Ιδέα μου, ή τα πιο καινούρια κομμάτια που βγαίνουν μόνο σε ψηφιακή μορφή είναι overcompressed και έχουν μια μουντάδα?

Μηνύματα
90
Reaction score
21
Καλησπέρα, είναι ιδέα μου ή ισχύει ότι τα πιο νέα κομμάτια που βγαίνουν μόνο σε digital singles σε πλατφόρμες όπως youtube και spotify (έχω premium εκεί) είναι πιο μουντά,θολά, δεν μπορώ να το εξηγήσω (γιατί δεν είμαι μουσικός) με πιο στεγνές ενορχηστρώσεις (εκτός από πρόχειρες ενορχηστρώσεις) , πολύ ενοχλητικό μπάσο και δεν έχουν αυτό το "κρύσταλλο" που έχουν τα παλιότερα? Μιλάω κυρίως για κομμάτια συγκεκριμένης δισκογραφικής στο 90% έστω κι αν κάποια από αυτά τα βγάζουν σε cd σαν compilation μετά από καιρό. Όπως ανέφερα σε άλλο thread έχω φθηνά ακουστικά αλλά μόνο στα κομμάτια αυτής της εταιρείας με χαλάει ο ήχος (εκτός του ότι είναι σουξέ ενός μήνα).
Για παράδειγμα αυτό που κάνει χαμό θεωρώ πολύ μέτρια παραγωγή


Ακούω και παλιότερα κομμάτια στο youtube από 90s,00s και ακούγονται φοβερά στα δικά μου αυτιά ενώ προσέχω στις ενορχηστρώσεις στοιχεία που πχ όταν ήμουν μικρός κι είχα το cd στο στερεοφωνικό ούτε καν τα πρόσεχα. Επομένως δεν φταίει το youtube που λένε πολλοί ότι υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα ήχου.

Και σε άλλο thread που ανέφερα για κυκλοφορίες βινυλίων Βίσση και Γαρμπή είναι από την ίδια εταιρεία με το παραπάνω κομμάτι, τόσο ψηφιοποιημένα με θολούρα με εντελώς διαφορετικό equalizer από ότι είχαν παλιά πριν 25 χρόνια όταν πρωτοκυκλοφόρησαν σε cd από τη Sony
 


Μηνύματα
90
Reaction score
21
Δυστυχώς όλα αυτής της εταιρείας έτσι είναι και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Το κακό είναι ότι έχουν πάρει και δικαιώματα από παλιότερες εταιρείες και βγάζουν και βινύλια για συλλεκτικούς λόγους και εκτός ότι το καθένα κοστίζει 40-50 ευρώ έχουν τέτοιο equalizer και όχι ας πούμε κάτι πιο αναλογικό ή έστω να το κάνουν αντίστοιχο με το πρωτότυπο.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.326
Μηνύματα
2.858.625
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top