Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Η τάση της μπαταρίας του αυτοκινήτου είναι 12.5V και όταν αυτό παίρνει μπρος ο δυναμός την πάει στα 13.8-14.4V ανάλογα το φορτίο, τις στροφές, το μοντέλο αυτοκινήτου κ.λ.π. για να τη φορτίσει. Υπάρχουν κάποια κυκλωματάκια που βγάζουν 16V και χρησιμοποιούνται είτε για την ανάφλεξη είτε πιο πολύ για την αντλία βενζίνης όταν η παροχή της είναι οριακή. Όπως είπα στο προηγούμενο post το να δώσεις παραπάνω τάση ή ένταση στα μπουζί μιας συμβατκής μηχανής το μόνο που καταφέρνεις είναι να προσθέσεις στις απώλειες, μιας και αφού το μπουζί αναφλέξει το μείγμα μετά είτε 0.1 amp είτε 10amp περάσουν είτε επί 4ms μείνει αναμένο, είτε 10 η καύση δεν αλλάζει.
Μάλιστα διάβασα σε ένα τεχνικό φυλάδιο μιας εταιρείας αναφλέξεων ότι ο πολύ δυνατός σπινθήρας δεν είναι καλός γιατί λειτουργεί σαν μια μίνι ατομική βόμβα και διώχνει τα μόρια από την ακίδα του μπουζί με αποτέλεσμα να έχουμε φτωχή σε ποιότητα καύση.
Το ίδιο πρέπει να ισχύει και με την ηλεκτρόλυση: Πρέπει να βρείς την ελάχιστη τάση που θα καταφέρει να σπάσει τους δεσμούς των μορίων. Οτιδήποτε παραπάνω πάει σε απώλειες και ζεσταίνει το σύστημα.
Άρα πώς εξηγείται ότι ο σκαραβέος στο παραπάνω βίντεο (πρίν μερικά πόστ) παίρνει μπρός με μισή μιζιά, και χωρίς τσόκ όταν είναι κρύος, και έχει μειωθεί η κατανάλωση της βενζίνης?? Ένας άλλος δε, που το έχει εγκαταστήσει σε ένα βανάκι, 2000κ.εκ. παρατήρησε μεγάλη διαφορά στη ροπή ανεβαίνε μια ανηφόρα μόνο με 2α και με το σύστημα αυτό κατάφερε να ανέβει με 3η.
(αυτά τα λένε πειραματιστές σ' αυτό το κύκλωμα, και όχι έμποροι.... απλά μέλη ενός φόρουμ....)

Reaction score
0
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Αυτά που σου είπα τα διάβασα από επαϊοντες του χώρου και τα είδα στην πράξη όσες φορές δυνάμωσα τις αναφλέξεις σε αυτοκίνητα. Μακάρι οι του youtube να λεν αλήθεια. Για την κατάσταση πλάσματος δεν ξέρω και θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω να την δοκιμάσεις αλλά για τον δυνατό σπινθήρα ότι παίρνει άλογα η μηχανή βενζίνης, επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω...

Reaction score
3

Συμφωνώ carbil, με το youtube είμαι κι εγώ μάλλον λίγο επιφυλακτικός.

Reaction score
0
Ομολογουμένως κι εγώ είμαι επιφυλακτικός και δεν μπορώ να ισχυριστώ τίποτα, πρίν το δώ απο πρώτο χέρι.
Στο εξοχικό μου έχω ήδη ένα μοτέρ 80κ.εκ. απο ένα παπάκι με πρόβλημα στην ανάφλεξη. Περιμένω να λασκάρω λίγο απο μαθήματα ώστε να ανέβω και να δώ τι μπορώ να κάνω.

Του έχω ξηλώσει όλα τα ηλεκτρικά. Θα προσπαθήσω να του φτιάξω ένα σύστημα απο την αρχή, παίρνοντας ρεύμα απο μια μπαταρία. Ας δουλέψει πρώτα με βενζίνα και ύστερα του προσαρμόζουμε και το "Plasma generator".

Τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό....

Reaction score
0
Έφτιαξα ένα μικρό σχεδιάκι με τα σημεία της μηχανής που αναπαύεται προσωρινά στο εξοχικό μου.:

Πιο μεγάλη φωτό εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3135/2971989173_8e2e702163_b.jpg

Πιστεύω να είναι κατανοητό. λοιπόοοον.....

Τα σημεία Α και Β είναι τα πηνία που δίνουν ρεύμα σε όλο το κύκλωμα, και έχουν αφαιρεθεί διότι αυτά ήταν το πρόβλημα (κάηκαν.... :141: ).

Γυρω απ' αυτά και απο πάνω τους αυτό το στρογγυλό είναι ένα μεγάλο ποτήρι ας πούμε, το οποίο έχει απο τη μέσα μεργιά κάτι μεγάλους μόνιμους μαγνήτες ώστε να δουλέψουν τα Α, Β.
Απο την έξω μεριά βρίσκεται ένα μικρό μαγνητάκι (Pick-up magnet) που λειτουργεί το pick-up coil. Αυτό το πηνίο προφανώς στέλνει σήμα στο διπλανό τρατζιστορ, το οποίο στέλνει ρεύμα στον πολλαπλασιαστή χρησιμοποιώντας ρεύμα απο τα πηνία Α, Β.

(Αν κανω κάποιο λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.!!)

Και ερωτώ τώρα εγώ.... Μπορώ να χρησιμοποιήσω την μπαταριούλα μου για να ενεργοποιήσω μεσω του τραντζιστορ και του μικρού πηνίου τον πολλαπλασιαστή και να βγάλω σπινθήρα????

Γίνεται αυτό? ή είναι πιο πολύπλοκο το σύστημα, οπότε να φτιάξω δυο επαφές, μια πάνω στο ποτήρι και μια πάνω στη μηχανή, και σε κάθε κύκλο να ακουμπάνε δυο καλώδια????

Επιζητώ τα φώτα σας!! :113:
Ευχαριστώ!!
Ζήσης.

Reaction score
3

Χωρίς να είμαι "ο ειδικός" (το τονίζω), θα έλεγα από ότι το σίγουρο είναι ότι τα πηνία θα πρεπει να ξαναγινουν με ίδιο πηνιόσυρμα και σπειρες, και όπως ακριβως ήταν πριν.
Εαν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα, τότε πιθανόν κάποιο εξάρτημα του κυκλώματος να έχει πάθει κάποια βλάβη.

Παραδείγματος χάριν,
το τρανσιστορ από οτι βλεπω είναι ένα ΝΡΝ.
άρα πρέπει να άγει σαν δίοδος (από τη μία και μόνο φορά) η βάση Β τον συλλέκτη C.
το ίδιο αλλά με αντίστροφη φορά θα πρέπει να κάνει η βάση B τον εκπομπό E.
Οι επαφές μεταξύ εκπομπού και συλλέκτη, σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει μεταξύ τους να άγουν ρεύμα. (αυτά και πάλι έτσι χοντρα χοντρα, διότι η τιμή της αντίστασης μεταξύ BC και ΕΒ "παίζει" από τρανσιστορ σε τρανσιστορ)
Ομοίως έλεγξε καποια διοδο (εαν υπάρχει).
Ελεγξε (εαν υπαρχει) ωμική αντισταση R, η οποία δεν λειτουργει σωστά.
Ελεγξε εαν υπάρχει πυκνωτης ο οποιος κάηκε. (ο πυκνωτής ξεφόρτιστος, δεν άγει ποτέ!)
Έάν κάτι από τα εξαρτήματα (ηλεκτρονικά) κάηκε (χάλασε), τότε σαφως και πρέπει να αντικατασταθει από ένα καινούριο.

Δεν πειράζει, συμβαίνουν και χειρότερα.
Σου εύχομαι καλή επισκευή!

Reaction score
0
Επειδή για μένα είναι λίγο δύσκολο να καταλάβω απο ηλεκτρονικά, και δεδομένου ότι τη μηχανή την πήρα τσάμπα, από ένα πεταμένο town-mate.
Επίσης βλέπωντας όλα τα καλώδια κομμένα, είναι λίγο δύσκολο για μένα να κάτσω να ξεχωρίσω τα καλωδιάκια ένα ένα, και μήν ξέρωνας ποιό καλώδιο πάει πού,

Από την επισκευή, πάμε στην κατασκευή!!

Τέλος πάντων σκέφτομαι να κάνω το παραπάνω βήμα που προανέφερα, να φτιάξω δυο επαφές πάνω στο στρογγυλό αυτό ποτήρι, και να λειτουργεί σαν διακόπτης....

Αυτά μόλις ανέβω στο χωριό....

Updates to come....

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Επειδή για μένα είναι λίγο δύσκολο να καταλάβω απο ηλεκτρονικά, και δεδομένου ότι τη μηχανή την πήρα τσάμπα, από ένα πεταμένο town-mate.
Επίσης βλέπωντας όλα τα καλώδια κομμένα, είναι λίγο δύσκολο για μένα να κάτσω να ξεχωρίσω τα καλωδιάκια ένα ένα, και μήν ξέρωνας ποιό καλώδιο πάει πού,

Από την επισκευή, πάμε στην κατασκευή!!

Τέλος πάντων σκέφτομαι να κάνω το παραπάνω βήμα που προανέφερα, να φτιάξω δυο επαφές πάνω στο στρογγυλό αυτό ποτήρι, και να λειτουργεί σαν διακόπτης....

Αυτά μόλις ανέβω στο χωριό....

Updates to come....

Συμβουλή

Εφ όσον έχουν έτσι τα πράγματα, τότε θα σου συμβούλευα Ζήση μου , όποτε δεις ένα παρόμοιο μηχανάκι το οποίο λειτουργεί, να προσπαθήσεις να καταγράψεις το κύκλωμα σε ένα χαρτί, ή ακόμα εάν μπορούσες να πάρεις κάποια πληροφορία σχετικά με αυτό από αυτόν που το έχει ή από κάποιον που ασχολείται με αυτά, και επομένως μπορεί να σου εξηγήσει το κύκλωμα.

Όπως και να έχει θα σου ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία.
(Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρεις να το επισκευάσεις, διότι έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου)
Και πάλι συγχαρητήρια για την κατασκευή του μηχανοκίνητου ποδήλατου!

Reaction score
0
Συμβουλή

Εφ όσον έχουν έτσι τα πράγματα, τότε θα σου συμβούλευα Ζήση μου , όποτε δεις ένα παρόμοιο μηχανάκι το οποίο λειτουργεί, να προσπαθήσεις να καταγράψεις το κύκλωμα σε ένα χαρτί, ή ακόμα εάν μπορούσες να πάρεις κάποια πληροφορία σχετικά με αυτό από αυτόν που το έχει ή από κάποιον που ασχολείται με αυτά, και επομένως μπορεί να σου εξηγήσει το κύκλωμα.

Όπως και να έχει θα σου ευχηθώ και πάλι καλή επιτυχία.
(Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρεις να το επισκευάσεις, διότι έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου)
Και πάλι συγχαρητήρια για την κατασκευή του μηχανοκίνητου ποδήλατου!
Δαμιανέ είναι πολύ πολύπλοκο. Να φανταστείς στο παραπάνω σχεδιάκι έκανα το 1/10 των συνδεσμολογιών. Θα μου πάρει πολύ χρόνο και δεν πιστεύω πώς αξίζει να ασχοληθώ ιδιέταιρα με αυτό το θέμα. Πάω να φτιάξω μια μικρή κατασκευούλα να τελειώνει η υπόθεση....

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές, τις συμβουλές και την εμπιστοσύνη που δείχνεις....
Εδώ είμαστε να τα ποστάρουμε όλα!!

Φιλικά.... :107:

Reaction score
0
Έφτιαξα ένα μικρό σχεδιάκι με την επέμβαση που σκοπεύω να κάνω στην μηχανή.

Δείτε εδώ:

Υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3237/2976141944_b7f477451f_b.jpg

Λοιπόν!

Ξεκινάμε απο το σημείο Ε.
Είναι το ποτήρι που χρησιμοποιούταν πρίν και έχει απο μέσα τους μόνιμους μαγνήτες, μόνο που τώρα δεν κάνουν δουλειά. (Το δεξιόστροφο βέλος, δείχνει τη φορά κίνησης αυτού, ανάλογη βέβαια με την κίνηση και τις στροφές της μηχανής).

Το σημείο Γ είναι η άκρη ενός μονωμένου καλωδίου που σε κάθε κύκλο που κάνει η μηχανή, (και το σημείο Ε εμμέσως πλήν σαφώς) Κλείνει το κύκλωμα στιγμιαία ακουμπώντας στο εξόγκωμα Δ, ώστε να γίνει σπινθήρας μέσω του πολλαπλασιαστή.

Αξίζει να προσέξουμε τα σημεία Ζ και Η όπου είναι σημαντικά, ώστε να συνδεθεί ο αρνητικός πόλος με το αρνητικό μέρος του πολλαπλασιαστή, και με την κάθοδο του μπουζί.

Αυτό μπορεί να παρομοιαστεί με τον τρόπο που λειτουργούν οι distributors των αυτοκινήτων. Μόνο που αυτό είναι για ένα μπουζί.

Αυτά προς το παρων....:132:

Reaction score
0

Μήπως παίζει ρόλο αν ο κινητήρας είναι 2χρονος ή 4χρονος? Γιατί όλα τα βιντεο είναι με 4χρονους ενώ το townmate είναι 2χρονο νομιζω.

Reaction score
0
Δεν ξέρω για άλλα townmate, πάντως ο κινητήρας που έχω εγώ είναι 4χρονος.

Με τους 2χρονους κινητήρες και το νερό, μάλλον θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα, διότι οι 2χρονοι λαδόνωνται μέσω της βενζίνης, και έτσι δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα.

Carbil απ᾽ ότι έχω καταλάβει εσύ ασχολείσαι με τις αναφλεξεις κινητήρων. Το σύστημα που σκοπεύω να κάνω λές να δουλεύψει?? Ποιά είναι η γνώμη σου??

Reaction score
0

Συγνώμη μπερδεύτηκα νόμιζα ότι το townmate είναι σκούτερ, μετά θημύθηκα ότι είναι παπί ετσι;
Δεν ξέρω αν καταφέρεις να πετύχεις κατάσταση πλάσματος αλλά ξέρω ότι πρέπει να προσέχεις πολύ με τέτοια ρεύματα γιατί ενώ στις απλές τις αναφλέξεις σε "χτυπάει" το ρεύμα καλά στις πιο δυνατές όπως λεει και η MSD: "fatal injury or death may occur" και δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις πουθενα, αρκεί να πλησιάσεις......

Reaction score
0
Όπως εγραψα και παραπάνω πρώτα προαπαθώ να καταφέρω να δουλέψει η μηχανή κανονικά, με βενζίνη.... κι ύστερα βλέπουμε.

Το ξέρω απο πρώτο χέρι ότι χτυπάνε οι αναφλέξεις. Στο μοτοποδήλατο, έχω καταφέρει να σταματήσω τη μηχανή, επειδή ακούμπησα τη μπουζόπιπα κατα λάθος!! Φαντάσου!! ακούμπησα πάνω απο τη μόνωση και σταμάτησε η μηχανή!! Καλά.... μην πώ πώς ήταν της επόμενες 2ώρες το χέρι μου.... το φχαριστήθηκα πάντως.... :602: :623:
Απλα σε ρώτησα άν με την εμπειρία σου ξέρεις άν θα δουλέψει το παραπάνω setup. Λογικά σ' αυτή την κατασκευή, το ρεύμα θα με τινάξει μόνο εάν ακουμπήσω την μηχανή, και τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας, μαζί..
Έτσι δεν είναι??

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Όπως εγραψα και παραπάνω πρώτα προαπαθώ να καταφέρω να δουλέψει η μηχανή κανονικά, με βενζίνη.... κι ύστερα βλέπουμε.

Το ξέρω απο πρώτο χέρι ότι χτυπάνε οι αναφλέξεις. Στο μοτοποδήλατο, έχω καταφέρει να σταματήσω τη μηχανή, επειδή ακούμπησα τη μπουζόπιπα κατα λάθος!! Φαντάσου!! ακούμπησα πάνω απο τη μόνωση και σταμάτησε η μηχανή!! Καλά.... μην πώ πώς ήταν της επόμενες 2ώρες το χέρι μου.... το φχαριστήθηκα πάντως.... :602: :623:
Απλα σε ρώτησα άν με την εμπειρία σου ξέρεις άν θα δουλέψει το παραπάνω setup. Λογικά σ' αυτή την κατασκευή, το ρεύμα θα με τινάξει μόνο εάν ακουμπήσω την μηχανή, και τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας, μαζί..

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον αρκεί να πλησιάσουμε το κυκλωμα της υψηλής (μετά πολλαπλασιαστή , μπουζιά κλπ)
Εάν δεν φοράμε λαστιχένιες παντόφλες, (και πάλι στην καλύτερη περίπτωση) νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε να ακουμπήσουμε ούτε τον αρνητικό πόλο.

Περαστικά μας.

Reaction score
0
Περαστικά μας.
:135::138:

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον αρκεί να πλησιάσουμε το κυκλωμα της υψηλής (μετά πολλαπλασιαστή , μπουζιά κλπ)
Εάν δεν φοράμε λαστιχένιες παντόφλες, (και πάλι στην καλύτερη περίπτωση) νομίζω ότι δεν θα προλάβουμε να ακουμπήσουμε ούτε τον αρνητικό πόλο.
Απ τη στιγμή που ο αρνητικός πόλος γειώνεται μόνο στα σημεία Γ-Δ, το πιό κρήσιμο σημείο είναι εκεί. Ομολογουμένως το HV δεν το αγγίζουμε εν λειτουργία.

Όχι τίποτ' άλλο.... θα σταματήσει η μηχανή....!! :205::609:

Reaction score
3

Συσχετιζοντας τις απόψεις που διαβάζω, συμπεραίνω ότι μάλλον θα σταματήσει είτε η μηχανή, είτε η καρδίά μας ...(ή και τα δύο μαζί)
Καλού, κακού πιό φρόνιμο μομίζω ότι είναι να τα λάβουμε όλα υπόψην μας.

Reaction score
0

Μπράβο τό'πιασες. Αν πλησιάσεις το μπουζί ή τον πολ'στή με το σπινθήρα που είδα στο βίντεο θα σταματήσει μέχρι και το κινητό που φοράς στη κολοτσέπη... Λόγω της υψηλής τάσης το ρεύμα περνάει τον αέρα (κάνει arc) και δεν χρειάζεται να ακουμπήσεις...

Reaction score
0
Δηλαδή το παραπάνω setup που έχω σχεδιάσει, θα δουλέψει????

Να το επιχηρήσω?? ή τσάμπα θα κουραστώ??

Reaction score
0

Το κύκλωμά σου χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί σου είπα δεν έχω εκτεταμένες γνώσεις ηλεκτρονικών νομίζω ότι δεν θα δουλέψει γιατί λείπει αυτό που λέμε ηλεκτρονική ανάφλεξη ή στα παλιότερα η "μπομπίνα". Εσύ βασικά αν κατάλαβα καλά απλά "δίνεις" 12V στο πηνίο και περιμένεις να βγει σπινθήρας (λίγο δύσκολο). Πρέπει η επαφή από το "ντιστριμπιτέρ" να δώσει τα 12V στην ηλεκτρονική και η έξοδος της ηλεκτρονικής να πάει στο πηνίο (πολ/στή) και από εκεί στο μπουζί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo