ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ.ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ;

Reaction score
1
Ψάχνω κι εγώ την αναβάθμισή μου από τα 1024 με την HOL που είμαι τώρα.
Διαβάζω για τα "ιδιόκτητα" δίκτυα,μπαίνω στα site's των εταιρειών,όπου βάζοντας το τηλέφωνό μου για να δω αν η περιοχή που κατοικώ έχει το δίκτυό τους και σε ΟΛΑ μου γράφουν ότι θα είναι διαθέσιμο από τις 15/05 και μετά.
ΜΑ ΟΛΕΣ;
Δηλαδή,τι σημαίνει "εγκατάσταση ιδιόκτητου δικτύου";
Θα σκάβουν λάκκους για να περνάνε οπτικές ίνες;
Θα σκάβει ο καθένας ξεχωριστά;
Θα σκάψει ένας για όλους;
Θα σκάψει ο ΟΤΕ;
Θα αναβαθμίσουν την υφιστάμενη υποδομή απλά με εγκατάσταση hardware?
Η υφιστάμενη υποδομή,είναι δική τους ή του ΟΤΕ που τους την έχει πουλήσει/νοικιάσει;

Τι στο διάολο σημαίνει τελικά "ιδιόκτητο δίκτυο" και πως θα το πραγματοποιήσουν;

Reaction score
1
Απάντηση: ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ.ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ;

Ειχα διαβασει παλαιοτερα οτι σκαβουν μια φορα, για ολους μαζι, και μοιραζονται τα εξοδα. Δηλαδη μ'ενα σκαψιμο δυο τριγωνια!"happy_1"

Reaction score
5
- Οι περισσότεροι απλά εγκαθιστούν τηλεφωνικά κέντρα και εξοπλισμό μέσα ή κοντά στα κομβικά κέντρα του ΟΤΕ, και εκμεταλλεύονται το υποχρεωτικό 'άνοιγμα' που η Ε.Ε. επέβαλλε στον ΟΤΕ, δηλαδή την διαθεσιμότητα του 'last mile', του χαλκού δηλαδή, από το κέντρο μέχρι το σπίτι μας. Το τελευταίο θα ανήκει πάντα στον ΟΤΕ.
- Ελάχιστοι σκάβουν δρόμους και περνούν οπτικές ίνες και φτιάχνουν το δικό τους δίκτυο διανομής, ή τρέχουν καλώδια παράλληλα με της ΔΕΗ (βλέπε Tellas). Μέχρι η ΕΥΔΑΠ είχε ακουστεί πριν καιρό, λόγω δικτύου σωληνών, ότι παράλληλα θα περνούσε και καλώδια χωρίς πολύ σκάψιμο.

Για το δεύτερο, η ενημέρωσή μου είναι ελλιπής. Δεν γνωρίζω (και δεν νομίζω) αν θα πάρουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία χαλκό ή οπτική ίνα στο σπίτι μας που να ανήκει σε ΑΛΛΗ εταιρεία, πλην ΟΤΕ.

Αλλά ίσως κάποιος άλλος έχει παρακολουθήσει περισσότερο τα πράγματα.

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
- Οι περισσότεροι απλά εγκαθιστούν τηλεφωνικά κέντρα και εξοπλισμό μέσα ή κοντά στα κομβικά κέντρα του ΟΤΕ, και εκμεταλλεύονται το υποχρεωτικό 'άνοιγμα' που η Ε.Ε. επέβαλλε στον ΟΤΕ, δηλαδή την διαθεσιμότητα του 'last mile', του χαλκού δηλαδή, από το κέντρο μέχρι το σπίτι μας. Το τελευταίο θα ανήκει πάντα στον ΟΤΕ.
- Ελάχιστοι σκάβουν δρόμους και περνούν οπτικές ίνες και φτιάχνουν το δικό τους δίκτυο διανομής, ή τρέχουν καλώδια παράλληλα με της ΔΕΗ (βλέπε Tellas). Μέχρι η ΕΥΔΑΠ είχε ακουστεί πριν καιρό, λόγω δικτύου σωληνών, ότι παράλληλα θα περνούσε και καλώδια χωρίς πολύ σκάψιμο.

Για το δεύτερο, η ενημέρωσή μου είναι ελλιπής. Δεν γνωρίζω (και δεν νομίζω) αν θα πάρουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία χαλκό ή οπτική ίνα στο σπίτι μας που να ανήκει σε ΑΛΛΗ εταιρεία, πλην ΟΤΕ.

Αλλά ίσως κάποιος άλλος έχει παρακολουθήσει περισσότερο τα πράγματα.

Ετσι εκριβως...:cool_4:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Σκάβουν κανονικά δρόμους φτιάχνοντας δίκτυο από τα Κέντρα του ΟΤΕ μέχρι το δικό τους κεντρικό (ή κεντρικά) control.

H ON έχει δεκάδες χιλιόμετρα δίκτυο με οπτικές ίνες με 3 κεντρικά control.

Φανταστείτε μία κυκλική "Αττική Οδό οπτικών ινών" που διατρέχει την Αθήνα και κάποιες ακόμα Λεωφόρους που συνδέονται με αυτή. Είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε με μικρότερους δρόμους ή απευθείας, κάθε Κέντρο του ΟΤΕ να συνδέεται σε αυτό το δίκτυο. Μιλάμε για δεκάδες χιλιόμετρα οπτικών ινών. Έχω δει σε χάρτη της Αθήνας πως είναι το δίκτυο της ΟΝ και είναι όπως ακριβώς το περιγράφω παραπάνω.

Κάθε πάροχος που λέει ότι έχει ιδιόκτητο δίκτυο κάνει παρόμοια δουλειά!!! Γι' αυτό η ΟΝ λέει ότι είναι έτοιμη ενώ οι άλλοι πάροχοι θα αργήσουν αρκετά ακόμα μιας και αυτή έχει ήδη έτοιμο όλο το δίκτυο (έσκαβαν 6 μήνες συνέχεια...) εκτός από μία μικρή "Λεωφόρο" από το Ελληνικό έως την Βούλα... Από την Αθήνα το δίκτυο της ΟΝ μέσω οπτικής ίνας συνδέεται με Ιταλία και μετά με Φρανκφούρτη νομίζω όπου υπάρχει και ο μεγάλος "σταθμός" από όπου βγαίνει η ΟΝ στο Internet.

Η γραφειοκρατία σε αυτή την προσπάθεια είναι τεράστια καθώς από κάθε Δήμο που περνά το δίκτυο κάθε πάροχου απαιτείται και ξεχωριστή άδεια εργασιών!!!

Από τα κέντρα του ΟΤΕ μέχρι το σπίτι μας χρησιμοποιούν το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ γιατί προφανώς κανείς δεν μπορεί να δαπανήσει τόσα χρήματα ώστε να φέρει οπτικές ίνες σε κάθε σπίτι. Αυτό είναι δουλειά του ΟΤΕ που εκμεταλεύεται το δίκτυο τηλεφωνίας στην Ελλάδα και εισπράττει ενοίκιο από τους παρόχους.

Γι' αυτό είναι από δύσκολο έως πάρα πολύ δύσκολο να έχουμε σύντομα ιδιόκτητα δίκτυα στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός Αθήνας εκτός αν ξυπνήσει ο ΟΤΕ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster