Κάποιος με μαύρη ζώνη στα PC?

Reaction score
43
Πρίν μερικές ημέρες αγόρασα αυτό το netbook προκειμένου να μπεί στην κεφαλή του rack μαζί με έναν εξωτερικό δίσκο 1Tb και να αποτελέσει την πηγή του συστήματος.
Πρώτο μέλημα ήταν να αναβαθμισθεί η μνήμη RAM σε 2 gb, να αγορασθεί ένα bluetooth ποντίκι και να απεγκατασταθούν όλα τα βαριά - άχρηστα αντιβιωτικοδιαφημιστικά προγράμματα.
Εγκαταστάθηκε Foobar με Asio4all drivers και συνδέθηκε στην EMU0404 με USB φυσικά.
Η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει όταν ο ήχος μετά τα πρώτα λεπτά λειτουργίας παρουσιάζει εντονότατα stutters :111:.
Σαν να γεμίζουν τα buffers ένα πράγμα και ο,τι δεν προλαβαίνει να φορτωθεί απο το τραγούδι να κόβεται.
Μετά απο πολύ ψάξιμο το μόνο που μπόρεσα να βρώ που να μοιάζει στο πρόβλημά μου είναι αυτό, χωρίς όμως να το λύνει.
Πριν μου γίνουν τα νεύρα τσουρέκια και πετάξω το κομπγιούτερ απ'το μπαλκόνι, μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα please?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954
Απάντηση: Κάποιος με μαύρη ζώνη στα PC?

Η συσκευή παίρνει ρεύμα από τη θύρα USB ή είναι συνδεδεμένη και με εξωτ. τροφοδοτικό;

Reaction score
43
Ευχαριστώ για την αμεσότητα Costas Coyias!

Η συσκευή παίρνει ρεύμα απο το εργοστασιακό εξωτερικό τροφοδοτικό της, κανονικά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954

Παρουσιάζονται οι ίδιες διακοπές και από την αναλογική έξοδο; ( Έχει τέτοια; )

D

deleted user 10898

Guest
κανε 2 δοκιμες....
βαλε να παιζει ο πλαυερ σου χωρις την καρτα (εχει εξοδο ακουστικων αυτο το πραγμα ε?)
βαλε ξανα την καρτα και παιξε με αλο πλαυερ

Reaction score
43
Αναλογική έξοδο έχει και με windows media player ακούγοντας απο τα ενσωματωμένα (!) ηχεία του netbook δεν μου έκανε διακοπές...

GF

Reaction score
27

με το foobar και vista δοκιμασε το wasapi plugin.

GF

Reaction score
27

παιζεις απο cd η wav/flac απο τον δισκο?

Reaction score
4

......
.....
Εγκαταστάθηκε Foobar με Asio4all drivers και συνδέθηκε στην EMU0404 με USB φυσικά.
Η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει όταν ο ήχος μετά τα πρώτα λεπτά λειτουργίας παρουσιάζει εντονότατα stutters :111:.
.....
Όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα το foobar δείχνει να παίζει κανονικά ή "κολλάει" ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.788

στο τέλος, άλλαξε και καλώδιο γιου-ες μπι.
με ή χωρίς φερρίτη, με ή χωρίς πιπέρι, κλπ κλπ κλπ, μαύρη ζώνη και αηδίες, για όλα φταίνε τα καλώδια!:137::135::143:

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Κάποιος με μαύρη ζώνη στα PC?

παιζεις απο cd η wav/flac απο τον δισκο?
Flac απο σκληρό κατα βάση...
Παράλειψή μου να πω οτι το λειτουργικό είναι Windows XP Home SP3

Reaction score
43
Re: Απάντηση: Κάποιος με μαύρη ζώνη στα PC?

Όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα το foobar δείχνει να παίζει κανονικά ή "κολλάει" ?
Πολύ σωστή παρατήρηση.
Εμφανέστατα κολλάει και το foobar.
Με alt+Ctrl+Del στο performance ο επεξεργαστής δεν δείχνει να απασχολείται πάνω απο 50% στην χειρότερη ...

Reaction score
4

Κάπου στο control panel έχει κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να αναφέρει "Buffer" ή "Latency" (......δεν θυμάμαι καλά).
Δοκίμασε από εκεί να αλλάξεις τις τιμές (μεγαλύτερο latency) και δες αν παίζει 'ευκολότερα'.

"Ξεφόρτωσε" και το laptop από ότι περιττό τρέχει την ώρα που ακούς μουσική. (πχ, αντι-Virus και internet)

Ακόμη δοκίμασε και με άλλο player (winamp) να δεις τι γίνεται.

Reaction score
5

Απ' ότι διάβασα στο αρχικό μήνυμα χρησιμοποιείς τους ASIO4ALL και αυτό είναι που -λογικά- δημιουργεί το πρόβλημα.
Άλλο οι ASIO drivers της κάρτας ήχου που υπάρχουν στο συνοδευτικό της cd κι άλλοι οι ASIO4ALL! Ούτως ή άλλως οι asio drivers είναι πιο κατάλληλοι για ηχογράφηση κι όχι για αναπαραγωγή. Ίσως θα ήταν καλύτερα να εγκαταστήσεις τους απλούς drivers της κάρτας...
Εφόσον έχεις XP καλύτερα να βάλεις το kernel streaming support plugin από την ιστοσελίδα του foobar, όπως προειπώθηκε, κι όχι το WASAPI που είναι για Vista.

Reaction score
8
Αν θες την γνωμη μου, επειδη χρησιμοποιω επαγγελματικα τις καρτες ηχου, πετα τα παντα μεσα απο το pc, διοτι αυτοι οι asio4all οταν τους εγγατεστησα κι εγω, ειχα προβληματα, πετα το foobar, κανε εγκατασταση τους drivers της καρτας σου και εαν θες καποιον player που θα σου παιζει τα παντα, κατεβασε τον vlc και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.

Reaction score
43
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.
Σίγουρα οι ASIO4ALL θα πάρουν την...άγουσα και σίγουρα θα πειραματιστώ και με άλλους players...
Ίδωμεν:121:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Κάποιος με μαύρη ζώνη στα PC?

Αν θες την γνωμη μου, επειδη χρησιμοποιω επαγγελματικα τις καρτες ηχου, πετα τα παντα μεσα απο το pc, διοτι αυτοι οι asio4all οταν τους εγγατεστησα κι εγω, ειχα προβληματα, πετα το foobar, κανε εγκατασταση τους drivers της καρτας σου και εαν θες καποιον player που θα σου παιζει τα παντα, κατεβασε τον vlc και δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Καλημέρα. Να πω κι εγώ τα δικά μου. Νομίζω ότι στο πιο πάνω μήνυμα συνοψίζεται όλη η βοήθεια που δώσανε τα παιδιά.
Απέφυγε οτιδήποτε "εξωτικό" - foobar, asio4all κλπ - παίξε με τους drivers της κάρτας κι έναν από τους 2-3 άριστους και δοκιμασμένους players που κυκλοφορούν, ξεφόρτωσε το λειτουργικό από οτιδήποτε άλλο μπορεί να το καθηλώνει και θα παίξει νεράκι!
Κάποιες φορές είναι το συγκεκριμένο configuration κάποιου υπολογιστή που μπορεί να τρελάνει κόσμο....:107:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera