Κάρτες μνήμης microSD

Reaction score
1
Στο κινητό μου τηλέφωνο (Νokia) ο κατασκευαστής είχε στη συσκευασία μαζί με το τηλέφωνο μία κάρτα μνήμης microSD 64MΒ. Ωστόσο η συσκευή δέχεται κάρτα μέχρι 2GB την οποία και σκέφτομαι να αγοράσω. :roll:

Επειδή όμως η "εργοστασιακή" κάρτα έχει επάνω της εφαρμογές που η μνήμη του κινητού (6ΜΒ) δεν χωράει για να τις αντιγράψω, γνωρίζει κανένας φίλος εάν υπάρχει τρόπος είτε στην αγορά (π.χ. Γερμανός, Πλαίσιο), είτε αλλού, που να μου δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς των υφιστάμενων δεδομένων από την 64MB κάρτα στη 2GB; :?:

Σημειωτέον ότι την κάρτα (2GB) δεν θα την αγοράσω από τη Nokia, δεδομένου του υψηλού κόστους, όπότε γι' αυτό ρωτάω αν υπάρχει άλλος τρόπος... ;-)

Reaction score
50
Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ (με miniSD). Επειδή κι εμένα παίρνει μέχρι 2GB πήγα και πήρα μία SanDisk. Μια χαρά παίζει, την αναγνωρίζει το κινητό ok. Το θέμα είναι ότι οι εφαρμογές πάνε. Προσπάθησα με PC suite να τις μεταφέρω στην καινούρια κάρτα, αλλά για ένα περίεργο λόγο, ενώ όλα τ' αρχεία τα μεταφέρει μια χαρά, τις εφαρμογές (παιχνίδια κτλ.) δεν τις μετέφερε!!!

Πάω λοιπόν σ' ένα Nokia shop και ρωτάω και μου λένε α βέβαια πρέπει να τις μεταφέρουμε εμείς. Αλλά λέει μόνο σε Nokia κάρτα τις μεταφέρουμε! Ωραία λέω, από περιέργεια, έχετε 2GB κάρτα; Α όχι λένε, μέχρι 1GB φέρνουμε! :crazy_1:

Βέβαια έχω αγοράσει ήδη τη SanDisk οπότε αν γνωρίζει κάποιος τρόπο θα μου ήταν κι εμένα χρήσιμο (άσε που και να έπαιρνα Nokia κάρτα θέλω 2GB που λέει δε φέρνουν, ενώ στο site φαίνεται ότι υπάρχουν κανονικά)...

Reaction score
457
καλά γιατί δεν τις περνάς από την αρχή στη νέα κάρτα..??
δεν είναι δα και τόσο τραγικό-χρονοβόρο..
αλήθεια για πόσες εφαρμογές μιλάμε..??

Reaction score
50
Χμ και πώς ακριβώς προτείνεις να γίνει αυτό; Εδώ είναι το ερώτημα... Βέβαια παίζει να κάνω και καμιά χοντρή μ@λκία, αλλά πραγματικά έκανα copy paste στο σκληρό την αρχική κάρτα και ήταν ok. Πάω να κάνω copy paste από σκληρό στη νέα κάρτα δεν αντιγράφονταν με τίποτα! Τι να πω... άντε να ξαναπροσπαθήσω.

Σημείωση: είχα κάνει format την κάρτα μνήμης μέσω κινητού.

Reaction score
457
καταρχήν πες μας πόσες εφαρμογές είναι και ποιες είναι αυτές..φαντάζομαι μιλάς γαι symbian συσκευή και άρα εφαρμογές σε αρχεία .sis
απλά λοιπόν...πετάς τα .sis μέσα στην καινούργια κάρτα και τα κάνεις εγκατάσταση ένα ένα...
αν δεν έχεις τα .sis διαθέσιμα, πες μου ποιες εφαρμογές θέλεις να στα στείλω...:)

Reaction score
50
Βασικά τις .sis εφαρμογές τις πέρασα (την εξής μία το antivirus). Το πρόβλημα είναι με τα παιχνίδια και μια άλλη εφαρμογή. Τέσπα δεν έχω την μαμίσια κάρτα δίπλα μου, θα ξανακοιτάξω και τα ξαναλέμε.

PS σε symbian συσκευή αναφέρομαι πράγματι (Ν71)...

Reaction score
50
Πάντως κάτι πρέπει να κάνω λάθος, γιατί απ' ό,τι καταλαβαίνω ο πιο πολύς κόσμος τα έχει αντιγράψει απροβλημάτιστα. Ίσως είχα ρυθμίσεις για hidden files, θα ξανακοιτάξω.

Reaction score
50
By the way, Stelexos sorry για την... παρεμβολή μου στο θέμα, απλά επειδή ήταν σχεδόν ίδιος προβληματισμός δεν άνοιξα διαφορετικό. Νομίζω πάντως ότι οι απαντήσεις πρέπει να σ' έχουν καλύψει κι εσένα (;).

Reaction score
1
By the way, Stelexos sorry για την... παρεμβολή μου στο θέμα, απλά επειδή ήταν σχεδόν ίδιος προβληματισμός δεν άνοιξα διαφορετικό. Νομίζω πάντως ότι οι απαντήσεις πρέπει να σ' έχουν καλύψει κι εσένα (;).
Κανένα πρόβλημα Μάνο. ;-)

Απλά έλαβα ένα pm (από το Videomix-Θάνο τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια) και έκανα μία συζήτηση με συνεργάτες από το IT της εταιρείας που εργάζομαι και βρήκα άκρη με card reader το οποίο υπάρχει ήδη διαθέσιμο (όποτε δε χρειάζεται να ψάχνω λύση με Πλαίσια και Γερμανούς)... :roll:

Τώρα το μόνο που μένει είναι να πάρω τη Sandisk 2GB, μάλλον μέσω ebay γιατί βρήκα διαφορά με Ελλάδα περίπου 20€ (με τα μεταφορικά πληρωμένα και στην πόρτα μου). 8)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead