Κάψιμο ασφάλειας ενισχυτή

Μηνύματα
31
Reaction score
1
Γεια σας,
Έχω έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή 2x450 watts(4Ω). Τον χρησιμοποιώ μία φορά την εβδομάδα για 3-4 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. Μία μέρα, και ενώ ο ενισχυτής είχε λειτουργήσει για 3 ώρες και τον είχα κλείσει, αποφάσισα να τον ξανανοίξω (περίπου 6 ώρες από την στιγμή που τον είχα κλείσει) και τότε αρχίζουν τα περίεργα. Με το άνοιγμα ρίχνει την ασφάλεια του πίνακα. Ο ενισχυτής δεν είχε δική του γραμμή από τον πίνακα (η παροχή του σπιτιού είναι τριφασική και η γραμμή του ενισχυτή είχε καλώδιο 1.5 mm και αυτόματη ασφάλεια ταχείας 10A). Κάλεσα έναν ηλεκτρολόγο και πιθανολογώντας ότι το καλώδιο δεν "¨σηκώνει" τα ρεύματα του ενισχυτή, αποφάσισα να βάλω ξεχωριστή γραμμή μόνο για τον ενισχυτή με καλώδιο 2.5mm και τηκόμενη ασφάλεια βραδείας τήξης 16A. Έκτοτε ο ενισχυτής λειτουργούσε, ως συνήθως, μια φορά την εβδομάδα χωρίς πρόβλημα. Χθες αποφάσισα να τον ξανανοίξω και αφού είχε λειτουργήσει για 3 ώρες. Με το άνοιγμα καίει την ασφάλεια εισόδου ρεύματος του ενισχυτή, χωρίς να ρίξει την ασφάλεια του πίνακα.
Γνωρίζει κανένας τι μπορεί να συμβαίνει; Είναι θέμα ενισχυτή ή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης;
Να σημειώσω ότι την πρώτη φορά,που έριξε την ασφάλεια του πίνακα, σύνδεσα τον ενισχυτή σε άλλη πρίζα, που τροφοδοτείται από άλλη φάση και άνοιγε κανονικά. Μπορεί να φταίει η συγκεκριμένη φάση;
Οποιαδήποτε πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.211
Η οποιαδήποτε γραμμή οφείλει να δίνει 230 Volts, με μια μικρή ανοχή, και 50 κύκλους σε συχνότητα.
Η γραμμή ασφαλίζεται με την ασφάλεια του πίνακα.

Το κύκλωμα του ενισχυτή ασφαλίζεται με την ενσωματωμένη του ασφάλεια. Αν η συσκευή παρουσιάζει δυσλειτουργία καίγεται η ενσωματωμένη ασφάλεια.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.536
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top