Ισχύς ραδιοενισχυτών σε Watt ηχείων

Reaction score
0
Καλησπέρα σας

Θα ήθελα να με βοήθησετε σε κάτι να μου λύσετε μία απορία,έχω έναν πελάτη και με ρωτάει το εξής,αν θα έχει κάποιο πρόβλημα με ένα σύστημα ήχειων που έχει επιλέξει Roister HT2000 και ένα ράδιοενισχυτη που θέλει να πάρει απο τους οποίους είναι ο Marantz SR5001 o Yamaha RX-V661 και ο Sony STR-DA1200ES.

Ποίος απο τους τρείς αυτούς ραδιοενισχυτές είναι ο πιό κατάλληλος?
Θέλει να έχει ότι καλύτερο για το σετ ηχείων που έχει πάρει σε έναν από τους 3 αυτούς ραδιοενισχυτές που σας έγραψα.

Τα ηχεία είναι 5*80 RMS και 100 RMS το sub,και Marantz βγάζει 7-90 RMS o Yamaxa βγάζει 7-90 RMS και ο Sony 7-100 στα 4 ohm.

Σας ακούω τη γνώμη σας?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Aπο άποψη ισχύος και 3 είναι μια χαρά.Από όλες τι άλλες απόψεις είναι εντελώς ακατάλληλοι μιας και είναι παλιά μοντέλα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ισχύς ραδιοενισχυτών σε Watt ηχείων

Επίσης , ολα τα ηχεία ''αισθανονται καλύτερα '' και παιζουν καλύτερα με πολλά watts.

Reaction score
0

Ύπαρχει περίπτωση να καούν τα ηχεία επειδή αυτά είναι 5*80 watt ενώ οι ραδιοενισχυτές είναι 7*90 watt?αύτο θέλω να ξέρω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Οι μετρήσεις που ανακοινώνουν οι εταιρίες δεν έχουν και πολύ σχέση με την πραγματικότητα μιας και είναι in vitro μετρήσεις και όχι σε πραγματικές συνθήκες.

Τα ηχεία συνήθως καίγονται απο ''κακή'' ισχύ,δλδ απ την παραμόρφωση.Αυτό συμβαίνει όταν ενας ενισχυτής καλείτε να δώσει ισχύ πέραν των προδιαγραφών του οπότε αρχίζει και παραμορφώνει πολύ με αποτέλεσμα να βγάζει τα μεγάφωνα των ηχείων εκτος προδιαγραφών.
Αν δεν το παρακάνει με την στάθμη που ακούει τότε δεν θα έχει πρόβλημα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
ραδιοενισχυτές είναι 7*90 watt
Σε τι συχνότητα,στα πόσα ohm και με πόσα κανάλια ταυτόχρονα οδηγούμενα δίνουν αυτή την ισχύ;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Ύπαρχει περίπτωση να καούν τα ηχεία επειδή αυτά είναι 5*80 watt ενώ οι ραδιοενισχυτές είναι 7*90 watt?αύτο θέλω να ξέρω

Αν τα νούμερα είναι αληθινά , ΟΧΙ δεν θα καούν.

Τα ηχεία καίγονται, κυρίως, απο χαμηλή δυνατότητα οδήγησης των ενισχυτών.

Reaction score
0

Τα ηχεία είναι 80 watt rms 8ohm kai 90db.Είναι καλά ηχεία νομίζω και η ισχύς των ραδιοενισχυτών είναι 7*90 watt rms στα 8 ohm για τον sony δεν ξέρω

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την ενημέρωση συνάδελφοι να είσαστε καλά.

Υ.Γ. Ότι άλλο θέλετε να προσθέσετε πείτε το

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster