Κάτι τρέχει?...

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
... με τα ψηφιακά?

Παιδιά δεν ξέρω τι "ακούτε" τώρα τελευταία, αλλά σίγουρα κάτι παίζει.
Βλέπω τιμές λιώμα και μηχανάκια που ποτέ δεν υπολόγιζα, να παίζουν παπάδες. Και φυσικά τα περισσότερα δεν προέρχονται από αμιγώς hi fi-end εταιρίες αλλά από όπου να ναι (επαγγελματικά, κονσουμεράδικα κλπ).

- Μήπως οι καιροί αλλάζουν?
- Μήπως τελικά φάγαμε πολύ χόρτο αγοράζοντας πχ μια πηγή 3.000 και 5000 ευρώ ή και παραπάνω αφού έρχεται μια κουτσουλιά του ενά και μισού χιλιάρικου που ξεσκίζει? Αν τώρα γίνεται αυτό σε 2-3 χρόνια τι θα γίνει? :shock:

Ήρθε η ώρα τα ψηφιακά να έρθουν στον τελικό καταναλωτή με τα κανονικά τους κοστολόγια και όχι πληρώνοντας μάρκες, r&d κλπ κλπ?

Και πιστεύω ότι μάλλον είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε....
Το βασικότερο θέμα όμως είναι ότι επειδή είμαστε κακιά φάρα και δύσπιστοι δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι επειδή τα λεφτά που ενδεχομένως να έχουμε δώσει πήγανε για πλάκα....

Άσε που ο λαός δεν δικαιούται να ακούσει καλά 8)
Το show τώρα αρχίζει 8)
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Νικόλα πιστεύω ότι η αλήθεια για άλλη μια φορά είναι κάπου στη μέση.

Από την μια δεν μπορώ να μηδενίσω τις τεράστιες προσπάθειες των τμημάτων Research & Development των μερικών εταιριών και από την άλλη δεν μπορώ να μην καταδικάσω τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που μας πουλάνε κάποιες άλλες εταιρίες.

Πιστεύω ότι αν ψάξει κανείς, είναι σίγουρο πως θα βρει όλες τις αλήθειες ή τουλάχιστον τις περισσότερες αλήθειες της αγοράς. Για παράδειγμα, το Benchmark είναι μια μεγάλη αλήθεια. Όμως εξίσου μεγάλη αλήθεια είναι και το δεκαπλάσιας τιμής Lindemann.

Αυτό που μπορώ να πω, πρωτίστως από την θέση του καταναλωτή και δευτερευόντως ως reviewer, είναι ότι αυτά που έγραψες παραπάνω βρίσκουν απάντηση σε ένα περίπου 70% των προϊόντων της αγοράς. Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο ποσοστό υλοποιήσεων που αξίζουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα χρήματα που σου ζητάνε για να τα αποκτήσεις.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η ψηφιακή τεχνολογία των μέσω ηχητικής αναπαραγωγής, έχει φάει ουκ ολίγα χαστούκια από τα αναλογικά μέσα και πρέπει οπωσδήποτε να πάρει δραστικές αποφάσεις, εκτός και αν επιθυμεί να καθιερωθεί ως το μέσο του αδιάφορου με την ηχητική ποιότητα ακροατή.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Korakakis Nicholas said:
Υπάρχει όμως και ένα τεράστιο ποσοστό υλοποιήσεων που αξίζουν μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα χρήματα που σου ζητάνε για να τα αποκτήσεις.
Δεν το συζητάμε αυτό!

Απλά ρε Νίκο, το κοινό μυστικό είναι ότι αυτά τα παλιοψηφιακά είναι ΦΘΗΝΑ (σαν κατασκευή πάντα μιλάμε).
Το ερώτημα πλέον είναι αν τα ηχητικά άλματα, που βγαίνουν από τα labs των μεγάλων, σε σχέση με τα φθηνιάρικα ψηφιακά, είναι του επιπέδου που ήταν παλιότερα. Δεν νομίζω. Δεν έχει αλλάξει κάτι τραγικά σε αυτές τις τεχνολογίες και τα χρόνια περνούν.

Σαφώς πχ το Lindemann αξίζει τα χρήματά του, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη αρχικά το ότι κάποιοι έψαξαν και πρέπει να πληρωθούν και φυσικά τις αρχές του hi end. Aλλά το gap μεταξύ αυτού και μιας συσκευής με το μισό κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο ήταν πχ 5-10 χρόνια πριν.

Αυτό που βλέπουμε όλοι νομίζω είναι ότι πλέον με λιγότερα χρήματα ακούς αξιοπρεπέστατα, όπως δεν άκουγες λίγα χρόνια πριν.

Σίγουρα όμως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και όλα αυτά αποτελούν ακόμα εξαιρέσεις του κανόνα. Όταν όμως οι εξαιρέσεις πληθαίνουν, απλά ο κανόνας αλλάζει... και εγώ τουλάχιστον το βλέπω να 'ρχεται (άσε που το ελπίζω κιόλας). :wink:
 

Μηνύματα
116
Reaction score
1
Παιδιά δεν ξέρω τι "ακούτε" τώρα τελευταία, αλλά σίγουρα κάτι παίζει.
Βλέπω τιμές λιώμα και μηχανάκια που ποτέ δεν υπολόγιζα, να παίζουν παπάδες. Και φυσικά τα περισσότερα δεν προέρχονται από αμιγώς hi fi-end εταιρίες αλλά από όπου να ναι (επαγγελματικά, κονσουμεράδικα κλπ).
Νίκο, μερικά παραδείγματα; (εκτός του Benchmark, αυτό είναι γνωστό πια)
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Φίλε Παναγιώτη δεν είναι θέμα κάποιων συγκεκριμένων προϊόντων. Μιλάω για την τάση γενικώς, πάντα συγκρίνοντας αναλογικά τις καταστάσεις με προηγούμενα έτη. Φυσικά και δεν ανακαλύψαμε τίποτα το σπουδαίο και μην περιμένεις κανένα giant killer. Αυτά είναι στα όνειρά μας.

Τα dac που συζητιούνται τελευταία είναι απλά ένα παράδειγμα εντός εισαγωγικών κρυφό, με την έννοια του μη γνωστού σε ευρύ κοινό, ακόμη κι αν υπήρχε καιρό στην αγορά. Μήπως η behringer χθες έβγαλε dac? Εμείς τα ανακαλύπτουμε τώρα.

Είναι και πολλά που τα βλέπουμε και τα ακούμε και δεν δίνουμε και σημασία για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα με τα λεφτά του Unison Unico, ή του quad cdp 99 ή ή ή...., τι ήχο αγόραζες κάποτε?

Από την άλλη φτάνουν στα αυτιά μου εντυπώσεις για εντελώς φρέσκες κονσουμεράδικες πηγές των... τζάμπα ευρώ, dvd players, ας πούμε τα δανέζικα kiss, που ψάχνουμε ακόμα να δούμε τι transport φοράνε και παίζουν τόσο καλά αν τα συνδιάσεις με τα φρέκα φθηνοdacs. Όλα είναι πλέον άξια προσοχής και μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο ενώ κάποτε δεν ήταν έτσι, εξ ορισμού. Όχι ότι τώρα είναι εύκολο ε? Άντε ψήσε τώρα έναν χαιεντά που έχει δώσει 5000 πριν από 10 χρόνια να ακούσει dac των 600 ευρώ ή και λιγότερο :shock:

Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει κινητικότητα και αυτό είναι φυσικά καλό για εμάς. Συνεπώς πρέπει αν μη τι άλλο, να έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά για να παρακολουθούμε τι γίνεται.

Τελικά νομίζω ότι πλησιάζει η καταλληλότερη εποχή για ένα συγκριτικό πηγών, ασχέτου τιμής...
 

Μηνύματα
116
Reaction score
1
Συμφωνώ απολύτως με όσα αναφέρεις, απλά, επειδή είμαι στο ψάξιμο για ψηφιακή πηγή (λογικής τιμής), πάντα ελπίζω οτι κάτι καινούργιο, υπέροχο και φτηνό εμφανίστηκε :roll:
Για το συγκριτικό πηγών, είμαι μέσα από τώρα !
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παναγιώτης Κατσιβαρδής said:
...επειδή είμαι στο ψάξιμο για ψηφιακή πηγή (λογικής τιμής)...
Και εγώ :wink:

Ένα πουλάκι μου είπε ότι δεν θα αργήσουμε και πολύ να το κάνουμε το τεστάκι 8)
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Η πτώση των τιμών δεν έγινε μόνο στις υψηές κατηγορίες τιμών αλλά και χαμηλότερα...

Θα αγόραζε κανείς στο παρελθόν CD player με HDCD και oversampling με 261,20€ ???

και κάτι μου λέει ότι όσο αυξάνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών τόσο φθηνότερα μηχανήματα θα αγοράζουμε...
 

Μηνύματα
559
Reaction score
1
Συμφωνώ και με τον Νίκο και με τον Σπύρο, αλλά και με όλη την παρέα.

Όσον αφορά αυτό που ρώτησε ο Παναγιώτης, από την πλευρά μου θα μπορούσα να προσέθετα πέρα του Benchmark και το κορυφαίο Obsession II της Audiomeca Pierre Lurne, το οποίο κοστίζει περί τα 1800 ευρώ.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που τώρα μου διαφεύγουν. Όμως αυτό που έχει ουσία είναι κατά πόσο αξίζει η διαφορά στην τιμή σε σχέση με την διαφορά στην ποιότητα. Δηλαδή, αυτό που έθιξε ο Νίκος πιο πάνω.
 

Μηνύματα
644
Reaction score
7
Oi ψηφιακές πηγές και τα φορμά τώρα βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Στην αρχή ήταν να εκτοπίσουν τον αναλογικό ήχο, το κατάφεραν μέχρις ένα σημείο με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο (ψέμα, άγνοια, marketing κλπ). Οταν έπρεπε πλέον να αποδώσει και αυτά που υποσχέθηκε άρχισαν τα ζόρια, εν τω μεταξύ μπήκε παντού και μάλιστα σε πολλές εφαρμογές είναι αναντικατάσταστο. Τώρα όλοι πήραμε cdp και dvd, τί άλλο να πάρουμε; blue ray, hd κλπ γιατί μήπως εξαντλήθηκε η ήδη υπάρχουσα περιουσία υλικού; μπήκαν οι ταινίες 30ips αυτούσιες στα lp, cd, dvd, sacd, dvd-audio κλπ για να τις απολαύσουμε; δηλαδή το καινούριο να μας προσφέρει τι; Na πάρουν τις τρικάναλες ταινίες της RCA να τις χειρουργήσουν σε δικάναλες και να πουλάνε sacd; Κατά την άποψή μου δεν είναι κακό, η ψηφιακή τεχνολογία να επανέλθει όταν έχει όντως κάτι να μας πεί καινούριο, και φυσικά να φύγει και λίγο το marketing απο την μέση γιατί όλο το χρήμα είναι εκεί. Αρχίζουν οι δημοσιογράφοι και ξεσηκώνουν τον κόσμο (βλέπε blue ray, hd), ακόμα όταν είναι ασκήσεις επι χάρτου, και δεν υπάρχουν καν συσκευές και η αγορά γίνεται άνω-κάτω.
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Σίγουρα κάτι τρέχει.

Αυτό για εμένα δεν έιναι τόσο ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για τα ψηφιακά....όσο το ότι άρχισε να ξυπνάει και να  "εκπαιδευεται" το αγοραστικό τους κοινό.
Κοινό που κάποτε τα αγόραζε όσο όσο διότι ότι και να του έλεγαν ...το πίστευε.
Όχι ότι η μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού δεν εξακολουθεί να είναι "πρόβατο" για σφαγή....απλά η ανάγκη της για ...σφαγή δεν έιναι τόσο έντονη.
Άλλο πράγμα να μην έχεις ξαναδεί στην ζωή σου cdάκι και να σου γανώνουν το κεφάλι οι διαφημίσεις...ο γείτωνας...η γυναίκα σου και το παιδί σου.......και άλλο να έχεις κανα δυο φθηνοσυσκευές στο σπίτι. Αλλιώς σου έρχεται η επιθυμία....Η δεν σου έρχεται καθόλου αν είσαι στην φάση που χρωστάς και τα σώβρακα που φοράς.... :wink:

Καταλάβατε;

Πέρα από αυτό....καιρός ήταν να πέσουν οι τιμές. Έχει φάει τρομερό φέσι ο κόσμος στα Hifi. Και έχουν πουληθει για χρυσάφι απίστευτα φύκια.
Κάτι άκουγα για meridian (όλοι ξέρουμε πόσο κόστιζαν) με transport...plextor!!!!
Και μετά ερχόταν ο highendάς και κουνίοταν με το meridian και χλέυαζε το scsi plextor . Αυτός το είχε πληρώσει (για το τρανσπορτ) ...κανα πεντοχίλιαρο....και εγώ κανα κατοστάρικο.
Το ίδιο πράγμα!!!!!

Τα DSP chip-άκια που φοράνε τα Hifi καθώς και τα DAC έιναι πλέον του ....τόνου και ας κουνιούνται τα τμήματα marketing για πρωτοπορίες και λοιπά κουραφέξαλα. Κόστος ανάπτυξης μηδέν. Ανοίγουν ένα pipeline ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων που έιχαν προβλεψει στην προηγούμενη version να έχουν κλειστό...και πουλάνε το ίδιο ακριβώς πράγμα για καινούριο.
Τι πρωτοπορία και πράσινα άλογα ...από κάποιο κατασκευαστή pc parts το έχουν "φάει" ή αυτός τους το φτιάχνει με κόστος 20euro το κομμάτι και αυτοί το πουλάνε  λιανική 3 - 4- 5 κατοστάρικα...όπου το ψωνίσουν τα κορόιδα.

Άυτή είναι η λέξη κλειδί κατά την γνώμη μου.
Που (σε ποιο ύψος) ψωνίζουν τα κορόιδα.
Λόγω διεθνούς ύφεσης τα ...κορόιδα έιτε ψωνίζουν σε χαμηλότερα επίπεδα ...είτε δεν ψωνίζουν καθόλου.

Τι θα κάνουν τώρα οι εταιρείες;
-Οτι φάγαμε φάγαμε.....τώρα αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε μερίδιο αγοράς..
Βγάζουν και μια ακριβή σειρά που απευθύνεται  σε 2-3 εφοπλιστές... μην τους καταλογήσει κανείς ότι δεν βγάζουν αξιόλογα προιόντα ή ότι δεν κάνουν έρευνα ...πηγαίνει θολωμένος ο αγοραστής από την Ναυαρχίδα και αγοράζει την...σωσίβια λέμβο....και αυτό είναι όλο.
Κατρακυλάνε οι τιμές που έπρεπε να έχουν κατρακυλήσει εδώ και 5 χρόνια στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα μερίδια αγοράς.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
O preve, αν και τα λέει λίγο τραβηγμένα έχει δίκιο.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τίμιες εταιρείες και λύσεις.

Πάντως εγώ που ψάχνω εδώ και πολύ καιρό μια πηγή για μένα δεν μπορώ να καταλήξω με τίποτα......
 

Μηνύματα
89
Reaction score
16
Πιστευω οτι ο ανταγωνισμος ειναι τοσο μεγαλος και οι καιροι δυκολο ιπου οποιος κατασκευαστης δεν εχει να προσφερει κατι που θα κανει τη διαφορα ειτε στη ποιοτητα ειτε στη τιμη θα βγει εξω απο το παιχνιδι.Ακομη και οι μεγαλοι του χωρου M.L KRELL,κλπ δεν νομιζω οτι δεν εχουν προβληματα
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.649
Μηνύματα
2.870.721
Members
37.928
Νεότερο μέλος
Spirand
Top