ΚΤΕΟ - πότε;

Reaction score
50
Από πού βρίσκουμε πότε περνάμε ΚΤΕΟ; Κάπου διάβασα για οχήματα εκτός Αττικής πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια και μετά κάθε χρόνο. Τώρα, για οχήματα εντός Αττικής (που μ' ενδιαφέρει) αρχικά ήταν μου φαίνεται πρώτο ΚΤΕΟ μετά από 7ετία και μετά κάθε 3 χρόνια. Αλλά με το νέο ΚΟΚ νομίζω ότι και για εδώ έγινε 4ετία. Ξέρει κάποιος σίγουρα; Νομίζω υπάρχει κάποιο site που βάζεις αριθμό αυτοκινήτου και ημερομηνία πρώτης άδειας και σου βγάζει ημερομηνίες ΚΤΕΟ - γνωρίζετε κάτι γι' αυτό;

Thanks!

Reaction score
3
Απάντηση: ΚΤΕΟ - πότε;

Κάνε ένα τηλεφώνημα στο ΚΤΕΟ της περιοχής σου και θα σου πουν. Εάν έχεις την άνεση να πας σε δημόσιο ΚΤΕΟ, να πας περίπου μια ώρα πριν το άνοιγμα δε θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα και θα τελειώσεις, πιθανά, πριν τις 9:00πμ. Εάν θες να πας σε ιδιωτικό να ζητήσεις να σου πουν ακριβώς πόσο θα πληρώσεις, διότι και διαφορές θα βρεις και πολύ συχνά ξεχνούν να συμπεριλάβουν τα παράβολα υπέρ δημοσίου, τον ΦΠΑ κάποιες άλλες αμοιβές και πάει λέγοντας. Ακόμα από πρόσφατη εμπειρία, εάν το αυτοκίνητό σου δεν έχει κάποιο πρόβλημα, δεν έχεις ανάγκη να ανησυχείς και ούτε να υπολογίσεις γρηγορόσημο και άλλα. Επίσεις σου βγάζουν και κάρτα καυσαερίων αρκετά οικονομικά.
Τέλος μη ξεχνάς και τρίγωνο-πυροσβεστήρα-φαρμακείο.:happy_4:

Reaction score
50
Ευχαριστώ παιδιά. Κωνσταντίνε το site αυτό το είχα κι εγώ υπόψη μου, αλλά για 2-3 αριθμούς αυτοκινήτου που έβαλα (εννοείται όχι άσχετων αριθμών) δεν έβγαλε κανένα αποτέλεσμα (έλεγε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στη βάση δεδομένων). Τηλέφωνο σε ΚΤΕΟ πήρα και μου είπαν, απλά μου κάνει εντύπωση, πώς ενημερώνεται ο κόσμος;

Reaction score
173

Και να ξερετε οτι τα ιδιωτικα ειναι πιο αυτηρα απο τα δημοσια.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: ΚΤΕΟ - πότε;

Και να ξερετε οτι τα ιδιωτικα ειναι πιο αυτηρα απο τα δημοσια.
Στην Αθήνα δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται, αλλά στη Θεσσαλονίκη τα ιδιωτικά είναι μεν πιο αυστηρά, αλλά επικεντρώνονται στην ουσία. Δεν κάνουν δηλαδή "στραβά μάτια", αλλά αν το αυτοκίνητο έχει μεν κάποια έλλειψη, αλλά σε μικρό βαθμό που δεν επηρεάζει την ασφάλεια ούτε είναι πιθανό να την επηρεάσει στο άμεσο μέλλον, δεν θα σε παραπέμψουν σε επανέλεγχο, θα σου τη γράψουν ως επισήμανση για να τη διορθώσεις.

Και από τη στιγμή που (τουλάχιστον εκεί που πήγα εγώ τελευταία φορά) ο επανέλεγχος είναι δωρεάν, δεν έχουν και "κίνητρο" να κόβουν τον κόσμο για να του τα ξαναπάρουν.

Για να μην αναφερθώ βέβαια και στη χαώδη διαφορά περιβάλλοντος και συμπεριφοράς των εργαζομένων...

Μόνο αρνητικό στοιχείο, για ορισμένους με "ιδιαίτερα" αυτοκίνητα, είναι ότι το αυτοκίνητο στο παίρνουν, και στο ξαναδίνουν στην έξοδο. Δεν το περνάς ο ίδιος από τα μηχανήματα, και κάποιοι έχουν το φόβο μήπως οι έντονοι χειρισμοί που γίνονται για τη διεξαγωγή του ελέγχου καταπονούν τα συστήματα.

Reaction score
173

Εγω Μαρια το λεω γιατι εχω φιμε και στο ιδιωτικο μου ειπαν μα-μου.
Στο κρατικο με μια απλη βεβαιωση απο την εταιρια που εβαλε τις μεμβρανες και κανενα προβλημα.Ολα αυτα τηλεφωνικα αλλα μου εφυγαν τα αγχη.

Reaction score
51

Εγω Μαρια το λεω γιατι εχω φιμε και στο ιδιωτικο μου ειπαν μα-μου.
Στο κρατικο με μια απλη βεβαιωση απο την εταιρια που εβαλε τις μεμβρανες και κανενα προβλημα.Ολα αυτα τηλεφωνικα αλλα μου εφυγαν τα αγχη.

Aν τα φιμέ είναι από το εργοστάσιο (πολλά οχήματα πλέον έχουν φιμέ από την μεσαία κολώνα και πίσω) κανένα πρόβλημα γιατί το όχημα έχει πάρει έγκριση τύπου κατά την εισαγωγή του.
Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που μπουν φιμέ μετά την αγορά του αυτοκινήτου.
Ακόμα και εκεί αρκεί να έχεις μαζί σου την έγκριση από κάποιο υπουργείο Ευρωπαϊκής χώρας ή TUV που να πιστοποιεί ότι τα συγκεκριμένα φιμέ είναι ασφαλή για χρήση σε δημόσιους δρόμους (το αναφέρω αυτό γιατί υπάρχουν και φιμέ για αγώνες).
Αλλά αυτό το χαρτί πρέπει να το έχει βρει ή απλά εξασφαλίσει ο εισαγωγέας των συγκεκριμένων ζελατίνων και να στο δίνει (σφραγισμένο ως γνήσιο αντίγραφο και όχι ως απλή φωτοτυπία) μαζί με τις ζελατίνες.
Ιδανικά ζητάμε την έγκριση τύπου ΠΡΙΝ την τοποθέτηση γιατί το κατόπιν εορτής στην Ελλάδα...πέθανε!!!

Α.....προφανές ότι φιμέ τζάμια στα πλαϊνά τζάμια οδηγού και συνοδηγού και μπροστινό παρμπρίζ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ δια ροπάλου!!
Και όχι μόνο λόγω νομοθεσίας αλλά για την δική μας ασφάλεια (και των γύρω μας...)!!
Αν κάποιος με φιμέ τζάμια στις μπροστινές πόρτες μου πει ότι δεν με είδε, το ίδιο θα λάβει σαν απάντηση για την απότομη κίνηση του χεριού μου προς τα μούτρα του......:mad_3: )(

ika

News
Reaction score
17.663
έχει γίνει στα καινούργια οχήματα υποχρεωτικό να έχουν κάρτα καυσαερίων από τον α' χρόνο;

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.859
Members
38.624
Νεότερο μέλος
teamwork