Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300€!

Reaction score
1.269
Μένω σε μονοκατοικία και έχουμε απλό τζάκι (όχι ενεργειακό) σε 100τμ σαλόνι.Καλοριφέρ λειτουργούμε ελάχιστα (λόγω κόστους) και γενικά κυκλοφορούμε με σκούφο μέσα στο σπίτι μας.Το τζάκι είναι σαν να μην υπάρχει,ζεσταίνει στο μισό μέτρο εμβέλεια...Για να κάτσεις μακριά απο το τζάκι να δεις πχ τηλεόραση θες 2 κουβέρτες...
Πήρε λοιπόν ο πατέρας μου το παρακάτω σύστημα απο έναν γείτονα σιδερά (το μαγαζί του είναι Περαία Θεσσαλονίκης) το οποίο μας έκανε το σαλόνι αρκετά ζεστό.ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΜΕ!Και σκεφτείτε οτι είναι μεγάλο σαλόνι.Το συστήνω με κλειστά μάτια όποιος θέλει να βελτιώσει πολύ την θέρμανση του.Βγήκε περίπου 300€ και μας πήρε ο τεχνικός τις διαστάσεις του τζακιού γιατί κυκλοφορούν και σε έτοιμες διαστάσεις σε praktiker κτλ.2 έτη εγγύηση.
Υπάρχει το φουρφούρι που σπρώχνει τον αέρα μέσα απο τα πυρακτωμένα σίδερα και στην ουσία σερβίρουν καυτό αέρα.Ψάξτε το-δοκιμάστε το σε κανέναν φίλο και θα με θυμηθείτε!

Reaction score
7.089
Απάντηση: Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300€!

πολυ καλο .......νομιζω οτι πρεπει να το ανεβασουμε και στο facebook για να το δουν οσοι περισσοτεροι γινεται.Εγω εκανα like και φαινεται στο προφλ μου εκει.Δεν τιθεται θεμα ευρεσιτεχνιας αφου το εβαλες και εσυ εδω.

Reaction score
0
Απ: Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300€!

Ειναι σουπερ το μηχανακι...το χρησιμοποιουν οι δικοι μου και κανει δουλεια...

Στάλθηκε από το LG-P880 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Μονο που θελει να καθεσαι σε αποσταση, διαφορετικα...καηκες! Η καλυτερη (γι΄αυτο) λυση ειναι να τραβηξεις σωληνα και να βγαινει απο ψηλα ο αερας. Αυτα χρησιμοποιουν ως "ενεργειακα", συνδεοντάς τα με επεκτασεις σε αλλα δωματια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.627

Παιδιά φτιάχνω αυτήν την στιγμή 2 τέτοια.
Πριν λίγο τελείωσα τις κολλήσεις, με ψόφησαν οι άτιμες, ανοξείδωτα γαρ.
Δεν έχω τζάκι και δεν ξέρω απ΄αυτά.
Όμως άλλα 3 τεμάχια που έφτιαξα σε φίλους, μου είπαν ότι επιτέλους ζεσταίνονται στα σπίτια τους.

Reaction score
209

Μονο που θελει να καθεσαι σε αποσταση, διαφορετικα...καηκες! Η καλυτερη (γι΄αυτο) λυση ειναι να τραβηξεις σωληνα και να βγαινει απο ψηλα ο αερας. Αυτα χρησιμοποιουν ως "ενεργειακα", συνδεοντάς τα με επεκτασεις σε αλλα δωματια.
Ενδιαφέρον αυτό που λες. Λογικά το τζάκι θα πρέπει να βγάζει πολύ πράμα για να ισχύει αυτό που λες, καθώς ως γνωστόν η καλύτερη θέρμανση είναι όταν θερμαίνεις τον αέρα κάτω και όχι πάνω (γι' αυτό και τα A/C δεν έχουν απόδοση στη θέρμανση όντας τοποθετημένα ψηλά).

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.537
Re: Απάντηση: Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300€!

Διαπιστώσεις από σχεδόν αποκλειστική χρήση A/C από τον Οκτώβριο, με καλοριφέρ και τζάκι να βοηθούν ελαφρά:

γι' αυτό και τα A/C δεν έχουν απόδοση στη θέρμανση όντας τοποθετημένα ψηλά.
[OT] Τα A/C τοίχου βγάζουν αέρα προς τα κάτω, και θερμαίνουν καλύτερα χαμηλά από τα δαπέδου που βγάζουν προς τα επάνω. Στη ψύξη φυσικά συμβαίνει το αντίθετο.[/OT]

Το σύστημα με τους σωλήνες στο τζάκι, όπως και κάθε μορφή θέρμανσης με ανεμιστήρα (A/C-αερόθερμα), θερμαίνει τον αέρα του χώρου ταχύτερα από κάθε άλλο μέσο είτε είναι ψηλά, είτε χαμηλά.
Αισθάνεσαι άνετα πολύ σύντομα, με το καλοριφέρ χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος.

Κρίμα που το δικό μου τζάκι είναι στην υπόγα, όπου δεν έχει νόημα να βάλω κι εγώ τέτοιο.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

Παιδιά φτιάχνω αυτήν την στιγμή 2 τέτοια.
Πριν λίγο τελείωσα τις κολλήσεις, με ψόφησαν οι άτιμες, ανοξείδωτα γαρ.
Δεν έχω τζάκι και δεν ξέρω απ΄αυτά.
Όμως άλλα 3 τεμάχια που έφτιαξα σε φίλους, μου είπαν ότι επιτέλους ζεσταίνονται στα σπίτια τους.
Σε τιτανιο γινεται τιποτα?θελω να γινει μπλε σαν τις acrapovic!!!!!!

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κάντε το απλό σας τζάκι να "βράζει" με 300€!

Κρίμα που το δικό μου τζάκι είναι στην υπόγα, όπου δεν έχει νόημα να βάλω κι εγώ τέτοιο.
Αστο κει κατω το τζακι,θα ειχες και αλλες ακυρωσεις μετα!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.627

Σε τιτανιο γινεται τιποτα?θελω να γινει μπλε σαν τις acrapovic!!!!!!
Aν τα πληρώνεις γίνονται κι από κοσμόνιο.
Εγώ πάντως τα φτιάχνω από ΙΝΟΧ, το σίδερο δεν αντέχει.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.658

Είναι δύσκολες οι συγκολλήσεις στο κοσμόνιο; :138:

Reaction score
62
Αρκεί βέβαια να "τραβάει" καλά το τζάκι...
Ειδάλλως βλέπω στο σπίτι να γίνεται σκηνικό του Αγγελόπουλου.
:116:

Μάκης Ευμορφόπουλος

Αντιπρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
232

Σήμερα παρέλαβα και εγώ από το τον πρόεδρο της Ε.Β.Β.Ε. Μιχάλη Μελίδη τη κατασκευή του αερόθερμου τζακιού.Σε σπίτι δύο επιπέδων 180 τ.μ.Με 3 ώρες κάψιμο ξύλων(χωρίς άλλη θέρμανση και με εξωτερική θερμοκρασία 0 βαθμούς) έχω στο πρώτο επίπεδο 19 βαθμούς και στο δεύτερο επίπεδο 17 βαθμούς.Πιστεύω ότι μέχρι το πρωί θα έχει πιάσει μια θερμοκρασία στο δεύτερο επίπεδο 20 βαθμούς.Το πρώτο επίπεδο θα βράζει.Κατασκευή είναι όλη από ανοξείδωτο με 2,5 μμ πάχος και από ότι δείχνει είναι για μια ζωή.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.452

Σωστά.

Μάκη έχεις καμμιά φωτό;

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.840
Members
38.505