Θέλω να πάρω ένα smartphone dual sim από κατάστημα παρόχου κινητής. Μπορώ;

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Θέλω να πάρω από ένα κατάστημα Vodafone (όχι από άλλο πάροχο) ένα κινητό Dual Sim (π.χ. Huawei P8 Lite ή Samsung Galaxy J5 2016), τα οποία η Vodafone τα διαθέτει κλειδωμένα για μονή Sim, και να μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιήσει τη δεύτερη υποδοχή μόνο για κάρτα μνήμης micro SD. Επισημαίνω ότι η Vodafone έχει ως πολιτική να μην διαθέτει συσκευές Dual Sim και όποιες έχουν από τον κατασκευαστή τους τέτοιο χαρακτηριστικό, τις διαθέτει κλειδωμένες για μονή Sim, όπως το P8 Lite.

Από ότι έχω διαβάσει, π.χ. για το Huawei P8 Lite, αυτό μπορεί να ξεκλειδώσει με κάποια επέμβαση-αναβάθμιση στο λειτουργικό (λογισμικό) του και να αποκτήσει η συσκευή χαρακτηριστικά Dual Sim, θυσιάζοντας φυσικά την υποδοχή της κάρτας micro SD για δεύτερη Sim, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν αυτό ισχύει γενικά και για άλλα κινητά, όπως το J5 της Samsung που αναφέρω ή είναι μόνο εφικτό στα Huawei.

Ξέρει κάποιος κάτι;

Ευχαριστώ.

Υ.Γ.:
Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, θα μπορώ να κάνω εκτροπή κλήσεων αυτών που με καλούν, σε έναν αριθμό μου σε άλλο πάροχο προς τον αριθμό μου στη Vodafone;

Last edited:

Reaction score
12
Μόνο απο άλλο κατάστημα μπορείς να πάρεις τέτοιο κινητό. Κανένας πάροχος δε φέρνει κινητά dual sim για ευνόητους λόγους. Αν θες 2 αριθμούς απο τον ίδιο πάροχο μπορείς να τους έχεις στην ίδια sim. Προώθηση φυσικά και μπορείς να κάνεις, αλλά θα χρεώνεσαι όταν η μια συσκεή σου καλέι την άλλη.

Reaction score
80
Kαι γιατί δεν το παίρνεις από κάποιο άλλο μαγαζί το κινητό που θες? Εκτός βέβαια αν έχεις επιδότηση στη vodafone. Το θέμα είναι ότι αν κάνεις αναβάθμιση λογισμικού ξεκλειδώνοντας το τηλέφωνο χάνεις αυτόματα και την εγγύηση (κάτι το οποίο δεν έχω καταλάβει. Τί σχέση έχει το λογισμικό με το υλικό, τεσπα). Προσωπικά θα προτιμούσα αγορά από ανεξάρτητο μαγαζί.

Reaction score
3.085
Kαι γιατί δεν το παίρνεις από κάποιο άλλο μαγαζί το κινητό που θες? Εκτός βέβαια αν έχεις επιδότηση στη vodafone. Το θέμα είναι ότι αν κάνεις αναβάθμιση λογισμικού ξεκλειδώνοντας το τηλέφωνο χάνεις αυτόματα και την εγγύηση (κάτι το οποίο δεν έχω καταλάβει. Τί σχέση έχει το λογισμικό με το υλικό, τεσπα). Προσωπικά θα προτιμούσα αγορά από ανεξάρτητο μαγαζί.
Ο λόγος είναι πολύ απλός, τον είπες. Δεν είναι ακριβώς επιδότηση, αλλά σημαντική έκπτωση, που προκύπτει από την αλλαγή παλαιότερου κινητού, που είχε αποδειχθεί μούφα. Ήταν - πλέον - το Vodafone Smart Prime 6. Και λέω "πλέον", διότι τώρα δεν υφίσταται.

Το αλλάξαμε ήδη στην ίδια τη Vodafone και στη θέση του πήραμε ένα Huawei Y6 II Compact, όχι στην τιμή καταλόγου τους (150 ευρώ), ούτε καν στην τιμή της ελεύθερης αγοράς (περίπου 130 ευρώ), αλλά με 41 ευρώ καθαρίσαμε (θέλαμε το P8 Lite, αλλά δεν υπήρχε πουθενά).

Και τώρα πρέπει - όταν και αν χρειαστεί - να το "σπάσουμε" για να το καταστήσουμε dual sim, όπως κυκλοφορεί ελέυθερο. Ελπίζω να βρω τον τρόπο (τότε που θα το χρειαστεί η κόρη μου). Πάντως, αν κάποιος ξέρει, ας ενημερώσει.

Ευχαριστώ.

Reaction score
3.085
δεν ειναι παντα ευκολο το χεριασμα.
αν δεν υπαρχει ετοιμη λυση στο xda δεν το ψαχνεις καθολου.
Υποθέτω κι εγώ πως έτσι πρέπει να είναι. Ωστόσο, δεν ήλθε ακόμα η ώρα. Θα αρχίσω να το ψάχνω από βδομάδα κι αν βρω κάτι, θα το γράψω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos