ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΧΕΙΩΝ.....;;;;

Reaction score
0
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ POST ΣΤΟ FORUM ΟΣOΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΧΕΙΩΝ ,
ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ...
ΚΑΘΑΡΑ ΣΑΝ ΧΟΜΠΥ , ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΗΧΟΥ ...ΚΑΜΠΙΝΕΣ SUBWOOFER ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ,ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ . ( ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ) :p .
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΥΡΙΑ ΗΧΕΙA ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ CHARION SYNTAR 300 ( 100 W ) ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΟ ΗΧΕΙΩΝ ( ΣΤΗΛΕΣ )
ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 150 - 170 W (8 ΟΗΜ ) ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΜΟΥ STEREO ΦΤΑΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 170 W 8 ΟΗΜ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΗΧΕΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 2 WOOFER , 1MID KAI 1TW.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΑΣΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΧΕΙΟΥ 14 : 55 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ :cry: :cry:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΩ ΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΚΑΙ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ..

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Προτίμησε μονάδες από επώνυμς εταιρίες του χώρου. Υπάρχουν πολλά sites με έτοιμες προτάσεις για κατασκευές (δες στο www.diyaudio.com) όπου μπορείς να βρεις κάτι που θα σε καλύψει...

να ξέρεις όμως ότι η κατασκευή σου θα πρέπει να ταιριάζει και με τον χώρο σου...(τα μεγάλα ηχεία θέλουν μεγάλα δωμάτι για να αποδώσουν)

Reaction score
25.466
θα προτεινα την κατασκευη ενος "κιτ" που εχει ηδη κατασκευαστει και ξερεις (δηλαδη ξερει καποιος) τι μπορει να κανει. ο σχεδιασμος του κρος ειναι πολυ σοβαρη υποθεση και θελει μεγαλη εμπειρια. οταν διαβασα τι χρειαζοτανε να κανω το αφησα και δοκιμασα κατι ετοιμο (η σχεδον ετοιμο) αναλαμβανοντας μονο το ξυλουργικο κομματι.
το αποτελεσμα ηταν το λιγοτερο επιτυχες , το ηχειακι παιζει χαλαρα τα λεφτα που μου κοστισε (και τον χρονο που ασχοληθηκα και το κουβαλημα και και και...),ενω η χαρα της δημιουργιας ειναι μεγαλη ακομα και αν το σχεδιο της καμπινας και του κρος το εκανε αλλος.

Reaction score
0
Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΗΧΕΙΩΝ 200 -  500 €

ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ...ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ....ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ CROS :?

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΗΧΕΙΩΝ.
ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ INTERNET ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΓΑΦΩΝΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΛΟ KIT;;;

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΟΥ
20 - 25 ΤΜ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΤΜ

ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΙΝΑ ΗΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ,
ΟΠΟΤΕ ΤΟ BASS REFLEX ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/P90176/16105/420008

ΠΙΣΩ ΤΑ PICCOLO ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

http://briefcase.pathfinder.gr/zoom/P90176/16105/420011

Reaction score
25.466
αξια μεγαφωνων μεχρι 500? η ολο το σετακι (ξυλα, μεγαφωνα ,μονωτικα πυκνωτες πηνεια κτλ?

Reaction score
0
ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΝΑ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΜΕΓΑΦΩΝΩ ΓΙΑ DYI ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ;;;

ΑΝΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
25.466
500 ειναι καλα πιστευω για ενα καλο ηχειο βασης με ενα 7" και τουιτερ αλλα μαλλον οχι για παραπανω (μιλαω βεβαια για φινιρισμενο )

Reaction score
187
ξεκινησα το 99 να φτιαξω ενα ηχειο κοντα στα 600 ευρω τοτε στο κεντρο μεγαφωνου και
θ εφτιαχνα κατι παρομοιο με το AUDIO SPECTRUM ATHENA και τελικα το αφησα και πηγα και αγορασα τα b&w 603 s2 και νομιζω οτι εκανα βλακεια..νταξει τα γουσταρω τα ηχεια που εχω αλλα ανετα τωρα θα εφτιαχνα κατι diy

βεβαια ολοι οι πωλητες σε μαγαζια που τους ρωτησα ολοι ηπαν θα κανω πατατα λες και εγω δεν τους καταλαβα οτι το θαβανε για να πουλησουν τα δικα τους

η καμπινα που ειχα δει δεν εχει καμια σχεση σε βαρος και ποιοτητα με αυτη στο κεντρο μεγαφωνου και ειχα επιλεξει μοναδες της ceas η της dynaudio...

Reaction score
25.466
η αληθεια ειναι οτι ειδικα στην καμπινα αν ασχοληθει κανεις μονος του κανιε θαυματα...

Reaction score
3.492
Θα πρότεινα ιδιοκατασκευή μόνο στην περίπτωση που θέλουμε να πάρουμε ένα ηχητικό αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από αυτό που μπορούμε να πάρουμε αγοράζοντας με τα ίδια χρήματα ένα μεταχειρισμένο ηχείο (<5 ετίας).

Είναι σχεδόν αδύνατον με 400 Ευρώ να φτιάξει κάποιος από μόνος του ένα ηχείο που θα ακούγεται καλά και θα αισθάνεται αργότερα υπερήφανος γι αυτό.

Πολλές φορές έχω δει σε αγγελίες υπέροχα μικρά ηχεία να πωλούνται από ιδιώτες στα 300-400 Ευρώ.

Αν θέλει όμως κάποιος να πειραματιστεί με τις ιδιοκατασκευές, επειδή του αρέσει να ασχολείται με το άθλημα, κανένα πρόβλημα.
Αν το κάνει απλά για να γλιτώσει χρήματα, ας κοιτάξει καλύτερα στις αγγελίες.

Το DIY είναι σοβαρή υπόθεση. Οι σοβαρές κατασκευές απαιτούν τα ανάλογα χρήματα και τον χρόνο. Ποτέ δεν παμε σε DIY λύση επειδή δεν μπορούμε να διαθέσουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε κάτι έτοιμο.

Σαφέστατα υπάρχουν DIY λύσεις για κατασκευή ηχείων που δίνουν άριστα αποτελέσματα. Αυτές οι λύσεις όμως κοστίζουν περισσότερα από 1000-1500 Ευρώ.

Για ΚΙΤ δείτε και στην Smart Electronics.

Προσοχή στους γκουρού, που θέλουν να σας φορτώσουν με ένα όρθιο φέρετρο ειδικά σχεδιασμένο για να μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού σας.
Δώστε πολύ σημασία και στην αισθητική. Πάρτε κάποια καλα παραδείγματα από τους γείτονές μας τους Ιταλούς.

Reaction score
3
Οντως η ιδιοκατασκευη οταν ξεκιναει απο το μηδεν ειναι πολυ δυσκολη υποθεση.Θελει υπομονη,εμπειρια και πολυ πειραματισμο για να ερθουν τα επιθυμητα αποτελεσματα.Σχεδον ολοι μπορουμε να φτιαξουμε ενα ηχειο απο ετοιμο κιτ,αλλα ποσοι μπορουν να φτιαξουν κατι καλο ξεκινωντας απο το μηδεν?Ελαχιστοι και μονο αυτοι που χουν φαει τη ζωη τους σ'αυτο το πραγμα!Οι περισσοτεροι αυτο που κανουν ειναι να παιρνουν ακριβες μοναδες που ετσι κι αλλιως παιζουνε,ωστε και κατι να μην παει πολυ καλα στο κρος το ηχειο παιζει...:lol:

Εχω την τυχη να εχω ενα φιλο που ασχολειται με το "αθλημα" 20 χρονια.Οταν μου ειχε πρωτοπει οτι ασχολειται με το diy δεν ειχα δωσει σημασια,ειπα απο μεσα μου,τιποτα παπατζης θα ειναι.Τελικα εκανα λαθος οπως αποδειχτηκε και μαζι φτιαξαμε 4-5 σετακια τα οποια στοιχιζαν απο 200 εως 800.Η φιλοσοφια σε ολα ηταν το value for money σε σχεση με τις εξωπραγματικες τιμες που κοστιζουν τα ηχεια εξω στην αγορα...Το αποτελεσμα σε ολες τις περιπτωσεις ηταν εξαιρετικο και πολυ απλα δεν υπηρχε συγκριση με ηχεια μαρκας αντιστοιχης τιμης!!!
Ο,τι ακριβως του ζηταγα απο καθε σετ αυτο ακριβως εκανε.Τη μια ηθελα ηχειο hi-fi με τα πριμακια του,την αλλη εντελως φλατ,κ.ο.κ.Και αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο πλεονεκτημα του diy,οτι μπορεις να φτιαξεις το ηχειο συμφωνα με τα γουστα σου.Αρκει να ξερεις να κροσαρεις καλα,εκει ειναι ολο το παιχνιδι.

Δεν συμφωνω οτι το diy ειναι μονο για ακριβες λυσεις.Και με πολυ λιγα λεφτα ειναι εφικτο να φτιαχτει κατι πολυ καλο,αρκει να ξερεις να παρεις το μεγιστο απο τα μεγαφωνα που διαθετεις.Σιγουρα βεβαια εαν υπαρχουν μεγαλυτερα κονδυλια,το αποτελεσμα ειναι σιγουρα καλυτερο...

Προσωπικα δεν νομιζω ποτε να ξαναγοραζα ετοιμο ηχειο.Δεν υπαρχουν φτηνα ,ουτε καν μεσης τιμης,καλα ηχεια στην αγορα και επισης η χαρα του να εχεις κατι μοναδικο ειναι πολυ μεγαλη.Δεν βλεπω την ωρα σε δυο-τρια χρονακια οταν με χτυπησει παλι το μικροβιο,αφου βαρεθω αυτα που εφτιαξα τωρα,να φτιαξω το απολυτο ηχειο για τα γουστα μου... :D

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89