Ισχύς σήματος κεραίας

Μηνύματα
275
Reaction score
320
Καλησπερα.Μετα την χθεσινη βροχη δεν εχω καθολου σημα και σε νεο συντονισμο καναλιων που πραγματοποιω πιανω μονο 12 καναλια.Που μπορει να οφειλεται αυτο;Υπαρχουν 2 τηλεορασεις.Στην μια με δικο της αποκωδικοποιητη πιανω τα 12.Στην αλλη που ειναι παλια και εχει ξεχωριστο - εξωτερικο αποκωδικοποιητη τα πιανω ολα αλλα με ψιλοχαλια εικονα..
[DOUBLEPOST=1538305142][/DOUBLEPOST]Επισης παρατηρησα ότι λειπει το καπακι του ενισχυτή που ειναι εξω κοντα στην κεραια και μαλλον θα εχει βραχει απο την βροχη.
 


Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.444
Το βρεγμένο κουτί μπορεί να επηρεάσει αλλά είναι επίσης πιθανό να μετακινήθηκε ελαφρά η κεραία.
 

Μηνύματα
518
Reaction score
460
Καλησπέρα το ότι έφυγε το καπακι του ενισχυτή σημαίνει ότι με τα κιλά νερό που έφαγε μπορεί να κάηκε ή να βραχυκύκλωσε. Τσέκαρε και την κεραία εάν κοιτάζει Υμηττό εάν είσαι Αθήνα ή χορτιάτη για Θεσσαλονίκη αν και δεν λεεί και πολλά η θέση της κεραίας με το ψηφιακό σήμα, δεν χρειάζεσαι οπτική ζευψη. Κάτι αλλά που πρέπει να δεις είναι τα καλώδια μήπως έφυγαν από την κεραία αλλά αυτό μάλλον το έχεις κάνει
 

Μηνύματα
4.419
Reaction score
14.360
Κ εγώ να συμπληρώσω ότι πέρα από όσα σου λένε να κάνεις, κατ'αρχάς προσπάθησε να στεγνώσεις όσο καλύτερα μπορείς το υπάρχον κουτί κ κλείσε το όσο μπορείς καλύτερα.
Αλλά για να ξενοιάσεις μία κ έξω από εδώ κ πέρα είτε με το υπάρχον είτε αν αγοράσεις άλλο, άνοιξε το κουτί του ενισχυτή πάνω στον ιστό της κεραίας και άπλωσε σε όλες τις επαφές των καλωδίων, της πλακέτας σε ενώσεις κλπ βαζελίνη την απλή κ κλασσική.
Τό ίδιο κάνε σε όλες τις ενώσεις πέρα από το κουτί.
Κ στην κεραία την ίδια. (στις ενώσεις της)
Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις ξανά πρόβλημα γιατί έτσι θα αδιαβροχοποιηθεί, κ η βαζελίνη θα αποτρέψει το νερό και την υγρασία να επηρεάσει η να σκουριάσει επαφές,ακροδέκτες,πλακέτα κλπ.
Εγώ από τότε που το έκανα ακολουθώντας την συμβουλή κάποιου ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων δεν ξαναασχολήθηκα με το θέμα.
Η βαζελίνη παραμένει χρόνια αδιάβρωτη.
Το μόνο που κάνω κάθε δύο τρία χρόνια, είναι να τα ανοίγω κ να περνάω ελαφρά μία νέα στρώση..
 
Last edited:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.067
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top