Κάρτα ήχου για home studio

Reaction score
0
Καλησπερα.Με λενε Χριστο και ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα studio στο σπιτι μου...Φυσικα θα ειναι μονο για παραγωγη μουσικης καθως οι ηχογραφησεις γινονται σε επαγγελματικο studio.

Μολις αγορασα τα M Audio BX5 D2 και χρειαζομαι μια καλη καρτα ηχου η οποια να δεχετε και midi Keyboard.

Το ειδος θα ειναι ηλεκτρονικη μουσικη(House).Μπορω να διαθεσω μεχρι 200.Τι προτεινετε;

Ευχαριστω πολυ.

D

deleted user 10898

Guest
Tc electronics Impact twin στα 280
Αρχικά Είχε κάποιο θέμα με την είσοδο midi, να κοιτάξεις αν εχει λυθεί..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986
Μετα απο σκεψη ειμαι αναμεσα σε

1)Focusrite Scarlett 2-4

2)Native Instruments Komplete Audio 6

Τι λετε εσεις;
Αμφότερες έχουν τις δυνατότητες που ζητείς, καθώς και ηχητική ποιότητα πέραν των οικιακών απαιτήσεων. Νομίζω πως πρέπει να εξετάσεις το συνοδευτικό software, και ανάλογα να αποφασίσεις. Βασικά, η Native Instruments δίνει Cubase, η δε Scarlett Ableton. Πάντως, η Impact twin που σου προτείνει ο Vet είναι κάρτα Firewire με εξωτερική τροφοδοσία (όχι μέσω USB), και αν είναι εντός προϋπολογισμού, μάλλον είναι καλύτερη λύση, υπό την προϋπόθεση πως δουλεύεις με laptop που έχει θύρα firewire. Αν έχεις desktop υπολογιστή, και να μην έχει firewire, μπορείς να του προσθέσεις έναν ελεγκτή, με λογικό κόστος.

Y

Yiannis_B

Guest
Αμφότερες έχουν τις δυνατότητες που ζητείς, καθώς και ηχητική ποιότητα πέραν των οικιακών απαιτήσεων. Νομίζω πως πρέπει να εξετάσεις το συνοδευτικό software, και ανάλογα να αποφασίσεις. Βασικά, η Native Instruments δίνει Cubase, η δε Scarlett Ableton. Πάντως, η Impact twin που σου προτείνει ο Vet είναι κάρτα Firewire με εξωτερική τροφοδοσία (όχι μέσω USB), και αν είναι εντός προϋπολογισμού, μάλλον είναι καλύτερη λύση, υπό την προϋπόθεση πως δουλεύεις με laptop που έχει θύρα firewire. Αν έχεις desktop υπολογιστή, και να μην έχει firewire, μπορείς να του προσθέσεις έναν ελεγκτή, με λογικό κόστος.
Σχεδόν όλα τα σοβαρά laptops έχουν υποδοχή για express card. Και το Weiss και την TC, έτσι τα δουλεύω.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.986
Ως πρωτόκολλο, το firewire έχει ασφαλέστερη αρχιτεκτονική. Όπως έλεγε κι ένας φίλος, το usb δουλεύει συνήθως, το firewire δουλεύει πάντα. Βέβαια, για οικιακή χρήση, μάλλον πρόκειται για ψιλά γράμματα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef