Κάμερα για keying

Reaction score
0
Καλησπέρα σας.
Θέλω να ασχοληθώ λίγο με το keying και ψάχνομαι για τα απαιτούμενα.
Έχω την toshiba camileo sx500 που δεν είναι μια φοβερή κάμερα. Άλλωστε ένα 200αρι και λιγότερα είχε αγοραστεί. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνω keying πέραν του ότι δεν γίνεται "τέλειο" λόγω του θορύβου του βίντεο το foreground που απομονώνω είναι σαν "χορός" από pixel. :p
Προσπάθησα να επικοινωνήσω με άτομα που δουλεύουν και μου είπαν -παραδόξως σε σχέση με ό,τι πίστευα εγώ- ότι το ζήτημα στο keying είναι ο φωτισμός περισσότερο από την κάμερα !

Άρα, θα ήθελα και τις δικές σας συμβουλές.
Θα χρειαστώ κάμερα ; Αν ναι πόσο θα φτάσει το κόστος της ; (Από όσο έχω δει εγώ και τα διπλά λεφτά να δώσεις η διαφορά δεν είναι μεγάλη για να αξίζει.) Ή μήπως να δώσω κάποια χρήματα για φωτισμό ; Στην 2η περίπτωση αυτός εδώ ο προβολέας ( http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=21808 ) θα έκανε δουλειά ή αν έπαιρνα 2-3 το μόνο που θα κατάφερνα είναι να κάνω φούρνο το σπίτι ; :p

Ευχαριστώ !

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
καλως μας ηρθες! βοηθησε μας λιγο με παραπανω λεπτομερειες για τι τι ακριβως θελεις να κανεις, να μπορεσουμε να βοηθησουμε πιο αντικειμενικα..!

Reaction score
2
Απάντηση: Κάμερα για keying

μηπως εννοει chroma-keying ο φιλος (green/blue screen π.χ) ?
TheGreek δεν ειναι μονο ο φωτισμος αλλα και η συμπιεση YUV του καθε φορματ.
Αλλο keying θα κανεις με υλικο απο μια beta-sp και αλλο απο μια mini-dv π.χ
Οι φιλοι σου μιλησαν για φωτισμο γιατι πρεπει να ειναι ομοιομορφα φωτισμενο
το green-screen αλλα απο κει και περα παιζει πολυ μεγαλο ρολο η καμερα.
Δεν εχω κανει ποτε home-made keying για να σου δωσω συμβουλες, αλλα δεν
ειναι και πολυ ευκολο αυτο που θες να κανεις και φοβαμαι μη δωσεις λεφτα για
πραγματα και το αποτελεσμα δε σε ικανοποιει τελικα...
Νομιζω το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να νοικιασεις μια επαγγελματικη καμερα
και καποια φωτα για μια δυο μερες να κανεις τη δουλεια σου.
Στην καλυτερη θες να παρεις μια που να γραφει σε 4:4:4 YUV αλλα θα γινεται και με 4:2:2.

Reaction score
0

Chroma keying με Green Screen εννοώ. Αν και έχω ψάξει κάποια πράγματα μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν λίγο κινέζικα αυτά για την συμπίεση YUV. :p
Πάντως βλέπω ότι πιστεύετε ότι και η κάμερα θα παίξει καταλυτικό ρόλο γιατί μου προτείνετε μια πολύ πιο high standards από ό,τι είχα στο μυαλό μου. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω κάτι για μόνιμη βάση. Αυτό το site με τις ενοικιάσεις το είδα σε ποστς πριν γραφτώ στο φόρουμ και θα μου έκανε τέλεια αν ήθελα μια λήψη. Αλλά ψάχνω κάτι πιο μόνιμο οπότε εκεί υπάρχει το θέμα του κόστους.
Δεν μπορώ να δώσω σε καμία περίπτωση τόσο λεφτά. Αν πήγαινα να αγοράσω κάμερα το απώτατο σημείο που θα έφτανα αυτή τη στιγμή είναι η nikon d3200. Αλλά ούτε αυτά τα χρήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Οπότε ψάχνω για το μινιμουμ κόστους. Αν είναι δηλαδή δυνατόν να φτιάξω homemade green screen με μικρό budget. Για τον φωτισμό οι προβολείς αλογόνου που έβαλα αποδίδουν ή απλά θα πάρω ένα φούρνο ; :p

Reaction score
2

Το θεμα με το YUV ειναι οτι η συμπιεση κανει μια σουπα τα χρωματα με αποτελεσμα να ειναι πιο δυσκολος η αδυνατος ο διαχωρισμος και το keying. Διαβασε το πρωτο link που σου εδωσα, τα εξηγει πανω κατω με φωτογραφιες.
Η εμπειρια που ειχα εγω πιο πιτσιρικας με αυτες τις αλογονου του ταλιρου και κατι αυτοσχεδια softbox με ριζοχαρτα δεν ειναι και η καλυτερη ... αλλα ειναι τοσο μικρο το κοστος που σου επιτρεπει να πειραματιστεις ετσι για να σου φυγει το αχτι, οποτε παρτες. Μπορεις να βρεις στο praktiker/leroy με βασεις (σημαντικες οι βασεις) αρκετα φτηνα. Θα μπορουσες ισως να βαλεις και καποιο ροοστατη για να ρυθμιζεις την ενταση αλλα καλυτερα να στο κανει καποιος που ξερει απο ηλεκτρικα.

Reaction score
0

Γι'αυτό ακριβώς κι εγώ σκέφτηκα να πάω σε αυτές. Γιατί δεν θα τα κλαίω τα λεφτά μετά. Μετά από αυτές άλλωστε τι άλλες επιλογές έχω σε φωτισμό ;
Η Nikon D3200 θεωρείται καλή κάμερα για βίντεο ; Στα 400-500€ προτείνετε κάποια άλλη ;

Reaction score
2

κοιτα για μεταχειρισμενες, στα λεφτα που θα δωσεις θα βρεις καλυτερα μοντελα...αλλα ολες αυτες οι dslr συμπιεζουν σε h264 αν δε κανω λαθος οποτε θα ζοριστεις στο keying περισσοτερο.

δες και αυτο το θεμα: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?91836-Video-Effects

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas