοίξουν οι ουρανοί.
Εαν είσαι και τυχερός μπορεί να βρείς απο το Lidl με 65 ευρουλάκια εκείνο τον Silvercrest με 2 CI και θα βγάλεις φτερα....

the final choice is yours...

V

VIDEOMIX

Guest
Μάλλον αυτό θα κάνω. Θα περιμένω το "βαρύ πυροβολικό" και για το παρόν,θα την βγάλω με μια φθηνή λύση.
Στο Λιντλ,εισαι σίγουρος πως υπάρχει κάτι τόσο φθηνό που να μπορεί να με βοηθήσει στις βασικές λειτουργίες του satellite;

Reaction score
0
VIDEOMIX αν βρεις το δέκτη του lidl χτύπα τον άνετα! Για τα λεφτά του είναι άρχοντας! Ετσι για να μπεις στο κόλπο :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Κι εγώ τον θέλω αλλά δυστυχώς δεν τον βρίσκεις πουθενά...

Έχω κολλητό περιφερειάρχη στα Lidl και απ' ότι μου είπε δεν έμεινε ούτε ρουθούνι!!!

V

VIDEOMIX

Guest
VIDEOMIX αν βρεις το δέκτη του lidl χτύπα τον άνετα! Για τα λεφτά του είναι άρχοντας! Ετσι για να μπεις στο κόλπο :)
Δεν μπαίνω τώρα στο "κόλπο". Ειχα την βλακεία 9800 της ΝΟΚΙΑ και κάηκε στα καλά καθούμενα. :x Πριν 2 χρόνια. Απο τότε,το πιατάκι μου το οποίο ειναι και μεγάλο και τα 2 ελνεμπί μου, κοιμούνται τα κακόμοιρα. :(

Reaction score
1
Πες μου τι θέλεις να έχει επάνω και πόσα χρήματα διαθέτεις.
Θα σου απαντήσω πιο μοντέλο που σου κανει.

V

VIDEOMIX

Guest
Eχω γράψει στην αρχή του θέματος.

Συμπληρωματικά πάντως να γράψω πως θέλω να ειναι γρήγορος στην αλλαγή καναλιών, να έχει δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων και να έχει Ελληνικό μενού.

Reaction score
0
Μετά απο τόσο καιρό μπορεί τα lnb να έχουν ψιλολιώσει γιαυτό υπολόγισε και 2 καινούργια στο κόστος. Για να βολευτείς (και όχι μόνο) μέχρι να βγουν HD σε καλές τιμές μπορείς να κοιτάξεις:

1) Commander 6000 - 210E

2) DSN GR 8350 - 180E

3) MVision 7000 - 180E

Ολοι οι δέκτες έχουν 2 Common Interface και απο 1 Smart port με UCAS ;) Είναι δηλαδή Nova ready και παίρνουν απο πείραγμα!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.016
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos