ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ BANDPASS 18'' SUB BEYMA

Reaction score
0
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE. ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ BANDPASS ΓΙΑ 18 ΙΝΤΣΕΣ SUBWOOFER BEYMA SM118. ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ, ΞΗΛΑ ΒΙΔΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ. ΕΧΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

Resonant frequency, fs : 36 Hz
D.C. Voice coil resistance, Re : 6.4 ohms
Mechanical Quality Factor, Qms : 6.83
Electrical Quality Factor, Qes : 0.53
Total Quality Factor, Qts : 0.49
Equivalent Air Volume to Cms, Vas : 300 l
Mechanical Compliance, Cms : 161 μm/Ν
Mechanical Resistance, Rms : 4.1 kg / s
Efficiency : 2.5%
Effective Surface Area, Sd : 0.115 m²
Maximum Displacement, Xmax : 5.5 mm
Displacement Volume, Vd : 630 ml
Voice Coil Inductance, Le @ 1 kHz : 1.1 mH

ΑΥΤΟ ΗΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΝ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ 2 ΚΟΥΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΕΧΕΙ 2Χ15 ΙΝΤΣΑ ROCKFORD 600RMS/1200WATTS, 2ΧTWEETER,1XHORN ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΙ ΣΠΙΤΙ, ΓΙΑ HOME CINEMA ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΟΥΦΕΡ.
ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ SORRY

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.027
Rear box volume: 270 lit
Rear box fill : 40%

Front box volume: 142 lit
Front box fill: 20%

Η συχνότητα συντονισμού της οπής είναι 51Hz, και δίνει απόκριση 31–85 Hz -3dB. Για τις διαστάσεις της δες τον πίνακα αντιστοίχησης μήκους / διαμέτρου. Η 3η στήλη παραθέτει την πλευρά της αντίστοιχης, τετραγωνικής διατομής, ισοδύναμης οπής.

Φρόντισε να φτιάξεις μια οπή που να αναλογεί σε διάμετρο τουλάχιστον 25 εκατοστά, αλλά θα πρέπει να σε βολεύει και το μήκος του σωλήνα, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκατοστά μικρότερο από το βάθος του μπροστινού θαλάμου, ώστε να μη «βρίσκει» ακουστικά στη μπάφλα του μεγαφώνου. Βέβαια, και να συμβεί κάτι τέτοιο, λύνεται με τη δημιουργία σκαλοπατιού στη μπάφλα του μεγαφώνου, αλλά αυτό δυσκολεύει πολύ την κατασκευή της καμπίνας. Το κλειστό τμήμα γέμισέ το με φυσικό μαλλί, ή πυκνή ακρυλική βάτα. Στη μπροστινή καμπίνα μπορείς να βάλεις παχύ ρικοφόν, και στο εσωτερικό του σωλήνα βελούδο. Φρόντισε να είναι στρογγυλεμένα τα χείλη εκφυγής του σωλήνα.

Για την κατασκευή της καμπίνας ενδείνυται να χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους τουλάχιστον 22mm. Για τα εσωτερικά νεύρα μπορείς να ρωτήσεις τον ξυλουργό, και να αποφασίσετε επί τόπου. Μια καλή ιδέα είναι να κατασκευάσεις την καμπίνα με «όρθια» αναλογία διαστάσεων, και να περάσεις τα νεύρα καθ’ ύψος, όρθια. Προσωπικά θα προτιμούσα να τοποθετήσω το μεγάφωνο χαμηλά, και την οπή σχετικά ψηλά, με το κέντρο της να απέχει από το δάπεδο τουλάχιστον 1 μέτρο.

Αν το μεγάφωνο αποκόπτεται από τον ενισχυτή, κόψτο στα 80Hz. Αν πρέπει να το κόψεις παραπάνω, τότε η καμπίνα bandpass είναι ακατάλληλη για την περίπτωση, οπότε πας για reflex ή κλειστή καμπίνα. Άντε, και καλό κουράγιο.

Attachments

Reaction score
0
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ
ΠΑΝΤΟΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv