Κάρτα ηχου στο laptop...?

Reaction score
1
Καλησπερα παιδια, εχω τον φορητο Acer Aspire 5920G με μια αρκετα καλη 7.1 ενσωματωμενη καρτα ηχου. Realtek High Definition Audio http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4

Εχει καποιο προβλημα με την εξοδο headset και οταν συνδεω ακουστικα αντι να σταματησουν τα ηχεια του να παιζουν και να δωσει σημα στα ακουστικα δεν γινεται κατι. Τα πολυ καλα ηχεια του laptop [εχει και subwoofer απο κατω!!] συνεχιζουν να παιζουν. Μιλησα με τεχνικη υποστηριξη και μου λενε να το παω να το δουν κλπ... Το χρειαζομαι ομως καθημερινα μιας και εχει αντικαταστησει το desktop και ετσι σκεφτομαι να παρω μια καινουργια καρτα ηχου.

Ειδα την καινουργια της Creative ειδικα για laptops και με ενδιαφερει αρκετα αφου δεν πιανει και εξτρα χωρο.
http://gr.europe.creative.com/produ...9&subcategory=669&product=16642&nav=0&listby=

Τι λετε αξιζει τα ευρω της ή να κοιταξω καποια καλυτερη?

Γνωμες, προτασεις ολες δεκτες.

Να σημειωσω οτι το laptop ειναι καθημερινως συνδεδεμενο με τον ενισχυτη RX-V359 της Yamaha μεσω οπτικης εξοδου. Συντομα σκεφτομαι να παρω και καποιο Network Media Player. Μαλλον το XBOX360 θα χρησιμοποιηθει γι'αυτο το σκοπο...

Reaction score
1
Specifications Creative X-Fi Expresscard

Stero/Surround: 24-bit/96kHz
SPDIF: 24-bit/96kHz (48kHz in Vista)
Recording: 24-bit/96kHz

αυτο που ειναι τονισμενο σε κοκκινο χρωμα μπορει να μου εξηγησει καποιος τι σημαινει? ειμαι σκραπας στο χωρο!

Reaction score
7
Καλησπερα παιδια, εχω τον φορητο Acer Aspire 5920G με μια αρκετα καλη 7.1 ενσωματωμενη καρτα ηχου. Realtek High Definition Audio http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=28&Level=5&Conn=4

Εχει καποιο προβλημα με την εξοδο headset και οταν συνδεω ακουστικα αντι να σταματησουν τα ηχεια του να παιζουν και να δωσει σημα στα ακουστικα δεν γινεται κατι. Τα πολυ καλα ηχεια του laptop [εχει και subwoofer απο κατω!!] συνεχιζουν να παιζουν. Μιλησα με τεχνικη υποστηριξη και μου λενε να το παω να το δουν κλπ... Το χρειαζομαι ομως καθημερινα μιας και εχει αντικαταστησει το desktop και ετσι σκεφτομαι να παρω μια καινουργια καρτα ηχου.

Ειδα την καινουργια της Creative ειδικα για laptops και με ενδιαφερει αρκετα αφου δεν πιανει και εξτρα χωρο.
http://gr.europe.creative.com/produ...9&subcategory=669&product=16642&nav=0&listby=

Τι λετε αξιζει τα ευρω της ή να κοιταξω καποια καλυτερη?

Γνωμες, προτασεις ολες δεκτες.

Να σημειωσω οτι το laptop ειναι καθημερινως συνδεδεμενο με τον ενισχυτη RX-V359 της Yamaha μεσω οπτικης εξοδου. Συντομα σκεφτομαι να παρω και καποιο Network Media Player. Μαλλον το XBOX360 θα χρησιμοποιηθει γι'αυτο το σκοπο...
Μπορείς να επιλέξεις η On-Board κάρτα ήχου να βγάζει μόνο ψηφιακή έξοδο ώστε να μην ακούγονται τα ηχεία. Αν ασχολείσαι και πολύ με Gaming στο φορητό, η Creative είναι καλή λύση.

Reaction score
1
οχι δεν την θελω για gaming τοσο πολυ. Το laptop το εχω συνεχως συνδεδεμενο με τον RX-V359 της Yamaha για μουσικη και ταινιες. Μπορεις να μου εξηγησεις τι σημαινει αυτο που ειναι τονισμενο σε κοκκινο χρωμα στην απαντηση μου πιο πανω τι σημαινει?

Reaction score
7
Specifications Creative X-Fi Expresscard

Stero/Surround: 24-bit/96kHz
SPDIF: 24-bit/96kHz (48kHz in Vista)
Recording: 24-bit/96kHz

αυτο που ειναι τονισμενο σε κοκκινο χρωμα μπορει να μου εξηγησει καποιος τι σημαινει? ειμαι σκραπας στο χωρο!
Στα Vista υποθέτω λόγω μ@λ@κισμένων οδηγών (wow! surprise! It's a Creative Product!), από την ψηφιακή έξοδο δεν μπορεί να δώσει σήμα πάνω από 48KHz... 24/48 maximum δηλαδή. Για καθημερινές ακροάσεις Audio-CD και MP3 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...για αρχεία ήχου όμως υψηλότερης ανάλυσης πάνω από 48KHz θα κάνει Downsample στα 48KHz... Αν και θα μπορείς πάντα να τα ακούς και μέσω των αναλογικών εξόδων της κάρτας που η ποιότητα ήχου θα εξαρτάται από τα DACS που ενσωματώνει η τελευταία.

Reaction score
1
Στα Vista υποθέτω λόγω μ@λ@κισμένων οδηγών (wow! surprise! It's a Creative Product!), από την ψηφιακή έξοδο δεν μπορεί να δώσει σήμα πάνω από 48KHz... 24/48 maximum δηλαδή. Για καθημερινές ακροάσεις Audio-CD και MP3 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...για αρχεία ήχου όμως υψηλότερης ανάλυσης πάνω από 48KHz θα κάνει Downsample στα 48KHz... Αν και θα μπορείς πάντα να τα ακούς και μέσω των αναλογικών εξόδων της κάρτας που η ποιότητα ήχου θα εξαρτάται από τα DACS που ενσωματώνει η τελευταία.
Δηλαδη τι παιζει πανω απο 48ΚΗz??
Σιγουρα δεν θα εχω προβλημα στην ακροαση mp3, flac, wma κλπ αρχειων??

Reaction score
7
Δηλαδη τι παιζει πανω απο 48ΚΗz??
Σιγουρα δεν θα εχω προβλημα στην ακροαση mp3, flac, wma κλπ αρχειων??
Αν τα παραπάνω αρχεία έχουν δειγματοληψία πάνω από 48KHz δεν θα πάρεις το μέγιστο της ποιότητας ήχου από την ψηφιακή έξοδο. Από την αναλογική και εφόσον τα DACS της κάρτας ήχου είναι ποιοτικά θα πάρεις το αντίστοιχο υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα. Αν και όλα τα MP3, WMA που κατεβάζουμε από το Internet (κατά 99.999999999%) είναι 16Bit/44KHz. Τώρα κάποια FLAC που δεν προέρχονται από μουσικό CD (16/44) και έχουν δειγματοληψία πάνω από 48KHz καλύτερα να τα ακούς από την αναλογική έξοδο. Εξάλλου δε νομίζω αυτή η κάρτα ήχου να έχει χειρότερα DACS από τον ενισχυτή που έχεις.... Βέβαια αυτά τα βλέπεις στην πράξη πώς σου ακούγεται καλύτερα (ψηφιακή ή αναλογική σύνδεση).

Reaction score
1
Εξάλλου δε νομίζω αυτή η κάρτα ήχου να έχει χειρότερα DACS από τον ενισχυτή που έχεις....
Τι εννοεις με αυτο?

Υπαρχει καποιος τροπος να βελτιωσω την ποιοτητα του ηχου που ακουω ειτε απο internet radio ειτε απο τα mp3?

Reaction score
786
Ψιλο-offtopic: Αυτη η PCMCIA καρτουλα της Creative υποστηριζει αναλογικο πολυκαναλο 5.1 ηχο? Βασικα με ενδιαφερει για το Virtual DJ, που απαιτει τουλαχιστον 4 καναλια με αναλογικες εξοδους.

Reaction score
1
βασικα ειναι express card. υποστηριζει ψηφιακο 7.1
για αναλογικο δεν ξερω

Reaction score
1
Ψιλο-offtopic: Αυτη η PCMCIA καρτουλα της Creative υποστηριζει αναλογικο πολυκαναλο 5.1 ηχο? Βασικα με ενδιαφερει για το Virtual DJ, που απαιτει τουλαχιστον 4 καναλια με αναλογικες εξοδους.
Ναι, με μία προέκταση που πωλείται ξεχωριστά..

Δεν είναι PCMCIA card αλλά Express Card!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός