Θα γινουμε ποτε "Νοτιοι"?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δεν ξερω εαν εχει πεσει ποτε στην αντιληψη σας αλλα οι δυο κατηγοριες
με τον μεγαλυτερο φανατισμο σε ενα A/V φορουμ ειναι συνηθως
η παρουσα και η αντιστοιχη που αφορα τις audio/hi end συσκευες.
Κατα την διαρκεια των χειροτερων μου εφιαλτων ξυπναω και φανταζομαι
εκφρασεις τυπου "ο Optoma διαθετει αερινες υψηλες" η "η αναλυτικοτητα
της υφης του Infocus δεν αφηνει αμφιβολιες για την ποιοτητα των υλικων"

Σαφως και υπαρχουν βασικες διαφορες.
Στο ενα φανταζεσαι, στο αλλο βλεπεις.
Και ναι, συγκρινεις αυτο που βλεπεις, την φαντασια πως να την συγκρινεις?

Πειτε μου, πειτε μου παρακαλω πως δεν θα γινουμε ποτε Νοτιοι:137:

Υ.Γ.Αυτος ο Βογιατζακης μου εχει βαλει κατι φιδια...:137:

Reaction score
5
Βασικά, μου διώξατε τον Blizard. Αλλιώς θα σου έλεγα εγώ για φανατισμούς... :142:

Reaction score
3
Απάντηση: Θα γινουμε ποτε "Νοτιοι"?

Σε τρώει ο βόλος σου Αντρέα;
Καλά δεν είμαστε έτσι;
Αν και εδώ έχουμε διαβάσει για πράγματα που μόνο οι εκλεκτοί βλέπουν και οι λοιποί όχι (και δεν αναφέρομαι στο μότιον τζάτερ του Βογιατζάκη:137:).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Δυστυχώς δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι εδώ και πολύ καιρό, έχετε γίνει χειρότεροι από τους νότιους. Ώρες ώρες, διαβάζω κάτι τραγελαφικά και δεν μπορώ να συγκρατήσω το στομάχι μου απ' τα γέλια. Η μεγαλύτερη πλάκα δε στην κατηγορία των προβολέων, είναι ότι όλοι νομίζετε πως μιλάτε ελληνικά, ενώ οι μισοί μιλάτε ελληνικά και οι άλλοι μισοί κογκολέζικα (εννοώ τεχνολογικά). Αποτέλεσμα, εκείνες οι υπέροχες ατάκες του τύπου: "είπα εγώ ποτέ τέτοιο πράγμα;" ή "μη χαλάς την συζήτηση με αοριστίες" κ.α. Άσε το άλλο, εκείνο το "μα δεν βλέπεις το τάδε ή το δείνα;..." Μιλάμε για πολύ γέλιο. :142::142:

Επιπλέον, τώρα τελευταία αρχίσατε να καταλήγετε σε συμπεράσματα της κλάσης του "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", κάτι που κάναμε πολλά χρόνια να αποβάλουμε (τουλάχιστον στο δικό μας καφενείο) από τον χώρο του audio. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι θα κατρακυλήσετε πολύ ακόμη, μέχρι να βρείτε ισορροπία. Όχι ότι θα βρεθεί ποτέ, αλλά λέμε τώρα...

Νομίζω ότι σε σχέση με το audio, το χόμπι εδώ περνά εμβρυακά στάδια, κυρίως γιατί εκεί μιλάμε (συνήθως) για τεχνολογίες καθιερωμένες εδώ και δεκαετίες, ενώ εδώ τα πράγματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Αν δεν μπορεί να συμφωνήσει μια παρέα σε κάτι που ουσιαστικά έχει κριθεί εδώ και χρόνια, πως είναι δυνατόν να συμφωνήσει σε νέα πράγματα; Η δικαιολογία ότι εδώ τα βλέπω με τα μάτια μου, είναι επίσης μια μπαρούφα καθώς σε άλλον χώρο, με άλλα συνοδά, και με άλλα μάτια, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι διαφορετικό. Το μοναδικό καλό που έχετε είναι ότι εξ αρχής (προσπαθείτε τουλάχιστον) να γίνετε αντικειμενικοί, μετρώντας και όχι βλέποντας. Οι χαϊεντάδες (ιδίως αυτοί της βαριάς μορφής) ακόμη στηρίζονται στην... εμπειρία τους, θεωρώντας ότι η εναλλαγή μηχανημάτων κάθε τρεις και λίγο τους μετατρέπει αυτομάτως σε παντογνώστες, ενώ στην ουσία πάντα γυρνάνε εκεί που ήταν στην αρχή, δηλαδή στην απόλυτη αμάθεια. Προσοχή μην καταλήξετε έτσι.

...

sk

Reaction score
502
Το ότι έχετε γίνει ήδη, δεν το συζητώ ....
Το ότι γίνατε με σχετικά υγιή τρόπο (απαγκίστρωση από τιμές, brand names κ.λ.π. και εστίαση στην ουσία), ούτε ....

Αν το δεις απ΄ αυτή την πλευρά, μάλλον δεν είναι για εφιάλτες ...
Το αντίθετο θα έλεγα !

Reaction score
1.847
Απάντηση: Re: Θα γινουμε ποτε "Νοτιοι"?

Αν δεν ακουσω τον ημιθεο, δεν εχω ακουσει τιποτα....:142:
Ημίθεος μας τελείωσε, περιμένουμε αργότερα νέα παραλαβή! :123:

Πάρε γνώμη από κοινά θνητό:
Δεν έχετε γίνει ακόμα βλαμμένοι, αλλά είστε σε καλό δρόμο. :414:

Reaction score
15.548
Δυστυχώς δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι εδώ και πολύ καιρό, έχετε γίνει χειρότεροι από τους νότιους. Ώρες ώρες, διαβάζω κάτι τραγελαφικά και δεν μπορώ να συγκρατήσω το στομάχι μου απ' τα γέλια. Η μεγαλύτερη πλάκα δε στην κατηγορία των προβολέων, είναι ότι όλοι νομίζετε πως μιλάτε ελληνικά, ενώ οι μισοί μιλάτε ελληνικά και οι άλλοι μισοί κογκολέζικα (εννοώ τεχνολογικά). Αποτέλεσμα, εκείνες οι υπέροχες ατάκες του τύπου: "είπα εγώ ποτέ τέτοιο πράγμα;" ή "μη χαλάς την συζήτηση με αοριστίες" κ.α. Άσε το άλλο, εκείνο το "μα δεν βλέπεις το τάδε ή το δείνα;..." Μιλάμε για πολύ γέλιο.

Επιπλέον, τώρα τελευταία αρχίσατε να καταλήγετε σε συμπεράσματα της κλάσης του "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα", κάτι που κάναμε πολλά χρόνια να αποβάλουμε (τουλάχιστον στο δικό μας καφενείο) από τον χώρο του audio. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι θα κατρακυλήσετε πολύ ακόμη, μέχρι να βρείτε ισορροπία. Όχι ότι θα βρεθεί ποτέ, αλλά λέμε τώρα...

Νομίζω ότι σε σχέση με το audio, το χόμπι εδώ περνά εμβρυακά στάδια, κυρίως γιατί εκεί μιλάμε (συνήθως) για τεχνολογίες καθιερωμένες εδώ και δεκαετίες, ενώ εδώ τα πράγματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Αν δεν μπορεί να συμφωνήσει μια παρέα σε κάτι που ουσιαστικά έχει κριθεί εδώ και χρόνια, πως είναι δυνατόν να συμφωνήσει σε νέα πράγματα; Η δικαιολογία ότι εδώ τα βλέπω με τα μάτια μου, είναι επίσης μια μπαρούφα καθώς σε άλλον χώρο, με άλλα συνοδά, και με άλλα μάτια, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι διαφορετικό. Το μοναδικό καλό που έχετε είναι ότι εξ αρχής (προσπαθείτε τουλάχιστον) να γίνετε αντικειμενικοί, μετρώντας και όχι βλέποντας. Οι χαϊεντάδες (ιδίως αυτοί της βαριάς μορφής) ακόμη στηρίζονται στην... εμπειρία τους, θεωρώντας ότι η εναλλαγή μηχανημάτων κάθε τρεις και λίγο τους μετατρέπει αυτομάτως σε παντογνώστες, ενώ στην ουσία πάντα γυρνάνε εκεί που ήταν στην αρχή, δηλαδή στην απόλυτη αμάθεια. Προσοχή μην καταλήξετε έτσι.

...
Νικολι.....οπως και να το κανεις,αλλο η οραση,αλλο η ακοη...

Σε μια εικονα μπορεις να δειξεις το λαθος.
Στον ηχο τι θα του πεις .......σταματα και ακου..

Θεωρω οτι δεν χρηζην συζητησης μεταξυ αυτων των δυο...
Ειναι μαυρο-ασπρο.....

Στους μεν(μουσικοφιλους)υπαρχει απλα και μονο η εμπειρια...
Και φυσικα οχι μονο με μηχανηματα......
Ξερεις ποσους ξερω που δεν ακουν(πρωτος εγω)και το παιζουν...

Στους δε(κινηματογραφοφιλους) χρειαζετε απλα να ασχοληθεις..
Εαν ασχοληθεις με την εικονα βλεπεις ποιο ειναι σωστο και οχι...
Ειναι καθαρο το θεμα(στην εικονα) και οχι επι της φαντασιας,ενα μερος τουλαχιστον(στον ηχο)

Την καλημερα μου στον Βορα......

υγ....εχεις ακουσει ποτε καποιον να λεει οτι δεν παιζει καλα η μουσικη αλλα μ'αρεσει.!!!!:116:
.....στην εικονα ομως γινετε.....!!......:116:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τι σου εκανε παλι....:112::116:
Παει να την κανει hi end την κατηγορια:142:
Δεν ειδες που ο Λαμπρου αναγκαστηκε να κανει μαθηματα γιατι
κανεις δεν καταλαβαινε τι εγραφε ο Βογιατζακης:137:

Reaction score
15.548
Παει να την κανει hi end την κατηγορια
Δεν ειδες που ο Λαμπρου αναγκαστηκε να κανει μαθηματα γιατι
κανεις δεν καταλαβαινε τι εγραφε ο Βογιατζακης
...:116:...:116:

Περαν της πλακας......ηταν πολυ καλο αυτο που εγινε και ευχομαι να συνεχιστει.....
Η εικονα μπορει να ειναι hi end.....ο ηχος δεν ειναι και ουτε θα γινει ποτε....!!!!!!

Μηπως υπαρχει καμια σχολη μουσικης...."πως πρεπει να ακουτε"...:116:
Νικολι τι λες..???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Καλημέρες Κώστα!
Στους δε(κινηματογραφοφιλους) χρειαζετε απλα να ασχοληθεις..Εαν ασχοληθεις με την εικονα βλεπεις ποιο ειναι σωστο και οχι... Ειναι καθαρο το θεμα(στην εικονα) και οχι επι της φαντασιας,ενα μερος τουλαχιστον(στον ηχο)
Αν ήταν τόσο εύκολο ρε συ και το σωστό ή το λάθος απλά... φαίνεται, τότε γιατί δεν συμφωνείτε σχεδόν πουθενά μεταξύ σας (κάτι που φαντάζει λογικό, με βάση το αντικείμενο);

Τώρα αν θέλεις να εμβαθύνουμε, θα σου πω ότι σε αντίθεση με ότι πιστεύουν ορισμένοι, ο μηχανισμός της ακοής είναι εξαιρετικά πιο περίπλοκος από αυτόν της όρασης. Οι εγκεφαλικές λειτουργίες συμβάλουν καθοριστικά στην αντίληψη της εικόνας που απλά συλλαμβάνει το αισθητήριο όργανο της όρασης. Ως εκ τούτου, μπορείς να κοροϊδέψεις ευκολότερα ένα μάτι, από ένα αυτί. Σαφέστατα λοιπόν το "περί φαντασίας", έχει εφαρμογή κυρίως στο video.

...

Reaction score
15.548
Καλημέρες Κώστα!
Αν ήταν τόσο εύκολο ρε συ και το σωστό ή το λάθος απλά... φαίνεται, τότε γιατί δεν συμφωνείτε σχεδόν πουθενά μεταξύ σας (κάτι που φαντάζει λογικό, με βάση το αντικείμενο);...
γιατι πολυ απλα δεν σε αφηνει το γουστο να δεις την πραγματικοτητα.......καλοοοοοοοό:116:

Ξερεις ποσα παιδια ειδαν το φως το αληθινο οταν ειδαν το λαθος και καταλαβαν οτι εβλεπαν λαθος........ουκ ο λιγοι...

