ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΗΓΗ.....Esoteric P03-D03

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Την Τρίτη το μεσημέρι εκεί που τα λέγαμε με ένα φίλο, μου "ξεφουρνίζει" ότι εντός της ημέρας έκλεισε το κορυφαίο σετ τρανσπορτ-dac της Esoteric P03-D03 συνολικής αξίας 20.000 ευρώ (!!!)......

"αμάν του λέω, πρέπει να ακουστεί άμεσα..."
"σήμερα το βραδάκυ θα είναι στημένο στη Stepcom, πέρνα να το ακούσεις, γιατί μετά θα περάσουμε Πάσχα ingognito και ......"
"δεν το συζητώ κατεβαίνω το απόγευμα για τη πρώτη γνωριμία"

Και τι γνωριμία.....κορυφαία και θηριώδη κατασκευή, αψεγάδιαστη με εντελώς αθόρυβο μηχανισμό που σου έδινε αίσθηση σιγουριάς και μεγαλείου.
Πως παίζει τώρα?
χμχμχμ
Ποτέ δεν είναι εύκολο σε ένα ξένο σύστημα να ξέρεις τι και πώς, όμως το κόκκινο δωμάτιο είναι σχετικά γνωστό και τα συνοδά επίσης. Το Esoteric υπερέβη τα εσκαμμένα, από μόνο του ανέβασε όλο το σύστημα, θυμίζοντας το Εγγλέζικο ρητό garbage in-garbage out, για άλλη μια φορά γέλασα με κάποια θεωρία που λέει ότι η πηγή είναι το 3% του συστήματος (πόσο αφελές είναι και να λέγεται άραγε?) εδώ όλα τα λεφτά είναι η πηγή, τα πολλαπλά layer ανάλυσης και φυσικότητας συνδυασμένα με δυναμισμό που δεν χαλιναγωγείται.......σε κάνουν να χάνεις και τον ύπνο σου.
Βέβαια θα μου πείτε, φίλε 20.000 είναι αυτά, όμως ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση από τις προηγούμενες πηγές (συμπεριλαμβ. και αναλογικού,συμπεριλαμβανομένου και του X03 που αντικαθιστά) που λες μπράβο σε αυτούς που το κατασκεύασαν και μπράβο στους λίγους τυχερούς που μπορούν να το έχουν στο σύστημα τους, είναι μία περίπτωση που δικαιώνει αυτό που λέμε highend.
Σίγουρα το Esoteric P03-D03 δύσκολα μπορεί να το αποκτήσει κανείς, αλλά θα σε κερδίσει από κάθε άποψη και θα σου "βάλει ιδέες..." και ίσως σε ωθήσει σε αιματηρές οικονομίες, αλλά κακά τα ψέμματα το redbook cd ως μέσον ακούγεται εντελώς διαφορετικά μέσα από αυτό και από ότι ίσως έχετε ακούσει μέχρι σήμερα.
Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνει το μεγαλύτερο αδελφάκι του, P01-D01(πολλαπλό σετ συνολικής αξίας 35.000ευρώ~) που ακούσαμε στην έκθεση, παραπάνω αλλά πολύ ευχαρίστως αρκούμαι και σε αυτό.
Δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα, το πως θα ξυπνήσεις πρέπει να προσέξεις.
Αλλά γιατί να μην ονειρευτείς ότι η εξέλιξη στα ψηφιακά θα σου φέρει αυτόν τον ήχο σε προσιτή τιμή.
Δεν ξέρω που κατέληξε η κόντρα SACD-DVDA και που θα οδηγήσει, αλλά έκανε το απλό PCM να γίνει καλύτερο από ποτέ και μάλλον ο κερδισμένος όλα αυτά τα χρόνια στα ψηφιακά είναι το απλό redbook cd που τόσες δυνατότητες έχει και δεν το ήξερε...........

Ακολουθούν φωτό του ζεύγους και μία με έναν παρείσακτο.

Και το Σάββατο έρχονται κι άλλες υπερ-ψηφιακές ακροάσεις...........

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και ο μοντέλος που ειδικά για εμάς, έκανε την παρουσίαση:

p.s. Κάτι μου λέει ότι σύντομα κάποιος θα αλλάξει πηγή... :wink:

Reaction score
2
μοντελακι μοντελακι,,,,, :)
δεν διαφωνω οτι το συγκεκριμενο palyer σκοτωνει.,,,,,,,,
θα ηθελα να πω την αποψη μου για πηγες αυτης της κατηγοριας χρηματων.......πιστευω οτι για ψηφιακα ειναι πολυ μεγαλο το ποσο που ζητανε.....υπαρχουν και τα meitner EMM Labs που σκοτωνουν επισης......αλλα οπως ειπα και πριν πολλα τα λεφτα για ενα ψηφιακο του οποιου η τεχνολογια αλλαζει συνεχως......δεν ξερω ρε παιδια αλλα ενω μπορω να διακιολογησω (οσο γινεται παλι|) τετοια λεφτα για ενισχυτες,ηχεια δεν νομιζω το ιδια για τα ψηφιακα.....η αποψη σας???

Reaction score
0
Αχ, φίλε Μιχάλη,
Ετσι σκεφτόμουνα και εγώ μέχρι που αυτά τα μωρά κάθησαν στο ράκ μου,
και ανακάλυψα τι υπήρχε πραγματικά μέσα σε κάθε ασημένιο δισκάκι.ΝΑΙ "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ" αλλά
πίστεψε με αξίζει κάθε ευρώ που χρεώνει ο Γιαπωνέζος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις όταν βρεθείς απεναντι τους είναι να κοιτάζεις σαν χαζός
και να αναρωτιέσαι που ήταν όλη αυτή η λεπτομέρεια και τι πραγματικά άκουγα όλα αυτά τα χρόνια!!
Αξίζει να ξανακούσεις απο την αρχή όλη σου τη δισκοθήκη για να καταλάβεις οτι με το Ρ-03 D-03 η Teac
έφτασε την ψηφιακή τεχνολογία στα οριά της όσον αφορά την αναπαραγωγή SACD-CD.
Και πραγματικά αν η δισκοθήκη σου περιέχει χιλιάδες CD αξίζει η επένδυση .
Είναι συγκλονιστική η αίσθηση που παίρνεις με την απίστευτη ανάλυση, τα εκπλήκτικά δυναμικά,την απέραντη εικόνα
και είναι στιγμές που παρασύρεσαι από την ανατριχιαστική αληθοφάνεια που ξεχνάς ότι ακούς ηχογράφηση και όχι live.
Κάθε πνοή του σαξόφωνου,κάθε χτύπημα στα τύμπανα,η ανάσα της φωνής το παιχνίδισμα του μπασου,η τραχύτητα της ηλεκτρικής κιθάρας
το σώμα των εγχόρδων είναι όλα εκεί,ζωντανά, αναπαράγονται πιστά για να σε βάλουν στην καρδιά της ηχογράφησης
και να σε κάνουν να χαθείς στην μαγεία της μουσικής.
Μετά από όλα αυτά λοιπόν,εδώ και δύο μέρες πού ζω με αυτά τα μωρά έχω μειώσει τις ώρες του ύπνου
για να μπορώ να ονειρέυομαι!!!!!!
Αλλωστε η ζωή πρέπει να περιέχει και στιγμές πνευματικού ταξιδιού και υπάρχουν καποια πράγματα
όπως το ζευγάρι P-03,D-03 που τελούν χρέη ιπτάμενου χαλιού για αυτά τα ταξίδια!!

Καλημέρα σε όλους

ps.ένα γεγονός που συνέβαλε στην αγορά τους είναι και το μοντέλο που χρησιμοποίησε η Teac
για το Promotion του P-03 D-03 και το οποίο φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία!!!!!!!

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Γ. ΚΟΨ. said:
Αλλά γιατί να μην ονειρευτείς ότι η εξέλιξη στα ψηφιακά θα σου φέρει αυτόν τον ήχο σε προσιτή τιμή.
Αγαπητέ Μιχάλη εμμέσως ίσως το παραπάνω να αποτελεί μία πρώτη τοποθέτηση.
Προσωπικά πρώτα βάζω το ηχείο, μετά προενισχυτή, μετά ενισχυτικά, μετά ψηφιακή πηγή και πηγές γενικότερα.
'Ομως η γνωριμία με το Esoteric P03-D03 είναι εύκολο να ανατρέψει τις προτεραιότητες του κάθε ένα από εμάς. Αντίστοιχα σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής είναι και το CARY 306 sacd, Mephisto IIX, Ayre c5xe...συν αυτά που θα ακούσουμε αύριο...κλπ.......εξαρτώνται πολλά από το σύστημα που ήδη έχεις ή θέλεις να χτίσεις.
Πάλι εντελώς υποκειμενικά στο δοκιμαστικό σύστημα όπου και άκουσα το Esoteric, χωρίς αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να ακούσω πάνω από 2-3 λεπτά, με αυτό τα πράγματα άλλαζαν άρδην, όμως ήταν άμεσα φανερό ότι χρειαζόντουσαν καλύτερα ηχεία και ενισχυτικά για να αποδώσει το Esoteric.

Νομίζω Μιχάλη ότι και μετά την αυριανή εμπειρία θα ξεπλέξουμε πιο ευκολα το κουβάρι που λέγεται ψηφιακή πηγή........βασικά είναι θέμα προτεραιοτήτων και αναγκών του κάθε ενα από εμάς.
Εγώ θα πήγαινα σε μία τόσο κορυφαία πηγή αν είχα λύσει τα προηγούμενα που προανέφερα και φυσικά είχα την οικονομική κατάσταση να το επιτύχω, από την άλλη ο maggelan έχει ξετρελαθεί και απολαμβάνει τα μέγιστα με τη κίνηση που έκανε και τέλος θα παραθέσω τι μου απάντησε ο κολλητός μου ο Bran .."George,
So, you liked Esoteric P-03/D-03 a lot!? Well, I bought its big brothers P-01/D-01/G-0s combo...
It is the best digital that I ever had! I am using it in my system No.1 and plan is to go for P-03/D-03/G-0s for system No.2 along side with ARC REF CD7!
Esoteric also introduced P-03Universal which is adding DVD-A/V capabilities to normal P-03. Best things all formats can be played with D-03! It will be in ;Munich show..."

3 άνθρωποι 3 διαφορετικές απόψεις......σίγουρα επίσης ότι όποιος θέλει να έχει την αφρόκρεμα την ακριβοπληρώνει και μάλιστα πολύ, αλλά τη γεύεται πρώτος, την κρατά αρκετά χρόνια και στο τέλος γούστο του καπέλο του.
Πάντα υπάρχει και η κολοκυθόπιτα που διέπει τις επιλογές μας και μην ξεχνάμε κάθε προιόν έχει τον αγοραστή του, το μόνο που αποκλείω είναι τους ζηλόφθονες, μίζερους αρνητιστές των πάντων και ξερόλες (χωρίς ιδία πείρα των πραγμάτων) συνάμα.

Για να δούμε και οι προσθετικές εμπειρίες που θα αποκομίσουμε αύριο τι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν.......

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.784
Φίλε magellan καλορίζικα και διαδικτυακά και να τα χαρείς όσο πιο πολύ μπορείς.

Η κατακλείδα τελικά είναι ο βαθμός ικανοποίησης που έχεις πολλαπλασιαζόμενο με την επαναλμβανόμενη απόλαυση που εισπράτεις σε κάθε αλουμινένιο ή επίχρυσο δισκάκι ακούς.

Άντε και με ένα clock G0 να τα ταιριάξεις στο μέλλον και καλά μουσικά ταξίδια........

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Φιλε magellan τα καλοριζικα και απο εμενα :wink:

Γιωργο , ευχαριστουμε πολυ για την εκτακτη παρουσιαση.

Reaction score
3.474
Καλές ακροάσεις magellan, σου εύχομαι να έχεις όμορφα πνευματικά ταξίδια.

Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια
και θα φροντίσω κάποια στιγμή μετά το Πάσχα να "ταξιδεψουμε" όλοι μαζί
γιατί το ταξίδι θέλει και καλή παρέα!!!!

Reaction score
2
Φιλε Magellan καλες ακροασεις....!!!!
πιστευω η αναζητηση της πηγης να εχει τελειωσει οριστικα για σενα αν κρινω απο αυτα που εγραψες...... :)
τι να πω ρε παιδια... ψηνομαι πολυ να τα ακουσω και να διαψευστω ευχαριστα!!!!
μιχαλης

Reaction score
0
Είπαμε μετά το Πάσχα με το καλό,
κατόπιν συνενόησης με τον Αντώνη,να βρεθούμε στο red room με ένα καλοστημένο σύστημα
(και ίσως και άλλες ψηφιακές πηγές )για να ταξιδέψουμε παρέα!!

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members
38.494