Θέλω να αλλάξω από Isdn σε Adsl!Πώς?

Reaction score
53
Εχω σύνδεση ISDN στην Forthnet και θέλω να γυρίσω σε ADSL χωρίς να φύγω από την Forthnet!
Ποια είναι τα καλύτερα βήματα???

Reaction score
6
Πρεπει πρωτα απο τον ΟΤΕ να του ζητήσεις να σου φτιάξουν την γραμμη για dsl.
Θα χρειαστεί ενα modem .Ο ΟΤΕ δινει δωρεαν με το που μετατρέπεις την γραμμή τους για dsl αλλα δεν ειναι οτι καλύτερο.

Μετα συνεννοείσαι με την Forthnet για διακοπή isdn και αλλαγή σε dsl.
Η όλη διαδικασία γίνετε τηλεφωνικώς ( ακομα και το modem έρχεται με acs) .
Αν βέβαια δεν το θέλεις (που καλα θα κανεις να μην το θελεις) τοτε μια βολτα στην αγορα για κατι καλύτερο.

Reaction score
7
Εγω θα προτειναι πρωτα να επικοινωνησεις με τη forthnet, γιατι εχουν κατι προσφορες και τους εξουσιοδοτεις για να τα κανουν ολα, οποτε δεν ασχολεισαι καθολου με τον ΟΤΕ και τις μετατροπες...

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10007875

Επισης δες και να υπαρχει δυνατοτητα καλυψης DSL γραμμης απο τον ΟΤΕ στην περιοχη σου...

Reaction score
5
Εγώ θα πρότεινα (ως παθών), να κατέβεις από ISDN πίσω στο απλό PSTN πρώτα. Ετσι και τα 3-4 ευρώ το μήνα πάγιο γλυτώνεις και κυρίως δεν ασχολείσαι πλέον με Intracom (Netmod) και λοιπές λαλακίες ελληνικού τύπου. Εμένα με έχει ταλαιπωρήσει απίστευτα το Netmod, σε πολλά PCs. Οσο πιο μακριά, τόσο καλύτερα. Εκτός αν θέλεις 2 ξεχωριστές γραμμές για φωνή (ISDN) οπωσδήποτε, οπότε κράτα το ISDN και βάλε ADSL από πάνω.
Για την ιστορία, είναι από τα μοναδικά παγκοσμίως 'κόλπα', το να μπορείς να βάλεις ADSL over ISDN...το κάνει ο OTE για να κονομάει την παραπάνω συνδρομή, ενώ ουσιαστικά ένα 99,9% του πληθυσμού δεν το χρειάζεται...μια γραμμή voice και ταυτόχρονο ADSL αρκεί...

Reaction score
53
Μέχρι τώρα κατάλαβε πως η Forthnet θα με βοηθήσει για αυτό, και αυτά που είπε ο φίλος ak1s είναι σημαντικότατα!!!
Thanks!!

Reaction score
460
το ίδιο ακριβώς έχω κάνει εγώ στο σπίτι...dsl over isdn με forthnet...καταρχήν δεν υποβίβασα την γραμμή μου σε pstn για τον απλό λόγο ότι αν καμιά φορά πέσει το dsl θα σερφάρω με isdn και όχι με την χελωνο-pstn...τα 3 ευρώ διαφορά τα θεωρώ μηδαμινά..ο΄θτε ένας καφές είναι έτσι που γίναμε...
εξ'άλλου μην ξεχνάτε ότι για να υποβιβάσεις την γραμμή έχει ένα εφ'άπαξ κόστος, αν θυμάμια καλά γύρω στα 50 ευρώ , ήτοι πολλοί μήνες τα 3 ευρώ της διαφοράς..;) στην σύνδεση δε, απλά το netmod το έχω αφήσει εκτός...δηλαδή πέρνω κατευθείαν το dsl από την μπρίζα και το netmod απλά βρίσκεται εκτός σύνδεσης έτοιμο να συνδεθεί αν υπάρξει πρόβλημα με το dsl..;)
όσον αφορά το modem, o πΟΤΕ δίνει 2 ειδών...το intracom που το φτύνεις ασυζητητί και το Alcatel 530i που μέχρι τώρα(έναν χρόνο+) δεν μου έχει κάνει τσικ και πάει μια χαρά να μην το ματιάσω...
πρωταρχικώς λοιπόν , τσεκάρεις αν υπάρχει διαθέσιμο dsl για την περιοχή σου και το νούμερό σου, δεύτερο λες στον πΟΤΕ να σου μετατρέψει την γραμμή (προσοχή εδώ-το κόστος και το πάγιο πάει ανάλογα το εύρως της σύνδεσης-384,512 κτλ) και λες επίσης στην forthnet να σου μετατρέψει την σύνδεση..
δεν σε απασχολεί αν η forthnet αλλάξει τον τύπο σύνδεσης πριν τον ΟΤΕ..γιατί κρατάει backup μια isdn/pstn σύνδεση...που σημαίνει ότι και dsl σύνδεση να κάνεις , μπορείς να συνδέεσαι με pstn/isdn αν βέβαια έχεις το dsl modem/router κλειστό...
αυτά...αν χρειαστείς κάτι άλλο , let us know..;)

Reaction score
7
PSTN. Απλα το ISDN είναι άχρηστο. Η ADSL πέφτει τόσο σπάνια που δεν έχει νόημα να το αναφέρουμε.

Να ξέρεις οτι στην αγορά κυκλοφορούν ουσιαστικά δύο λύσεις. ΠΑΚΕΤΟ γραμμη + συνδρομή απο τον ίδιο παροχεά ή ξεχωριστά.

Και η Otenet και η Forthnet (και άλλες απλά αυτές η δύο είναι η πιό αξιόπιστες) δίνουν λύσεις πακέτο.

Στην Forthnet λέγεται 1Bill και βγαίνει (384) στα 30 euro το μήνα ΟΛΑ κομπλέ.

Στην Otenet λέγεται OnDSL-Bundle και βγαίνει (384) στα 41,5 euro πάλι κομπλέ.

Οταν λέμε κομπλέ εννοούμε κόστος γραμμής, παροχέα, Φ.Π.Α. Τελική τιμή. Δεν πληρώνεις ΤΙΠΟΤΕ άλλο για Internet.

Όπως βλέπεις η Forthnet είναι αρκετά πιο φτηνή αν και δεν αποκλείεται να αναπροσαρμόσει ο ΟΤΕ την τιμή του λίγο πιο κάτω.

Κατι άλλο. Για αυτούς που βάζουν ΠΡΩΤΗ φορά Internet υπάρχουν ειδικά πακέτα-προσφορές. OnDSL Kit απο την Otenet και ADSL In-A-Box απο την Forthnet.

Αυτά τα πακέτα ουσιαστικά σου χαρίζουν το τέλος ενεργοποίησης (30 euro?) και σου δίνουν και ενα modem (μέτριο) δωρεάν. Έχουν χρονική διάρκεια 3 και 4 μήνες αντίστοιχα για Otenet και Forthnet. Μάλιστα το μηνιαίο κόστος βγαίνει πιό φτηνα και απο την συνδρομή που θα πληρώνεις μετά την λήξη των πακέτων.

Η καλύτερη/φτηνότερη λύση είναι η Forthnet 1Bill απλά αν μετά θέλεις να αλλάξεις provider θα πρέπει να σου κόψουν την ADSL γραμμή και να την ξαναβάλεις. Αν είσαι πιστός της Forthnet no problem.

O Γερμανός πάλι δίνει μια προσφορά, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, όπου μαζί με το OnDSL kit σου δίνει και ενα αρκετά καλό wireless modem/router δώρο. Η αξία του router είναι στα 100+ euro.

Αυτά...

Reaction score
446
Λοιπόν, την isdn την κρατάς αν θέλεις να έχεις 2 τηλεφωνικές γραμμές, ή για back up αν πέσει η dsl.
Δεν είναι ανάγκη να πας στο ΟΤΕ, μπορείς με εξουσιοδότηση (ΑΡΥ), η forthnet να τακτοποιήσει όλες τις διαδικασίες. Το καλό αν πας στον ΟΤΕ εσύ, είναι ότι μπορείς να κρατήσεις την dsl γραμμή και να αλλάζεις απλώς provider όποτε επιθυμείς.

Reaction score
5
Guys, το σπίτι που μένω έχει Forthnet ADSL από τότε που βγήκε σχεδόν, με 384, και εδώ και 6 μήνες με 1024. Η σύνδεση δεν έχει πέσει παρά μόνο για μερικά λεπτά το χρόνο. Δεν βρίσκω τον λόγο κάποιος να κρατάει το ISDN όταν δεν το χρειάζεται, ακόμα και να κάνει 3 ευρώ το μήνα. Το downgrade της γραμμής κάνει 30+ΦΠΑ, και το κάνεις απόσβεση σε λιγότερο από 1 χρόνο. Και επαναλαμβάνω, τα modems της Intracom είναι για κλάματα, της Alcatel τρώγονται, αλλά μέχρι εκεί. Αν δεν έχει ADSL, δεν μπαίνω στο internet, εδώ το 384 μου φαινόταν αργό όταν γύρισα στην Ελλάδα, σιγά μην μπω με 64 ή 128!!! Στο κάτω κάτω, για μια ώρα ανάγκης, μπαίνεις και με 56Κ.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.675
Members
38.588
Νεότερο μέλος
Zeppelsound