Τώρα αν θέλεις να εμβαθύνουμε, θα σου πω ότι σε αντίθεση με ότι πιστεύουν ορισμένοι, ο μηχανισμός της ακοής είναι εξαιρετικά πιο περίπλοκος από αυτόν της όρασης. Οι εγκεφαλικές λειτουργίες συμβάλουν καθοριστικά στην αντίληψη της εικόνας που απλά συλλαμβάνει το αισθητήριο όργανο της όρασης. Ως εκ τούτου, μπορείς να κοροϊδέψεις ευκολότερα ένα μάτι, από ένα αυτί. Σαφέστατα λοιπόν το "περί φαντασίας", έχει εφαρμογή κυρίως στο video....
Και τα δυο ειναι περιπλοκα......το ποσο ποιο περιπλοκο ειναι το ενα απο το αλλο,δεν γνωριζω......
Αυτο που γνωριζω σιγουρα,ειναι πως και με το μεν μπορουν να σε κοροιδεψουν και με το δεν......:142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Και τα δυο ειναι περιπλοκα......το ποσο ποιο περιπλοκο ειναι το ενα απο το αλλο,δεν γνωριζω......
Αυτο που γνωριζω σιγουρα,ειναι πως και με το μεν μπορουν να σε κοροιδεψουν και με το δεν......
Εγώ γνωρίζω πιο είναι πιο περίπλοκο, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Το θέμα είναι πως μπορούν να σε κοροϊδέψουν ευκολότερα, ειδικά όταν ασκούμε ένα χόμπι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Πέραν από την πλάκα, ευτυχώς για εσάς, εκ φύσεως το θέμα video ΔΕΝ μπορεί να αποκτήσει ποτέ high end προσέγγιση. Και εξηγούμαι:

- Το μάτι δεν έχει την ακρίβεια του αυτιού. Δεν έχει επίπεδη απόκριση με αποτέλεσμα να μην έχει ίδια ορατότητα σε όλα τα χρώματα. Επίσης το μάτι είναι βασικά ευαίσθητο στην φωτεινότητα ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί με τον ίδιο τρόπο την πληροφορία χρώματος.
- Οι οφθαλμαπάτες είναι σύνηθες φαινόμενο, αντίστοιχο των οποίων δεν υπάρχει στην ακοή. Όλη η φιλοσοφία των μηχανών προβολής στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται πάνω σε αυτό. Έτσι εξηγείται και η ευκολία παραγωγής dsp εικόνας σε σχέση με τον ήχο, έτσι εξηγείται η πανεύκολη μετάβαση από αναλογικά μέσα εγγραφής εικόνας σε αμιγώς ψηφιακά, έτσι εξηγείται η εύκολη μετάβαση από αναλογικά μέσα προβολής σε ψηφιακά κ.ο.κ.
- Το αποτέλεσμα των ανωτέρω και το κυριότερο στο θέμα μας είναι το εξής: Στην εικόνα, ο απώτερος σκοπός ποτέ δεν ήταν (και δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον σε αυτόν τον αιώνα), η σύγκριση με το πραγματικό γεγονός. Αυτό που βλέπουμε ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που βιώνουμε, αφού λείπουν πολλά δεδομένα, με κυριότερο την τρίτη διάσταση. Αντιθέτως στον ήχο, παρά το γεγονός ότι αυτό που συγκρίνουμε είναι η κονσέρβα, το ζητούμενο είναι πάντα η προσέγγιση του live, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνεται επαρκώς. Επιπλέον, η δουλειά που καλείται να κάνει η αλυσίδα εγγραφής - αναπαραγωγής ήχου, είναι πολύ ευκολότερη από αυτήν της εικόνας και πολύ πιο κοντά στο πραγματικό γεγονός. Έτσι που λες, εφόσον μιλάμε για απλή προσομοίωση, σχολή ήχου δεν χρειάζεται. Αντιθέτως, σχολή εικόνας από ότι βλέπω... είναι απαραίτητη.

Βασικά, η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι είστε καταδικασμένοι να μαλώνετε εις τον αιώνα τον άπαντα, γύρω από ένα όχι απλά ατελές, αλλά εντελώς ανεπαρκές για το αντικείμενό του χόμπι. :137:

...

Reaction score
1.847
Απάντηση: Re: Θα γινουμε ποτε "Νοτιοι"?

... - Οι οφθαλμαπάτες είναι σύνηθες φαινόμενο, αντίστοιχο των οποίων δεν υπάρχει στην ακοή ...
Από την άλλη, αυτό που υπάρχει στο θέμα ήχου, οι διάφοροι τύποι με το κληρονομικό χάρισμα, η συχνότερη δηλαδή απάτη στον τομέα, σπανίζει, και αυτό είναι προς τιμή σας, στο θέμα εικόνας. Ίσως γιατί δεν είναι τόσο παλιό όπως ο ήχος, ίσως κάτι άλλο.

Έχω τη γνώμη πως το θέμα εικόνας είναι στα σπάργανα, αλλά σημειώνει ραγδαίες εξελίξεις, ακόμα και στα κάτω στρώματα (τηλεοράσεις) και σχετικά σύντομα θα προσεγγίσει το αντίστοιχο επίπεδο της ηχητικής αναπαραγωγής. Η κύρια τροχοπέδη είναι το πολύ υψηλότερο κόστος που απαιτείται στην αλυσίδα καταγραφής, π.χ. εξοπλισμός στούντιο.

Reaction score
15.548
Εγώ γνωρίζω πιο είναι πιο περίπλοκο, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Το θέμα είναι πως μπορούν να σε κοροϊδέψουν ευκολότερα, ειδικά όταν ασκούμε ένα χόμπι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Πέραν από την πλάκα, ευτυχώς για εσάς, εκ φύσεως το θέμα video ΔΕΝ μπορεί να αποκτήσει ποτέ high end προσέγγιση. Και εξηγούμαι:

- Το μάτι δεν έχει την ακρίβεια του αυτιού. Δεν έχει επίπεδη απόκριση με αποτέλεσμα να μην έχει ίδια ορατότητα σε όλα τα χρώματα. Επίσης το μάτι είναι βασικά ευαίσθητο στην φωτεινότητα ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί με τον ίδιο τρόπο την πληροφορία χρώματος.
- Οι οφθαλμαπάτες είναι σύνηθες φαινόμενο, αντίστοιχο των οποίων δεν υπάρχει στην ακοή. Όλη η φιλοσοφία των μηχανών προβολής στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται πάνω σε αυτό. Έτσι εξηγείται και η ευκολία παραγωγής dsp εικόνας σε σχέση με τον ήχο, έτσι εξηγείται η πανεύκολη μετάβαση από αναλογικά μέσα εγγραφής εικόνας σε αμιγώς ψηφιακά, έτσι εξηγείται η εύκολη μετάβαση από αναλογικά μέσα προβολής σε ψηφιακά κ.ο.κ.
- Το αποτέλεσμα των ανωτέρω και το κυριότερο στο θέμα μας είναι το εξής: Στην εικόνα, ο απώτερος σκοπός ποτέ δεν ήταν (και δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον σε αυτόν τον αιώνα), η σύγκριση με το πραγματικό γεγονός. Αυτό που βλέπουμε ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που βιώνουμε, αφού λείπουν πολλά δεδομένα, με κυριότερο την τρίτη διάσταση. Αντιθέτως στον ήχο, παρά το γεγονός ότι αυτό που συγκρίνουμε είναι η κονσέρβα, το ζητούμενο είναι πάντα η προσέγγιση του live, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνεται επαρκώς. Επιπλέον, η δουλειά που καλείται να κάνει η αλυσίδα εγγραφής - αναπαραγωγής ήχου, είναι πολύ ευκολότερη από αυτήν της εικόνας και πολύ πιο κοντά στο πραγματικό γεγονός. Έτσι που λες, εφόσον μιλάμε για απλή προσομοίωση, σχολή ήχου δεν χρειάζεται. Αντιθέτως, σχολή εικόνας από ότι βλέπω... είναι απαραίτητη.

Βασικά, η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι είστε καταδικασμένοι να μαλώνετε εις τον αιώνα τον άπαντα, γύρω από ένα όχι απλά ατελές, αλλά εντελώς ανεπαρκές για το αντικείμενό του χόμπι. :137:
...
Συμφωνω....:137:
Και ο λογος ειναι οτι μαθαινουμε απο αυτα που βλεπουμε....

Ενω εσεις δεν εχετε να μαλωσετε.....!!!!!!και δεν ξερετε το γιατι....οταν μαλωνετε..!

hi end κατασταση ειναι εκεινη που συνυπαρχει και ο ηχος και η εικονα.....

Στον κινηματογραφο μπορει να γινει αυτο....
Στην μουσικη δωματιου δεν προκειται να υπαρξει.....

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780

...
Είσαι άσχετος. Για βάλε τον προβολέα πάνω σε ακίδες, και έλα να μας πεις την εμπειρία σου. :114:

Reaction score
164
Είσαι άσχετος. Για βάλε τον προβολέα πάνω σε ακίδες, και έλα να μας πεις την εμπειρία σου. :114:
Δεν ξέρω αν το παράδειγμά σου ήταν τυχαίο, αλλά έχει γίνει και αυτό! :142:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.897
Να αλλάξω και καλώδια ρεύματος ή να αναφέρω μια μια τις... εμπειρίες μου; :138:

...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.780
Άραγε ο οπερατέρ του Χίτσκοκ να φιλμάριζε με επίχρυσο οπτιρατέρ, ή είχε κανένα no name της οκάς;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.680
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts