Θα το τολμούσατε?

Reaction score
0
Καλησπέρα! Εδώ και 2-3 βδομάδες περίπου έχω στο δωμάτιό μου (15 τ.μ.) τα καινούργια μου Monitor Audio Silver RS6, και κάθε μέρα παίζουν και καλύτερα! Τα οδηγώ με έναν Marantz RS7400, και για πίσω έχω τα αγαπημένα μου Monitor Audio Bronze B2!

Το πρόβλημα είναι, ότι για οικονομία χώρου πίσω, και για καλύτερη ηχητική απόδοση, σχεδιάζω να ανεβάσω τα Β2 στον τοίχο, μιας και εκεί που τα έχω τώρα, όταν βλέπουν ταινία > 2 άτομα, κάποιος "κρύβει" το ένα από τα δύο Β2, και δεν ακούμε καλά!

Το θέμα τώρα είναι, ότι τα Β2 είναι μεγάλα ηχεία βάσης (36*18,5*27, και 6,2 κιλά το καθένα) και δε θα ήθελα να ανεβάσω πάνω από το κεφάλι του κεβατιού μου έναν τέτοιο βάρος, και με γωνίες κτλ κτλ.. Καταλαβαίνετε γιατί, ε? Σεισμογενής χώρα είμαστε, πολλά γίνονται τελευταία, κτλ κτλ  :shock:  :shock:  :lol:  :lol:

Οπότε σκέφτηκα να πάω για αλλαγή, βεβαίως πάλι σε Monitor Audio.. Οπότε έχουμε:

1) Monitor Audio RS1 -> πολύ καλό ηχείο, άριστο ταίριασμα με τα RS6, ΑΛΛΑ, είναι ακριβό, και μάλλον εξακολουθεί να είναι απαγορευτικά μεγάλο για να το αναρτήσω σε ύψος 2 μέτρων πάνω από το κρεβάτι..

2) Monitor Audio Bronze B1 -> μια χαρά λύση μου ακούγεται αυτή, και φτηνή, και μάλλον δε θα αλλάξει πολλά στο πώς ακούω τώρα.. Σωστά? Είναι γύρω στα 4 κιλά βάρος, καιν σχετικά μικρών διαστάσεων..

3) Monitor Audio Radius R90 -> αυτό είναι το δεύτερο μικρότερο από τα πανέμορφα Radius, όχι αυτό με το τουίτερ πίσω.. Έχω διαβάσει πάρα πολύ καλά λόγια για τον ήχο του, και είναι μόλις 2 κιλά! ΑΛΛΑ πιστεύετε ότι ο πίσω ήχος που θα παίρνω από 2 radius θα υπολοίπεται ΠΑΡΑ πολύ του μπροστινού μου μεγαλύτερου ήχου με τα RS6? Με λίγα λόγια πιστεύετε ότι θα πέσει πολύ μικρό? Δε δέσει άσχημα με τα μπροστά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και συγγνώμη για το μεγάλο ποστ!! :wink:  :wink:

Reaction score
0
Ωραία λύση αυτή Αντρέα, και την έχω σκεφτεί κι εγώ!! Αλλά, όπως είπα και πριν, ο καναπές είναι κολλητά στον πίσω τοίχο, και στους παλινούς δεν υπάρχει χώρος προς τα πίσω, έτσι όπως απαιτούν τα RS-FX και γενικά τα διπολα!

Εκτός κι αν τοποθετηθούν παράλληλα το ένα στο άλλο, στον πίσω τοίχο, κάπως πάνω από τα κεφάλια των θεατών, με λίγη απόσταση προς τα δςξιά-αριστερά!

Θα είχε αποτέλεσμα μια τέτοια τοποθέτηση?

Ποια γνώμη έχετε για τα Radius R90 σχεικά με το δ΄σειμό τους με τα RS6 ? Θα πέσουν "λίγα" ε?

Reaction score
50
DeepFloyd δες και το σχετικό θέμα για βάσης/δίπολα... ίσως και να κάνουν τα RS-FX τελικά (by the way με γεια τα ηχεία!). Εμένα η απορία μου είναι πώς και τα RS-FX, ενώ είναι δίπολα, έχουν μόνο τα tweeter "αντικριστά", το woofer είναι προς τα εμπρός! Δεν υποτίθεται ότι τα δίπολα δεν "ακτινοβολούν" καθόλου προς τα εμπρός; Επίσης ισχύει ότι τα RS-FX μπορούν να λειτουργήσουν και ως bipoles και ως dipoles; Κοίταξα στο site της Monitor Audio, αλλά έλεγε μόνο για τα αντίστοιχα Gold, ότι επιλέγεις λειτουργία (dipole ή bipole) ανάλογα με το "terminal orientation" (;;;). Τι ακριβώς σημαίνει και πώς γίνεται (και μπορεί να γίνει και στα RS-FX);

Τώρα, για να μη βγαίνουμε εκτός θέματος, έχω κι εγώ ανάλογους προβληματισμούς DeepFloyd. Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν η λύση είναι βάσης ή dipoles/bipoles, πάντως αν θες βάσης δε νομίζω να έχεις πρόβλημα και με τα Radius R90, για surround μιλάμε άλλωστε! Παρόλαυτά, μάλλον θα προτιμούσα τα B1...

Reaction score
0
Μάνο το εγχερίδιο χρήσης των RS6 είναι το ίδιο με των RSFX, και λέει πως τη λειτουργία που αναφέρεις (di-pole ή bi-pole) την υποστηρίζουν και τα RS-FX!

Τώρα μένει να δούμε αν κάνουν για το χώρο, πόσο κοστίζουν, και τι είναι αυτό το dipoles/bipoles (στο αντίστοιχο θέμα)!!

Πάντως Μάνο κι εγώ αυτό λέω, surround είναι έτσι κι αλλιώς, και λέω δε θα επηρεάσει αρνητικά τον ήχο!! Αλλά από την άλλη πολύ μικρά είναι ρε γαμώτο..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.558
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος