Κάρτα Ήχου για ψηφιοποίηση αναλογικών οργάνων και βινυλίων

Reaction score
3
Γειά σας !

Κατ'αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ "καλή χρονιά" σε οσους με διαβάζουν

Ειμαι ερασιτέχνης και ενδιαφέρομαι για μια "ήσυχη" καρτα που θα μου επιτρέπει πέραν της συνήθους χρήσης, να μπορώ να ηχογραφώ ποιοτικά τον εαυτό μου να παιζει ακουστικά, ηλεκτρικά η ψηφιακά όργανα και να ψηφιοποιώ τα βινύλια μου.

Θα ηχογραφώ λοιπον 2-4 κανάλια ταυτόχρονα
Θα ηθελα να εχω επιλογή απο 4-6 εισερχόμενα αναλογικά καναλια (2 με ποενισχυτές μικροφώνου) και 2 balanced εξόδους (και φυσικα SPDF in-out & MIDI in-out).
Δεν χρειάζεται να εχει καποιο προενισχυτή RIAA για τα βυνίλια.
Θα προτιμούσα να ειναι εξωτερική (FireWire η USB, διοτι οι PCI καταργούνται σιγά-σιγά)
Κυρίως ομως ψάχνω να εχει ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ μετατροπείς A to D γιατί τις ηχογραφήσεις μου και αντίστοιχους D to A διοτι συνήθως ακούω μουσική από το σκληρό του PC μου.

Ειδα λοιπόν οτι για τις προδιαγραφές αυτές υπάρχουν δεκάδες μοντέλα, με τιμές που φτάνουν περίπου μέχρι 800-1000€! (Σαν ερασιτέχνης θα προτιμούσα κατι γυρω στα 300-500€, χωρις φυσικα να αποκλείω και τις ακριβότερες λύσεις αν δικαιολογούν την τιμή τους)

Τελικά εχω να διαλέξω απο τόσα άγνωστα μοντέλα, χωρις δυστυχώς δοκιμές και οτι παίρνεις σου μένει... Γιαυτο παρακαλώ απο την εμπειρία σας:
Υπάρχουν κάποιες κάρτες που έτυχε να δοκιμάσατε και θεωρείτε οτι ηχογραφούν ποιοτικότερα η ακούγονται καλύτερα ?
Υπάρχουν best sellers στην κατηγορία? Site με δοκιμές?
Υπάρχουν μοντέλα που ακούτε οτι παίζουν πολύ καλα για τα λεφτά τους?
Οσοι βρεθήκατε στην θέση μου, πως διαλέξατε?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.199
Απάντηση: Κάρτα Ήχου για ψηφιοποίηση αναλογικών οργάνων και βινυλίων

Καλή χρονιά και σε σένα!

Στα επαγγελματικά προϊόντα ήχου ισχύει περισσότερο το "ότι πληρώσεις παίρνεις". Κι αυτό γιατί οι αγοραστές, συνήθως, είναι περισσότερο γνώστες του αντικειμένου και πάλι συνήθως, ξέρουν τι θέλουν. Οπότε και οι σοβαρές κατασκευάστριες εταιρίες προσαρμόζονται ανάλογα.
Πιστεύω ότι για τις ανάγκες σου δε θες κάτι εξεζητημένο, άρα μη δώσεις πάνω από 250-300€.
Για παράδειγμα η M-Audio Fast Track Pro θα σε καλύψει.
Άλλες προτάσεις:
LEXICON Lambda Studio review
EMU 0404 USB 2.0 review

Τις παραπάνω κάρτες τις έχουν γνωστοί μου, ημιεπαγγελματίες μουσικοί, και είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.
Τώρα, όσον αφορά τους AD/DA μετατροπείς, δεν μπορώ να σου πω ποια είναι καλύτερη, αλλά δεν πιστεύω να έχουν μεγάλες διαφορές. Πιθανόν, με λίγο ψάξιμο και ξέροντας τον τύπο των converters, να βρεις κάποιες απαντήσεις σε audio fora.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.480
H απόλυτη κορυφή, το "όπλο", το "εργαλείο" κλπ κλπ κλπ (χα χα χα, σε φλόμωσα, ε?) ΙΜΗΟ ακούει στο όνομα LYNX.

Βουαλά, και ...καλές αγορές!
http://www.lynxstudio.com/

Reaction score
3
xfader ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Με βοήθησε πολύ που με συμβούλεψες σε ποιά κατηγορία τιμής να κινηθώ.

Εκτός απ'τις κάρτες που ανέφερες, βρήκα και άλλες 2 με firewall interface
1. Focusrite Sappfire LE
2. T.C. Electronics Connect 8

Για να βγάλω άκρη διάβαzω προσεκτικά τις προδιαγραφές της καθεμιάς, ακομη και τα owners manual!

Μου δημιουργήθηκε ομως μία απορία:

Βλέποντας στα manual το control panel (mixer) της κάθε κάρτας, παρατήρησα οτι έχουν δυνατότητα να ηχογράφησουν/αναπαράγουν/"αναμειγνύουν" μόνο οτι συνδεθεί στις εξωτερικές εισόδους τους
Δεν ειδα ομως να υπάρχει πουθενά το wav in !!!
Σαν να μην διαχειρίζονται τους ήχους που παράγει το ιδιο το PC! (wav,mp3 κλπ)

Γιαυτο και μου'χει καρφωθεί η εξής απορία: μπορούν οι εξωτερικές κάρτες να αναπαράγουν/ηχογραφούν τους ήχους που παράγει το ίδιο το PC ???

ΠΧ Πως θα ρυθμίσω την ένταση της αναπαραγωγής ενός mp3, οταν δεν υπαρχει wav in στο control panel για να την ρυθμίσω? Ειναι δυνατόν να χρειάζομαι γιαυτο και αλλη, εσωτερική καρτα ήχου?
Η
Θα μπορώ να βάλω να παίζει ενα CD στο PC, να το συνοδεύω με την κιθάρα μου και να ηχογραφήσω το CD με την κιθάρα?

Καταλαβαίνω οτι μπορεί να ρωτάω κατι χαζό...
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να .... ξε-κομλπάρω ?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas