Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Reaction score
0
Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Επίσης νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην έχει επαφή μέσα στο ντιστριμπιτέρ γιατί θα φαγωθεί πολύ σύντομα, γι'αυτό έχουν το μαγνητικό. Χρησιμοποίησε το προηγούμενο σχέδιο απλά αντί για το τρανζίστορ βάλε μια κανονική ηλεκτρονική και θα δουλέψει.

Reaction score
0
βάλε μια κανονική ηλεκτρονική
Δηλαδή??
πώς είναι αυτή, και απο τί αποτελείται??

Ακριβή?? $$ Μπορώ να την φτιάξω (συναρμολογίσω) εγώ, έχοντας ένα ηλεκτρονικό σχέδιο??

Όσο για το πηνίο, έχω δοκιμάσει να του δώσω απ' ευθείας 12βόλτ, και μου έχει δώσει σπινθήρα, αλλά ίσα που έκλεισα το κύκλωμα στην μπαταρία.... στιγμιαία δηλαδή. Με άλλα λόγια, αυτό θέλει παλμούς DC, και δουλέυει. Αυτό προσπαθώ να κάνω στα σημεία Γ - Δ.

Το ξέρω ότι έχει πιθανότητες να φαγωθεί, αλλά σιγά. δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλά να δουλεύει θέλω, για μερικές ώρες μέχρι να κάνω το πείραμα.

Άν είναι αλήθεια τότε το πείραμα, και επαληθεύεται, να είσαι σίγουρος, πώς δεν θα μείνω σ' αυτή τη μηχανή!!.... Το μόνο που θα χρησιμεύσει θα είναι για στόλισμα!!

Πώ πωωωω!! Τότε θα ζούμε ιστορικές στιγμές....!!!!

Reaction score
3

Αντί αυτού , μήπως καλύτερα να κάναμε κάτι πιο παλαιό και πιό απλό... Δηλαδη εάν είχε χώρο θα πρότεινα να βιδώναμε κάπου μέσα στο ντιστριμπιτέρ πλατινάκια και ένα πυκνωτάκι, με τη γνωστή συνδεσμολογία.
Εάν αξίζει αυτό τον κόπο, τότε μπορώ να εξηγησω σε άλλο ποστ την απλούστατη αυτή συνδεσμολογία...

Δοκιμάζουμε εαν γίνεται και βλέπουμε...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Κίνηση με νερό....Τι λέτε????

Αντί αυτού , μήπως καλύτερα να κάναμε κάτι πιο παλαιό και πιό απλό... Δηλαδη εάν είχε χώρο θα πρότεινα να βιδώναμε κάπου μέσα στο ντιστριμπιτέρ πλατινάκια και ένα πυκνωτάκι, με τη γνωστή συνδεσμολογία.
Εάν αξίζει αυτό τον κόπο, τότε μπορώ να εξηγησω σε άλλο ποστ την απλούστατη αυτή συνδεσμολογία...

Δοκιμάζουμε εαν γίνεται και βλέπουμε...
Να το δοκιμάσουμε γιατί όχι, αλλά δεν υπάρχει ντιστριμπιτέρ....

Τα πλατινάκια πώς είναι και που τα βρίσκουμε??

Τη γνωστή συνδεσμολογία τυχαίνει να μην τη ξέρω λόγω έλλειψης πείρας.
Ποιά είναι??

Δώσε μας τα Φώτα σου Δαμιανέ....!!!! :126:

Reaction score
3

Αα.. για μισό λεπτό...
(αυτό που έγραψα το σκεφτηκα επειδή ανέφερε στην αρχή κάτι για ντιστριμπιτέρ ο φίλος carbil)
Τώρα που το λές... το μηχανάκι είπες ότι είναι τετράχρονο αλλά μονοκύλινδρο;;;;;;;
Εάν είναι μονοκύλινδρο δεν χρειάζεται ντιστριμπιτερ (distribute = διανεμω) για να μοιράσει σπινθήρα διότι δεν έχει άλλους κυλίνδρους.
Ομως χρειάζεται "κατι" σαν αξονάκι (με ένα έκκεντρο) που βγαίνει από τη μηχανή, ώστε πάνω σε αυτό να μπούν τα πλατινάκια (πλατινάκια=διακόπτης με επαφες απο πλατινα).
Ως γνωστο, τον ρυθμικό αυτό διακόπτη (με επαφές από πλατίνα) τον θέλουμε για να δουλέψει το coil. (Και επειδη το coil δεν είναι τίποτε άλλο από έναν μετασχηματιστή, δουλεύει κι αυτός όπως ήδη είπαμε είτε με εναλλασσόμενο είτε με διακοπτόμενο ρεύμα. Γιατί είπαμε ότι οι μετασχηματιστες με εφαρμογή συνεχούς και μόνον ρεύματος, γινονται απλά σταθεροί μαγνήτες και τίποτε άλλο)
Τωρα , αυτό το είπα σαν μια ιδέα χωρις να ξέρω το μηχανάκι. Εαν αυτό είναι δύσκολο να γίνει , (πράγμα πολύ πιθανό,) τότε μάλλον θα γυρίσουμε στη λύση της κανονικής ηλεκτρονικής.

Αυτά

Reaction score
0

Αα.. για μισό λεπτό...
(αυτό που έγραψα το σκεφτηκα επειδή ανέφερε στην αρχή κάτι για ντιστριμπιτέρ ο φίλος carbil)
Τώρα που το λές... το μηχανάκι είπες ότι είναι τετράχρονο αλλά μονοκύλινδρο;;;;;;;
Εάν είναι μονοκύλινδρο δεν χρειάζεται ντιστριμπιτερ (distribute = διανεμω) για να μοιράσει σπινθήρα διότι δεν έχει άλλους κυλίνδρους.
Ομως χρειάζεται "κατι" σαν αξονάκι που βγαίνει από τη μηχανή, ώστε πάνω σε αυτό να μπούν τα πλατινάκια (πλατινάκια=διακόπτης με επαφες απο πλατινα).
Ως γνωστο, τον ρυθμικό αυτό διακόπτη (με επαφές από πλατίνα) τον θέλουμε για να δουλέψει το coil. (Και επειδη το coil δεν είναι τίποτε άλλο από έναν μετασχηματιστή, δουλεύει κι αυτός όπως ήδη είπαμε είτε με εναλλασσόμενο είτε με διακοπτόμενο ρεύμα. Γιατί είπαμε ότι οι μετασχηματιστες με εφαρμογή συνεχούς και μόνον ρεύματος, γινονται απλά σταθεροί μαγνήτες και τίποτε άλλο)
Τωρα , αυτό το είπα σαν μια ιδέα χωρις να ξέρω το μηχανάκι. Εαν αυτό είναι δύσκολο να γίνει , (πράγμα πολύ πιθανό,) τότε μάλλον θα γυρίσουμε στη λύση της κανονικής ηλεκτρονικής.

Αυτά
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει το σχεδιάκι που έχω ανεβάσει!! :133:

Φίλε μου Δαμιανέ.... αυτό που μόλις περιέγραψες, θέλω να δείξω με αυτό το σχέδιο, ο οποίο έχω ποστάρει και παραπάνω.

Δες το ξανά:

Υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3237/...f477451f_b.jpg

Και ξανα εξηγώ...!

Το σημείο Ε, είναι ένας κύλινδρος, ένα ποτήρι μεγάλο και χοντρό, που γυρνάει μαζί με τη μηχανή.
σαν κι αυτό το μεγάλο ατσαλένιο πράμα.

Αυτό φέρει επάνω του το σημείο Δ ώς μαγνήτη, Για το pick-up coil, το οποίο έχω αφαιρέσει. Στη θέση του pick-up coil λέω να βάλω ένα μονωμένο καλώδιο, που στην άκρη του ( Γ ) θα εφάπτεται στιγμιαία με το σημείο Δ (=εξόγκωμα), και ανάλογα με την ταχύτητα της μηχανής.

Έτσι θα γειώνεται, και στην ουσία θα κλείνει στιγμιαία το παραπάνω κύκλωμα ώστε να δουλέψει το coil με την μπαταρία.

Επαναλαμβάνω ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα σημεία Ζ, Η όπου θα πρέπει να είναι γειωμένα και μαζί τους και η κάθοδος του μπουζιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
- Το καλώδιο απο τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας είναι μονωμένο και επικοινωνεί μόνο με το σημείο Γ. Οπουδήποτε αλλού έχουμε βραχυκύκλωμα.

- Σημαντικό να μην γεφυρώσουμε τα σημεία Γ-Δ με το χέρι μας, γιατι αλλιώς καήκαμε!!

Με λίγο λόγια Δαμιανέ, τα πλατινάκια μου θα είναι τα σημεία Γ και Δ. (όχι απο πλατίνα μεν, αλλά πιστεύω θα κάνουν την δουλειά τους)

Πιστεύω να έγινα πιο κατανοητός :)

Reaction score
3

Ναι , πολύ καλύτερα.
Συμφωνούμε.
Αυτό που λές ότι θα "κλείνε στιγμιαία" πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κι έτσι όπως το λές και χωρίς πλατίνες. (Απλά αυτό το τσακ τσακ θα ήταν καλό να το κάνουν πλατίνες διότι δεν θα "καίγονταν" εύκολα.
Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα.
(Θέλει όμως κανονικά κι ένα πυκνωτάκι το οποίο συνδέεται από το ένα άκρο με τη γείωση, και με το άλλο άκρο με την άκρη του διακόπτη).
Δες το...

Εδώ είμαστε...

Reaction score
0

με την άκρη του διακόπτη).
Ενοείς το σημείο Γ στο σχήμα μου??

Ο πυκνωτής για τί χρειάζεται??
Και τι τιμή θα έχει?? Λογικα 15βόλτ, αλλά πόση χωρητικότητα??

Reaction score
3

Η τιμή από το πυκνωτάκι θεωρητικά "παίζει" και μπορεί να είναι από 10 νανο Farad μέχρι 10 μίκρο Farad στα 50 Volt.
Σίγουρα θέλει δοκιμή.

Reaction score
0
Σίγουρα θέλει δοκιμή, αλλά σε τί χρησιμεύει ο πυκνωτής αφού η γείωση και το σημείο Γ, θα έχουν αρνητικό φορτίο και τα δυο.

Μου βρίσκεται πρόχειρος ένας 2200μF 50V. Είναι πολύ ε....??

Reaction score
3

Το πυκνωτάκι το βάζουμε για να μηδενήσουμε τον σπινθηρισμό στις επαφές του διακόπτη, (δηλαδή)
1. Για να μηδενίσουμε τις απωλειες που θα είχαμε σίγουρα στις υψηλές στροφές (διότι τότε από τον "πολύ σπινθηρα" μεταξύ των επαφων του διακόπτη, θα είχαμε και κάτι σαν συνεχή ροη ρεύματος , δηλαδή όχι διακοπή = πτώση απόδοσης στις "υψηλές")
Για να το πω πιο επιστημονικά, αποτρέπουμε το φαινόμενο κατά το οποίο οι επαφές του διακόπτη σχηματίζουν μεταξύ τους ηλεκτρικό πεδίο (σταθερής φοράς, μεταβαλλόμενου μέτρου) και έτσι ο διακόπτης αποθηκεύει κατα κάποιον τρόπο (ηλεκτρικό πεδίο= ρεύμα= σπινθήρας) και λειτουργεί τότε στιγμιαία σαν "πυκνωτής".
Αφού όμως τοποθετήσουμε αυτό το πυκνωτάκι που "αποθηκεύει" το ηλεκτρικό πεδίο του διακόπτη, δεν θα έχουμε σπινθήρα στις επαφες του διακόπτη και το υπάρχον ηλεκτρικό πεδίο εντός του πυκνωτή θα χαθεί από τον ίδιο το διακόπτη κατά το χρόνο που αυτός θα κλίσει, διότι το πυκνωτάκι είναι παράλληλα συνδεδεμένο με τις άκρες του διακόπτη. (Δες Φυσική, εκφόρτιση πυκνωτή Vc=V*e εις την -t/RC και Ιc=I*e εις την -t/RC)
2. Εφόσον δεν έχουμε αυτην την "απώλεια" πάνω στον διακόπτη, δυναμώνουμε επίσης έμμεσα τον σπινθήρα στο μπουζί.

Εδω είμαστε...

Reaction score
0
Μάλιστα....

Κάπου το είχα ξανακούσει, και είχα δεί και κάτι καμπύλες απόδωσης στις υψηλές στροφές σ' έναν κινητήρα, ανάμεσα σε μια απλή ανάφλεξη, και σε μια ανάγλεξη CDI (Condenser Discharge Ignition).

Η διαφορά ήταν τεράστια, όπως το λές παραπάνω, αλλά μέχρι τώρα δεν γνώριζα πώς είναι το κύκλωμα!! :107:

Reaction score
3

Θα σε παρακαλούσα μόνον για να έχεις μια πιο πλήρη εικόνα , να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο πόστ μου διότι το συμπλήρωσα χωρίς να προλάβω να δώ ότι έχεις ήδη γράψει...

και συμπληρώνω:
όπου Vc= Η τάση στους πόλους του πυκνωτή κατά τη χρονική στιγμή t
V= η αρχική τάση (μέγιστη) του φορτισμένου πυκνωτή
e = o νεπέριος αριθμός
t= η χρονική στιγμή (κανονικά είναι |dt|)
R= η ωμική αντίσταση των αγωγών (θεωρητική) του κυκλώματος
C= η (μέγιστη) χωρητικότητα του πυκνωτή

ομοίως:
Ιc= η "στιγμιαία" τιμή της έντασης του ρεύματος του κυκλώματος εκφόρτησης, κατά τη χρονική στιγμή t.
Ι = η αρχικη στιγμιαία (και μέγιστη) ένταση του κυκλώματος

Reaction score
0
ΟΚ τα διάβασα!!

Κατάλαβα πώς γίνεται το όλο πράμα, και σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση συμμετοχή σου!!

Μόλις έγραψα και τους τύπους στο τυπολόγιό μου, διότι μου φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμοι.!!

Σ' ευχαριστώ και πάλι Δαμιανέ!!
Θα το δοκιμάσω το όλο κύκλωμα με τις υποδείξεις που μου λές. Σε λιγάκι ανεβάζω καποια σχέδια....

Reaction score
3

Ζήση μου , το πληκτρολόγιο "πηρε φωτιά".
Δεν προλαβαίνω να γράψω... ειδικότερα όταν έχω να κάνω αλλαγή γραμματοσειρων από ελληνικά σε λατινικά και το αντίστροφο...
θα σε παρακαλούσα απλά να δεις πάλι τα προηγούμενα πόστ...
Μετά από 30 λεπτά βγάζει μήνυμα ο Bulletin και δεν επιτρέπει τις διορθώσεις... έτσι αναγκάστικα να ξαναγράψω...

Reaction score
0
Εντάξει!!

Πάντα τα κοιτάω μήπως ξέχασα να διαβάσω κάτι. Οπότε μην ανησυχείς τα διαβάζω εγώ!!

Στο εξής θα ξέρω να μην απαντάω κι εγώ τόσο γρήγορα, ώστε να προλαβαίνεις να κάνεις τις διορθώσεις σου!!

Και πάλι σ' ευχαριστώ.!!!!

Reaction score
3

Καλώς!
Περιμένω standby για να δω για κάτι σχέδια που είπες ότι θα ανεβάσεις...

και πάλι εδώ είμαστε...

Reaction score
0
Λοιπόν ζωγράφισα κάτι πραγματάκια εδώ, και θέλω τη γνώμη σας!!

Εδώ είναι το πρώτο σχεδιάκι, πλήρως ενημερωμένο και καλύτερα σχεδιασμένο. Απεικονίζει μια μηχανή απο παπάκι και ένα αυτοσχέδιο σύστημα ανάφλεξης.

Υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3069/2981931610_e0e8627c37_b.jpg

Το ίδιο κύκλωμα σε αναπαράσταση με ηλεκτρονικούς όρους.:

Υψηλότερη ανάλυση εδώ: http://farm4.static.flickr.com/3035/2981912464_83a21f9470_b.jpg

Δαμιανέ, βρήκα στο κουτί μου με τις σαβούρες και τα εξαρτήματα, αυτούς τους δυό....:

http://farm4.static.flickr.com/3025/2981078153_8a473afbb1_b.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3212/2981938396_19e5a61e05_b.jpg

Κάνουν????
Τους παραπάνω πυκνωτές τους πόσταρα ώς πρόταση για τη θέση του C1.
Θέλω και τη γνώμη όλων!!

Reaction score
3

Ζηση περιμενε μόνο λίγο να σκανάρω το σωστό σχέδιο.
Αυτό που δείχνεις έχει κάποια λαθάκια...
μισό λεπτό...

Reaction score
3

Αυτός που σου δειχνω είναι ο πυκνωτης.Αλλά δεν είναι ίδιος με αυτον που δειχνεις στη φωτογραφία
Αυτός ο πυκνωτής που σου λέω , θα τον ζητήσεις από κάποιον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων και να ξερεις ότι είναι μεταλλικος και το (+) του έχει ένα μικρό καλωδιάκι με κλιπσακι...

Δες

Attachments

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489