Θερμοκρασία σε cyrus iii + psxr

Reaction score
674
Καλησπέρα σε όλους.
Εδω και μια εβδομάδα έχω στην κατοχή μου το ενισχυτή του τίτλου. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ειναι φυσιολογικό να ειναι ζεστός (όχι να καίει) ακόμη και σε φάση stand by.
Κατα την λειτουργία του δεν αυξάνει ιδιαίτερα η θερμοκρασία του, αλλα αυτο φαντάζομαι ειναι φυσιολογικό.
Δεν ειναι ζεστό το τροφοδοτικό αλλα ο ενισχυτής.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Last edited:

Reaction score
571
Μην ανησυχείς απολύτως φυσιολογικό είναι και μην ξεχνάς ότι είναι από το νησί, Αγγλία, πρέπει να είναι 40watt standby. Ο Quad που είχα ήταν 50w ο τελικός και από 25w ο προ και το cd σύνολο 100w σε standby mode και απλά δεν περνάει το σήμα

Reaction score
29.673
Δεν υπάρχει περίπτωση σε stand by να καταναλώνει τόση ενέργεια. Κάπου υπάρχει λάθος.
Μήπως εννοείς idle δλδ αναμένος χωρίς σήμα στην είσοδο.

Reaction score
7.104
Ειχα τον συνδυασμο πριν 17 χρονια......ο ενισχυτης μαζι με το τροφοδοτικο παιζουν καταπληκτικα,αλλα απο οσο θυμαμαι (και θυμαμαι καλα),σε κατασταση stand by δεν ζεσταινοταν, τοσο οσο περιγραφεις. Μηπως το διαπιστωσες αυτο μετα απο πολυωρη λειτουργια? Δηλαδη ναι με τον εκλεισες, αλλα ειχε δουλεψει αρκετη ωρα πριν και τον ακουμπησες λιγη ωρα μετα? Δεν πιστευω να τον εχεις στριμωξει σε κανενα ραφι και να μην εχει αρκετο χωρο ελευθερο γυρω του.

Reaction score
674
Ειναι το psxr κατω και ο ενισχυτής απο επάνω.
Ήταν ζεστός όταν τον είδα μετα απο 2 μέρες χωρίς χρήση.
Τον έχω σβήσει τώρα και απο το button on/off που εχει πίσω για να τον τσεκάρω.

Reaction score
674
Το τροφοδοτικό δεν πρέπει να αναπνέει;

Αυτό που λέει ο κ. Καβακιώτης ισχύει.
Δεν ξέρω ποια ειναι η σωστή σειρά όταν το βάζεις το ένα πάνω στο αλλο (psxr πάνω και κατω ο ενισχυτής η το αντίθετο; )

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.204
Δεν ξέρω ποια ειναι η σωστή σειρά όταν το βάζεις το ένα πάνω στο αλλο (psxr πάνω και κατω ο ενισχυτής η το αντίθετο; )
Δεν γίνεται να αερίζονται και τα δυο;

Reaction score
15.469
Δεν χωράνε και λόγω μεγαλύτερου βάθους δεν μπορω να τα τοποθετήσω πάνω απο το cd player.
[DOUBLEPOST=1517668473][/DOUBLEPOST] View attachment 89138 View attachment 89139
Δεν χωράνε και λόγω μεγαλύτερου βάθους δεν μπορω να τα τοποθετήσω πάνω απο το cd player.
[DOUBLEPOST=1517668473][/DOUBLEPOST] View attachment 89138 View attachment 89139
Βαλε το πικαπ πανω απ' το σιντι και "απλωσε" τα υπολοιπα ... ή διαβασε το "ψυξις τελικου" :drinks:

Reaction score
15.469
Δεν χωράει για τον ίδιο λόγο (μεγαλύτερο βαθος ) ούτε το πικ απ πάνω απο το cd player
παιζει να παρεις ή να φτιαξεις κανα ραφακι να βαλεις κατι πανω ? ενα σα τσι exelixis ή κατι σαν flexy rack ?
ή χωσε εν' ανεμιστηρακι για πισι( με Μπλε λεντακι) καπου ...
:drinks:

Reaction score
674
παιζει να παρεις ή να φτιαξεις κανα ραφακι να βαλεις κατι πανω ? ενα σα τσι exelixis ή κατι σαν flexy rack ?
ή χωσε εν' ανεμιστηρακι για πισι( με Μπλε λεντακι) καπου ...
:drinks:
Κάτι σε ράφι λέω να βαλω, διαφορετικά θα βαλω μια τάβλα πάνω απο το cd και θα βαλω τον cyrus δίπλα με το psxr πάνω απο το cd.

Reaction score
571
Έχω στην κατοχή μου 3 cyrus power (τελικούς) της ίδιας περίπου εποχής με τον cyrus iii που έχεις εσύ, αν βρήκα το σωστό manual. Η κατανάλωσή τους σε stand by mode είναι 12 watt, όσο και του δικού σου. Όταν τους έχω σε stand by είναι ζεστοί, όπως το περιγράφεις. Για τους λόγους αυτούς (θερμοκρασία-κατανάλωση) και επειδή δεν τους χρησιμοποιώ καθημερινά, αντί να κλείνω το διακόπτη στο πίσω μέρος τους χρησιμοποιώ πολύμπριζο με διακόπτη και τους κλείνω από εκεί.
Το manual μπορείς να το δεις εδώ: https://www.cyrusaudio.com/wp-content/uploads/2017/11/Cyrus-3_manual_English.pdf

Reaction score
674
Έχω στην κατοχή μου 3 cyrus power (τελικούς) της ίδιας περίπου εποχής με τον cyrus iii που έχεις εσύ, αν βρήκα το σωστό manual. Η κατανάλωσή τους σε stand by mode είναι 12 watt, όσο και του δικού σου. Όταν τους έχω σε stand by είναι ζεστοί, όπως το περιγράφεις. Για τους λόγους αυτούς (θερμοκρασία-κατανάλωση) και επειδή δεν τους χρησιμοποιώ καθημερινά, αντί να κλείνω το διακόπτη στο πίσω μέρος τους χρησιμοποιώ πολύμπριζο με διακόπτη και τους κλείνω από εκεί.
Το manual μπορείς να το δεις εδώ: https://www.cyrusaudio.com/wp-content/uploads/2017/11/Cyrus-3_manual_English.pdf
Το έχω το manual απλά δεν το είχα δει για την κατανάλωση στο stand by.

Reaction score
3.093
Τον χειμώνα με τα κρύα χέρια,μπορούμε να προβούμε σε λάθος εκτιμήσεις.
1.Τα χέρια μένουν άνετα πάνω στον ενισχυτή;
2.Οι ενισχυτές αυτοί αν και πολύ καλοί είχαν κάποια θεματάκια με τα ρεύματα
3.Ένας έλεγχος των ρευμάτων ηρεμίας πρέπει να γίνει,αν χρειάζεται να ρυθμιστούν και σε δεύτερη φάση να διαπιστωθεί αν το κύκλωμα κρατά τις ρυθμίσεις.

Reaction score
7.104
ισως τελικα να χρειαζονται λιγο κοιταγμα,αυτο που εγραψε ο leo πιο πανω.Θυμαμαι το 2000 που ειχα αγορασει τους δικους μου (δευτερο χερι ,αλλα απο διαφορετικα ατομα τον ολοκληρωμενο και το τροφοδοτικο),τα ειχα παει στην κινοτεχνικη (αντιπροσωπος της εταιρειας στη χωρα μας τοτε),για να μου ρυθμισουν τον ολοκληρωμενο να συνδεεται με το τροδοφοτικο (μια αλλαγη εσωτερικα αλλα δεν ηθελα εγω να βαλω χερι) και μου προτειναν να τα κοιταξουν γενικα και ανεφεραν κατι για "ρευματα".Προφανως υπηρχε θεματακι και η εταιρεια θα τους ειχε ενημερωσει σχετικα.Μου ειχε κανει εντυπωση πως μου ειχαν παρει και λιγα χρηματα (δεν θυμαμαι ποσα γιατι ηταν και σε δραχμες,αλλα πολυ λιγα). Μηπως να επικοινωνουσες μαζι τους? Ισως καποιος απο τους τεχνικους εκεινης της περιοδου,αρα με εμπειρια στα μηχανηματα αυτα ,να εργαζεται ακομα εκει και να μπορει να βοηθησει.

Οσο για την τοποθετηση........θα σε στεναχωρησω αλλα ειναι τελειως λαθος,εχεις βαλει τα ηχεια στην ιδια επιφανεια που ειναι το πικαπ!!!!!!! Κανονικα θα επρεπε να σε συλλαβει η "αντικραδασμικη" αστυνομια,ενω και τα ενισχυτικα ειναι κολλητα με τις αλλες συσκευες.Μπορεις με πολυ μικρο κοστος να φτιαξεις ενα ραφι και να το βαλεις πανω απο το cd player και εκει να βαλεις διπλα διπλα τα ενισχυτικα. θελεις τεσσερα μταλλικα ποδια και μια επιφανεια απο mdf σε καταλληλες διαστασεις.Κοστος λιγο πανω απο δεκαευρω. Για τα ηχεια δεν εχω να προτεινω παρα βασεις τοιχου γιατι μαλλον δεν χωρανε βασεις δαπεδου,αλλα προσθεου οχι στην ιδια επιφανεια με το πικαπ.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.457
Όπως σωστά αναφέρθηκε δεν είναι θέση για τα ηχεία εκεί !!!
Αν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν σε βάσεις δαπέδου θα ήταν τέλεια.... επίσης αυτόματα θα αποκτούσες και χώρο να απλώσεις τα μηχανήματα σου και έτσι να αερίζονται επαρκώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.004
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos