Καθαρισμός δύσκολου λεκέ απο οθόνη.

Reaction score
0
Ήταν παρασκευή βράδυ και αποφάσισα να βάλω στο home theater να δω ένα επεισόδιο prison break . Ανοίγω το πσ , ενισχυτη, προβολέα και κατεβάζω την οθόνη και εκεί παθαίνω το σοκ! Μια κίτρινη κολλώδης ουσία είχε πασαλειφθεί σε μια επιφάνεια 20χ20 στην οθόνη. Η προέλευση της μου είναι ακόμα αγνωστη αλλά υποθέτω ότι πρόκειται για κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να κολλήσει το πανί στο τύμπανο ο κατασκευαστής της όθονης. Παίρνω πανί και νερό και ξεκινάω με προσοχή να αφαιρέσω τον λεκέ. Το μόνο που κατάφερα ήταν να λειάνω το στρώμα της κόλλας. Μετά βάζω και λίγο σαπούνι ... τίποτα. Απορρυπαντικό πιάτων ... τίποτα. Σπρέυ κουζίνας (κλινέξ ! μεγάλη αντοχή το βινύλιο) ... τίποτα. Πάνω που έιχα απογοητευτεί μου ήρθε η ιδέα : φώναζω την γυναίκα και της ζητάω ασετόν . Μου φέρνει ένα ξεβαφτηκό νυχιών χώρις ασετόν , βάζω σε χαρτί κουζίνας και ξεκινάω , με την πρώτη αφαίρεσε και την κόλλα και το χρώμα και η οθόνη έγινε σαν καινούρια. Μπορείτε να φανταστείτε την ικανοποίηση μου (περίπου 500 ευρώ) και για αυτό σήμερα μοιράζομαι αυτή την τραυματική εμπειρία μαζί σας .

Reaction score
384
Παλι καλα...
Φανταζομαι τι τρομαρα θα σε επιασε μολις ειδες το λεκε πανω στο πανι..wall_1 :mad_2:
Σε νοιωθω απολυτα:smoking:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
οινοπνευμα για ματσο λεκεδες
αλλιως νερακι
και με ευλαβια που λεει και ο ιων

Reaction score
52
..επειδή μερικές φορές :happy_9: τυχαίνει να ξεκολάω επιδέσμους ...

φεύγουν μόνο με βενζίνη ή σπανιότερα με ασετόν!:cool_4:

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Καθαρισμός δύσκολου λεκέ απο οθόνη.

Η μεθοδος και το "καθαριστικο" εξαρταται απο την οθονη.
Προσωπικα στην stewart μου,ποτε δεν θα τολμουσα να χρησιμοποιησω ασετον,βενζινη και συναφη καθαριστικα.

Εχω ενα-δυο λεκεδακια τα οποια φαινονται αμα πας στα 30εκ. και γουρλωσεις τα ματια σου.
Θα ηθελα,λογω τελειομανιας,να τα αφαιρεσω αλλα δεν τολμαω.Δεν ειμαι αρκετα γενναίος. :lol:

Αν καποιος εχει καθαρισει λεκε απο stewart επιτυχως και διχως παραπλευρες απωλειες,θα ηθελα πολυ να μαθω πως και με πιο τροπο το εκανε.:?:
.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.785
Απάντηση: Καθαρισμός δύσκολου λεκέ απο οθόνη.

Κι εγώ στην οθόνη που έχω στο μαγαζί (DaLite) βλέπω έναν μικρό λεκέ από λάδι που πετάχτηκε από μια συκωταριά που κάναμε στο τηγάνι!!!
Πετάχτηκε από το πίσω μέρος της οθόνης, αλλά με το τύλιγμα λέρωσε και το λευκό. Δεν είναι πολύ βέβαια αλλά......
Λέτε να το προσπαθήσω με ασετόν; Ως τώρα δεν το τόλμησα.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Καθαρισμός δύσκολου λεκέ απο οθόνη.

Κι εγώ στην οθόνη που έχω στο μαγαζί (DaLite) βλέπω έναν μικρό λεκέ από λάδι που πετάχτηκε από μια συκωταριά που κάναμε στο τηγάνι!!!
Πετάχτηκε από το πίσω μέρος της οθόνης, αλλά με το τύλιγμα λέρωσε και το λευκό. Δεν είναι πολύ βέβαια αλλά......
Λέτε να το προσπαθήσω με ασετόν; Ως τώρα δεν το τόλμησα.
καθάρισε τον με .. ΣΟΥΡΩΤΗ Μιχάλη !!!!!!!!! :cool_11:

Reaction score
0
Το οινόπνευμα πάντως το δοκίμασα και δεν έκανε τίποτα. 'Οσον αφορά τις ακριβές οθόνες θα μπορούσε να βρεί κανείς από τον κατασκευαστή από τι υλικό είναι φτιαγμένες . Στο βυνίλιο που έχει η δικιά μου πάντως δεν έχει την παραμικρή διαφορά τώρα με την υπόλοιπη οθόνη. Υπ όψιν το ξεβαφτικό που χρησιμοποίησα είναι από αυτά τα καινούρια ΧΩΡΙΣ ασετόν (ξέρουν οι γυναίκες). Πάντως πιστεύω ότι για κάθε λεκέ πρέπει να υπάρχει και ειδικό χημικό που χρειάζεται , ίσως αυτά τα μαντηλάκια "διαβολάκος του λεκέ" που είναι εξειδικευμένα, να βοηθήσουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney