Θορυβος στην είσοδο phono mm,με κεφαλή Denon dl110

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Έχω ένα mk2 με κεφαλή Denon dl 110 και phono το vlps της musical Fidelity. Το phono στην είσοδο mm έχει ευαισθησία 3,5 mv και η Denon έχει έξοδο 1,6mv.Οταν την συνδέσω στην είσοδο mc ο ήχος είναι δυνατός και καθαρός,χωρίς κανένα πρόβλημα θορύβου ή γειωσης.
Στην είσοδο mm ακούγεται ένα δυνατο φύσημα ειδικά στο αριστερό κανάλι,αλλά και να αλλάξω τα καλώδια του πικαπ προς το phono δεξι με αριστερό,πάλι το φύσημα ακούγεται από το αριστερό ακουστικό!
Με την ortofon blue που έχω,με έξοδο 5,5 mv,δεν έχω τέτοιο πρόβλημα,ούτε αν συνδέσω το πικάπ κατευθείαν στον ολοκληρωμένο της marantz,που έχει ευαισθησία εισόδου mm 2,5 mv.
Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια βλάβη το phono ή πρόκειται για θέμα προσαρμογής?
Κάποιοι παλιότερα που είχαν τον ίδιο συνδυασμό,δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.
(Όταν το συνδέσω στην mm η μουσική ακούγεται,αλλά το έντονο φύσημα χαλάει την ισορροπία των καναλιών.)
Είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα?

D

Deleted member 38719

Guest
Για ποιο λόγο να συνδέσειςτην 110 στην είσοδο mm? αφού η κεφαλή είναι mc - υψηλοέξοδη μάλιστα!

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Για ποιο λόγο να συνδέσειςτην 110 στην είσοδο mm? αφού η κεφαλή είναι mc - υψηλοέξοδη μάλιστα!
Απ' ότι διάβασα ,για mm προορίζεται κανονικα,λόγω της υψηλής εξόδου για mc.
Θέλω να δοκιμάσω ,για να δω αν έχει διαφορετικό ηχο ,οταν συνδέεται με mm.

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.812
Απ' ότι διάβασα ,για mm προορίζεται κανονικα,λόγω της υψηλής εξόδου για mc.
Θέλω να δοκιμάσω ,για να δω αν έχει διαφορετικό ηχο ,οταν συνδέεται με mm.
Δεν προοριζεται για mm, αφου είναι mc. Βαζεις την κεφαλη σε μικροτερη ενισχυση με αποτέλεσμα να δυναμώνεις τον ενισχυτή σου για να την ακουσεις και ακους θορυβο. Πιθανον το αριστερο σου καναλι του ενισχυτή να εχει και μικρο θεμα και σε πολύ δυνατο volume να βγαζει θορυβο ενώ σε κανονικη ενταση δεν γινεται αντιληπτο

D

Deleted member 38719

Guest
η κεφαλη μπορεί να δουλεψει και σε mm, αλλά και σε mc, προφανώς αν δεν υπάρχει θέμα γείωσης, είναι θέμα προσαρμογής , αποψη μου είναι να την αφήσειςστο mc,

tsiftis

"Επαγγελματίας"
Reaction score
60
Δεν προοριζεται για mm, αφου είναι mc. Βαζεις την κεφαλη σε μικροτερη ενισχυση με αποτέλεσμα να δυναμώνεις τον ενισχυτή σου για να την ακουσεις και ακους θορυβο. Πιθανον το αριστερο σου καναλι του ενισχυτή να εχει και μικρο θεμα και σε πολύ δυνατο volume να βγαζει θορυβο ενώ σε κανονικη ενταση δεν γινεται αντιληπτο
Ο θορυβος ακούγεται και χωρίς να παίζει μουσική,και στην μικρότερη ένταση ακόμα. Δεν είναι το hiss που ακούγεται όταν δυναμώνεις μια χαμηλής έντασης ηχογράφηση,είναι πολύ πιο δυνατός.
Όταν το συνδέσω στην είσοδο phono του ολοκληρωμένου,δεν ακούγεται αυτό το hiss,και υπέθεσα είναι θέμα ευαισθησίας phono.
[DOUBLEPOST=1546102680][/DOUBLEPOST]
η κεφαλη μπορεί να δουλεψει και σε mm, αλλά και σε mc, προφανώς αν δεν υπάρχει θέμα γείωσης, είναι θέμα προσαρμογής , αποψη μου είναι να την αφήσειςστο mc,
Εκεί δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα,ακούγεται μάλιστα σχεδόν σαν την ένταση του cd.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members