Κάηκαν τα ηχεία μου;

Reaction score
0
Γεια σας παιδια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Μετα απο ένα πάρτυ της κόρης μου ακούω απο τα ηχεία μου (pioneer CS-501 3way) μόνο ψιλούς ήχους. Ανοιξα τα ηχεία και είδα οτι υπάρχει μια πλακετίτσα που έχει πάνω 2 πυκνωτές και ένα λευκό μακρόστενο ηλεκτρονικό εξάρτημα που δεν ξέρω τι είναι. Πως μπορώ να διαπιστώσω αν εχουν καει τα ηχεία ή αυτή η πλακέτα είναι κάποιο σύστημα προστασίας;

Reaction score
0
Απάντηση: Κάηκαν τα ηχεία μου;

Γεια σας παιδια και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Μετα απο ένα πάρτυ της κόρης μου ακούω απο τα ηχεία μου (pioneer CS-501 3way) μόνο ψιλούς ήχους. Ανοιξα τα ηχεία και είδα οτι υπάρχει μια πλακετίτσα που έχει πάνω 2 πυκνωτές και ένα λευκό μακρόστενο ηλεκτρονικό εξάρτημα που δεν ξέρω τι είναι. Πως μπορώ να διαπιστώσω αν εχουν καει τα ηχεία ή αυτή η πλακέτα είναι κάποιο σύστημα προστασίας;
Το πιο εύκολο είναι να παρακάμψεις την πλακέτα (σιγανά με τον ενισχυτή ε???)

Reaction score
4
Απάντηση: Κάηκαν τα ηχεία μου;

να μετρήσεις με ένα πολύμετρο τις αντισάσεις των ηχείων ή κάτι πολύ πιο απλό έχοντας στο χέρι σου μία απλη μπαταρία 9volt ακούμπησε τους ακροδέκτες τησ μπαταρίας στο σημείο όπου στα woofer-mirange καταλήγουν τα καλώδια απο το crossover.ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ!!!ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1/2 SEC.άμα ο κώνος διεγερθέι κανονικά δηλαδή ακούσεις κάποιο ήχο τότε όλα ΟΚ..αλλιώς μετά σε έναν ηλεκτρονικό να τσεκάρει την πλακέτα του ηχείου.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας