Ινδικά κεφτεδάκια

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.880
Ξεκιναμε απο το κρεας , μοσχαρισιο χτενι (εσεις βαζετε οτι κρεας θελετε)
Σε ενα μπλεντερ λοιπον βαζουμε 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομενο (ή οσο θελετε)
ενα κρεμυδι ξερο
ενα γιαουρτι
ενα κουτακι μικρο πελτε
2 κουταλιες της σουπας ινδικη ζαχαρη ( οτι αλλη το χαλαει)
ενα μειγμα μπαχαρικων με
μαυροπιπερο ινδικο, κοκινο, λιγο κυμινο,και αν βρειτε και αλλα μπαχαρια (οχι καρι κιτρινο)
χωστε αβερτα.
Κανουμε τον πολτο μας και τον αφηνουμε στην ακρη
Βαζουμε σε μια λεκανη τον κιμα και ρειχνουμε καγιεν γλυκο και μαυρο πιπερι (παντα ινδικο= εχει μπαχαρια μεσα του)
και σιγα σιγα ρειχνουμε τον πολτο μας.
Στη πορεια βαζουμε 1-2 τριμενες φρυγανιες , και συνεχιζουμε να ζημωνουμε.
Μετα σε καφτο λαδι (που εχουμε μπολιασει με τσιλι για καμμια βδομαδα)
ψηνουμε τους κεφτεδες* μας.
Στο τελος ρειχνουμε το υπολοιπο μειγμα και τους κανουμε με σαλτσα.
Τους αφηνουμε να βρασουν λιγο με λιγο νερακι και οταν χυλωσει η σαλτσα τα κανουμε περα.
Συνοδευεται με κρυο τσαι με μεντα, ή μια κρυα μπυρα με λεμονι.


* δεν τους κανουμε σαν μπαλακια αλλα πλακε , και οχι ζουληγμενους , τους θελουμε αερατους.


Afiyet olsun
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Μηνύματα
3.042.673
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead
Top